20. kolo
04.02.2012 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05 1:1

Hráči Schalke v boji o titul nečekaně ztrácí. Jejich dnešní zápas proti Mohuči měl být jasnou záležitostí, jenže nakonec Königsblauen vybojovali pouze bod za remízu 1:1.

Úvodní pětačtyřicetiminutovka sice nabídla bojovný fotbal, mnoho šancí ale diváci neviděli. První zajímavá příležitost každopádně přišla ve čtrnácté minutě, kdy pálil Mohamed Zidan z přímého kopu jen těsně vedle domácí brány. O pár sekund později zahrozil egyptský kanonýr znovu, tentokrát mnohem úspěšněji. Na jeho střelu z voleje Lars Unnerstall nedokázal zareagovat, a proto musel lovit míč ze své sítě.

Mohuč byla blízko navýšení svého vedení ve 22. minutě. To vypálil zpoza šestnáctky Polanski a mířil jen těsně nad. Ve zbývajícím čase mělo sice Schalke mírně navrch, jenže gólman Wetklo nemusel řešit žádnou složitou situaci. Za zmínku stojí snad jen střela Papadopoulose, která letěla zhruba metr nad břevnem.

Po změně se hrál už přeci jen otevřenější fotbal. Začátek druhé půle sice také spíše nudil, v 59. minutě se ale povedlo Schalke vyrovnat. Obasi si na pravé straně pokutového území pohrál s Pospěchem a následně z ostrého úhlu propálil gólmana Wetkla. Zanedlouho mohli jít domácí fotbalisté dokonce do vedení, jenže po Juradově centru nedokázal hlavičkovat přesně záložník Matip.

Svěřencům kouče Stevense každopádně vlil vstřelený gól energii do žil a v některých momentech jich bylo plné hřiště. Jejich další výborná příležitost přišla v 73. minutě, kdy z hranice vápna mířil jen o pár centimetrů vedle Jefferson Farfán. Schalke se snažilo až do závěrečného hvizdu, ale na vytoužený druhý gól už nedosáhlo.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Huntelaar dá tři banány O tom nemůže nikdo pochybovat

Reagovat
smazaný uživatel

Ano Huntelaar by sa mohol presadiť

Reagovat
smazaný uživatel

ja ja

Reagovat
smazaný uživatel

Hunter

Reagovat
20fredy20

bodova strata pre Mainz, Schalke strasne ubohy tim neskutocne slabucki su Fuchs ten nevie ani chodit

Reagovat
smazaný uživatel

Jaban... Schalke posralo mi celej tiket.... oni remizujou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele