Bundesliga - souhrn 22. kola

24.02.2017, 22:23, aktualizováno 26.02.2017, 19:24
Komentáře a souhrny
Bayern si jako už tradičně smlsl na Hamburgu, kterému už podruhé za poslední tři sezony nadělil osmičku. Suverénní výhry si připisují i celky Dortmundu a Lipska. Hertha porazila Frankfurt, Schalke si s Hoffenheimem body dělí. Ingolstadt zase ostrouhal. Augsburg veze důležité body z Darmstadtu, Mainz vyloupil Leverkusen. Brémy dokázaly vyhrát na půdě Wolfsburgu...

Schalke 04 - TSG Hoffenheim 1:1

26.02.2017 17:30

Góly: 5. Alessandro Schöpf - 79. Sebastian Rudy

Atraktivní souboj čtvrtého celku tabulky s pátým uzavřel dvaadvacátý Bundesligový víkend. Ve Veltins Areně v Gelsenkirchenu domácí Königsblauen přivítali Hoffenheim, jehož gólman Oliver Baumann musel už v páté minutě poprvé tahat míč ze své branky.

Stalo se tak po obloučku Seada Kolačinace do vápna, po němž se k balonu dostala zimní posila z Norimberku Guido Burgstaller a přesným pasem našel nabíhajícího Alessandra Schöpfa - ten už měl tváří v tvář brankáři hostí snadnou práci a přesnou ranou do levého dolního rohu poslal svůj tým do vedení.

Hoffenheimští měli svou největší příležitost na vyrovnání skóre ve třicáté sedmé minutě. Střelu Demira Kemirbaye ovšem Ralph Fährmann vyrazil a následná dorážka z první v podání Bičakčiče branku Schalke minula úplně.

Krátce po hodině hry mohli jít Königsblauen do dvoubrankového vedení, když si při nešikovné malé domů dal málem vlastní gól Hübner - míč však skončil naštěstí pro hosty mimo Baumannovu branku.

V šedesáté deváté minutě mohlo TSG srovnat krok, když hlavičkoval Sandro Wagner. Nejlepší kanonýr Hoffe v této sezoně však Fährmanna nepřekonal, a nedokázal to ani dále zakončující Szalai.

Branka na 1:1 však nakonec přeci jen přišla - stalo se tak v sedmdesáté deváté minutě, když Zuber poslal do šestnáctky centr, na nějž si naběhl Sebastian Rudy - a zkušený středopolař, jenž má po skončení smlouvy namířeno do Bayernu Mnichov, poslal míč neomylně a nekompromisně za Fährmannova záda.

Napínavé utkání dvou ambiciózních německých celků tak skončilo dělbou bodů.

Více informací k zápasu

FC Ingolstadt 04 - Borussia Mönchengladbach 0:2

26.02.2017 15:30

Góly: 60. Lars Stindl, 90+1. André Hahn

Zatímco jediným cílem předposledního Ingolstadtu je záchrana, Gladbach má cíle o poznání vyšší a pod novým koučem Heckingem sbírá jednu výhru za druhou. Hříbata šla do utkání povzbuzena výtečným výkonem v Evropské lize, který Borussii vynesl postup do osmifinále namísto po prvním utkání favorizované Fiorentiny.

Do utkání však lépe vstoupili překvapivě domácí, jenž si připsali první větší šanci - v jedenadvacáté minutě si na centr v šestnáctce naskočil Marcel Tisserand a jeho hlavička jen těsně minule břevno branky, jenž tradičně střežila švýcarská reprezentační jednička Yann Sommer.

Další příležitost měl Ingolstadt v minutě třicáté prvé - tentokrát však proti střele Daria Lezcana, jenž na hrotu nahradil suspendovaného Matthewa Leckieho, vystoupil Jannik Vestergaard, který tak lehce napravil svou chybu ze čtvrtečního duelu s Violou.

V padesáté sedmé minutě to zkoušelo Audi znovu, když hlavičkoval stoper Marvin Matip, Sommer se však blýskl senzačním brankářským momentem a stav zůstával 0:0.

To se ovšem změnilo už za necelé čtyři minuty, a bohužel pro domácí celek ve prospěch Gladbachu. Dle hesla nedáš dostaneš se k míči ve vápně dostal Lars Stindl a dostal míč za Hansenova záda - nejspíše tak ale učinil rukou, což se pochopitelně domácím nelíbilo, sudí však gól uznal.

Definitivní tečku na výhru hostí pak v nastaveném čase přidal André Hahn. Ten přišel na hřiště coby střídající hráč a Dahoudovu přihrávku z pravé strany pokutového území proměnil útočník Gladbachu v branku.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Eintracht Frankfurt 2:0

25.02.2017 18:30

Góly: 52. Vedad Ibišević, 83. Vladimír Darida

Přímý konfrontační duel o evropské poháry zvládla lépe domácí Hertha, která zvítězila nad Frankfurtem 2:0. Berlínský celek narozdíl od Frankfurtu všechny své šance proměnil. Prosadili se Ibiševič a Darida.

Důležitost utkání byla na hřišti cítit, začátek utkání byl opatrný a ani jeden z týmů nechtěl udělat osudovou chybu. Vůbec první gólová šance se naskytla až téměř po půlhodině hry a postarali se o ní hosté. Seferović vyslal parádní kolmici na Rebiće, který však nepřekonal brankáře Jarsteina. Hertha si v prvním poločase žádnou větší šanci nevytvořila a na první branku zápasu si museli diváci počkat až do druhého dějství.

Přesněji do 52.minuty, kdy Kalou na ofsajdové hranici převzal balón, zatáhl jej do šestnáctky, kde sice nevystřelil ale z druhé vlnu ho podpořil Venad Ibiševič a povedenou ranou rozjásal diváky Olympijského stadionu. Eintracht žádnou odpověd nenašel a čtvrthodinu před koncem přišel o vyloučeného Harise Severoviće, jenž předvedl své ostré lokty natolik, že jej sudí ocenil červenou kartou.

Eintracht si ani v plné sestavě šance nevytvářel, natož v oslabení. V 83.minutě přišla definitivní pojistka, Darida si naběhl na naprosto přesný pas a hlavou zvýšil na konečných 2:0.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Hamburger SV 8:0

25.02.2017 15:30

Góly: 17. Arturo Vidal, 24. Robert Lewandowski (pen.), 42. Robert Lewandowski, 54. Robert Lewandowski, 56. David Alaba, 65. Kingsley Coman, 69. Kingsley Coman, 87. Arjen Robben

Předpoklady se potvrdily - Hamburk si odváží z Mnichova další krutý výprask. Skóre z posledních sedmi vzájemných střetnutí v Allianz Areně? 44:3! HSV tedy kleslo zpět do sestupové zóny, zatímco Bayern na čele tabulky nadále drží pětibodový náskok na RB Lipsko.

Carlo Ancelotti si tedy jubilejní tisící duel v roli hlavního kouče bude jistě pamatovat velmi dlouho. A s největší pravděpodobností by si ho pamatoval, i kdyby Douglas Santos nemířil po rohovém kopu ještě v úvodní čtvrthodince těsně vedle. Od té doby to začalo jít s hostujícím celkem v barovské metropoli hodně z kopce.

Thomas Müller dostal v šestnáctce trochu prostoru, kterého využil k přihrávce na lépe postaveného Arturo Vidala, jenž vyslal na Adlera přízemní střelu. Brankář HSV si sice na balon sáhnul, ale v cestě do sítě mu nezabránil - 1:0. O minutku později to mohlo být ještě krutější. Robert Lewandowski pálil zhruba ze čtyř metrů, ale někdejší konkurent Jaroslava Drobného dokázal střelu vyškrábnout na břevno.

Stav 2:0 však odvrátil na pouhých šest minut, dokud poměrně nešikovným zákrokem neposlal Mergim Mavraj ve velkém vápně na zem aktivního Thomase Müllera. Penaltové exekuce se ujal polský kanonýr a spolehlivě skóroval, jelikož muž v rukavicích si vybral druhou stranu - 2:0. Lewandowski si okolo 30. minuty připsal dvě dobré, leč nikoliv gólové hlavičky.

Přesto Bayern odcházel do šatny se vcelku pohodlným tříbrankovým náskokem. Ve 42. minutě dostal bezva přihrávku Douglas Costa. René Adler však jeho pokus vyrazil. Míč si bohužel pro tým Markuse Gisdola našel polského útočníka, který si snad až příliš jednoduše udělal prostor a přesnou ranou pod břevno tedy stanovil poločasový výsledek - 3:0.

Ve druhé půli začali o malinko lépe hosté z přístavního města. Střela Gotuku Sakaie z nějakých patnácti metrů ale postrádala razanci a přímý kop Michaela Gregoritsche s přehledem kryl Manuel Neuer. Na druhé straně gólman vyzrál na Robbena, nicméně pak následovaly v rychlém sledu další dvě trefy, přičemž tou první Robert Lewandowski dokonal hattrick a v zápětí byl vystřídán. Jak přišel ke své třetí brance? Inu, díky nedůrazu v obraně HSV a šikovné patičce Arjena Robbena, po které mířil přesně ke vzdálenější (pravé) tyči. Toto řešení se rozhodně dalo podle způsobu, jakým si nabíhal, čekat, nicméně i přes Adlerovu snahu vsítil svůj devatenáctý gól v sezoně, čímž na špici tabulky střelců dorovnal Pierre-Emericka Aubameyang, jenž se v souběžně hraném utkání svého Dortmundu proti Freiburgu prosadil dvakrát - 4:0.

Za necelých 120 sekund, konkrétně tedy v 56. minutě, se na hrotu útoku ocitnul David Alaba. Spolu s Thomasem Müllerem se dostali za obranu a druhý jmenovaný místo druhého zásahu v sezoně volil přihrávku na rakouského kolegu, který mohl zblízka uklízet do prázdné - 5:0. Bývalá jednička Bayeru Leverkusen se rozčilovala zbytečně.

Po nepopulárním "bůru" si dali domácí na devět minut gólovou pauzu. Poté dvakrát úspěšně střílel Kingsley Coman. Nejprve mu poslal dlouhý balon za obranu Mats Hummels a Johan Djourou mu ho nechtíc pomohl zpracovat. I když stál dvacetiletý talent, který v Bavorsku hostuje z Juventusu, celkem z úhlu, přízemní řešení se ukázalo býti tím nejlepším - 6:0.

V 69. minutě, pouhé čtyři minutky po svém prvním zářezu, se dostal na hranici šestnáctky k osamocenému kulatému předmětu, který pak neomylně nasměroval k levé tyči - 7:0. Poté si dal Bayern osmnáctiminutovou pauzu. Její konec nastal tehdy, když Robbenovi nabídnul na pravé křídlo balon Douglas Costa. Holanďan si typicky seběhnul do vápna, odkud mohl díky pramalému zájmu hamburské obrany rovněž po zemi zakončovat - 8:0. Obhájce titulu zajíždí za týden na Rhein Energie Stadion do Kolína nad Rýnem. HSV se doma pokusí udržet na uzdě borce z Herthy Berlín.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05 0:2

25.02.2017 15:30

Góly: 3. Stefan Bell, 11. Levin Öztunali

Leverkusen si vyhlídky na evropské poháry pro příští rok znovu komplikuje. Domácí nestačili díky šílenému začátku na Mohuč, které podlehli celkovým výsledkem 0:2. Obě branky obstaral Öztunali - na první přesně nacentroval a druhý vsítil sám.

Farmaceuti vstoupili do utkání naprosto katastrofálně, dalo by se říci snad ještě v županech. Brankář Leno první tutovku Córdoby ještě zlikvidoval, ale hned vzápětí z rohového kopu inkasoval. Öztunali poslal do šestnáctky výborný centr a Stefan Bell zatloukl balón do sítě. Žádný budíček pro domácí se ale zatím nekonal. Přišla 11. minuta a další centr Öztunaliho a tentokrát spal i brankář Leno, který jednoduchou střelu ostudně propustil. Na účastníka osmifnále Ligy mistrů to byl šílený začátek.

Bayer hru následně alepsoň vyrovnal, ale k pokutovému území Mohuče se příliš nedostával, natož aby si vypracoval alespoň jednu velkou šanci.Místo toho musel zase zasahovat Leno proti agilnímu Córdobovi.

Druhý poločas na ten první herně navázal. Leverkusen nebyl vůbec nebezpečný a Mohuč bez problému hájila vydobytý dvoubrankový náskok. V závěru zápasu navíc mohla skóre ještě navýšit, ale souboj hlavičkujícího Córdoby a brankáře Lena vyzněl lépe pro domácí oporu. Ná dvoubrankové výhře hostů se nic nezměnilo ani během nastaveného času.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - FC Augsburg 1:2

25.02.2017 15:30

Góly: 47. Marcel Heller - 55. Paul Verhaegh (pen.), 85. Raúl Bobadilla

Augsburg rozhodl o své těsné výhře nad Darmstadtem až v závěru zápasu. O to více frustrující musí šestnáctá porážka celku ze Stadion am Böllenfalltor být.

Trenér Frings nabádal své svěřence, aby hráli odvážněji, jelikož potřebují střílet branky. Bez nich se ve fotbale vyhrát nedá. Jenže jeho pokyny si hráči během úvodního dějství rozhodně k srdci nevzali. O poločasové pauze totiž zívala v jejich kolonce střel na bránu nula. Hosté ovšem také nebyli ve střelbě nijak zvlášť aktivní.

Nejzajímavější akci předvedli po půl hodině Halil Altintop a Raúl Bobadilla. Nicméně protože Michael Esser byl jakožto poslední instance z branky včas, znemožnil argentinskému útočníkovi skórovat. První branka se tedy narodila těsně po začátku druhého poločasu. Ostřejší přihrávka Jéroma Gondorfa prošla až na zadní tyč, kde stál zcela sám Marcel Heller. Míč si tedy mohl ještě zpracovat, a pak poslat přesně za Hitzova záda - 1:0.

Vedení ale vydrželo jenom do 55. minuty. Dominik Kohr chtěl ve vápně obejít Alexandera Miloševiće, který jej nešikovně zastavil za cenu faulu, a tedy i pokutového kopu. K němu si stoupnul Paul Verhaegh a se štěstím překonal Michaela Essera - 1:1. V 77. minutě přišel na plac Moritz Leitner a hned poté se jeho tečovaný pokus zastavil o horní síť.

Rozhodující moment utkání se odehrál v 85. minutě. Na hranici ofsajdu (ale nikoliv za ní, jak ukázaly opakované záběry), přebral Bobadilla pobídku od Ji Dong-Wona, aby o chviličku později mohl těsně před malý čtvercem lehoučkým lobem vyřadit ze hry Essera a zvýšit na konečných 2:1. Pro Fuggerstädter před duelem s RB Lipsko rozhodně důležité tři body. Darmstadt čeká další důležitý zápas, tentokráte s Werderem Brémy.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Borussia Dortmund 0:3

25.02.2017 15:30

Góly: 13. Sokratis, 55. Pierre-Emerick Aubameyang, 70. Pierre-Emerick Aubameyang

Dortmund dokázal zvítězit na půdě Freiburgu a i po tomto kole udrží třetí místo před dotírajícím Hoffenheimem. Hosté byli lepším týmem a tři body putují do Porúří naprosto po zásluze. Dvakrát se trefil gabonský útočník Pierre-Emerick Aubameyang.

Borussia letos na soupeřových trávnících zrovna neoslňuje, ale ve Freiburgu se jí dařilo náramně. Stačilo jí pouhých třináct minut, aby vsítila vedoucí branku a dostala se do potřebné herní pohody. Sokratis neodolal milimetrově přesnému Guerreirovu centru a Schwolow neměl nárok. O pár minut později se ocitl v dobré pozici Weigl, ale prozatím se další změna skóre neudála.

Hosté každopádně ovládali hru a dostali Freiburg pod velký tlak. Po půlhodině hry netrefil prázdnou branku Guerreiro. Kolotoč jménem Borussia Dortmund se zastavil až s poločasovým hvizdem sudího Sieberta.

Jednobrankový náskok nedával Dortmundu zas tolik klidu, a tak to Tuchelovi svěřenci v 55. minutě změnili. Reus si pohrál s obráncem domácích, uvolnil se a předložil jasný gól na kopačku Aubameyangovi. Gabonský útočník pochopitelně skóroval. Freiburg se dostal ke slovu až po hodině hry za toliko nepohodlného stavu. Střídající Niederlechner prováhal vhodný okamžik a z nadějné situace nakonec nic nezbylo.

Pro domácí určitě velká škoda, protože kontaktní brankou by se dostali zpět do zápasu. Místo snížení ale přišel trest v podobě třetí branky a o všem bylo rozhodnuto. Krásnou akci v podání Dembelého, Durma a Aubameyanga zakončil posledně jmenovaný gabonský snajpr. Dortmund si utkání v závěru nekomplikoval a výsledek už udržel.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - 1. FC Köln 3:1

25.02.2017 15:30

Góly: 5. Emil Forsberg, 34. Dominic Maroh (vl.), 65. Timo Werner - 53. Yuya Osako

RB Lipsko popatnácté v sezoně vyhrálo a udržuje osmibodový náskok na třetí Borussii Dortmund. Köln naopak zůstává těsně za pohárovými příčkami.

Důležitou roli nepochybně v Red Bull Areně sehrál brzký gól, o který se už po pěti minutách hry postaral Emil Forsberg. Brankář Thomas Kessler nepředvedl dobrý odkop, takže Timo Werner mohl přiťuknout švédskému reprezentantovi, pro něhož znamenala přesná střela na vzdálenější tyč sedmou branku v sezoně - 1:0.

Na konci úvodní dvacetiminutovky propásli své po sobě jdoucí příležitosti Marcel Halstenberg, Timo Werner a Marcel Sabitzer. Poslední dva jmenovaní neuspěli ani o deset minut později. Ve 34. minutě poslal z pravého křídla do vápna přízemní centr Naby Keïta a míč se k překvapení všech odrazil od levé nohy Dominika Maroha rovnou za brankovou čáru - 2:0.

Za dvě minuty rozehrálo Lipsko výborný protiútok, na jehož konci však nepřesně střílel Sabitzer. Tolik první poločas. Na začátku druhého chyběl po Olkowskiho přihrávce malinkatý kousek Modestemu. V 53. minutě si už Kozli mohli vesele zamečet. Olkowski se ocitnul sám na pravé straně vápna, odkud poslal balon na bližší tyč, kde se položil do skluzu Yuya Osako a míč si našel cestičku podél pravé tyče - 2:1.

Šanci Kölnu na vyrovnání v podstatě zhatil v 65. minutě Timo Werner, když si doběhnul pro Keitův centr za obranu a z ostrého úhlu propálil Kesslera - 3:1. Poté, co Halstenberg rozehrál v 73. minutě standardní situaci, mohl Sabitzer přidal ještě jeden gól. Nicméně brankář celku z města nad řekou Rýn byl v tomto případě pozorný.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Werder Brémy 1:2

24.02.2017 20:30

Góly: 19. Borja Mayoral - 10. Serge Gnabry, 18. Serge Gnabry

Páteční předehrávka dvou ambiciózních klubů, které v letošní sezóně hrají pod své možnosti, dopadla lépe pro hosty z Brém. Domácí Wolfsburg měl sice více ze hry a vypracoval si i několik gólových šancí, na dvě trefy Serge Gnabryho však dokázal reagovat pouze Borja Mayoral.

Werder tak navázal na vítězství z Mohuče a na svého dnešního soupeře se v tabulce bodově dotáhl. Velkou měrou se na dnešním vítězství podílela zřejmě současná největší hvězda hostů - Serge Gnabry. Talentovaný ofenzivní fotbalista se dnes poprvé prosadil po deseti minutách hry. Ke Gnabrymu propadl centr Roberta Bauera z levé strany, bývalý hráč Arsenalu si míč perfektně přebral a z druhého doteku s pomocí teče jednoho z obránců překonal Diega Benaglia.

Druhá branka přišla takřka vzápětí. V 18. minutě si na centr Zlatka Junuzoviće z přímého volného kopu naskočil Lamine Sané, hlavou balón lehce prodloužil na zadní tyč, kde číhal pohotový Gnabry, jenž si míč zpracoval na prsa a nekompromisně pokořil švýcarského brankáře domácích podruhé.

Jenže netrvalo to dlouho a prosadil se také Wolfsburg. Po rohovém kopu a hlavičce Daniela Didaviho dotlačil balón do sítě důrazný Borja Mayoral. V dalším průběhu poločasu se předvedli oba brankáři, dobré zákroky předvedl Diego Benaglio i Felix Wiedwald - ten zejména proti voleji Jakuba Blaszczykowskeho a ráně Ricarda Rodrígueze z bezprostřední blízkosti.

Vlci by si dnes vyrovnání opravdu zasloužili, jenže povedené střely Mayorala i Didaviho skončily na tyči. V samém závěru zápasu pak zahodil obrovskou tutovku Mario Gómez, který přišel na hřiště až na poslední půlhodinu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov22165154:1353
2.RB Lipsko22153441:2248
3.Borussia Dortmund22117446:2340
4.TSG Hoffenheim22911239:2238
5.Hertha BSC22114730:2437
6.Eintracht Frankfurt22105725:2235
7.1. FC Köln2289531:2233
8.Bayer Leverkusen22931034:3230
9.SC Freiburg22931028:3930
10.Borussia Mönchengladbach2285925:2929
11.1. FSV Mainz 0522841031:3728
12.Schalke 042276926:2327
13.FC Augsburg2276921:2827
14.VfL Wolfsburg22641220:3322
15.Werder Brémy22641228:4322
16.Hamburger SV22551221:4520
17.FC Ingolstadt 0422531419:3418
18.SV Darmstadt22331615:4312

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (88)

Přidat komentář
stas87

SVW.

Reagovat
REPLIKATOR

Werder

Reagovat
smazaný uživatel

pekne

Reagovat
formic81

to je v prdeli ten odchod Gnabryho.. to se povedlo AW

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nevros

Neskutečně to tam válcuje.

Reagovat
db18

Ještě má dost nevyrovnané výkony.

Reagovat
smazaný uživatel

Vedel by som si ho.predstaviť v nejakom mensom nemeckom klube kde bude tahunom. Dufam, ze tie sumy okolo jeho posobenia u nas su len kacice.

Reagovat
Bayern +

Druhý najväčší prekauč po odchode Kroosa je neangažovanie Draxlera. Ako ho sledujem v PSG tak to je na kriminál pre naše vedenie, že sme nešli po ňom...

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

jak to bylo tehdy vůbec s De Bruynem, projevili jste o něj zájem?

Reagovat
smazaný uživatel

Werder to co Wolfsburg spalil v prvom polcase bolo na neuverenie.Potom sa to premenilo v riadnu krc.

Mohol by Werder hrat kazdy piatok, dnes bolo na co pozerat

Reagovat
db18

Parádní začátek kola.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Po prvom polcase zapasu Fortuna - Heidenheim uz zacinam rozumiem, ze preco ma Dusseldorf posledne dve sezony tak slabe navstevy

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jebo som v Hannoveri zapas s Bielefeldom 2-2 a ja som cumel na drogacov proti Heidenheimu

Reagovat
Liquid

a jak si spokojen dnes se svým Kolínem

Reagovat
smazaný uživatel

Dopadlo to tak ako som cakal, zapas som nevidel,neviem ako sa hralo, co je pre moje zdravie len a len pozitivne ...spokojny iste niesom, o tyzden doma Bayern. Snad sa nam podari napodobnit kusok s AA spred polroka

Reagovat
Liquid

Köln do EL místo Herthy

Reagovat
smazaný uživatel

grande Carlo dnes svůj 1000. zápas odkoučuje. Grande uomo !

Reagovat
Liquid

Lipsko to je válec !

Reagovat
Pipo123

Kurva prešetrite už toho Lena, ten musí podávať na zápasy, nie je možné aby robil také blbosti

Reagovat
smazaný uživatel

Co zase vyparatil?

Reagovat
db18

Někdu mu zřejmě namazal rukavice lubrikantem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Je to saso, ked si podam na Lever tak tusim vzdy pusti gol, zacinam ho nenavidiet,

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ho tak isto nemam rad, on by potreboval zo 6 ci 7 faciek aby sa netvaril ako mentalne retardovany o tych kiksoch viem, neviem preco ho neustale dava do tej brany, v BL nie je ziaden brankar co by tolko trapasov urobil

Reagovat
db18

S klidem bych ho za 18 mega prodal do Lipska...

Reagovat
FCSL

Lever - Mohuč over, po 11. minutách 0:2 a pak už nepadne To se prostě nedá

Reagovat
smazaný uživatel

Neverkusen snad nepostupia do CL, tak ci tak by sa tam len strapnili. A Schmidt out!

Reagovat
vrabejka

Jenže koho místo něj. A měl už letět loni na jaře

Reagovat
smazaný uživatel

Spekulovalo sa myslim o Hollerbachovi, ktory aktualne vedie druholigovy Wurzburger. Trener to spatny nie je,otazka je vsak ci by to nebol az prilis velky skok, s Wurzburgu do Leverkusenu. Inak neviem koho by mohli vziat, zatial to tak vyzera ze ziadna jazda za CL a hura ofenzivny futbal ako minuly rok tento cas sa nekona a dufam,ze sa konat ani nebude. Mna napada este Nagelsmann s Hoffenheimu, az bude chciet zutekat s jedneho scheiss klubu do druheho.

Reagovat
Uwe háže buly

Zato Kolín by to vytrhnul

Reagovat
smazaný uživatel

To ani netvrdim skoncili by sme urcite horsie ako Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ta německá liga je fakt naopak, nejbohatší týmy hrají dno

Reagovat
smazaný uživatel

Oztunali ani jsem si nevšiml,že už nekope za Leverkusen. 18 týmů vytváří sportovní přetlak, ostatní ligy by se asi měli inspirovat

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
RKBoy

ako tak pozerám Hamburg je každoročná obet Bayernu, neskutočné kolko golov tam každú sezonu dostávajú.

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt po taktickej stranke vyborne ale inak nuda ako hovado.

Btw:Co sa stalo s Rudnevsom? Zopar dni ho uplne nevidiet, dostal BAN alebo oslavuje na chate?

Reagovat
smazaný uživatel

*Tak uz Ibisevic. Aspon bude musiet Frankfurt utocit viac.

Reagovat
vrabejka

Skvěle Lipsko.

Čekál jsem větší boj.

Po kontaktním gólů jsme ale nedalo Kolínu ani cuchnout k bodu a Werner to parádně zaklincoval.

Teď máme 5 realativne lehčích zápasu tak to chce aspoň 13 bodů.

Bayern ma teď těžký los tak snad zase něco stahneme.

Moc rád bych aby se o titulu rozhodlo ve 33.koke právě proti Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

...a teraz sa nenastavovalo nic

Reagovat
andrew96

Vláďa

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Aké symbolické, že hráčom zápasu a mužom, ktorý dnes potopil Leverkusen bol Levin, ktorého ako nepotrebného Bayer v lete predal Mainzu. Nechcem kvôli tomu manažment Leverkusenu kritizovať, skôr naopak, myslím si, že pre Oztunaliho to bolo najlepšie riešenie, ale je škoda, že sa do toho prestupu nezakomponovala nejaká klauzula na spätný odkup.

Nijako ma dnešná prehra neprekvapuje. V kontexte celej sezóny je to klasický výsledok po klasickom priebehu. Celý tím otrasný a Leno bohužiaľ ostane v Leverkusene asi navždy, lebo takého kikséra žiadny špičkový tím s ambíciami nekúpi.

Schmidt toto podľa mňa neustojí. Škoda, prvé 2 sezóny odviedol parádnu robotu a neželám si jeho odchod, ale vedenie takéto výsledky nebude akceptovať a nevyzerá to na nejakú zmenu k lepšiemu..

Reagovat
Pipo123

Lena by mali predat za kazdu cenu, kvalitnych brankarov je vela a jeho super reflex mu je tak na dve veci ked pusti tak 15 golov za sezonu kde by sa ja hanbil aj dorostenec, normalne kvoli nemu uz nemozem ani Lever sledovat

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež som toho názoru, že jeho odchod by Leverkusenu vôbec neuškodil. Brankár, ktorý potopí tímu toľko bodov je proste k hovnu, aj keď vo forme má reprezentačný potenciál. Ja ho mám rád, ale ešte radšej by som videl v bráne nejakú istotu, Leno má tých blackoutov proste príliš...

Reagovat
Werkrider

Schmidt mal akurát dobrý začiatok. Ofenzívny futbal s vysokým tempom pressingu hlboko na polovici súpera.

Posledný rok sme ale doslova nuloví v obrane. Toprak je jediný schopný. Toprak!

Leno je naozaj katastrofa presne ako píšete.

Najhoršie ale je, že nemáme žiadnu taktiku. Solovania a rychle prihravky konciace po druhej, tretej...ak sa útok súpera nerozbije ešte na Kamplovi tak jelitá ako Tah a Dragovič to proste nemaju šancu zastaviť. Keby sa ma niekto opýtal čo hrá Leverkusen...ja to proste neviem. Nemá to hlavu a pätu.

Už je to tak roky ale nevyrovnanosť teraz naberá obrátky.

Schmidt, Calhanoglu, Toprak, Chicharito, Leno preč a začať odznova. Kľudne s tým, že budeme tri roky bez pohárov.

Reagovat
smazaný uživatel

skvely a hlavne nezaujaty nazor. Schmidt s vami musi bez debaty dokazat viac, ma k dispozicii najlepsi kader za posledne roky, paradoxne to vsak vyzera na najhorsiu sezonu za posledne roky, strata na CL nie je mala a na zmenu to nevyzera - EL by v konecnom uctovani nemusel by byt vzhladom k priebehu uplne tragickym vysledkom. Dragovic Topraka v lete nenahradi,nema na to. Nuz, som zvedavy ako to v blizkej dobe bude Voller riesit. Snad vas aspon udrzime pod sebou

Reagovat
smazaný uživatel

Ani by som s tým nemal problém (tie 3 roky bez pohárov), ale myslím si, že toto vedenie proste nedopustí, išla by tým do kopru dlhoročná robota, vďaka ktorej sa postavil tak kvalitný káder a peniaze z LM by citeľne chýbali.

Podľa mňa je to v prvom rade o trénerovi. S tak kvalitným kádrom sa naozaj dá hrať podstatne efektívnejší futbal. Stačí sa pozrieť napríklad na Sevillu či Monako. Schmidt mi príde, že nemá žiadny plán B, hrá len jediným štýlom, ktorý mu fungoval v Salzburgu, kde mal o triedu lepší káder ako zvyšok ligy a zo začiatku to fungovalo aj v Leverkusene, ale teraz sa ukazujú nedostatky a nevie na to nijako reagovať. Asi bude jeho odchod nutný no

Reagovat
cologneFC

Číňania navýšilu ponuku za Modesta na 50mio €. Schmadtke to zmietol zo stola.

Reagovat
Rudnevs

Čakajú na tých 65, čo spomínal Köln

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mna by Schmadtke ponuku neodmietol, pokial by prisla s nejakeho europskeho klubu. Sam Modeste by si chcel zahrat v Europe (aj v inom klube). Do Ciny vraj ist nechce. Kazdy ma ine priority, Tony ich ma zda sa dobre

Reagovat
Ferguson6

Duda že celý pobyt na ihrisku ani jedna presná prihrávka

Reagovat
vladino10

Myslíš za tú minútu a pol? Hrôza..

Reagovat
smazaný uživatel

Vedad

Reagovat
db18

Nejdůležitější na dnešku je, že Carlo označil Thomase jako hrče zápasu.

Reagovat
TonCZek

Tak snad si Carlo uvědomil kde je jeho místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyzerá to tak, že sa Carlo konečne spamätal a uvedomil si, že lepší systém ako 4-2-3-1 pre Bayern proste nenájde. Ten tím to má ešte od Van Gaala a hlavne Heynckesa tak trochu v DNA a hneď to aj vidieť na hernom prejave. Je super, že formu naberajú počas vyraďovacej fázy LM, je to celkom opačný proces ako sezóny pod Pepom

Reagovat
smazaný uživatel

On se i Carlo o zimní přestávku vyjadřoval ve smyslu, že je nežádoucí nabrat formu na podzim, neb je nemožné jí udržet po celou sezonu. Jsem zvědavej, jestli to byla jen nějaká náhodná výchylka nebo předzvěst rostoucí formy..

Reagovat
smazaný uživatel

Pokial si Carlo uvedomy, kde je jeho miesto, Bayern tuto sezonu vyhraje CL

Reagovat
smazaný uživatel

aby to nebylo jako u Spalletiho

Reagovat
db18

I když, s tím už máme v Bayernu taky zkušenosti - Pep vychválil Kimmicha a to bylo naposledy, kdy ho někdo viděl hrát...

Reagovat
smazaný uživatel

Může hrát jak chce, ale Alonsa neposadí.

Reagovat
smazaný uživatel

Preco by mal posadit legendu? Bayern sa ku legendam vzdy vedel chovat a tuna pri Alonsovi to dokazuje.

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
vladino10

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern nazivo solidni zazitek, lepsi mac sem si asi vybrat nemoh

Reagovat
Heresy

bayern je dobre znasilnil

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart - Lautern, tesim sa. Bude dobry zapas.

Reagovat
db18

Koukám, že si Timo Werner zase hrál na Chramostu...

Reagovat
smazaný uživatel

Nn, na ARD byl včera rozbor té situace a trefil ho kolenem. Jen to nebylo moc vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart kulisa na stadione

Po poslednych zapasoch som cakal ze Lautern toho aj v Stuttgarte viac predvedie ako predviedol. V podstate nic poriadne si nevytvorili, domaci po zmene stran supera prehrali a zasluzene tri body ostali doma

Reagovat
smazaný uživatel

No jasnejsiu ruku ako tu golovu Stindla som este za tych 7 rokov co BL pravideln sledujem nevidel

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek

Reagovat
Rudnevs

Ak by česká verzia Eurosportu hľadala vhodný nadpis k tradične dobrému súhrnu kola, tak kľudne môže použiť ,,Ruce v akci", k tomuto kolu by sa to celkom hodilo, najmä k nedeľnajším zápasom.

Schalke - Hoffenheim bol veľmi zaujímavý zápas. Pozornosť pútal bojovný Burgstaller v spolupráci s krajanom Schöpfom, alebo Süle, Vogt a Hübner, ktorý istú pasáž zápasu solídne nezvládali.

Sever zasa sklamal, HSV sa z debaklu bude ešte nejaku dobu spamätávať. Na druhú stranu, lepšie je prehrať raz 8:0, ako 8 krát 1:0 (citácia z Tweetu Hansa Sarpeia). V Hannoveri sa potvrdzuje, že Martin Kind mal pravdu - tímu chýba stabilita a suverenita. Remíza 2:2 s Bielefeldom sa musí brať ako sklamanie. Čo som v diskusii čítal, tak rieši sa výhadzov Rogera Schmidta. Nahnuté to ale má iný tréner, a to Valerien Ismael. Oficiáne potrvdenie možno ešte dnes!

A na záver spomeniem ešte Kicktipp. Musím sa pochváliť, vyšiel mi snáď ten najbláznivejší tip, 8:0. Mimochodom, ufo999 a efo999 sú ľudia z diskusie?

Reagovat
smazaný uživatel

ja mam pocit ze ufo999 a efo999 je jedna a ta ista osoba. Buduci tyzden mate Herthu, tam uz HSV nebude bez sance

Reagovat
vladino10

Celý wolfsburg by si zaslúžil nakopat, nerozumiem vôbec čo sa tam deje, už pri odchode perisica som si tukal na čelo, potom si teraz v lete pustia preč oboch stoperov, ale draxlera sa snažia silou mocou udrzat, napriek tomu ze inak sa pri prestupoch spravaju ako klub absolútne bez ambícií..

Za 5-6 sezón zase vyletia a potom to asi aj zas kráľovsky pokaslu..

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Wolfsburg zostupi, spolocne s FCI a Darmstadtom. HSV a SVW narozdiel od Wolfsburgu do prvej ligy aj patria. Wolfsburg sa trapi, chyba tam koncepcia a taktika pomerne casto, viz. Rodriguez ktory velmi casto hraje na stoperu neviem koho chcu zohnat. Na koncernovy klub to vedenie robi velmi zle, po sezone ked skoncili za Bayernom som cakal ze budu chciet aspon najblizsich par sezon nastalo bojoval o predkolo CL, nastastie som sa mylil.

Reagovat
vladino10

Fakt to čo tam vedenie predvádza.. tragédia..peňazí majú, ale tá práca s nimi, sú veci z ktorých si fakt môžu niektore kluby bl brať z lipska príklad..padnúť nepadnu, to sa snáď ani nedá s takýmto kvalitným kadrom, vyhrabu sa z toho..každopádne ale mňa to napríklad mrzí napriek tomu, že sú koncernový klub, že hrajú yakto- nie kvôli nim, ale kvôli bl..cim väčšia konkurencia v boji o poháre, tým viac by to jednotlivé kluby nútilo zlepšovať sa..To je vlastne aj jediná vec v čom vidím prínos lipska- mozno si aj v tradičných kluboch povedia, že kua, jak to že tomu lipsku to tak ide..A úprimne dúfam, že si z toho vezme priklad hlavne hsv- peniaze tam na to sú..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Wolfsburg a Hamburg - tam teda fakt nevedia pracovat s peniazmi. To je cosi podobne ako Valencia ci AC. No kvalita tam je sice, to je fakt, ale zostupit pokojne mozu, je to tam natesno a Augsburg uz ma 5 punkte na nich

Reagovat
Beči

"Atraktivní souboj čtvrtého celku tabulky s pátým uzavřel dvaadvacátý Bundesligový víkend. " ... co to ti redaktoři hulí, že vidí Schalke páté v tabulce?

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach.

Reagovat
smazaný uživatel

Stindl to mohl přiznat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele