Bundesliga - souhrn 11. kola

28.10.2011, 22:25, aktualizováno 30.10.2011, 19:25
Komentáře a souhrny
Bayern neměl problémy s Norimberkem a drží si svůj náskok na čele tabulky. Doma nezaváhaly ani Schalke a Gladbach, jenom bod naopak získal Dortmund. Hertha uspěla ve Wolfsburgu, Leverkusen už v pátek loupil ve Freiburgu a tři body z venkovního hřiště, konkrétně z Mainzu, má i Werder. V neděli se dařilo 1. FC Köln...

Hamburger SV - 1. FC Kaiserslautern 1:1

30.10.2011 17:30

Góly: 64. José Paolo Guerrero - 38. Pierre De Wit

Kaiserslauternu hrálo v Imtech Areně všechno do karet, Hamburk nakonec ale dokázal i přes početní oslabení dotáhnout manko a připsal si na své konto další cenný bod. Mezi oběma soupeři tak i nadále zůstává stejný, tedy tříbodový odstup.

Rudí ďáblové od začátku potvrzovali dobré rozpoložení. Jako první napřáhl z dálky De Wit, jeho utažená rána si však nakonec cestu mezi tři tyče nenašla. Velkou příležitost na otevření skóre si potom Kaiserslautern vypracoval v jedenácté minutě. Střelu Dicka sice dokázal Drobný ještě vyrazit, k odraženému míči se však jako první dostal Kouemaha, v tísni však napálil pouze boční síť domácí svatyně.

O chvíli později bylo rušno i na druhé straně. Po spolupráci Guerrera s Aogem pálil Töre, jeho pokus ale pozorná obrana Lauternu zablokovala. Ve dvacáté druhé minutě potom Rajković srazil u postranní čáry loktem k zemi Tifferta a sudímu Schmidtovi nezbývalo nic jiného než srbskému stoperovi ukázat červený kartónek. Hostující kapitán byl poté s tržnou ránou ošetřován více než deset minut, ale nakonec se do hry přece jen vrátil.

Početní převahu mohl ihned zužitkovat Bugera, z úhlu ovšem pálil nepřesně. Ale netrvalo dlouho a ve 38. minutě se svěřenci Marka Kurze skutečně prosadili. Sahan si poradil s Aogem, následně našel Fortounise, a ten ještě posunul do středu na lépe postaveného De Wita, který střelou k pravé tyči otevřel skóre - 0:1. Do konce první půle byly k vidění ještě dvě pěkné střely, Jansenova rána ovšem zaťukala pouze na břevno a na druhé straně zkazil Fortounisovi radost Drobný.

Krátce po přestávce měl Lautern možnost rozehrávat přímý volný kop z hodně nadějné pozice, k míči se postavil ostrostřelec De Wit a další povedenou střelou jen o chlup minul Drobného branku. Postupně však začalo získávat výrazně navrch HSV. Nejprve sklepl Guerreho pro Jansena, ten ale nedokázal zamířit přesně. Vzápětí už dostal peruánský kanonýr balón do sítě, pomohl si při tom ale rukou, a tak nemohla být branka uznána.

Kýženého srovnání se však domácí dočkali v 64. minutě. Töre nacentroval do vápna, kde si Guerrero poradil s Amedickem a z bezprostřední blízkosti srovnal krok - 1:1. Snaha Kaiserslauternu se ve zbývajícím čase omezila již pouze na bránění, což bylo i pro oslabené HSV vodou na mlýn. Otočit skóre mohl aktivní Guerrero, z úhlu ovšem na Trappa nevyzrál. Osm minut před koncem mohl nečekaně udeřit Abel, po rohovém kopu ale hlavičkoval pouze do břevna.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - FC Augsburg 3:0

30.10.2011 15:30

Góly: 19. Lukas Podolski, 24. Lukas Podolski (pen.), 56. Sławomir Peszko

Köln dokázal na debakl z Westfalenstadionu odpovědět tím nejlepším možným způsobem, vysokou výhrou nad neškodným Augsburgem. Kozli zvládli již třetí domácí vystoupení v řadě a posilují tak svou pozici ve středu tabulky, zatímco Bavoři zůstávají v bezprostředním ohrožení.

Utkání začalo v hodně ospalém tempu. Mírně navrch sice měli hosté, ale ani jim se nedařilo něco zásadního vymyslet. Z prvních minut tak nejvíce zaujalo vynucené střídání Möhrleho, jemuž nedovolil pokračovat ve hře stehenní sval, a tak se na jeho místě objevil Sankoh. A byl to právě obránce Sierry Leone, kolem kterého se v devatenácté minutě prohnal Podolski a z úhlu překonal Jentzsche - 1:0.

Augsburgští mohli na nečekaný úder téměř vzápětí odpovědět. Bellinghausen našel parádním centrem Mölderse, ten ale hlavičkoval pouze doprostřed brány, kde stál připravený Rensing. O chvíli později dostali hostující ambice další těžký direkt. Hosogai zastavil ve vápně Clemense a sudí Gagelmann překvapivě ukázal na pokutový kop. K němu se postavil Podolski a s přehledem upravil na 2:0. Do poločasu se poté již nic zásadního neudálo.

Po krátkém oddychu dostala hra přece jen rychlejší spád. Hned dvakrát během pár minut dal o sobě pořádně vědět Brinkmann, ani jedna jeho rána se však mezi tři tyče nevešla. A tak Kozli znovu trestali. Odražený balón se ve vápně dostal k Peszkovi, ten si pohrál s Callsen-Brackerem a přízemní střelou na zadní tyč zvýšil již na 3:0. Polský reprezentant tak konečně zaznamenal svoji premiérovou branku v Bundeslize.

Köln se po třetí brance stáhl a soustředil se především na obranu, Augsburg tak měl před sebou až nečekaně velké pole působnosti. Toho se snažil využít především střídající šikula Gogia, který se hned třikrát dostal k ohrožení domácí svatyně, přičemž nejnebezpečnější byl jeho poslední pokus, kterým kmenový hráč Vlků napálil tyč. Hned vzápětí ovšem hostující naděje uvadly, Oehrl totiž zezadu sestřelil Riethera a musel předčasně do kabin.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy 1:3

29.10.2011 18:30

Góly: 23. Niko Bungert - 29. Claudio Pizarro, 47. Aaron Hunt, 78. Sebastian Prödl

Brémy dokázaly po třech nepovedených vystoupeních konečně naplno bodovat, výhra v Coface Areně tak udržela svěřence Thomase Schaafa v kontaktu se špicí. Krize Mainzu se naopak nepěkně natahuje.

Mainz začal, jak u něj na domácím hřišti bývá zvykem, s vervou a v úvodu svého soupeře jasně přehrával. Zajímavé situace na obou stranách však zůstávaly po dlouhou dobu zapovězeny, a tak největší pozornost si z prvních dvaceti minut vysloužilo vynucené střídání Noveskiho. Hned záhy ovšem domácí z ničeho nic udeřili. Na rohový kop Malliho si na přední tyči naběhl Bungert a přesnou hlavičkou otevřel skóre - 1:0.

Nerovnovážný stav ale příliš dlouho nevydržel, již ve 29. minutě bylo srovnáno. Choupo-Moting ztratil míč v souboji se Sokratisem, balónu se následně chopil Fritz, který ještě předal Pizarrovi, ten i se štěstím prošel domácí obranou a parádním lobem překonal Wetkla - 1:1. Bývalý útočník HSV mohl svou chybu téměř vzápětí napravit, ale ani jednu ze svých šancí nedokázal zužitkovat. Neuspěl ani Ujah, jehož hlavička Wieseho pouze protáhla.

Jestli byl úvod prvního poločasu ospalý, tak ten druhý začal přímo raketově. Pizarro posunul na Hunta, ten nikým neatakovaný zpoza vápna napřáhl a parádní ranou vymetl levou šibenici domácí svatyně - 1:2. Werder hrál i nadále to, co potřeboval. Po hodině hry mohl definitivně rozhodnout Rosenberg, jenž postupoval tváří v tvář na Wetkla, přízemní střelou ho ovšem překonat nedokázal.

Domácí lodivod chtěl na posledních dvacet minut hru svého týmu oživit, a tak se na trávníku objevil Ivanschitz s Nicolaiem Müllerem. Výsledkem však byla jen standardní situace prvně jmenovaného, která skončila vysoko nad brankou. Pojistku nakonec Brémy přece jen přidaly. Na Huntovu standardku si naskočil Prödl, jeho hlavičku sice zastavila tyč, balón se však odrazil zpět k rakouskému stoperovi a ten uzavřel na konečných 1:3.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FC Norimberk 4:0

29.10.2011 15:30

Góly: 2. Mario Gómez, 19. Bastian Schweinsteiger, 39. Franck Ribéry, 68. Mario Gómez

Porážka od Hannoveru fotbalisty Bayernu očividně nijak výrazně nerozhodila. Dnes totiž opět excelovali a na domácí půdě porazili Norimberk jednoznačně 4:0.

Bayern se nad ničím nerozpakoval a do zápasu vstoupil skutečně ve velkém stylu. Už ve druhé minutě zužitkoval výborný centr Schweinsteigera kanonýr Mario Gómez a hlavou poslal míč nechytatelně pod břevno. Domácí fotbalisté se pochopitelně snažili co nejrychleji přidat další branku, Norimberk ale dokázal bez větších potíží jejich útoky odvracet.

V podobném duchu se pokračovalo až do 19. minuty, kdy Bayern rozjásal většinu diváků na stadiónu podruhé. Gómez vybídl ke skórování Schweinsteigera, který svou tvrdou dělovkou zpoza šestnáctky propálil vše, co mu stálo v cestě. Bavořané každopádně i nadále pokračovali ve svém tlaku, zatímco hráči Norimberku se s vypětím všech sil pouze bránili.

Očividné převahy pak Bayern dokázal znovu využít v 39. minutě. To se mezi střelce zapsal Franck Ribéry, který zakončoval z obdobné pozice jako úspěšný Schweinsteiger.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Bayern opět povětšinu času držel míč na svých kopačkách, hostům jej půjčoval jen ve výjimečných případech a průběh zápasu s přehledem kontroloval.

V 56. minutě ale mohl Norimberk z ničeho nic snížit. Hegeler se výborně probojoval do pokutového území domácích, následně si všiml napravo neobsazeného Tomáše Pekharta, který byl ve vynikající palebné pozici, míč však nedokázal ideálně zpracovat a padajícího gólmana Neuera nepřekonal.

Poté začal hrozit opět Bayern. Nejprve hlavičkoval těsně nad van Buyten, zanedlouho pro změnu neuspěl Gómez. Německý kanonýr si ovšem spravil náladu v 68. minutě, kdy využil perfektní přihrávky od Kroose a bez jakýchkoliv problémů dorazil míč do prázdné brány. Ze strany domácích to ale rozhodně nemuselo být vše. V další tutovce se krátce na to zjevil Müller, vylámal si však zuby na výborném Stephanovi.

Ve výborném světle se prezentoval v 83. minutě také jeho protějšek Manuel Neuer, který pohotově vyrazil nepříjemnou hlavičku Pekharta. Závěr zápasu už pak mnoho vzruchu nenabídl a Bayern tak mohl oslavovat další zisk povinných tří bodů.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - TSG Hoffenheim 3:1

29.10.2011 15:30

Góly: 28. Raúl, 73. Klaas-Jan Huntelaar (pen.), 76. Klaas-Jan Huntelaar - 63. Vedad Ibišević

Schalke přehrálo Hoffenheim a upevnilo si tak pozici na čele. Königsblauen měli po většinu utkání více ze hry a po brankách Draxlera s Huntelaarem si připsali další tři body, které mohou být pro fanoušky zároveň náplastí na předchozí domácí zaváhání s Kaiserslauternem.

Utkání začalo ve vysokém tempu. Po chybě Fuchse měl nečekanou možnost Ibišević, před ním však byl u míče včas pozorný Unnerstall. V osmé minutě pálil z hranice vápna Babel, jeho pokus ale domácí obrana zablokovala, dorážka Obasiho si potom cestu mezi tři tyče nenašla. Byli to ale domácí, kdo začal přebírat dirigentskou taktovku. První varování vyslal Draxler, jehož rána mířila jen těsně vedle.

Radost Königsblauen na sebe přesto nenechala dlouho čekat, konkrétně do 28. minuty. Draxler se prosadil u postranní čáry a poté oslovil přesným centrem Raúla, který i s pomocí horní končetiny dopravil balón do sítě - 1:0. Protesty hostujících hráčů nepomohly a sudí Welz po konzultaci s Raúlem branku uznal. Hoffenheim se na odpověď nezmohl, byli to naopak domácí, kdo mohl ještě do poločasu zvýšit. Huntelaar ovšem na Starkeho nevyzrál.

Po obrátce se pokračovalo ve stejném duchu. Přímý volný kop rozehrál Farfán, na centr si naběhl Papadopoulos, jeho zakončení z bezprostřední blízkosti si ovšem Starke bez problémů pohlídal. V dalších minutách byla hra často kouskovaná, což vyhovovalo především vesnickému celku, jenž potřeboval utlumit aktivitu Schalke. A záhy bylo skutečně srovnáno. Babel našel Ibiševiče, který nezaváhal - 1:1.

Svěřenci Huuba Stevense mohli bleskově odpovědět, Huntelaarovi ovšem překazil radost skvělý Starke. V 72. Minutě však holandského střelce srazil ve vápně Compper a sudímu Welzovi nezbývalo nic jiného, než ukázat na penaltový puntík. K míči se postavil sám postižený a znovu poslal svůj tým do vedení - 2:1. O chvíli později navíc ten samý hráč po spolupráci s Draxlerem zvýšil již na 3:1. V závěru se utkání už pouze dohrávalo.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 1:1

29.10.2011 15:30

Góly: 22. Serdar Tasci - 45. Łukasz Piszczek

Zajímavé utkání ve Stuttgartu nám nakonec vítěze nenabídlo. Domácí šli zásluhou Tasciho do vedení, ještě do poločasu však stihl srovnat krok Piszczek, žádné další branky jsme však již neviděli, oba soupeři si tak rozdělili po bodu. BVB tím pádem musí přepustit druhou příčku největšímu rivalovi Schalke.

Borussia začala v Mercedes-Benz Areně velmi aktivně. Již ve třetí minutě zafungovala polská spolupráce, Piszczek našel ve vápně Lewandowskiho, ten ovšem z otočky napálil jen vzdálenější tyč Ulreichovy branky. Vzápětí chyboval Tasci, Perišić ale jeho nabídku nedokázal zužitkovat a pálil těsně vedle.

Postupem času se začali osmělovat i domácí. Spolupráci Molinara s Kuzmanovičem však vystavil ráznou stopku Weidenfeller. BVB mělo i nadále více ze hry. Po centru Perišiče se snažil rybičkou usměrnit balón Kehl, mezi tři tyče se mu však jeho pokus nasměrovat nepodařilo. Volný přímý kop Perišiče si pro změnu pohlídal Ulreich.

A tak ve 23. minutě z ničeho nic udeřilo VfB. Standardku rozehrál Hajnal, balón propadl na zadní tyč k volnému Harnikovi, ten sice ještě trefil tyč, míč se ovšem následně odrazil na malé vápno k nehlídanému Tascimu, jenž pohodlně otevřel skóre - 1:0. Téměř vzápětí mohl zvýšit Cacau, hlavou ovšem branku netrefil. V nastaveném čase tak po spolupráci Götzeho s Kagawou srovnal Piszczek na poločasových 1:1.

Druhá půle nezačala pro Dortmund nejlépe, kvůli zranění musel odstoupit Bender a na jeho místě se tak objevil mladíček Leitner. A byli to právě žlutočerní, kdo se chopil dirigentské taktovky. Nejprve zkoušel své štěstí Lewandowski, zpoza vápna ale branku vysoko přestřelil. O poznání lépe se z podobné vzdálenosti prezentoval Kagawa, jeho střelu ovšem pro změnu vyrazil Ulreich.

I Švábi odpověděli dalekonosným pokusem. A kdo jiný by se měl v domácím celku této aktivity chopit než ostrostřelec Kuzmanović, ani jeho projektil si však cestu mezi tři tyče nenašel, proti byl pohotový Weidenfeller. Hrálo se nahoru dolu. Po hodině hry si ze stuttgartské obrany udělal dobrý den Kagawa, jeho následná střela z hranice penalty ale taktéž úspěchem neskončila.

S přicházejícím závěrem potom tlak Borussen vrcholil. Nejprve rozehrával v 85. minutě volný přímý kop Schmelzer, dobře kopnutý míč ovšem Ulreich za svá záda nepustil. Vzápětí vyslal parádní ránu pod břevno Götze, strážce domácí svatyně si však i tentokrát věděl rady. A když neuspěl po rohovém kopu ani hlavičkující Subotić, tak se oba celky rozešly smírně.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 2:3

29.10.2011 15:30

Góly: 31. Mario Mandžukić, 84. Marcel Schäfer - 27. Raffael, 37. Levan Kobiašvili (pen.), 85. Pierre-Michel Lasogga

Po posledních dvou utkáních, v nichž vyšla naprázdno, dnes Hertha předvedla doslova koncert a v ofenzivních manévrech nezůstával moc pozadu ani domácí Wolfsburg. O chlup lepší a šťastnější však dnes byli hosté, kteří si tak odvážejí všechny tři body do nedalekého hlavního města.

Vlci vstoupili do zápasu patřičně vyhladovělí a svého soupeře rychle dostali pod tlak, z nějž resultovala například svižná rána Träsche, kterou vytěsnil pozorný Kraft. Na druhé straně si o pozornost říkal Raffael, jeho tým se ale rozjížděl pomaličku, a proto i další šance měli domácí. Nejblíže byli k vedení ve čtyřiadvacáté minutě, kdy Schäfer tečovanou pumelici opřel do horní tyče a takřka vzápětí pálil vedle Dejagah. Tři minuty nato se již skóre měnilo, k mírnému překvapení ale ve prospěch Herthy. Lasogga prodloužil dlouhý míč parádně na Raffaela, který z úhlu obstřelil Benaglia střelou na zadní tyč - 0:1.

Berlínská defenziva byla ale stále letargická, a tak například mohl Ochs překvapit Krafta střelou skoro z nulového úhlu, která nakonec skončila na tyči. V jednatřicáté minutě ale již bylo po zásluze vyrovnáno, to Mandžukić nahrál Dejagahovi, ten mu míč vrátil před prázdnou branku a chorvatský šutér se již mýlit nemohl - 1:1. Poté ale Hertha naplno zapnula své motory a hned mohla mít vedení zpátky, když Rukavytsyův centr hlavičkoval do sítě Ramos, sudí ale gól neuznal kvůli ofsajdovému postavení Niemeyera.

V sedmatřicáté minutě ale byli hosté znovu o krok napřed. Lasogga si naběhl za obranu, udělal Benagliovi kličku a domácí brankář jej poslal k zemi. Sudí Hartmann nepochopitelně ocenil faul jen žlutou kartou, následnou penaltu ale s klidem sobě vlastním proměnil Kobiašvili - 1:2. Do poločasu to mohlo být o dvě branky, Lell totiž orazítkoval jen pravou tyč, zároveň ale mohli být hosté rádi, když střídající brankář Burchert skvěle vyškrábl tečovaný pokus Thoelkeho.

Po spektakulárním prvním poločase začal ten druhý velice pozvolna, Berlíňané se zatáhli a čekali, s čím přijde VfL. Dlouho se nic nedělo, až se po necelé hodině hry odpoutal Mandžukić od krajana Mijatoviće a jeho parádní hlavičce scházelo velice málo. Rozhodnout pak mohl Rukavytsya, na Benaglia si ovšem nepřišel, a tak byl závěr utkání ještě pořádně zajímavý. Ve čtyřiaosmdesáté minutě měl Wolfsburg možnost přímého kopu, který byl rozehrán nakrátko a Schäfer svojí bombou prostřelil jak berlínskou zeď, tak bezmocného Burcherta - 2:2.

Vlci se již nadechovali k závěrečnému náporu, chtěli samozřejmě tři body, jenže hned minutu po vyrovnání pro ně přišla ledová sprcha. Ramos se prosadil po levé straně, jeho centr prošel přes Kyrgiakose až na zadní tyč, kde míč dopravil na místo určení Lasogga - 2:3. V samém závěru pak veškeré wolfsburské nákopy posbíral pozorný Burchert, a tak bláznivé utkání ve VW-Aréně vyznělo lépe pro Herthu.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Hannover 96 2:1

29.10.2011 15:30

Góly: 21. Marco Reus, 51. Marco Reus - 26. Emanuel Pogatetz

Duel dvou týmů, které hodně míchají kartami v horní třetině tabulky, vyšel lépe domácímu Mönchengladbachu, jenž zaslouženě slaví vítězství po třízápasovém půstu. Hannover sice přestál soupeřův tlak z první půle, jeho naděje na bodový zisk ale utnul Marco Reus.

Borussia odstartovala utkání s patřičným sebevědomím, kontrolovala jak balon, tak soupeře a tlačila se do zakončení. V páté minutě měla první šanci, když Reus pěkně oslovil Herrmanna, ten ale minul. Hannoverští byli rychle napadáni a pod tlakem nebyli schopni pořádně ani rozehrát, paradoxně se ale málem dostali do vedení. Schlaudraff připravil pozici pro Pandera, ten ale zblízka šanci neproměnil.

Domácí se rychle oklepali a chvíli nato, konkrétně v jednadvacáté minutě, šli po zásluze do vedení. Hanke nastartoval Reuse, který si pohrál s Pogatetzem, aby pak mezi jeho nohami poslal míč pozemi k bližší tyči - 1:0. Po pěti minutách byl ale stav znovu vyrovnaný, to po Panderově přímém kopu zaváhal jinak výborný ter Stegen při vybíhání, a tak si Pogatetz gólovou hlavičkou vylepšil renomé - 1:1. Gladbach ale rychle zvedl hlavu a do poločasu mohl hned dvakrát skórovat, Reus ale jednou ztroskotal na Zielerovi a podruhé ho z rovnováhy vyvedl Pogatetz.

Dvě minuty po změně stran málem Hannover trestal a znovu po standardce Pandera; ten to tentokrát zkusil sám a jen skvělý zákrok ter Stegena mu zabránil ve skórování. Na druhé straně si ale dolnosaští obránci nevěděli rady s "raketou Reusem", jehož sice znovu vychytal Zieler, v jednapadesáté minutě si ale rychlý blonďák poradil proti Hagguimu a tentokrát mu vyšlo i zakončení - 2:1.

Hannover odpověděl tlakem a v průběhu druhého poločasu převzal otěže utkání do svých rukou, ani střídající Ya Konan ale na domácí obranu recept nenacházel. To na druhé straně byl znovu vidět Reus, jenž tentokrát oslovil Aranga a ten vysoko přestřelil. Po pár minutách si oba role vyměnili, venezuelský reprezentant dobře čtyřicetimetrovým pasem našel Reuse, který se ale dostal do úhlu a pojistku nepřidal. V závěru ovšem dvakrát odvrátil nebezpečí gladbachský stoper Brouwers a všechny tři body tak zůstávají v Porýní.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Bayer Leverkusen 0:1

28.10.2011 20:30

Góly: 2. Michael Ballack

Leverkusen napodobil na Badenova-Stadionu výsledek z minulé sezóny, akorát s tím rozdílem, že jediným úspěšným střelcem byl Ballack. Bayer tak dokázal odčinit domácí zaváhání se Schalke, naopak Freiburg zůstává přikován na chvostu.

Bayer si ani lepší úvod přát nemohl. Již ve druhé minutě rozehrál rohový kop Kadlec, na zadní tyči balón prodloužil Toprak, to samé udělal i druhý stoper Friedrich a Ballack měl už z bezprostřední blízkosti snadnou práci - 0:1. Bývalý reprezentační kapitán si tak připsal premiérový zářez od svého návratu do Bundesligy.

Hned vzápětí mohl zvýšit Castro, jeho utažená rána ale skončila pouze u připraveného Baumanna. Postupem času se začal probouzet i Freiburg. Jako první se do zakončení dostal kdo jiný než Cissé, ovšem jeho střela si cestu mezi tři tyče nenašla. A i nadále to byla především dvojice Cissé - Dembélé, kdo se staral o vzruch, hostující defenziva však odolávala.

Velká možnost na srovnání se domácím naskytla ve 38. minutě. Do vápna poslal parádní centr Putsila, nikým nehlídaný Cissé ovšem trefil z ideální pozice pouze pravou tyč Lenovi svatyně. Na druhé straně podklouzl Hinkel, Sam ale nedokázal nabídnuté šance využít. Těsně před odchodem do kabin pak měl na hlavě vyrovnání Rosenthal, jeho pokus však nakonec skončil těsně vedle.

Po změně stran tempo hry povážlivě upadlo, hrálo se především ve středu hřiště a na nějaké zajímavé situace v pokutových územích jsme tak mohli s klidem zapomenout. Leverkusen tím jen potvrzoval svou letošní nevyrovnanost a nekoncentrovanost, kdy po skvělém úvodu kvalita jeho hry upadá, až se dostane doslova na bod mrazu.

To ostatně potvrdila akce z 69. minuty. Flum našel skvělým centrem ve vápně nabíhajícího Cissého, ten si mezi stopery mohl v poklidu zpracovat balón, jeho následná střela se však do prostoru branky nevešla. Další šance domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Dobrou příležitost měl střídající Reisinger, tvrdou ranou ale na Lena nevyzrál.

Bayer si premiérovou možnost ve druhé půli vypracoval až v osmdesáté čtvrté minutě. Kadlec našel střídajícího Kießlinga, ten ovšem pálil jen nad branku. O poznání nebezpečnější byla akce na opačné straně. Z úhlu nejprve střílel aktivní Reisinger, ale Leno si s jeho zakončením, stejně jako s hlavičkou Bartha poradil, a tak udržel pro svůj tým tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov1181230:325
2.Schalke 041170422:1621
3.Borussia Dortmund1162321:820
4.Werder Brémy1162320:1420
5.Borussia Mönchengladbach1162313:820
6.VfB Stuttgart1153317:918
7.Hannover 961153314:1518
8.Bayer Leverkusen1152413:1417
9.TSG Hoffenheim1151514:1216
10.Hertha BSC1144315:1516
11.1. FC Köln1151518:2316
12.VfL Wolfsburg1141614:2013
13.1. FC Kaiserslautern113359:1412
14.1. FC Norimberk1133512:1812
15.1. FSV Mainz 051123613:229
16.Hamburger SV1123613:239
17.FC Augsburg111558:208
18.SC Freiburg1121814:267

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (62)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ballack

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný sympatický Nemec

Reagovat
smazaný uživatel

No moc sympatickej neni, ale OK ..

Reagovat
godwood

Jeden z mnoha sympatických Němců

Reagovat
smazaný uživatel

dobre Ballack hezky ve 2 minute uz

Reagovat
smazaný uživatel

A co ten Krmaš? Hraje pravidelně Bundesligu, tak asi zas tak hrozný nebude, jako náhrada za Hubníka na baráž by nemusel být špatný (i když jsem ho nejspíš ještě hrát neviděl)

Reagovat
fantomas

Hraje pravidelně v týmu s nejhorší obranou v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale to platí i o Rajnochovi a to hraje v Turecku

Reagovat
fantomas

No já teda Krmaše znám leda ze Sparty a Teplic, ale Rajnoch aspoň v několika aspektech ukázal, že na repre má.

Reagovat
smazaný uživatel

Tím jsem chtěl říct že mi spíš jde o to srovnání Krmaš:Rajnoch

Reagovat
fantomas

No já bych prostě stejně upřednostnil Rajnocha. Krmaš mi přišel až možná na jeden rok, dva vysoce průměrnej i na GL...

Reagovat
herbage

to ti nepřišel, on byl

Reagovat
jv

Jednoznačně. V BL je hodně pod průměrem... Polovina gólů jde přes něj a jenom kolik penalt dokáže "udělat".

Reagovat
jv

Víc k tomu doplňovat asi netřeba.

Reagovat
herbage

snad jen to, že ho Freiburg chtěl nechat odejít zadarmo a smlouvu na další rok mu vysloužil jen odchod Töpraka do Bayeru

Reagovat
jv

No a teď díky zranění Butschera s Feratim hraje základ společně s Barthem...

Reagovat
fantomas

No tak ty vole... To ho mal dobře přehypoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já jsem říkal že ho nějak nesleduju a proto jsem se zdejších odborníků na něj ptal jen jsem si všimnul že teď posledních pár zápasů hraje v základu, tak mě zajímalo jak na tom je

Reagovat
jv

No, tak si ten jeho pobyt v základu užij, protože za chvíli už to k vidění nebude... Na to musí přijít i Sorg.

Reagovat
smazaný uživatel

A když mohl hrát v repre takový Týce, tak proč ne vysoce podprůměrný hráč BL

Reagovat
herbage

jenže Týce nebyl podprůměr Bundesligy

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

No já nevím, já ho nikdy moc v oblibě neměl, takže to je z mé strany asi trochu zkreslené

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
herbage

aneb jak hrát pravidelně Bundesligu a vykoledovat si pozvánku do repre

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkné.

Reagovat
smazaný uživatel

Krmaše mám zafixovanýho jako neohrabaný hovádko, podobné Rozehnalovi. Rajnoch v určitých aspektech není marnej, ale není to hráč na kterýho se může tým spolehnout ve chvílích kdy je potřeba (třeba zápas ve Skotsku), to samí Suchý. Být to na mě, povolím Bystroně a je to...

Reagovat
Arne

Mám teda nervy úplně hotový... Celou druhou půli mi nešel žádnej přenos, pak ještě to vyrovnání. Nakonec na Bildu zapnu rádio a hned slyším komentátora, jak uvádí Lasoggův gól.

No neskutečnej zápas... Fakt ta první půle, to pro nezaujatýho diváka muselo bejt něco. A tři body, paráda.

Reagovat
jv

S přenosama je to špatný, minulej víkend mi nešlo skoro nic, ani bwin, to jsem z toho neměl skoro nic... Ale tak hlavně, že jste vyhráli, tyhle body jsou hodně cenný.

Reagovat
smazaný uživatel

Musíte sledovat araby, nepadaj ani se nesekaj.

Reagovat
Arne

To už radši budu poslouchat to radio bez obrazu, než poslouchat araby..

Reagovat
jv

Asi tak.

Reagovat
Godwinson

Vedad!

Reagovat
danny47

Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

5 bodů

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
godwood

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
Filip12

♥ Mario ♥

Reagovat
smazaný uživatel

Pizarro

Gratuluji a jsem rád, že mu to sedlo zrovna v Brémách.

Reagovat
Azza

Hunt

Reagovat
Arne

Parádní bomba... Od něj bych jí nečekal.

Reagovat
stas87

werder a kukam ze hertha zabrala po vyprasku v mnichove dresden spokojnost s dneskom

Reagovat
smazaný uživatel

Goméz těch 40 gólů dá. Příští týden proti tragickýmu Augsburgu hattrick, to bude patnáct a už sme skoro v půlce.

Reagovat
JozkokozleJ

Ako pozeram ARD zaznamy, zatial kazdy zapas uplna parada. BL je proste naj.

Hertha dobry vysledok po zaujimavom priebehu.

Gladbach tuto sezonu skvely rychly jednoduchy prechod do utoku. 4 dotyky a z lopty na vlastnej sestnastke je velka sanca pred superovou branou. Snad tam Reus zostane co najdlhsie. A ter Stegen, pre toho mam slabost. Hoc inkasovany gol siel i na jeho vrub, ten zakrok v rohu sestnastky nohami...

No a u Gomeza, tam niet co dodat. Ta jeho hlavicka na 1:0, to vobec nebola ziadna brnkacka, zakoncil to naramne.

Reagovat
Arne

Gómez je prostě výbornej, sice v mojí all-stars sestavě, kterou nosím v hlavě, by vedl Pizarro a Abdellaoue, ale on má fazónu už strašně dlouho... Ty řeči, jaký je to kopyto, jsou směšný.

Ke Gladbachu není co dodat, akorát z toho našeho zápasu... Co si myslíš o tom neuznaným gólu? Ono jak říká Franz, že je potřeba to zjednodušit, tak tady to je přesnej příklad. Těžko najisto říct, jestli má bejt Niemeyer posuzován jako aktivní nebo pasivní...

Reagovat
JozkokozleJ

Na tu spornú situáciu asi nejestvuje správna šabona na posúdenie. Ja by som sa ale priklonil k tomu, že gól platiť nemal. Že Niemeyer nebol v pasívnom ofsajde, ale aktívnom. Aktívny ofsajd ja chápem tak, že hráč, na ktorého smeruje prihrávka resp. snaží sa dostať k prihrávke, stal v momente rozohrávky v ofsajde. A to Niemeyer stal, navyše sa aktívne snažil dostať k lopte, snažil sa zakončiť. Snažil sa tiež ťažiť zo svojho ofsajdového postavenia (nikto ho nebránil, lebo stal za línou domácich). A hoc sa lopty nedotkol, mohol zmiasť či už obráncu alebo brankára.

Druhou vecou je, že Niemeyer pravdepodobne v tej situacií nikoho nezmiatol... preto to je sporné.

Reagovat
Arne

Hm, asi tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Felixi... ztrácím trpělivost. Kádr v Lednu pročistit. Nakoupit opravdu potřebné posily a zahájit útok na horní polovinu tabulky. Wolfsburg!

Reagovat
smazaný uživatel

dneska Doppelpass o ničem

Reagovat
jv

Tak jsem aspoň o nic nepřišel.

Reagovat
smazaný uživatel

nestihl jsem začátek, ale pak se možná přes hodinu mluvilo o "randal-fans" (byl tam Kind, takže ještě obhajoval své metody) no a vlastně se ani nemluvilo o těch násilnostech, ale jenom o tom, jak je pyro škodlivé a k ničemu

Reagovat
jv

Hm, tak u toho bych stejně asi nevydržel...

Reagovat
Arne

Tak to taky nemusím ničeho litovat... Kinda moc nemusím.

Reagovat
Masi

Ten Hamburg opravdu nemůže hrát normální domácí zápas

Reagovat
smazaný uživatel

tak de Witt asi už nahradil Morávka

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez sa mi dnes celkom pacil. Na defenzivneho zaloznika predviedol dost ofenzivy. Az bude takto hrat pravidelne...

Dnes som bol velmi zvedavy na vykon Kouemahu po tom, co som ho naposledy videl hrat vyborne proti Schalke. Avsak dnes to bola slabe.

Reagovat
smazaný uživatel

Podolski

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele