11. kolo
29.10.2011 15:30 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 2:3

Po posledních dvou utkáních, v nichž vyšla naprázdno, dnes Hertha předvedla doslova koncert a v ofenzivních manévrech nezůstával moc pozadu ani domácí Wolfsburg. O chlup lepší a šťastnější však dnes byli hosté, kteří si tak odvážejí všechny tři body do nedalekého hlavního města.

Vlci vstoupili do zápasu patřičně vyhladovělí a svého soupeře rychle dostali pod tlak, z nějž resultovala například svižná rána Träsche, kterou vytěsnil pozorný Kraft. Na druhé straně si o pozornost říkal Raffael, jeho tým se ale rozjížděl pomaličku, a proto i další šance měli domácí. Nejblíže byli k vedení ve čtyřiadvacáté minutě, kdy Schäfer tečovanou pumelici opřel do horní tyče a takřka vzápětí pálil vedle Dejagah. Tři minuty nato se již skóre měnilo, k mírnému překvapení ale ve prospěch Herthy. Lasogga prodloužil dlouhý míč parádně na Raffaela, který z úhlu obstřelil Benaglia střelou na zadní tyč - 0:1.

Berlínská defenziva byla ale stále letargická, a tak například mohl Ochs překvapit Krafta střelou skoro z nulového úhlu, která nakonec skončila na tyči. V jednatřicáté minutě ale již bylo po zásluze vyrovnáno, to Mandžukić nahrál Dejagahovi, ten mu míč vrátil před prázdnou branku a chorvatský šutér se již mýlit nemohl - 1:1. Poté ale Hertha naplno zapnula své motory a hned mohla mít vedení zpátky, když Rukavytsyův centr hlavičkoval do sítě Ramos, sudí ale gól neuznal kvůli ofsajdovému postavení Niemeyera.

V sedmatřicáté minutě ale byli hosté znovu o krok napřed. Lasogga si naběhl za obranu, udělal Benagliovi kličku a domácí brankář jej poslal k zemi. Sudí Hartmann nepochopitelně ocenil faul jen žlutou kartou, následnou penaltu ale s klidem sobě vlastním proměnil Kobiašvili - 1:2. Do poločasu to mohlo být o dvě branky, Lell totiž orazítkoval jen pravou tyč, zároveň ale mohli být hosté rádi, když střídající brankář Burchert skvěle vyškrábl tečovaný pokus Thoelkeho.

Po spektakulárním prvním poločase začal ten druhý velice pozvolna, Berlíňané se zatáhli a čekali, s čím přijde VfL. Dlouho se nic nedělo, až se po necelé hodině hry odpoutal Mandžukić od krajana Mijatoviće a jeho parádní hlavičce scházelo velice málo. Rozhodnout pak mohl Rukavytsya, na Benaglia si ovšem nepřišel, a tak byl závěr utkání ještě pořádně zajímavý. Ve čtyřiaosmdesáté minutě měl Wolfsburg možnost přímého kopu, který byl rozehrán nakrátko a Schäfer svojí bombou prostřelil jak berlínskou zeď, tak bezmocného Burcherta - 2:2.

Vlci se již nadechovali k závěrečnému náporu, chtěli samozřejmě tři body, jenže hned minutu po vyrovnání pro ně přišla ledová sprcha. Ramos se prosadil po levé straně, jeho centr prošel přes Kyrgiakose až na zadní tyč, kde míč dopravil na místo určení Lasogga - 2:3. V samém závěru pak veškeré wolfsburské nákopy posbíral pozorný Burchert, a tak bláznivé utkání ve VW-Aréně vyznělo lépe pro Herthu.

Autor: Petr Vaněček / bild.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

sakra Hubník

Reagovat
smazaný uživatel

Skvele.......už aby aj doma Hertha zbierala body tak ako vonku....

IMMER WIEDER HERTHA!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele