Bundesliga - souhrn 28. kola

05.04.2013, 22:32, aktualizováno 07.04.2013, 19:24
Komentáře a souhrny
Bayern veze z Frankfurtu nejtěsnější výhru, která mu definitivně zajistila titul. Dortmund porazil Augsburg, Schalke uspělo v Brémách, Leverkusen jen remizoval s Wolfsburgem, Hoffenheim porazil Düsseldorf a Norimberk udolal Mainz, tři body mají i Mönchengladbach a Freiburg.

Hannover 96 - VfB Stuttgart 0:0

07.04.2013 17:30

Góly: -

Dolnosaský tým nedokázal potvrdit tři body z SGL Areny a po nemastném neslaném výkonu se rozešel se Stuttgartem chudou remízou. 96ky se tímto zaváháním připravily o dotáhnutí pohárových místenek, zatímco Švábové mohou takovéto naděje zřejmě definitivně zavrhnout.

Úvodní minuty přitom něčemu podobnému vůbec neodpovídaly. Oboustranně aktivní přístup znamenal přelévání hry z jedné strany hřiště na druhou, ovšem finální fáze trpěly mnoha zbytečnými nepřesnostmi a zajímavých situací tak bylo pomálu. Z dálky to zkusil Traoré, stejně jako na opačném konci hřiště Diouf, ale na větší úspěch pomýšlet nemohl. VfB bylo postupem času přeci jen aktivnější, ovšem vyjma dvou nadějně vyhlížejících možností Okazakiho si nic nevytvořilo...

...japonský reprezentant byl při chuti i nadále. Ve 47. minutě to zkusil hlavou a zanedlouho pro změnu natáhl z hranice pokutového území, Zielera však tak jako tak nepřekonal! Mezitím musel hřiště opustit zranění Johan Djourou, jehož místo zaujala nepříliš využívaná bývalá opora v osobě Karina Hagguie. Také postupem času byla vidět hostující převaha, před Gentnerem ale včas zasáhl Hoffmann!

Po hodině hry Pinto vybídl skvělým míčem ke zteči Hiroki Sakaie, ten se sice dokázal protlačit ke střele, avšak napálil jen boční síť stuttgartské branky! Jinak ale pokračovala mírná územní převaha Labbadiových oveček. Boka ale z dálky na Zielera recept nenašel a Ibišević na malém vápně nepochopitelně zaváhal, nakonec z celé akce nic nebezpečného pro hannoverskou branku vůbec nevzešlo. Maxim opět naprosto přesně zahrával drtivou většinu standardních situací, ovšem ani jemu se vymezený prostor nalézt nepodařilo. Hned třikrát se poté neúspěšně snažil rozhodnout Ya Konan!

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - 1. FSV Mainz 05 2:1

07.04.2013 15:30

Góly: 54. Per Nilsson, 69. Per Nilsson - 60. Nicolai Müller

Jarní spanilá jízda Norimberku napsala další kapitolu, tentokráte na franské mužstvo nestačilo FSV, čímž ukončilo sedmizápasovou sérii bez porážky. Naproti tomu domácí nepoznali hořkost porážky již devětkrát!

Hostující kormidelník Thomas Tuchel před utkáním odkazoval na taktické "šachy" a přesně v tomto duchu se zápas ubíral. Obě strany se zaměřily především na pevná zadní vrátka, přičemž ofenzivních výpadů bylo k vidění velmi poskrovnu. Jeden takový si nachystal Szalai, jeho rána z úhlu však na Schäfera recept nenašla a na vlas stejně dopadl na opačné straně Chandler. Maďarský kanonýr byl i nadále hlavní postavou, avšak střela zpoza vápna na norimberského brankáře opět nestačila. Po střetu Pinoly s Nicolaiem Müllerem odpískal sudí Stieler penaltu, avšak Szalai trestuhodně mířil vedle!

Také po změně stran pokračovaly marné ataky mohanského celku. Naproti tomu FCN se opětovně soustředil na své výstavní zbraně - protiútoky a standardní situace. A právě z druhé možnosti ve čtyřiapadesáté minutě udeřilo: Kiyotakeho volný přímý kop se spojils hlavou Nilssona a mičuda skončila u levé tyče Wetklovy branky - 1:0! Pojistku mohl přidat Feulner, ovšem hostující brankář byl na místě!

Naproti tomu bylo zakrátko srovnáno. Kirchhoff oslovil dalekonosným pasem Nicolaie Müllera, tomu se sice do cesty postavila dvojice obránců, ale bývalý křídelník Fürthu si dobře všiml vystoupivšího Schäfera a parádním lobem jeho chybu potrestal - 1:1. Radost však Mainzu dlouho nevydržela. Další standardku rozehrál Kiyotake, Balitsch prodloužil míč na zadní tyč, kde už měl Nilsson snadnou práci a pátým ligovým gólem v sezóně se stal nejlepším střelcem Franků - 2:1! Hosté se snažili za každou cenu reagovat, ovšem všechny pokusy končily marně a Norimberk tak znovu slaví.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - SC Freiburg 0:1

06.04.2013 18:30

Góly: 69. Jonathan Schmid

HSV je v krizi. Z minulého týdne otřesený severoněmecký klub nedokázal najít správný recept ani na SC Freiburg, čímž utrpěl třetí porážku v řadě. V podprůměrném utkání sice Rothosen ukázali snahu, počínali si však přitom bez patřičné razance a po inkasované brance zcela odešli. Naopak hosté z Breisgau se v tabulce posunuli na pátou příčku.

"V prvé řadě půjde o to vrátit ztracenou sebedůvěru," glosoval situaci svého klubu před utkáním reprezentační gólman Adler. Tento záměr se po uplynutí devadesáti minut duelu s SCF rozhodně nemohl naplnit. Pravdou však je, že HSV do utkání vstoupil s elánem. Hamburští si počínali velmi dobře v osobních soubojích a nikdo by z jejich projevu v úvodu zápasu nepoznal, že mají za sebou tíživou mnichovskou anabázi. Problém však byl v tom, že hráči SCF drželi s domácí jedenáctkou krok a měli ofenzivní snahy Finkova výběru pod kontrolou.

Hosté se chtěli v prvé řadě vyvarovat zbytečných chyb a byli to překvapivě právě oni, kdo sahal po vedoucí brance. Hned dvakrát měli Freiburští velký pech, když opakovaně trefili brankovou konstrukci. Nejprve smolně hlavičkoval Rosenthal, poté měl po Westermannově zbytečné ztrátě balonu smůlu ze 16 metrů střílející Ginter. Po chvilce si dovolil poziční chybu Arslan, z čehož pramenila další šance Rosenthala - Adler zabránil nejhoršímu.

Borcům v domácích dresech nechyběl zápal, dopouštěli se však zbytečných ztrát balonu. S očividnou nervozitou se Rothosen dokázali postupně vypořádat a ačkoliv jejich hra postrádala potřebnou kvalitu, přinutili svého soupeře hrozit jen skrze ojedinělé brejkové situace. A český bek Krmaš dokonce na poslední chvíli zatáhl za záchranou brzdu při likvidaci šance Rudněvse. To bylo pro Streichovu družinu dostatečné varování - zbytek poločasu se nesl ve znamení skvělé organizace hry SCF.

Po změně stran se hra mírně zvedla a obě mužstva se čím dál častěji osmělovala ve svých útočných snahách. První šance tak na sebe nenechaly dlouho čekat. Před Rosenthalem zakročil pozorný Adler, na druhé straně se po pěkné kombinaci ocitl Son před hostujícím gólmanem zcela sám. Korejec však svou velmi slibnou šanci zahodil, což dost možná rozhodlo o osudu jeho týmu v tomto utkání.

V 69. minutě musely unuděné ochozy Imtech Aréně spolknout hořkou pilulku v podobě úspěšného zásahu Schmida. Z levé strany centroval Mujdža a našel zcela volného Francouze, jenž zakončením z blízké vzdálenosti poslal borce z Breisgau do vedení. Červenou kartou ohroženého Arslana pak vystřídal Badelj a hned vyrobil hrubici, kterou mohl využít všudybyl Rosenthal. K Badeljově štěstí opět zachraňoval Adler.

Jak šel čas, ozývali se čím dál více i nespokojení fanoušci, kteří své idoly "odměnili" hlasitým pískotem. V závěrečné fázi utkání se domácí pokusili o zoufalou ofenzívu. Korejec Son však toho večera neměl štěstí a napodruhé svou šanci zahodil. Stejně neúspěšný byl i van der Vaart a chytře si počínající Freiburg si tak cenné tři body již nenechal vzít.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 0:1

06.04.2013 15:30

Góly: 52. Bastian Schweinsteiger

Díky krásnému gólu Schweinsteigera vyválčil Bayern Mnichov tři mistrovské body na půdě velmi dobře si počínajícího Eintrachtu Frankfurt a zajistil si kulatou Meisterschele tak jako nikdo jiný před ním. Až na závěrečné minuty měly hosté vše pevně pod kontrolou. Když Neuer zlikvidoval tutovku Lakiče, začali na Waldstadionu mnozí tušit, že se FCB po třech letech vrátí na německý fotbalový trůn.

Očekávalo se, že trenér FCB Heynckes řádně zamíchá se sestavou, avšak nakonec se mnoho změn nekonalo a ze stabilních opor chyběli jen Ribéry s Mandžukičem. Jakoby Mnichované neponechávali nic náhodě a chtěli stát se již v 28. kole nejrychlejším mistrem bundesligové historie. Na straně domácího výběru pak chyběla jména zraněných Schweglera a Meiera, kteří byli nahrazeni Russem a Lanigem, jenž si však z výkonnostních důvodů dlouho nezahrál.

Hosté se do Orlů pustili s vervou a zle zatápěli zejména po "Robbenově" pravé straně. Prvním, kdo o sobě dal vážněji vědět, byl švýcarský reprezentant Shaqiri, jenž svou přízemní ránou zpoza vápna orazítkoval pravou tyč Nikolovovy svatyně. V 26. minutě trefil Russ ve svém vápně nohy Müllera a následoval Alabův pokutový kop. Makedonský gólman Eintrachtu si při něm vybral správnou stranu a s přispěním tyče udržel bezgólový stav. Následující chvíle přinesly zklidnění hry.

Nikolov měl práci až po rohovém kopu FCB, kdy musel před dobíhajícím Gómezem likvidovat nebezpečný střelecký pokus Schweinsteigera. Obraz hry pak zůstával dlouhou dobu nezměněn. Heynckesova jedenáctka tlačila, Eintrach usilovně bránil - někdy mistrně, jindy s notnou dávkou štěstí. Po navršení první půle mohla Bavory uklidnit informace o dvou slepených augsburských trefách v Dortmundu, což by prozatím činilo z FCB novopečeného mistra soutěže.

Po změně stran to byl nadále favorit, kdo diktoval hru. Po sedmi minutách musel Oczipka s nasazením všech sil zabránit v zakončení Gómezovi a Jung poté pohotovým odkopem nedovolil Robbenovi dorážet do prázdné brány. Jediné brance utkání, jež následovala ihned poté, však domácí zadáci zabránit nemohli. Lahm šikovně našel na malém vápně stojícího Schweinsteigera, jenž svou chytrou patičkou na bližší tyči otevřel skóre.

Domácí byli přinuceni zařadit vyšší rychlostní stupeň a hned se také prezentovali Rodeho střeleckým pokusem, jemuž chybělo jen půl metru. Hra se mírně vyrovnala, byť domácí družina nadále tahala za kratší konec. K vidění byly zejména individuální střelecké pokusy, tak jako v případě namlsaného "Schweiniho" či agilního Inuie, jehož ránu dobře vykryl pozorný Neuer. Dlouho se však na hřišti nic světoborného neodehrávalo. Bayern hájil svůj náskok a Eintracht opatrně vyčkával na svou tutovku.

Ta přišla v 79. minutě, kdy se na pravé straně šikovně uvolnil Aigner, aby následně vyzval do zakončení Lakiče. Zcela volný Chorvat svou šanci nevyužil a nechal vyniknout skvěle reagujícího Neuera. Hesenští se však čím dál častěji dostávali k mnichovské šestnáctce a Danteho hraní rukou zavánělo pokutovým kopem. Po rohovém kopu nebyli daleko od vstřelení branky Aigner a Inui, jenž rozvlnil boční síť. Bayern se tak musel mít v závěrečných minutách na pozoru a velké veselici mohl propadnout až po závěrečném hvizdu.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Schalke 04 0:2

06.04.2013 15:30

Góly: 51. Julian Draxler, 69. Ciprian Marica

Fotbalisté Schalke zvládli utkání na půdě Werderu a na čtvrtém místě si před Frankfurtem vytvořili tříbodový náskok, navíc stáhli náskok třetího Leverkusenu na čtyři body. Hosté rozhodli o své výhře v první polovině druhého dějství, kdy vsítili obě branky. Werder tak stále zůstává na čtrnáctém místě s jedenatřiceti body a sen o pohárové Evropě se začíná rozplývat, nicméně náskok na šestnácté barážové místo Augsburgu zůstává sedmibodový.

V úvodu zápasu byli lepší domácí a mohli jít brzy do vedení, avšak po spolupráci Hunta s De Bruynem a následném centru Arnautoviče se znovu dostal k balónu De Bruyne a ani nadvakrát nedokázal překonat brankáře Hildebranda. De Bruyne zahrozil znovu po čtvrthodině hry. Po skvělé narážečce se uvolnil na levé straně a dostal se až k brankáři Schalke, jenže z úhlu ho nepřekonal a vybojoval jen rohový kop.

Poté se hra velmi vyrovnala a ani jeden celek se výrazněji netlačil do zakončení, první poločas tak skončil bez branek. Nicméně po přestávce zabrali hosté a od samého začátku tlačili soupeře, nakonec se velmi brzy dočkali vedoucí branky. Nejprve ve 47. minutě po přímém volném kopu hlavičkoval na přední tyč Matip a skvělý zákrok předvedl brankář Mielitz. O čtyři minuty později již hosté skórovali.

Po skvělém úniku Farfána na pravé straně a následnému centru se míč po obrovském souboji dostal k Julianu Draxlerovi a ten ho napálil přímo k tyči - 0:1. Ihned na to hosté mohli navýšit svůj náskok, avšak padáček Cipriana Maricy dokázal na brankové čáře vykopnout na obránce Lukimya. Domácí se ale nevzdávali a po necelé hodině hry mohlo být srovnáno, přímý kop Hunta minul jen o centimetry horní růžek hostující svatyně.

Oba celky od této chvíle střídaly jednu útočnou akci za druhou, Schalke rozhodlo o své výhře v 69. minutě. Po obrovské minele Lukimy běžel po pravé straně střídající Raffael a lahůdku před prázdnou branku předložil Maricovi - 0:2. Třetí branku hostů mohl přidat Farfán, po jeho přímém kopu však vyrazil Mielitz balón na rohový kop. Stejný hráč neuspěl proti brankáři Werderu ani o deset minut později, když ho nepřekonal zblízka na levé straně. V nastavení neuspěl Farfán ani na potřetí, z dobré pozice mířil těsně vedle a skóre zápasu se neměnilo.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 1:1

06.04.2013 15:30

Góly: 12. André Schürrle - 70. Simon Kjaer

Po vynikajícím úvodu se profesionálové Bayeru začali topit v neproměňování gólových situací, čímž se připravili o tři body a ztratili těsnější kontakt s druhou Borussií Dortmund. Jak výborná byla hra Werkself v prvém dějství, o to nepochopitelnější bylo počínání domácích fotbalistů v pětačtyřicetiminutovce druhé. Leverkusen špatně vsadil na hlubokou obranu a Wolfsburg tuto taktiku potrestal vyrovnávací brankou.

Wolfsburg nepřicestoval do Porýní se jen bránit a na začátku toho domácí jedenáctce příliš mnoho nedovolil. Svěřenci trenérů Hyypiäho a Lewandowskiho působili poněkud těžkopádně a solidní obrana i časné napadání Vlků hrály prim. To se však mělo záhy změnit. První varování připravil po rohovém kopu Kießling, když jen těsně přestřelil. Chvíli nato již mohla BayAréna slavit vedoucí branku. Kießling využil Kjaerova klopýtnutí o balon a oslovil Bendera na pravém křídle. Bender pak vyslal do běhu Schürrleho, jenž se postaral o první branku utkání.

S vedením v zádech přiložili domácí fotbalisté pod kotlem a dostávali Vlky pod stále větší tlak. Hráči VfL znejistěli a směrem dopředu se stali bezzubými. Další šance B04 na sebe nenechaly dlouho čekat. Jen parádní Benagliův zákrok při pokusu Kießlinga zamezil další brance. Když pak svěřenci trenéra Heckinga ustáli nejhorší, pokusili se nacházet mezírky v obranných šicích svého hostitele. Vážnější šance však z toho pro VfL neresultovaly a domácí gólman Leno prožil téměř nudný poločas.

Naopak před brankou Benaglia se to nebezpečnými akcemi jen hemžilo. Dvě velké šance měli Castro, jehož přímý kop švýcarský brankář vyboxoval, a následně dorážející Kießling, jehož do odkryté brány směřující střelu zastavil Naldo. To všechno byl však příběh jen prvního poločasu. Po změně stran to byl Wolfsburg, kdo diktoval tempo hry. Leverkusen vsadil na pohotové kontry. Nutno uznat, že se hostům dlouho nedařilo najít v defenzívě Werkself slabinu.

Míč tak cirkuloval v uctivé vzdálenosti od domácí svatyně. První zajímavější pokus měl v hostujícím dresu na svědomí Naldo, jenž si dobře počíhal na Hasebeho rohový kop a nebezpečně hlavičkoval. Bylo to vůbec poprvé, co musel Leno zasahovat. Pevná obrana a skvělý Leno však Vlky od ofenzivních výpadů neodradili. Hosté byli za svou snahu odměněni v 70. minutě. Rodriguéz zahrál přímý kop, na který si nejlépe vyskočil Kjaer a nechytatelně prodloužil balon do levého rohu Lenovy brány.

Najednou dělalo domácím fotbalistům problém rychle změnit taktiku a přijít s adekvátní odpovědí. Když se pak Werkself opětovně chopili otěží utkání, navázali na svou nemohoucnost v koncovce z první půle. Schürrleho výborně vychytal Benaglio, stejně jako hlavičkujícího Kießlinga. V závěrečné fázi utkání to byli Vlci, kdo se musel spoléhat na kontry. Na vyrovnaném skóre se však do konečného hvizdu nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Greuther Fürth 1:0

06.04.2013 15:30

Góly: 74. Luuk de Jong

Fotbalisté Gladbachu zvládli utkání s posledním Füthem a naplnili tak papírové předpoklady, výhra se však nerodila lehce. Domácí totiž nebyli lepší a navíc dlouho nedokázali překonat obranu soupeře. Nakonec se to povedlo Luuku de Jongovi, který vstřelil jediný gól utkání v 74. minutě. Gladbach se tak dostal na šesté místo s jedenačtyřiceti body, Fürthu se záchrana opět vzdálila a na barážový Augsburg ztrácí stále devět bodů.

Hosté přitom dlouho drželi nerozhodný výsledek, jenže po vyloučení Matthiase Zimmermanna mírnému náporu soupeře neodolali. V úvodní čtvrthodině nic zajímavého k vidění nebylo, avšak poté překvapivě v první vážnější akci byli hosté. Po rohovém kopu střílel nebezpečně Petsos, ale brilantní zákrok předvedl brankář ter Stegen. Hosté skvělé bránili až do konce prvního poločasu, Gladbach výrazně přidal po přestávce.

Už po necelých pěti minutách hry se dostal do obrovské možnosti de Jong, po skvělém zpracování mířil o malý kousek vedle. Ihned na to znovu hrozil houževnatý Fürth. Po skvělé kolmici za obranu se až před ter Stegena dostal Klaus, domácí strážce jeho pokus perfektním způsobem zlikvidoval. Gladbach ale tlačil stále více a z dvacet metrů se napřáhl Younes, jeho pokus mířil o pár decimetrů vedle.

Po následné akci utíkal přes dvacet metrů sám de Jong, brankář Hesl se však nenechal zahanbit a jeho pokus zlikvidoval. Hosté si sami zkomplikovali situaci v 66. minutě, kdy zbytečnou druhou žlutou kartu obdržel Zimmermann. Hosté poté mohli jít z ničeho nic do vedení, ovšem Sararer znovu zblízka nepřekonal skvělého ter Stegena. Gladbach se nakonec dočkal necelou čtvrthodinu po snadné a pohledné kombinaci.

Na jejím konci stanul Wendt, který přihrál před prázdnou branku Jongovi a ten se nemohl mýlit. Fürth v početní nevýhodě bojoval i nadále a snažil se tvořit hru, navíc si vytvořil ještě jednu obrovskou příležitost. Z deseti metrů skvěle pálil Prib, i nyní ale znovu úřadoval hrdina utkání ter Stegen a domácí hubený náskok udrželi až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - FC Augsburg 4:2

06.04.2013 15:30

Góly: 22. Julian Schieber, 52. Julian Schieber, 64. Neven Subotić, 90+2. Robert Lewandowski - 43. Daniel Baier, 45. Kevin Vogt

Vítězstvím Hoffenheimu nad Düsseldorfem se dostal FC Augsburg pod mírný tlak a bylo tak pro něj záhodno vybojovat na hřišti účastníka LM aspoň jeden bod. Fuggerstädter mohli využít značných zásahů trenéra BVB Kloppa do zahajovací sestavy, z níž pro tento zápas kromě brankáře Weidenfellera vypadly i další opory, které odpočívaly před odvetným utkáním LM s Malagou. Šanci tak dostali pro nezainteresovaného diváka zcela neznámí fotbalisté Bittencourt a Hofmann.

Úvodní minuty mnoho zajímavých momentů nenabídly, obě mužstva vstoupila do utkání zadrženě. O první větší vzrušení se postaral domácí výběr, když po Sahinově centru zprava nejprve hlavičkoval Bender a z blízka dorážel Subotič. Ani po Srbově zblokované střele závar nekončil a situaci "uklidnilo" až Hofmannova přestřelení brány. Augsburg se dlouho nebyl schopen dostat do zápasu a jeho kombinace končila dobrých třicet metrů před bránou náhradního gólmana Langeraka.

Naopak aktivní Dortmund byl záhy odměněn Schieberovou trefou, když si tento dlouho kritizovaný forvard ve vápně poradil s Clalsen-Brackerem a střelou z krátké distance otevřel skóre. Po Sahinem zahraném rohovém kopu pak mohl navýšit vedení dobře hlavičkující Santana - nestalo se tak. Po půlhodině hry nebyli hosté daleko od vyrovnání, když po Wernerově přímém kopu těsně nedosáhl na míč Mölders. Bylo to však varování, že i nekreativní a jinak pasivní tým může z ničeho vstřelit branku.

Tak se také stalo - a dokonce ve dvojitém balení. Nejprve po rohovém kopu napálil Baier merunu z dvaceti metrů do středu dortmundské brány. K překvapení všech bylo vyrovnáno. A aby toho nebylo pro fanoušky Borussie málo, dostaly Vosy ještě jeden gól do šaten. Na vině byl zadák Santana, jenž nešikovně prodloužil dlouhý nákop na nabíhajícího Wernera, jenž se tím pádem neocital v ofsajdu. Wernerovu ránu pak Langerak nešťastně vyrazil k nohám číhajícího Vogta, jenž pohodlně dorážel.

Po přestávce tak musel přijít na hřiště Lewandowski, jenž se záhy podepsal pod vyrovnávací branku. Polský útočník vyslal kolmým pasem do běhu Hofmana, jenž si v šestnáctce všiml lépe postaveného Schiebera, který vsítil svůj druhý gól zápasu. Rychlou odpovědí se mohl blýsknout český hráč FCA Jan Morávek, když po odebrání balonu lehkomyslnému Schmelzerovi a obkroužení brankáře Langeraka mohl zakončit z ostrého úhlu. Český borec však vyslal slabou střelu, kterou domácí stihli před brankovou linií zastavit.

Práce nově příchozích borců ze základní jedenáctky BVB byla znát. Po Götzeho dobře zahraném přímém kopu přistál kulatý nesmysl u Subotiče, jenž se ze vzdálenosti jednoho metru mýlit nemohl - 3:2. Zcela se tak naplilo ono proslulé "nedáš - dostaneš". Götze a Lewandowski pak vytrvale motali hostům hlavy a polskému forvardovi překazil gólovou radost domnělý ofsajd. Naopak jednoznačné postavení mimo hru Tchoyie na druhé straně hřiště rozhodčí nepostřehli a hráči BVB mohli děkovat fotbalové spravedlnosti, že při Kameruncově přestřelení brány nezůstala slepá.

V závěrečných minutách bylo jasně znát, jak Lewandowski touží docílit své desáté ligové branky v řadě. Velkou šanci na navýšení skóre pak zahodil Götze, když podobně jako v Malaze selhal pár metrů před soupeřovou bránou - tentokrát vysoko přestřelil. V prodloužení pak přišlo to, na co Signal Iduna Park dlouhou dobu čekal - Lewandowski gól. Polský reprezentant si při průniku do vápna velmi dobře rozuměl s Götzem a zdařilou kombinaci zakončil střelou z krátké vzdálenosti. Oslavy Bayernu z mistrovského titulu však tímto již nijak překazit nemohl.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Fortuna Düsseldorf 3:0

05.04.2013 20:30

Góly: 11. Roberto Firmino, 76. Andreas Lambertz (vl.), 90+3. Kevin Volland

Fotbalisté Hoffenheimu zvládli velmi důležité utkání s Düsseldorfem a šest kol před koncem se přiblížili alespoň baráži. V tuto chvíli ztrácejí na svého pátečního soupeře šest bodů a určitě ještě mohou tuto ztrátu ve zbývajícím průběhu stáhnout. Domácí zvítězili po přesvědčivém výkonu 3:0 a na šestnáctý barážový Augsburg ztrácejí už jen jeden bod. Naopak Düsseldorf si zkomplikoval situaci a bude muset ve zbývajících šesti kolech ještě zabrat.

Za hosty odehrál celé utkání Martin Latka a po necelé čtvrthodině hry obdržel žlutou kartu. V prvním poločase se diváci nedočkali příliš zajímavých šancí, ovšem už v 11. minutě viděli první branku po úvodní vážnější akci zápasu. Po hlavičkovém souboji ve středu hřišě se k míči dostal Sven Schipplock a prošel až k vápnu, kde se štěstím procedil míč na Roberta Firmina. Ten se dobře zorientoval a zamířil přímo pod břevno.

Hosté mohli srovnat po dvaceti minutách hry, avšak po střele Andrease Lambertze z pravé strany skvěle zasáhl brankář Heurelho Gomes. Další šance byly k vidění až po změně stran a další branku mohli přidat domácí. Po přihrávce Kevina Vollanda se ke střele dostal Schipplock a jeho ránu s problémy nakonec zlikvidoval brankář Fabian Giefer. Poté se hra přesunula spíše do středu hřiště a velké možnosti se zrodily až v závěrečné čtvrthodině.

Nicméně hrozili opět jen domácí a nakonec přidali dvě rozhodující trefy. Nejprve Tobias Weis vypálil nebezpečně na bližší tyč, ale brankář Giefer dokázal míč vyrazit na rohový kop. Avšak po jeho zahrání Hoffenheim skóroval podruhé v zápase, když se po odrazu dostal k balónu Sejad Salihovič a po následném centru tečoval míč hlavou do vlastní branky Andreas Lambertz, ani vracející se Robbie Kruse již brance nezabránil.

Ihned na to se do další šance dostal Volland, další pohromu dokázal odvrátit skvělým zákrokem brankář Giefer. TSG přidalo třetí trefu ve čtvrté nastavené minutě, když po krásné kolmici za obranu šel sám na Giefera aktivní Volland. Ten se mazácky zbavil hostujícího brankáře a zamířil do prázdné branky. Fortuna v příštím kole přivítá konkurenční Werder, Hoffenheim bude bojovat o další body na půdě Wolfsburgu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov28243179:1375
2.Borussia Dortmund28167566:3455
3.Bayer Leverkusen28147751:3649
4.Schalke 0428136948:4345
5.SC Freiburg28119836:3342
6.Eintracht Frankfurt281261042:4042
7.Borussia Mönchengladbach281011736:3741
8.1. FSV Mainz 0528109935:3239
9.Hannover 96281151249:4638
10.1. FC Norimberk28911833:3538
11.Hamburger SV281151232:4438
12.VfL Wolfsburg28891133:4333
13.VfB Stuttgart28961329:4633
14.Werder Brémy28871343:5431
15.Fortuna Düsseldorf28781333:4329
16.FC Augsburg28591425:4424
17.TSG Hoffenheim28651733:5223
18.Greuther Fürth28291718:4615

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (85)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten Dusseeldorf si koleduje o zostup, ta hra bola priserna, domaci efektivni, Salihovic mi pil krv, Johnson sa mi hodne pozdaval. Zasluzene vitazstvo Hoffenheimu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim to nevzdava

Reagovat
smazaný uživatel

a ja som dal X2 , fantázia...

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm škoda, že mi to vyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

super. dedina opat ukazala ako sa bojuje o zachranu.

Reagovat
smazaný uživatel

dedina,ktorá má väčší rozpočet ako celá slov liga

Reagovat
db18

Jung prý prodloužil s Eintrachtem (podle agenta chtěli především počkat, jestli smlouvu prodlouží Armin Veh, pak už nebylo nicproti tomu, aby zůstal i Jung )

Reagovat
jv

Snad to udrží pohromadě, čemuž teď všechno napovídá.

Reagovat
smazaný uživatel

Vueeeeeeej

Reagovat
blaugrana

Bravo Leverkusen, bravo dopiče.

Reagovat
smazaný uživatel

Hey, das geht ab, wir holen die Meisterschaft !!!

Reagovat
Al Capone

Teprve 23. titul? Tak to je bída...

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
blaugrana

Asi ako tvoje príspevky.

Reagovat
godwood

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filipow

teprv 32 titulů? docela hovno, Glasgow Rangers jich mají 54, jste sračky v tom Madridu

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulacia pre FCB od RFC

Reagovat
smazaný uživatel

Robben jak září.

Reagovat
smazaný uživatel

A kto nie, veď sme majstri herr prezident

Reagovat
negrles

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Dynamo Dresden

Za stavu 0:2 by som na nich nevsadil ani deravy gros. Avsak odhodlanie, ktore ukazali bolo ukazkove, ako minuly rok proti Leverkusenu. Po dnesnej vyhre sa proste musia zachranit (teda nesmu ani do baraze). Toto ich musi nakopnut. Kazdopadne, je najvyssi cas skusit Fromlowitza.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych jim tu Bungesligu v budoucnu hrozně přál. Ti jejich fanoušci jsou skvělý.

Jinak jak se daří těm dvoum čechům co tam hrají? Myslím Fořt a ještě jeden...

Reagovat
smazaný uživatel

Fořt je zlo. Ale Trojan po delší době hrál a snažil se tvořit hru plus dnes snižoval na 1:2.

Reagovat
Kily

Trojan se teď chytil v základu, už v Ingolstadtu to jako náhradník oživil, pak jsem moc nechápal, proč další zápas proseděl na lavičce, patří k tomu lepšímu, škoda, že Paculta nenapadlo dát ho na podhrot mnohem dřív a raději tam cpal Kitambalu, kterému teď našli roli, která mu sedí naprosto dokonale

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kily

jj, já na ten gól ráno, když jsem přijel domů, koukal asi desetkrát a pořád jsem nemohl přijmout realitu, že Dynamo dalo dohromady takovouhle parádní akci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Tomu docela rychle slezly vlasy

Reagovat
JozkokozleJ

Suhlasim s Trevorom. Fort po prichode do DD hral vcelku obstojne, tato sezona je tragicka, vylozene sa trapi a po zasluhe nedostava prilis sancu. Trojan sa mi poslednu dobu paci, jednak to nie je zly futbalista, ale tiez maka, hraje agresivne, je vtiahnuty do zapasu, co je zvlast teraz v boji o zachranu dolezite.

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji vám oboum...

Reagovat
Arne

Tak trevor to "Fořt je zlo" nemyslel nějak konkrétně na tuhle sezónu nebo všeobecně jeho hru.

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

K tomu, ak sa nemylim, je Trevor voci Fortovi predpojaty, a to od doby, kedy sa Fort nelichotivo vyjadril o GL v zmysle, ze radsej pojde do 2.BL, nez, aby si nechal nadavat od kriklunov v GL.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš je to přeceňovaný žoldák.

Reagovat
Arne

Myslím, že na lavičku Dynama si těžko můžeme představovat lepšího hráče... Je fakt, že on šílenou dobu už góla nedal, ale sem tam to herně není nejhorší a včera mu ke slavení chybělo dost málo.

Každopádně je mi jasný, že ty na něj budeš nadávat, i kdyby dal v sezóně třicet branek a dotáhl Dynamo do bundesligy... Viz. ten zápas, kdy jsme tam byli a on zrovna dal gól, tuším 1:1 s Hansou.

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý poločas jsem neviděl, to Kirsten chytal tak bídně ?

Reagovat
JozkokozleJ

No, ja som videl iba druhy polcas, co bola spravna volba Kirsten za druhy gol nemohol, prvy ale chytat (vyrazat) rozhodne mal. Kirsten je sice tak trochu domaci hrac, cim zrejme nabral na oblubenosti, ale na moj vkus tych polochyb a nestastnych nahod, po ktorych SGD inkasuje je privela. Neraz za to moze asi i na golmana nevelka vyska.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

Reagovat
Kily

nj, co se výšky týče, tak se dokonale potatil

Reagovat
Arne

Je můj oblíbenec, ale asi je třeba si přiznat, že na druhou ligu patrně nemá.

Reagovat
Arne

Tak to ne hele, s tím prvním gólem nemohl nic dělat, i ten komentátor v tom sestřihu to říká... Bylo to dost blízko a takhle nad hlavu tu ruku prostě rychle nevystřelíš. To spíš při tom druhým gólu mohl bejt líp postavenej, i když vyloženě jeho chyba to taky nebyla.

Reagovat
smazaný uživatel

Za ten první gól hlavně může Fořt, že jo...

Reagovat
Arne

Fořť svýho hráče taky neměl nějak extra pokrytýho, ale střelce měl mít Streker, takže to zase s tou antiFořtovskou náladou nepřeháněj.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Dobre, pozriem si to este raz, az to niekde bude, ak nezabudem. V tej chvili a i po opakovackach som bol na Kirstena nastvany. Slo to priamo nad neho a rukou vystrelil, pricom ten zakrok vizualne vyzeral zvlastne.

Reagovat
Arne

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6bsI5y3HW50

Tady je ten sestřih... Je to to, co nahoře házel trev.

Reagovat
JozkokozleJ

Stale si myslim, ze golu mal zabranit. Ta hlavicka nebola nejak prudka a toto podla mna nebolo "ohne Chance". Chybala mi tam este kamera za branou, prave podla nej som sudil tu vselijaku vizualnu stranku toho zakroku.

Reagovat
Kily

http://www.youtube.com/watch?v=xU_6YIVBLhc

tady je ještě o něco delší sestřih, Jungwirth na konci parádní minela

Reagovat
JozkokozleJ

Len som to videl a uz mi stupol tlak Bud som zaslepeny alebo neviem...

Reagovat
j_mrazik

Waldstadion? Není to náhodou Commerzbank Arena?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
Kenneth

Liga jednoho týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš škótsku alebo taliansku ligu?

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť španělskou ligu vede Barca také ze suverním náskokem. Přičtešli k tomu faktor, že Bayern je lepší než Barcelona, přijde mi náskok docela úměrný tomu z La Ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

že bavori sú lepší ako barca? možno uvidíme v LM ale nie sú

Reagovat
JozkokozleJ

Freiburg

Ja im Europu rozhodne prajem i cez tie spekulacie o moznych odchodoch. Jednak verim, ze by vytiahli dalsie kraliky z klobuku, jednak by pripadna Europa mohla udrzat niektorych hracov, o ktorych odchode sa spekuluje. Tazko im nepriat.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace do Mnichova!! opravdu fantastická sezona - smekám

Reagovat
smazaný uživatel

sory.. neměla být reakce

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole stasi, ta nase sazka, to je jak souboj hluchyho se slepym.

Reagovat
smazaný uživatel

O co go?

Reagovat
db18

Nulova sanca x tvé sázkařské úspěchy na ef.cz

Reagovat
stas87

njn,hsv sa asi posralo z toho ze zrazu mozu hrat o predkolo LM,my naopak sme v hernej krize a v poslednom case prichadzaju hrozne individualne chyby od hracov od ktorych by som to necakal...

aj tak asi vyhras,neverim tom ze stiahneme za 6 kol 7 bodov

Reagovat
JozkokozleJ

HSV sa neposralo. Oni na to jednoducho momentalne nemaju. Furt, ked ich vidim, pride mi, ze nemaju tvar, nemaju automatizmy, ze cakaju, ze to rozhodne individualita. Vlastne jediny automatizmus, ktory sa opakuje je chyba stoperov.

Reagovat
stas87

no odvtedy co sa objavilo v novinach ze dokonca mozu pomyslat na 4.miesto sa im prestalo darit,zo zostrihu vcera bol freiburg lepsi ze?moc tomu timu nepomoze aj to ze heiko ako kapitan mal proslov o polcase v mnichove a nikto ho nepocuval...tam asi budu nejake problemy kedze kapitan tam nema ziadny respekt

Reagovat
jv

Norimberk, vedený nejlepším střelcem Nilssonem, nakonec ještě bude hrát o poháry, neskutečný.

Reagovat
Arne

Ještě se podělím o několik dojmů ze včerejška...

Dortmund musí od té ofenzivní trojky přivést posily s větší kvalitou. Na to, kolik tam včera měli prostoru a jakou podporu od Bendera s Nurim, tak tam toho moc nepředvedli. Hlavně tedy Bittencourt s Leitnerem (ten je určitě lepší na zadní pozici), Hofmann vzhledem k tomu, že to byl jeho debut, neodehrál špatný utkání, i když v závěru evidentně šlapal vodu, a moc se nedivím tomu zájmu Mainzu.

Když pak přišli Lewa a Mario, ten rozdíl byl vidět neskutečně. Tihle dva stačili a hra se zvedla o několik úrovní. Samozřejmě i za asistence Nuriho, který hlavně v první půli na place převyšoval všechno a všechny. Co se týče Lewy, tak zase tam měl jednu nebo dvě akce, kdy přihrával až v okamžiku, kdy už fakt musel. A Götzinho, škoda, slov. Snad to bude v úterý jen připravovat pro Reuse, protože momentálně je to fakt Chancentod.

Vzadu to bylo slušný až na Schmelzera, který snad podal nejhorší výkon za dobu v áčku BVB. Nebylo to jen o té hrubce před Morávkovým únikem, on byl úplně mimo v 80 % zápasu. Langerak na mě dělá dobrej dojem, ať už včera nebo naposledy v Leverkusenu tuším. Jen tu střelu Wernera měl řešit jinak, sice byla nepříjemná, ale vyrážet to na penaltu není úplně tipťop.

Co se týče atmosféry, tak ne že bych byl zklamanej, ale čekal jsem trochu víc... Samozřejmě to bylo tím, že jsme seděli skoro nejdál od Südtribüne, co to šlo, a taky tím, že už o nic nejde. V úterý to bude mít trochu jiný grády.

Co kromě stadionu BVB (a nejen jemu) nehorázně závidím, je to Borusseum... V klubovým muzeu jsem nikdy jinde nebyl a tady to na mě fakt dejchlo, to je neskutečná věc. Doufám, že náš bývalej prezident a teď předseda představenstva Schiphorst po těch letech se svým úsilím uspěje a podaří se mu muzeum v Berlíně zrealizovat, ať ho máme opravdový a ne jen to virtuální na netu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mario sice pálí šance..to je fakt, ale na druhou stranu momentálně hodně golu připravuje.. včera měl zase 2 asistence.

jo..a kde jsi přesně seděl?

Reagovat
Arne

Já vím... Proto doufám, že v úterý bude jen nahrávat do zakončení se moc nepohrne.

Westtribüne, sektor 30. Jeli jsme s jv a Kilym s tou cestovkou.

Reagovat
smazaný uživatel

to si u Maria moc nedovedu představit..heh

aha..to je docela daleko od ST no... Já byl skoro vždycky na Osttribüne sektor 50. Blíže k Südtribüne jsem se taky ještě nedostal

Reagovat
Arne

A lístky sháníš jak?

Reagovat
smazaný uživatel

kupuje mi je babička mám v Dortmundu celou rodinu

Reagovat
jv

Potom by ses mohl někdy podělit...

Reagovat
stas87

ten maxim so stuttgartu sa mi paci kope standartky slusne aj jeho herny prinos je vidiet,za 1,5 euro je to dobry nakup,toto sa vfb podarilo

Reagovat
smazaný uživatel

Za 1,5 eura by to byl dobrej nakup i kdyby umel myt jenom nadobi.

Reagovat
stas87

ze ty si tieto veci vychutnavas len u mna?

Reagovat
smazaný uživatel

H96-VfB 0:0

Reagovat
stas87

komu ty vlastne prajes?

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem vsazeno na remízu a že nepadne branka.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern gratulace

Reagovat
Arne

http://www.youtube.com/watch?v=dc6VNHeIynk

4:17 - nefotí se tam s ním Reus?

Reagovat
smazaný uživatel

nějak se mi to nezdá. Ten týpek ve videu má trochu objem v rukách. Reus je strašně suchý..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele