11. kolo
29.10.2011 18:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Werder zažehnal krizi, z Mainzu si odváží tři body

Brémy dokázaly po třech nepovedených vystoupeních konečně naplno bodovat, výhra v Coface Areně tak udržela svěřence Thomase Schaafa v kontaktu se špicí. Krize Mainzu se naopak nepěkně natahuje.

Mainz začal, jak u něj na domácím hřišti bývá zvykem, s vervou a v úvodu svého soupeře jasně přehrával. Zajímavé situace na obou stranách však zůstávaly po dlouhou dobu zapovězeny, a tak největší pozornost si z prvních dvaceti minut vysloužilo vynucené střídání Noveskiho. Hned záhy ovšem domácí z ničeho nic udeřili. Na rohový kop Malliho si na přední tyči naběhl Bungert a přesnou hlavičkou otevřel skóre - 1:0.

Nerovnovážný stav ale příliš dlouho nevydržel, již ve 29. minutě bylo srovnáno. Choupo-Moting ztratil míč v souboji se Sokratisem, balónu se následně chopil Fritz, který ještě předal Pizarrovi, ten i se štěstím prošel domácí obranou a parádním lobem překonal Wetkla - 1:1. Bývalý útočník HSV mohl svou chybu téměř vzápětí napravit, ale ani jednu ze svých šancí nedokázal zužitkovat. Neuspěl ani Ujah, jehož hlavička Wieseho pouze protáhla.

Jestli byl úvod prvního poločasu ospalý, tak ten druhý začal přímo raketově. Pizarro posunul na Hunta, ten nikým neatakovaný zpoza vápna napřáhl a parádní ranou vymetl levou šibenici domácí svatyně - 1:2. Werder hrál i nadále to, co potřeboval. Po hodině hry mohl definitivně rozhodnout Rosenberg, jenž postupoval tváří v tvář na Wetkla, přízemní střelou ho ovšem překonat nedokázal.

Domácí lodivod chtěl na posledních dvacet minut hru svého týmu oživit, a tak se na trávníku objevil Ivanschitz s Nicolaiem Müllerem. Výsledkem však byla jen standardní situace prvně jmenovaného, která skončila vysoko nad brankou. Pojistku nakonec Brémy přece jen přidaly. Na Huntovu standardku si naskočil Prödl, jeho hlavičku sice zastavila tyč, balón se však odrazil zpět k rakouskému stoperovi a ten uzavřel na konečných 1:3.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele