20. kolo
04.02.2012 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Divoké utkání v BayAreně nakonec oběma celkům přineslo bod

Bayer navázal na remízový duel z Weserstadionu i proti Stuttgartu a zapisuje si tak do boje o Ligu mistrů další citelnou ztrátu. Farmaceutici hráli více než půlhodinu hry bez vyloučeného Kadlece, na straně VfB pak v nastavení vyrovnal síly Molinaro.

Leverkusen začal podobně, jako před dvěma týdny proti Mainzu na domácí půdě hodně aktivně. Již po šesti minutách rozehrával zajímavou standardku Kadlec, na Ulreicha si však nepřišel. Iniciátorem většiny útočných akcí Bayeru byli Schürrle a Rolfes a právě tihle dva se zapojili do akce, po níž se už skóre měnilo. Prvně jmenovaný rozjel akci na Ćorluku, ten posunul Rolfesovi, jenž sice na Ulreicha ještě nevyzrál, ale odražený míč poté dopravil na místo určení Kießling - 1:0.

Ofenziva Švábů dlouho vůbec neexistovala, o to větší překvapení pak způsobilo nečekané srovnání ve 23. minutě. Castro zahrál rukou, hosté tak měli možnost rozehrávat volný přímý kop, čehož se zhostil Schieber a parádní ranou k tyči nedal Lenovi šanci zasáhnout - 1:1. Do konce prvního dějství už se nic zajímavého nestalo, oba týmy jakoby se už viděly v kabinách.

Vše nám ale bylo vynahrazeno po obrátce. Hned na úvod srazil Tasci v pokutovém území Bendera a sudí Kinhöfer zapískal pokutový kop. Míč si na značku postavil kapitán Rolfes a střelou k levé tyči opět poslal svůj tým do vedení - 2:1. VfB mohlo opět bleskově odpovědět, Ibišević ovšem promeškal hned dvě velmi nadějné akce. Hned nato však byl po souboji s Cacauem po druhé žluté kartě poslán předčasně pod sprchy Kadlec, ale i bez českého beka si Werkself dokázala v poklidu hlídat nabitý náskok.

To platilo až do 89. minuty. To se do akce Stuttgartu zapojili hned dva střídající hráči, Hajnal našel ve vápně Cacaua, ten ještě balón posunul lépe postavenému Harnikovi a rakouský žolík překonal Lena - 2:2. V nastaveném čase pak byl ještě za hrubý zákrok na Schürrleho vyloučen Molinaro, jenž tak bude svému celku chybět minimálně v následujícím utkání proti Hertě BSC.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele