28. kolo
06.04.2013 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 1:1

Po vynikajícím úvodu se profesionálové Bayeru začali topit v neproměňování gólových situací, čímž se připravili o tři body a ztratili těsnější kontakt s druhou Borussií Dortmund. Jak výborná byla hra Werkself v prvém dějství, o to nepochopitelnější bylo počínání domácích fotbalistů v pětačtyřicetiminutovce druhé. Leverkusen špatně vsadil na hlubokou obranu a Wolfsburg tuto taktiku potrestal vyrovnávací brankou.

Wolfsburg nepřicestoval do Porýní se jen bránit a na začátku toho domácí jedenáctce příliš mnoho nedovolil. Svěřenci trenérů Hyypiäho a Lewandowskiho působili poněkud těžkopádně a solidní obrana i časné napadání Vlků hrály prim. To se však mělo záhy změnit. První varování připravil po rohovém kopu Kießling, když jen těsně přestřelil. Chvíli nato již mohla BayAréna slavit vedoucí branku. Kießling využil Kjaerova klopýtnutí o balon a oslovil Bendera na pravém křídle. Bender pak vyslal do běhu Schürrleho, jenž se postaral o první branku utkání.

S vedením v zádech přiložili domácí fotbalisté pod kotlem a dostávali Vlky pod stále větší tlak. Hráči VfL znejistěli a směrem dopředu se stali bezzubými. Další šance B04 na sebe nenechaly dlouho čekat. Jen parádní Benagliův zákrok při pokusu Kießlinga zamezil další brance. Když pak svěřenci trenéra Heckinga ustáli nejhorší, pokusili se nacházet mezírky v obranných šicích svého hostitele. Vážnější šance však z toho pro VfL neresultovaly a domácí gólman Leno prožil téměř nudný poločas.

Naopak před brankou Benaglia se to nebezpečnými akcemi jen hemžilo. Dvě velké šance měli Castro, jehož přímý kop švýcarský brankář vyboxoval, a následně dorážející Kießling, jehož do odkryté brány směřující střelu zastavil Naldo. To všechno byl však příběh jen prvního poločasu. Po změně stran to byl Wolfsburg, kdo diktoval tempo hry. Leverkusen vsadil na pohotové kontry. Nutno uznat, že se hostům dlouho nedařilo najít v defenzívě Werkself slabinu.

Míč tak cirkuloval v uctivé vzdálenosti od domácí svatyně. První zajímavější pokus měl v hostujícím dresu na svědomí Naldo, jenž si dobře počíhal na Hasebeho rohový kop a nebezpečně hlavičkoval. Bylo to vůbec poprvé, co musel Leno zasahovat. Pevná obrana a skvělý Leno však Vlky od ofenzivních výpadů neodradili. Hosté byli za svou snahu odměněni v 70. minutě. Rodriguéz zahrál přímý kop, na který si nejlépe vyskočil Kjaer a nechytatelně prodloužil balon do levého rohu Lenovy brány.

Najednou dělalo domácím fotbalistům problém rychle změnit taktiku a přijít s adekvátní odpovědí. Když se pak Werkself opětovně chopili otěží utkání, navázali na svou nemohoucnost v koncovce z první půle. Schürrleho výborně vychytal Benaglio, stejně jako hlavičkujícího Kießlinga. V závěrečné fázi utkání to byli Vlci, kdo se musel spoléhat na kontry. Na vyrovnaném skóre se však do konečného hvizdu nic nezměnilo.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
johnn

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele