20. kolo
04.02.2012 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Augsburg vyválčil další cenný bod, tentokráte v Sinsheimu

Hoffenheim nedokázal proti Augsburgu naplnit roli favorita a může tak zamýšlený atak na poháry opět odložit. Domácí brzy prohrávali, ještě do přestávky ale srovnali krok a po změně stran hned strhli vedení na svou stranu, Bavoři ale v závěru vybojovali důležitý bod.

Ani v Sinsheimu nebyl od začátku k vidění kdoví jak pohledný fotbal. Domácí hráči se sice snažili, ale k ohrožení soupeřovy branky to pranic nevedlo. To Bavoři se zaměřili především na pevnou obranu a nebezpečné protiútoky, přičemž se jim dařila tato úloha plnit do puntíku: Mölders okamžitě oslovil Oehrla, ten ale v tutovce na Starkeho recept nenašel. Ale hned ten druhý po půlhodině hry už zasáhl Hoffenheim přímo do srdce. Hosogai zakombinoval s Langkampem, ten poté posunul Möldersovi a hostující kanonýr už si věděl rady - 0:1.

Domácí začali být po inkasované brance ještě více nervózní a nechybělo moc a mohli prohrávat hned o dvě branky. Nedorozumění Becka s Vestergaardem ale na poslední chvíli stačil neutralizovat Starke. To se ukázalo, jako dost možná klíčový moment. Hned záhy totiž Salihović oslovil Mlapu, a ten lobem šikovně překonal Jentzsche, za kterého už pak na brankové čáře nestačil zaskočit ani Langkamp - 1:1. Koncernový celek mohl v samém závěru zlepšenou hrou skóre definitivně otočit, Firminovi, a po něm i Salihovičovi ale chybělo při zakončení pověstných pár centimetrů.

Ve stejném duchu jsme pokračovali i po změně stran. Salihović nejdříve našel ve vápně Musonu, jeho hlavička však skončila nad břevnem hostující svatyně. Tlak Hoffenheimu gradoval a bylo jen otázkou času, kdy hostující obrana povolí. To se vyplnilo v 50. minutě. Callsen-Bracker neobratným zákrokem zastavil v pokutovém území pronikajícího Firmina a sudí Wingenbach bez váhání ukázal na pokutový kop. K němu se postavil Salihović a s pomocí břevna poslal domácí do vedení - 2:1. Vzápětí byl u míče opět aktivní Musona, ani tentokrát ovšem nedokázal Jentzsche překonat.

A to se pak svěřenců m Holgera Stanislawskiho také vymstilo. Oehrl sice ještě hlavičkoval nad branku, ale o chvíli později rozehrál roh Baier, Starke chyboval a Langkamp už měl potom snadnou úlohu - 2:2. Strážce domácí branky neodhadl centrovaný balón i o chvíli později, to ale Mölders poslal hlavou míč jen do břevna.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele