22. kolo
25.02.2017 15:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

SV Darmstadt - FC Augsburg 1:2

Augsburg rozhodl o své těsné výhře nad Darmstadtem až v závěru zápasu. O to více frustrující musí šestnáctá porážka celku ze Stadion am Böllenfalltor být.

Trenér Frings nabádal své svěřence, aby hráli odvážněji, jelikož potřebují střílet branky. Bez nich se ve fotbale vyhrát nedá. Jenže jeho pokyny si hráči během úvodního dějství rozhodně k srdci nevzali. O poločasové pauze totiž zívala v jejich kolonce střel na bránu nula. Hosté ovšem také nebyli ve střelbě nijak zvlášť aktivní.

Nejzajímavější akci předvedli po půl hodině Halil Altintop a Raúl Bobadilla. Nicméně protože Michael Esser byl jakožto poslední instance z branky včas, znemožnil argentinskému útočníkovi skórovat. První branka se tedy narodila těsně po začátku druhého poločasu. Ostřejší přihrávka Jéroma Gondorfa prošla až na zadní tyč, kde stál zcela sám Marcel Heller. Míč si tedy mohl ještě zpracovat, a pak poslat přesně za Hitzova záda - 1:0.

Vedení ale vydrželo jenom do 55. minuty. Dominik Kohr chtěl ve vápně obejít Alexandera Miloševiće, který jej nešikovně zastavil za cenu faulu, a tedy i pokutového kopu. K němu si stoupnul Paul Verhaegh a se štěstím překonal Michaela Essera - 1:1. V 77. minutě přišel na plac Moritz Leitner a hned poté se jeho tečovaný pokus zastavil o horní síť.

Rozhodující moment utkání se odehrál v 85. minutě. Na hranici ofsajdu (ale nikoliv za ní, jak ukázaly opakované záběry), přebral Bobadilla pobídku od Ji Dong-Wona, aby o chviličku později mohl těsně před malý čtvercem lehoučkým lobem vyřadit ze hry Essera a zvýšit na konečných 2:1. Pro Fuggerstädter před duelem s RB Lipsko rozhodně důležité tři body. Darmstadt čeká další důležitý zápas, tentokráte s Werderem Brémy.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele