28. kolo
06.04.2013 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

HSV nadále tápe - tentokrát nestačil na Freiburg

HSV je v krizi. Z minulého týdne otřesený severoněmecký klub nedokázal najít správný recept ani na SC Freiburg, čímž utrpěl třetí porážku v řadě. V podprůměrném utkání sice Rothosen ukázali snahu, počínali si však přitom bez patřičné razance a po inkasované brance zcela odešli. Naopak hosté z Breisgau se v tabulce posunuli na pátou příčku.

"V prvé řadě půjde o to vrátit ztracenou sebedůvěru," glosoval situaci svého klubu před utkáním reprezentační gólman Adler. Tento záměr se po uplynutí devadesáti minut duelu s SCF rozhodně nemohl naplnit. Pravdou však je, že HSV do utkání vstoupil s elánem. Hamburští si počínali velmi dobře v osobních soubojích a nikdo by z jejich projevu v úvodu zápasu nepoznal, že mají za sebou tíživou mnichovskou anabázi. Problém však byl v tom, že hráči SCF drželi s domácí jedenáctkou krok a měli ofenzivní snahy Finkova výběru pod kontrolou.

Hosté se chtěli v prvé řadě vyvarovat zbytečných chyb a byli to překvapivě právě oni, kdo sahal po vedoucí brance. Hned dvakrát měli Freiburští velký pech, když opakovaně trefili brankovou konstrukci. Nejprve smolně hlavičkoval Rosenthal, poté měl po Westermannově zbytečné ztrátě balonu smůlu ze 16 metrů střílející Ginter. Po chvilce si dovolil poziční chybu Arslan, z čehož pramenila další šance Rosenthala - Adler zabránil nejhoršímu.

Borcům v domácích dresech nechyběl zápal, dopouštěli se však zbytečných ztrát balonu. S očividnou nervozitou se Rothosen dokázali postupně vypořádat a ačkoliv jejich hra postrádala potřebnou kvalitu, přinutili svého soupeře hrozit jen skrze ojedinělé brejkové situace. A český bek Krmaš dokonce na poslední chvíli zatáhl za záchranou brzdu při likvidaci šance Rudněvse. To bylo pro Streichovu družinu dostatečné varování - zbytek poločasu se nesl ve znamení skvělé organizace hry SCF.

Po změně stran se hra mírně zvedla a obě mužstva se čím dál častěji osmělovala ve svých útočných snahách. První šance tak na sebe nenechaly dlouho čekat. Před Rosenthalem zakročil pozorný Adler, na druhé straně se po pěkné kombinaci ocitl Son před hostujícím gólmanem zcela sám. Korejec však svou velmi slibnou šanci zahodil, což dost možná rozhodlo o osudu jeho týmu v tomto utkání.

V 69. minutě musely unuděné ochozy Imtech Aréně spolknout hořkou pilulku v podobě úspěšného zásahu Schmida. Z levé strany centroval Mujdža a našel zcela volného Francouze, jenž zakončením z blízké vzdálenosti poslal borce z Breisgau do vedení. Červenou kartou ohroženého Arslana pak vystřídal Badelj a hned vyrobil hrubici, kterou mohl využít všudybyl Rosenthal. K Badeljově štěstí opět zachraňoval Adler.

Jak šel čas, ozývali se čím dál více i nespokojení fanoušci, kteří své idoly "odměnili" hlasitým pískotem. V závěrečné fázi utkání se domácí pokusili o zoufalou ofenzívu. Korejec Son však toho večera neměl štěstí a napodruhé svou šanci zahodil. Stejně neúspěšný byl i van der Vaart a chytře si počínající Freiburg si tak cenné tři body již nenechal vzít.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele