28. kolo
07.04.2013 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Der Club těsně porazil Mainz a pohárovou Evropu má na dosah

Jarní spanilá jízda Norimberku napsala další kapitolu, tentokráte na franské mužstvo nestačilo FSV, čímž ukončilo sedmizápasovou sérii bez porážky. Naproti tomu domácí nepoznali hořkost porážky již devětkrát!

Hostující kormidelník Thomas Tuchel před utkáním odkazoval na taktické "šachy" a přesně v tomto duchu se zápas ubíral. Obě strany se zaměřily především na pevná zadní vrátka, přičemž ofenzivních výpadů bylo k vidění velmi poskrovnu. Jeden takový si nachystal Szalai, jeho rána z úhlu však na Schäfera recept nenašla a na vlas stejně dopadl na opačné straně Chandler. Maďarský kanonýr byl i nadále hlavní postavou, avšak střela zpoza vápna na norimberského brankáře opět nestačila. Po střetu Pinoly s Nicolaiem Müllerem odpískal sudí Stieler penaltu, avšak Szalai trestuhodně mířil vedle!

Také po změně stran pokračovaly marné ataky mohanského celku. Naproti tomu FCN se opětovně soustředil na své výstavní zbraně - protiútoky a standardní situace. A právě z druhé možnosti ve čtyřiapadesáté minutě udeřilo: Kiyotakeho volný přímý kop se spojils hlavou Nilssona a mičuda skončila u levé tyče Wetklovy branky - 1:0! Pojistku mohl přidat Feulner, ovšem hostující brankář byl na místě!

Naproti tomu bylo zakrátko srovnáno. Kirchhoff oslovil dalekonosným pasem Nicolaie Müllera, tomu se sice do cesty postavila dvojice obránců, ale bývalý křídelník Fürthu si dobře všiml vystoupivšího Schäfera a parádním lobem jeho chybu potrestal - 1:1. Radost však Mainzu dlouho nevydržela. Další standardku rozehrál Kiyotake, Balitsch prodloužil míč na zadní tyč, kde už měl Nilsson snadnou práci a pátým ligovým gólem v sezóně se stal nejlepším střelcem Franků - 2:1! Hosté se snažili za každou cenu reagovat, ovšem všechny pokusy končily marně a Norimberk tak znovu slaví.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 pekhart,esswein,balitsc

h

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele