11. kolo
29.10.2011 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Hannover 96 2:1

Duel dvou týmů, které hodně míchají kartami v horní třetině tabulky, vyšel lépe domácímu Mönchengladbachu, jenž zaslouženě slaví vítězství po třízápasovém půstu. Hannover sice přestál soupeřův tlak z první půle, jeho naděje na bodový zisk ale utnul Marco Reus.

Borussia odstartovala utkání s patřičným sebevědomím, kontrolovala jak balon, tak soupeře a tlačila se do zakončení. V páté minutě měla první šanci, když Reus pěkně oslovil Herrmanna, ten ale minul. Hannoverští byli rychle napadáni a pod tlakem nebyli schopni pořádně ani rozehrát, paradoxně se ale málem dostali do vedení. Schlaudraff připravil pozici pro Pandera, ten ale zblízka šanci neproměnil.

Domácí se rychle oklepali a chvíli nato, konkrétně v jednadvacáté minutě, šli po zásluze do vedení. Hanke nastartoval Reuse, který si pohrál s Pogatetzem, aby pak mezi jeho nohami poslal míč pozemi k bližší tyči - 1:0. Po pěti minutách byl ale stav znovu vyrovnaný, to po Panderově přímém kopu zaváhal jinak výborný ter Stegen při vybíhání, a tak si Pogatetz gólovou hlavičkou vylepšil renomé - 1:1. Gladbach ale rychle zvedl hlavu a do poločasu mohl hned dvakrát skórovat, Reus ale jednou ztroskotal na Zielerovi a podruhé ho z rovnováhy vyvedl Pogatetz.

Dvě minuty po změně stran málem Hannover trestal a znovu po standardce Pandera; ten to tentokrát zkusil sám a jen skvělý zákrok ter Stegena mu zabránil ve skórování. Na druhé straně si ale dolnosaští obránci nevěděli rady s "raketou Reusem", jehož sice znovu vychytal Zieler, v jednapadesáté minutě si ale rychlý blonďák poradil proti Hagguimu a tentokrát mu vyšlo i zakončení - 2:1.

Hannover odpověděl tlakem a v průběhu druhého poločasu převzal otěže utkání do svých rukou, ani střídající Ya Konan ale na domácí obranu recept nenacházel. To na druhé straně byl znovu vidět Reus, jenž tentokrát oslovil Aranga a ten vysoko přestřelil. Po pár minutách si oba role vyměnili, venezuelský reprezentant dobře čtyřicetimetrovým pasem našel Reuse, který se ale dostal do úhlu a pojistku nepřidal. V závěru ovšem dvakrát odvrátil nebezpečí gladbachský stoper Brouwers a všechny tři body tak zůstávají v Porýní.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele