28. kolo
06.04.2013 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - Schalke 04 0:2

Fotbalisté Schalke zvládli utkání na půdě Werderu a na čtvrtém místě si před Frankfurtem vytvořili tříbodový náskok, navíc stáhli náskok třetího Leverkusenu na čtyři body. Hosté rozhodli o své výhře v první polovině druhého dějství, kdy vsítili obě branky. Werder tak stále zůstává na čtrnáctém místě s jedenatřiceti body a sen o pohárové Evropě se začíná rozplývat, nicméně náskok na šestnácté barážové místo Augsburgu zůstává sedmibodový.

V úvodu zápasu byli lepší domácí a mohli jít brzy do vedení, avšak po spolupráci Hunta s De Bruynem a následném centru Arnautoviče se znovu dostal k balónu De Bruyne a ani nadvakrát nedokázal překonat brankáře Hildebranda. De Bruyne zahrozil znovu po čtvrthodině hry. Po skvělé narážečce se uvolnil na levé straně a dostal se až k brankáři Schalke, jenže z úhlu ho nepřekonal a vybojoval jen rohový kop.

Poté se hra velmi vyrovnala a ani jeden celek se výrazněji netlačil do zakončení, první poločas tak skončil bez branek. Nicméně po přestávce zabrali hosté a od samého začátku tlačili soupeře, nakonec se velmi brzy dočkali vedoucí branky. Nejprve ve 47. minutě po přímém volném kopu hlavičkoval na přední tyč Matip a skvělý zákrok předvedl brankář Mielitz. O čtyři minuty později již hosté skórovali.

Po skvělém úniku Farfána na pravé straně a následnému centru se míč po obrovském souboji dostal k Julianu Draxlerovi a ten ho napálil přímo k tyči - 0:1. Ihned na to hosté mohli navýšit svůj náskok, avšak padáček Cipriana Maricy dokázal na brankové čáře vykopnout na obránce Lukimya. Domácí se ale nevzdávali a po necelé hodině hry mohlo být srovnáno, přímý kop Hunta minul jen o centimetry horní růžek hostující svatyně.

Oba celky od této chvíle střídaly jednu útočnou akci za druhou, Schalke rozhodlo o své výhře v 69. minutě. Po obrovské minele Lukimy běžel po pravé straně střídající Raffael a lahůdku před prázdnou branku předložil Maricovi - 0:2. Třetí branku hostů mohl přidat Farfán, po jeho přímém kopu však vyrazil Mielitz balón na rohový kop. Stejný hráč neuspěl proti brankáři Werderu ani o deset minut později, když ho nepřekonal zblízka na levé straně. V nastavení neuspěl Farfán ani na potřetí, z dobré pozice mířil těsně vedle a skóre zápasu se neměnilo.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/werder-bremen-vs-schalke-0-2-highlights

Brémy mi hodně lezou na nervy...takovej dobrej kádr a hrajou o záchranu, nechápu kde se stala chyba.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele