20. kolo
05.02.2012 17:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Trápení pokračuje. Oslabený Kaiserslautern nestačil na Köln

Výsledková mizérie Lauternu pokračuje i po utkání s Kölnem. Domácí sice měli před sebou značně oslabeného soupeře, ani tak ovšem nedokázali uspět, všemu utržilo přítrž brzké vyloučení mladého Borysiuka, které po změně stran potrestal Roshi.

Rudí ďáblové nastoupili proti Kölnu opět s velmi obměněnou sestavou, premiéru si tak naráz odbyli Anthar Yahia a Ariel Borysiuk, přičemž po trestu se vrátil také Itay Shechter. Od úvodního hvizdu se divákům ukázal také Nicolai Jørgensen. A zpočátku to pro domácí vypadalo dobře, soupeře dokázali přehrávat ve středu pole, a s tím pak začaly přicházet první možnosti: dalekonosná rána Tifferta sice ještě Rensingovi příliš starostí nenadělala, o poznání víc práce mohl mít po zakončení Sahana, ten se však ukvapil a z hranice penalty mířil vysoko nad branku.

Poté se i přes územní převahu Lauternu dostávali do šancí také Kozli. Stoprocentní příležitost měl na malém vápně Peszko, balón ale vůbec nedokázal nasměrovat tím správným směrem, do bezpečí pak definitivně odvracet Dick. Nedorozumění v domácí obraně však bylo patrné i při další akci. Po centru se k hlavičce prodral McKenna, mičudu ale nasměroval jen do pravé tyče Trappovy branky. Do třetice potom pálil nepřesně Sereno.

Domácí opět zahrozili až ve 37. minutě. Do pokutového území centroval Tiffert, na malém vápně se k hlavičce dostal Shechter, jeho pokus ale zastavil parádním reflexem Rensing a v rozhodující chvíli tak svůj tým výrazně podržel. Další pohroma pro Kaiserslautern však na sebe nenechala dlouho čekat, konkrétně tři minuty. Borysiuk srazil k zemi Peszka a sudí Start bez váhání vytáhl žlutou kartu, mladý Polák už však jedno napomenutí dostal o pět minut dříve při zákroku na Jajala, a tak musel ze hřiště odejít. Tím rázem dostaly ambice FCK vážnou trhlinu.

O přestávce tak musel ze hřiště odejít Shechter, střed pole vyztužil Oliver Kirch. Nicméně před Kozly ležela jedinečná šance, jak ukončit třízápasovou sérii porážek, čehož si byli hosté moc dobře vědomi. Během pěti minut měl hned dvě příležitosti Novaković, z druhé akce dokonce protlačil balón do sítě, branka ovšem nemohla být uznána pro ofsajd. Jinak si ovšem Lautern v poklidu hlídal bezbrankový stav a postupem času začal dokonce vystrkovat růžky i směrem dopředu, nic výrazného z toho ovšem nevykvetlo.

Jako pravá volba se nakonec ukázalo střídání Roshiho. Mladý středopolař měl ihned po nástupu na trávník hlavní slovo: nejdříve sice jeho zakončení skvěle zneškodnil Trapp, po následném rohu už se však albánský reprezentant nemýlil a hlavou poslal Kaiserslautern ke dnu - 0:1. Domácí se snažili ze všech sil kontrovat, na pozoru se však musel mít po střele Ishaka opět Trapp. Čekání na vítězství se tak z pohledu rudých ďáblů opět natahuje.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

mam tam 02:)))

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele