Bundesliga - souhrn 10. kola

31.10.2014, 22:29, aktualizováno 02.11.2014, 19:23
Komentáře a souhrny
Hertha podlehla Paderbornu, Freiburg veze tři body z Kölnu. Mönchengladbach porazil Hoffenheim a zůstává čtyři body za Bayernem, který zvládl šlágr s Dortmundem. HSV těsně porazilo Leverkusen a dostává se ze sestupového pásma. Důležité body získaly Brémy. Wolfsburg si zastřílel ve Stuttgartu, výhru slaví také Hannover...

SC Paderborn - Hertha BSC 3:1

02.11.2014 17:30

Góly: 28. Marvin Bakalorz, 52. Elias Kachunga, 76. Alban Meha - 41. Salomon Kalou

Tenhle týden se jedinému prvoligovému zástupci z hlavního města vůbec nepovedl. Hertha nejprve vypadla z domácího poháru a následně podlehla i v lize nováčkovi z Paderbornu, který působil odpočatějším a hladovějším dojmem a po zásluze triumfoval 3:1.

Svěřenci Andrého Breitenreitera dávali už od začátku utkání najevo, co je jejich cílem - na soupeře vyvíjeli tlak od úvodních minut, což vyústilo ve vedoucí trefu Marvina Bakalorze. Navzdory tomu, že hosté tahali za kratší konec, však dokázali ještě v první půli vyrovnat; přesně mířil Salomon Kalou. Po změně stran si však domácí zaslouženou výhru přece jen pojistili, když se prosadili Elias Kachunga a Alban Meha.

Kachunga s Mehou si také připsali první zajímavé šance zápasu, ani jedna z nich se však mezi tři tyče nevyšla. Viditelně unavení hosté však dlouho odolávat nevydrželi. Jejich hra byla nepřesná a snadno ztráceli míče, čehož nováček dokázal využít - po vyzvání Uweho Hünemeiera zavěsil Bakalorz. Když už se zdálo, že do šaten půjdou oba týmy za příznivého stavu pro Paderborn, znenadání se do své první gólovky dostala i Hertha - a hned z toho byla vyrovnávací trefa. Marcel Ndjeng centroval, Kalou hlavičkoval do sítě.

A bylo zaděláno na pořádné drama - pokud by tedy hosté dokázali po změně stran s nažhaveným soupeřem držet krok. To se však nestalo, takže místo aby Hertha zužitkovala psychickou vzpruhu z nečekaného gólu do šatny, působil motivovanějším dojmem spíše Paderborn. Domácí chtěli ukázat, že opravdu touží po vítězství, a Kachungova dorážka na zadní tyči (poté, co balon proletěl před brankou) je opět poslala do vedení.

Projev Berlíňanů se ani poté nezlepšil, zatímco domácí i nadále útočili. Cíl byl jasný - definitivně stvrdit vítězství, čím dříve, tím lépe. Nakonec se to povedlo patnáct minut před závěrečným hvizdem, kdy se po elegantní narážečce dostal k míči Meha a nekompromisně jej poslal po zemi k tyči. Pohádkový vstup do první bundesligové sezony v historii v podání Paderbornu tak pokračuje i v listopadu - skromný celek se posunul těsně pod pohárové pozice..

Více informací k zápasu

1. FC Köln - SC Freiburg 0:1

02.11.2014 17:30

Góly: 50. Vladimír Darida (pen.)

Freiburg konečně zabral, připsal si první bundesligovou výhru v sezoně a odlepil se tak ze dna tabulky. Odnesl to Kolín, který doma popravila jediná penalta Vladimíra Daridy. Jinak viděli diváci vyrovnané utkání s minimem jasných šancí..

Freiburg se před utkáním propadl na poslední příčku poprvé od února 2012, a jako by tento fakt pomohl hráčům uvědomit si, o co vlastně běží; od začátku byli hosté o něco aktivnější a Darida, pozdější muž zápasu, jako první ohrozil branku dalekonosnou střelou. Naopak domácí prvních 25 minut na hřišti prakticky neexistovali. Jejich zlepšení orámovala první velká šance - japonský reprezentant Yuya Osako, na němž bylo jinak při prvním startu po měsíční absenci vidět, že ještě nemá ideální fyzičku, se dokázal oprostit od svého strážce a naskočit si na Šventův pas. Míč však mířil mimo tři tyče.

To však byla spíše ojedinělá situace; jinak se toho na hřišti moc nedělo, a když už ano, mohli za to fotbalisté v černo-šedých dresech. Zejména pak výborný Darida, který si deset minut před koncem připsal další střelu těsně vedle. Český reprezentant však byl nakonec za svůj výkon odměněn - už po změně stran zahrál Mergim Mavraj ve vápně rukou po pasu Admira Mehmediho. Darida následně potvrdil svoji pověst spolehlivého penaltového exekutora a poslal Freiburg do vedení.

Netrvalo dlouho a náskok z toho mohl být dvojnásobný - Sebastian Freis však svoji tutovku zahodil, zatímco na druhé straně Osako prakticky zkopíroval svoji šanci z prvního dějství, a to včetně celkového výsledku. Domácí kouč poté poslal na hřiště hrdinu posledního zápasu v Brémách Anthonyho Ujaha, takže kolínští dohrávali se třemi útočníky; platné jim to však příliš nebylo. Krotká Zollerova hlavička zapadla přímo do náručí brankáře Bürkiho, a když už Osako dostal dvě minuty před koncem míč do sítě, byl máván (správně) ofsajd. Freiburg si tak po bojovném utkání připisuje nesmírně cenné tři body.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim 3:1

02.11.2014 15:30

Góly: 12. André Hahn, 32. Patrick Herrmann, 52. Patrick Herrmann - 30. Anthony Modeste

Rekord je vyrovnán! Hříbata neprohrála už posedmnácté v řadě, v souboji dvou celků se skvělou formou udolala Hoffenheim 3:1 a nadále atakují čelo tabulky. Výhra to byla navíc zasloužená, svěřenci Luciena Favreho podali další výborný výkon.

Rozhodnuto bylo už po první polovině, která nabídla dechberoucí představení a také tři góly - na jedné straně se prosadili André Hahn a Patrick Herrmann, na druhé na chvíli vyrovnával Anthony Modeste. Herrmann následně definitivně stvrdil tři body po změně stran. Po poslední remíze s Bayernem si tak fanoušci i nadále užívají návrat zlaté éry let sedmdesátých, a pokud Borussia neprohraje ani následující zápas, stane se současný výběr v této statistice nejlepším v klubové historii.

Otevřít skóre se domácím podařilo hned v první vážnější akci zápasu - po krásné týmové souhře na jeden dotyk se k míči dostal Herrmann, který se prohnal kolem bránícího Andrease Becka a předložil Hahnovi perfektní pas. Šikovný záložník už měl snadnou práci.

Také Hoffenheimu se však v úvodu sezony daří a svěřenci Marcela Gisdola brzy po inkasované brance ukázali, že si do Gladbachu rozhodně nepřijeli pro výprask. Hostům sice na poslední chvíli vypadl ze sestavy zraněný Kevin Volland, stále však mohli spoléhat na Roberta Firmina, jehož první dvě akce ukončil až zdvižený praporek pomezního. V další situaci si však už brazilský playmaker poradil a výsledkem byla vyrovnávací trefa Modesteho po závaru ve vápně.

Borussia letos inkasovala teprve po páté, takže domácí publikum bylo logicky zaskočeno; fanoušky však o pouhé dvě minuty později uklidnil Herrmann, který na bližší tyči převzal Hahnův pas a navrátil Hříbatům vedení. Ať už Gisdol v poločasové pauze kladl svým svěřencům na srdce cokoliv, jeho plány definitivně zhatila branka číslo tři - pouhé dvě minuty po změně stran nedokázal brankář Baumann zkrotit míč, který tak doklepával do sítě aktivní Herrmann.

Série devíti neporažených utkání Hoffenheimu se tak začala otřásat v základech; s dvoubrankovým mankem a bez Vollanda jako by se na kopačky Gisdolova týmu vkradla nemohoucnost a rezignace. TSG má mladý manšaft, který na takovéto situace zkrátka není zvyklý, a zkušenější Borussia si pohodlný náskok bez problémů pohlídala. Její gólman Yann Sommer se ve druhé půli vůbec nezapotil. Naopak na druhé straně mohl ještě zvyšovat Raffael, trefil však pouze břevno. Rozhodnuté utkání pak dospělo do konce v relativně poklidném tempu.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Borussia Dortmund 2:1

01.11.2014 18:30

Góly: 72. Robert Lewandowski, 85. Arjen Robben (pen.) - 31. Marco Reus

Další pořádně hořkou pilulku museli spolknout fanoušci Borussie Dortmund. Žlutočerná družina se sice na půdě mnichovského Bayernu ujala vedení, ovšem FCB prokázalo dobré rozpoložení a dvěma brankami utkání otočilo na svoji stranu. Oplatilo tím Borussii poslední nezdar...

Borussia začala opatrně, soustředila se především na pevná zadní vrátka a dopředu se moc nehnala. To se však zanedlouho změnilo. Během úvodních třiceti minut měli svěřenci Jürgena Klopp hned dvě nadějné možnosti, ovšem nejdříve skvěle zasáhl Neuer a posléze Aubameyang svým centrem nikoho nenašel. A do třetice všeho dobrého gabonský rychlík na Neuera nevyzrál.

Hosté se však přece jen dočkali: Kagawa po rychlé akci vysunul Aubameyanga, jehož centr oslovil Reuse, který nezaváhal a pohotově otevřel skóre - 0:1. FCB na tento moment zareagovalo zvýšenou aktivitou. Müller však se svojí snahou neuspěl a o moc lépe se nevedlo ani Robbenovi.

Po změně stran mohl vyrovnat Lewandowski, který ještě před pár měsíci patřil k oporám Dortmundu, avšak na bezchybně reagujícího Weidenfellera si nepřišel! Odpověď si nachystal Kagawa, ale z dálky svým pokusem branku neohrozil. Nakonec se však bavorský celek po zásluze přece jen dočkal vyrovnávací trefy: Ribéry, jenž nastoupil až během druhého dějství, narýsoval pas na Lewandowskiho, který jen potvrdil, že je pravým "zabijákem" do šestnáctky - 1:1.

Střídající Franck Ribéry měl výrazný podíl i na poslední brance svého týmu. Bývalý francouzský reprezentant vybojoval po zákroku Subotiče pro svůj tým pokutový kop! Ten si vzal na starost Robben a s přehledem upravil na 2:1. Borussen tak vyšli i popáté za sebou bez bodu.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Bayer Leverkusen 1:0

01.11.2014 15:30

Góly: 26. Rafael van der Vaart (pen.)

Jedna proměněná penalta stačila k tomu, aby Hamburger SV slavil vítězství nad Bayerem Leverkusen, který i přes velká jména v ofenzivě nedokázal dostat ani jeden balon za záda brankáře Jaroslava Drobného.

Český brankář si tak po delší době vychutnal radost z udrženého čistého konta. Zato Hakan Calhanoglu, jenž si v létě vynutil přestup z přístavního města, si příliš veselých chvilek při návratu do Imtech Areny neužil, jelikož jej domácí příznivci častovali pískotem. A pískal samozřejmě i rozhodčí, přičemž nejméně příjemně pro hosty po šestadvaceti minutách hry.

Tehdy vyběhl Bernd Leno ze svojí brankové čáry a střet jednoho z obránců s Marcellem Jansenem byl posouzen jako nedovolený. Leverkusenští sice vehementně protestovali, avšak sudí Florian Meyer si byl svým rozhodnutím evidentně stoprocentně jistý. Rafael van der Vaart pak nařízený pokutový kop vcelku s přehledem proměnil - 1:0.

Poté byla k vidění převážně bojovnost na obou stranách, přičemž některé zákroky byly za hranicí pravidel. Není tedy divu, že celkem padlo devět žlutých karet. Rozhodčí však udělal velmi dobře, že v závěru první půle, kdy se žlutilo nejvíce, si k sobě zavolal oba kapitány a vysvětlil jim, že takto tvrdou hru nehodlá nadále tolerovat.

Hráči Hamburku pak v podstatě zaparkovali u vlastní šestnáctky pověstný autobus, tudíž bylo pro hostující fotbalisty velice obtížně hledat cestičku k Jaroslavu Drobnému. Ten nemusel zasahovat ani v samotném závěru, kdy se k němu přiblížil Karim Bellarabi. Jeho střela trefila tyč. A protože se předtím neprosadil ani Nicolai Müller, připsalo si HSV velmi důležité tři body za nejtěsnější možný výsledek. Leverkusen může těšit jenom skutečnost, že i přes prohru zůstane po desátém kole jistojistě na páté pozici.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 0:4

01.11.2014 15:30

Góly: 15. Ivan Perišić, 45. Robin Knoche, 48. Kevin De Bruyne, 88. Ivan Perišić

Vlci z Wolfsburgu potvrdili vynikající formu a v Mercedes-Benz-Areně nedali domácímu Stuttgartu ani čuchnout, díky čemuž jsou druzí o čtyři body za vedoucím Bayernem.

Vypadalo to, že v solidní formě se nachází také domácí útočník Martin Harnik, ovšem aby se něco takového dalo tvrdit, musel by si se svou příležitostí v úvodu utkání naložit lépe. V 15. minutě tak poprvé udeřili hosté. Oriol Romeu chtěl ve středu hřiště odkopnout míč do bezpečí, jenže trefil pouze spoluhráče Antonia Rüdigera, od kterého se kulatý předmět odrazil tak, že k němu měl nejblíže Ivan Perišić.

Chorvatský reprezentant s ním pak mohl hned pelášit do soupeřova vápna. Ač v něm už byl stínován obráncem, dokázal míč po zemi procedit za brankáře Thorstena Kirschbauma - 0:1. Netrvalo dlouho a Ivica Olić trefil břevno. Hra Stuttgartu zkrátka působila poměrně rozháraně, čehož hosté podruhé využili těsně před odchodem do šaten.

Kevin De Bruyne se ujal exekuce přímého kopu, na jeho centr si naběhl Robin Knoche a hlavou ukázkově zavěsil - 0:2. Armin Veh o přestávce své svěřence určitě upozorňoval na ledacos. Tedy zřejmě kromě toho, že by mohli už tři minuty po změně stran potřetí inkasovat. Jak se to seběhlo tentokrát?

Po chybě Georga Niedermeiera si to štrádoval k vápnu Vieirinha, těsně před jeho hranicí odcentroval na vzdálenější tyč, kde už si nabíhal Kevin De Bruyne a pravačkou z voleje nedal Kirschbaumovi šanci - 0:3. Jistě, Stuttgart sice nedávno dokázal třígólové manko proti Leverkusenu dohnat, nicméně v tomto případě Vlci nehodlali něco podobného dopustit.

I za takto nepříznivého stavu ale nešlo domácí upřít snahu s výsledkem ještě něco udělat. Nejblíže měl však k vyrovnání po nepřesné střele Filipa Kostiće. Takže není divu, že ve hře dopředu to nebylo vůbec ono a že obrana ještě jednou zaváhala. Po chybě v rozehrávce zavelel k rychlému protiútoku aktivní De Bruyne.

Míč "zavezl" až do pokutového území, kde jej zleva poslal napříč před prázdnou branku Perišićovi, který už opravdu nemohl dělat nic jiného, než vstřelil svou druhou branku v zápase - 0:4. To se psala 88. minuta a výsledek dostal svou finální podobu. VfB Stuttgart tak kvůli další prohře okupuje patnácté místo. A Wolfsburg? O tom už byla řeč v úvodu.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Eintracht Frankfurt 1:0

01.11.2014 15:30

Góly: 88. Alexander Madlung (vl.)

Frankfurtská sedmnáctka, tedy Alexander Madlung, sice vstřelila jediný gól zápasu, nicméně z výhry se radoval domácí Hannover.

Zmíněná vlastní branka padla až v samotném závěru utkání, ovšem domácí Hannover mohl jít do vedení už v prvním poločase. Hlavičkou přesně mířenou na zadní tyč se prosadil Jimmy Briand, nicméně rozhodčí měli pocit, že přitom fauloval. Svěřenci Tayfuna Korkuta nadále drželi míč, ovšem nedařilo se jim vytvářet si pro soupeře nebezpečné příležitosti.

Hosté se osmělili až ve druhé půli. Jmenovitě to byl Sonny Kittel, jehož střelu z úhlu ale Ron-Robert Zieler vyrazil do zámezí. Následně to znovu bylo o trpělivosti domácích hráčů, kteří čekali, až se v dobře zformované obraně týmu, který sestavil Thomas Schaaf, objeví nějaká ta mezírka. Nakonec musel o vítězi rozhodnout až přímý kop.

Ten v 88. minutě zahrával Hiroshi Kiyotake. Jeho centr z pravé strany lehounce prodloužil ve vápně Marcelo a Madlung stál v daný moment opravdu na tom nejméně vhodném místě. Jeho pokus na poslední chvíli odkopnout míč se u kulatého předmětu nesetkal s pochopením, a tak si šel svou vlastní cestou. Felix Wiedwald sice dělal, co mohl, ale Madlungův odkop byl až příliš razantní.

Hannover se tak posunul na šesté, tedy pohárové místo, kde určitě zůstane minimálně do příštího kola, ve kterém zajíždí do Berlína, aby otestoval formu tamní Herthy. Eintracht Frankfurt, za který nastoupil v 71. minutě Václav Kadlec, zůstává ve druhé polovině tabulky a příští víkend se doma utká s Bayernem Mnichov.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy 1:2

01.11.2014 15:30

Góly: 3. Shinji Okazaki - 44. Franco Di Santo, 49. Franco Di Santo

Fotbalisté Mainzu nedokázali v domácím prostředí potvrdit úlohu favorita proti poslednímu Werderu a kvůli brankám na konci prvního a v úvodu druhého poločasu nakonec prohráli s Brémami nečekaně 1:2. Do vedení se sice dostali již ve 3. minutě, jenže následně nedokázali tento náskok udržet. Werder se tak prozatím posunul na předposlední sedmnácté místo se sedmi body o skóre za šestnáctý Dortmund, Mainz je osmý se čtrnácti body.

FSV odstartovalo naprosto báječně a ve 3. minutě šlo do vedení zásluhou Šindžiho Okazakiho. Ten si dokázal poradit s dvojicí protihráčů a poté kvůli lehké teči českého krajánka Theodora Gebre Selassieho zapadl balón do sítě, gólman Wolf se hnul do opačné strany a už nestihl zareagovat. Za další tři minuty mohl Okazaki navýšit náskok Mainzu, ale po jeho hlavičce ke vzdálenější tyči skvěle zasáhl Wolf a vyrazil balón brilantně na rohový kop.

Přesně v polovině prvního poločasu byl Mainz znovu blízko k pojištění svého náskoku. Po rohovém kopu, následném efektivním zpracování Malliho a jeho střele skončil balón jen těsně vedle levé tyče hostující svatyně. V dalších minutách se hrálo téměř bez šancí a Werder dokázal zužitkovat svou jedinou vážnější možnost prvního poločasu ve 44. minutě, když v pokutovém území fauloval brankář Loris Karius a za svůj zákrok navíc uviděl žlutou kartu.

K následnému pokutovému kopu se postavil Franco di Santo. Ten sice napoprvé neuspěl a gólman Karius výborným zákrokem lehce napravil svůj penaltový zákrok, jenže di Santo se dostal k dorážce hlavou a zblízka zcela osamocen rozvlnil síť. Brémy vstoupily skvěle také do druhého poločasu a ve 49. minutě otočil vývoj utkání svou druhou trefou di Santo. Ten obdržel parádní centr za obranu od Kroose, vyhnul se ofsajdové pasti a krásným obloučkem přehodil brankáře Kariuse.

Jednalo se opravdu o krásnou trefu, protože hostující hráč se dostal příliš blízko brankáři Mainzu, a i přesto dokázal parádně zakončit - 1:2. Stejný hráč mohl zkompletovat svůj hattrick v 55. minutě, jenže tentokráte po přihrávce z pravé strany nepochopitelně minul odkrytou branku. Do poslední větší příležitosti zápasu se dostal Januzovič po necelé hodině hry, avšak jeho rána z pravé strany šla mimo tři tyče.

V závěrečné půlhodině hosté velmi dobře bránily ataky Mainzu a ten se v křeči do ničeho vážnějšího již nedostal. Český krajánek v dresu Brém Gebre Selassie nastoupil poprvé od zranění v základní jedenáctce a mohl se radovat z prvního vítězství svého týmu v sezóně. Nový ukrajinský trenér Viktor Skripnik tak na lavičce Werderu zažil po úspěšném vystoupeni v národním poháru také velmi dobrou premiéru na ligové scéně.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - FC Augsburg 1:0

31.10.2014 20:30

Góly: 37. Klaas-Jan Huntelaar

Fotbalisté Schalke dokázali v domácím prostředí potvrdit úlohu mírného favorita, ovšem na vítězství 1:0 se hodně nadřeli. Proti houževnatému soupeři skóroval tradiční šutér Klaas-Jan Huntelaar. V utkání nebylo k vidění příliš vyložených příležitostí a Schalke se prozatím vyhouplo na sedmé místo se ziskem čtrnácti bodů, Augsburg má po páteční předehrávce o dva body méně a je na dvanácté pozici.

V úvodu utkání se hrálo velmi opatrně z obou stran a do první šance se dostali hosté po necelé čtvrthodině hry. Po hezké kombinaci na levé straně se dostal do zakončení Esswein, jenže z úhlu mířil vysoko nad. Z další větší šance se zrodila ve 37. minutě jediná branka utkání. Uchida fantasticky prošel přes celé hřiště po levé straně a dostal se až do pokutového území, kde následně od brankové čáry poslal míč před branku na volného Huntelaara.

Ten pak už měl snadnou práci a dopravil balón do prázdné branky. Poté se až do konce prvního poločasu nic vážnějšího nestalo, po změně stran domácí v poklidu kontrolovali průběh hry. Augsburg se sice snažil tlačit do zakončení a hrozil ze standardních situací, avšak defenzíva Schalke mu nedovolila prakticky nic. Následně diváci sledovali vyrovnané střetnutí, kde se hra odehrávala hlavně v blízkosti půlící čáry.

Další možnosti byly k vidění až v závěrečných minutách tohoto duelu. Nejprve se po velkém závaru před gólmanem Hitzem dostal do zakončení Huntelaar, ale tuto situaci přežili hosté ve zdraví. V nastaveném čase pak mohl vyrovnat střídající Matavž, jenže jeho pokus skončil těsně vedle. Jedinou špatnou zprávou pro domácí výběr bylo zranění Draxlera už ve 4. minutě, kterého nahradil Obasi.

V příštím kole se Schalke pokusí navázat na tento úspěch na půdě předposledního Freiburgu, Augsburg se v domácím prostředí střetne s nováčkem z Paderbornu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov1073023:324
2.VfL Wolfsburg1062220:920
3.Borussia Mönchengladbach1055015:520
4.TSG Hoffenheim1045114:1017
5.Bayer Leverkusen1044217:1516
6.Hannover 96105147:1116
7.SC Paderborn1043316:1315
8.Schalke 041042414:1314
9.1. FSV Mainz 051035213:1214
10.FC Augsburg1040611:1212
11.1. FC Köln103347:812
12.Eintracht Frankfurt1033417:1912
13.Hertha BSC1032515:1911
14.Hamburger SV102354:129
15.VfB Stuttgart1023514:239
16.SC Freiburg101549:148
17.Borussia Dortmund1021711:177
18.Werder Brémy1014512:247

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (117)

Přidat komentář
monty25

Augsburg byl docela nebezpečný. Naštěstí ale udělali jednu chybu, kterou Schalke potrestalo... Jinak jsem měl Schalke i na tiketu, ale podělal mi to Jokerit.

Reagovat
smazaný uživatel

docela nebezpečný? ved boli lepší

Reagovat
monty25

Asi byli aktivnější, ale lepší je ten, kdo dá víc gólů.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
monty25

No nevím o tom, že by se fotbal hrál na počet střel nebo držení míče.

BTW: Tyhle reakce fakt miluju.

Reagovat
smazaný uživatel

Lepsi v prvni puli, v druhy to bylo spis naopak, remiza by slusela vic, na druhou stranu tam ke konci spalili modry pekny 2 tutovky.

Reagovat
stas87

ked konecne vyhrame tak musi aj oni

dajte prec toho saska Perisic tam ma byt

Reagovat
HonzaKoller

Ne asi..

Příště se Švábama se odrthnem ze sestupovejch pozic a pak si je vychutnáme u nich - 0:3!

Reagovat
stas87

je to prvy krok zatial,uvidime co prinesie dalsi zapas,krotil by som sa ale v derby bez sance nie sme,dari sa nam na nich zahrat,tri body by boli fajn

Reagovat
smazaný uživatel

bundesliga sla jednak kvalitou dolu a jednak nechapu nektere veci,jako treba nastavovani, v podstate se uz asi druhy rok nic nenastavuje. na to ze maji plne stadiony a takhle zkracuji fotbal, priserne. jinak tempo pomale, stopera bych mohl hrat bez tretninku vsude krome bayernu, protoze ty stoperi jen stoji a nahravaji si mezi sebou. mezi nejvetsi zklamani patri Ibisevic, strategie kterou razi Bremy, destrukce fotbale v podani 1.fc Koln, neschopnost Hamburgu davat goly a korupce v podani Dortmundu. Krom toho postradam tradicni tymy jako Kaiserlautern, Norinberg snad i Karlsruhe mi v bundeslize chybi. Odpady jako Hoffenheim, Paderborn vymest pryc..

Reagovat
HonzaKoller

Proč lezeš pod BL sekci? Taky nemám rád PSG, ale nechodím vám blejt pod L1..

Reagovat
stas87

amen

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

korupce v podání Dortmundu? To mi prosím vysvětli..

Reagovat
stas87

nereagujte na tie kraviny..ved on si tym pyta dalsie reakcie a dalsie hlupe vlakna

uz sa tu prezentoval dostatocne,pod tym juhoafrickym brankarom

Reagovat
smazaný uživatel

aha.. já ho vidím poprvé

a tu tvojí pozitivní reakci na něj mám chápat jako sarkasmus?

Reagovat
stas87

mas poucenie do buducna..a zadarmo!

Reagovat
smazaný uživatel

tak zrovna tvuj nazor si nepytam. napsal jsem svuj nazor, cely

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ja mam pocit ze jejich letosni ucinkovani v bundeslize neni ciste,at uz jde o nejakeho hrace ktereho treba diky tomu ziskaji dale, ci snad nechci tvrdit ze prodavaji zapasy, ale neni mozne aby tym v lize mistru zaril a pak hral tohle v bundeslize

Reagovat
JozkokozleJ

To lebo sla Bundesliga strasne kvalitou dole, jak pises.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

Bl jde v posledních letech jenom nahoru.

Reagovat
Liquid

zítra Freiburg vyhrát na Kölnu a Dortmund bude na přímý sestup

Reagovat
smazaný uživatel

už aby tam byli

Reagovat
Ángel di María 22

Jsme na sestup, příště Gladbach a pak 2x venku. Dobrý vyhlídky. Ještěžě je v týdnu LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu Kloppa: Na začátku hrajeme 4-4-2, pohoda, i bez Marca smázneme Bayern v SPokalu, vrátíme se k 4-2-3-1, jsme na sestup, ale vrátit se k tomu, to ne Doufám, že Freiburg vyhraje, protože jinak se asi nic dít nebude

Reagovat
bayern987

No tak mrkni na naší sestavu v té době.

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
smazaný uživatel

Noa ?? Prostě jsme vám sebrali trofej, tečka

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozně easy win..hoďte radši dalšího soupeře, ne tyhle žlutý másla

Reagovat
smazaný uživatel

takové provokativní příspěvky si nech na PL sekci...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, díky

Reagovat
smazaný uživatel

prosím ta rešpektuj každeho supera...a easy win to zrovna nebolo ale vybojované a plne zaslužené

Reagovat
smazaný uživatel

Já repsketuju každého. I Chelsea respektuju. Ale stejně to jsou kundy, měli by shořet a být vymazáni z fotbalové mapy.Ovšem respekt k nim mám..

Reagovat
raduinho

To víš, že jo.

Reagovat
TonCZek

Tak hodně zajímaný zápas, který se musel líbit snad všem(až na fandy Dortmundu vzhledem k výsledku).

Bayern hodně šancí, ale Weidenfeler dneska zachytal fakt dobře(vzhledem k předchozím zápasům). A bylo jen otázkou času kdy ten gol dá.

Robben, Lewandowski, Benatia, Boateng

Gotze, Lahm, Bernat(tradičně)

Snad se Dortmund konečně chytne a ukope LM, pro Bundesligu by byla velké ztráta kdyby tam příští rok nebyli.

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia má nejvíc proher ze všech týmů, tak to už je síla

Reagovat
smazaný uživatel

Klopp nevydrží do konce podzimu, ať hrajou v LM jak chtějí

Reagovat
db18

Kloppa nevyhodí...

Reagovat
smazaný uživatel

Příští zápas proti BVB bude už Marco hrát za Bayern

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

bojovat chalani bojovat !

Reagovat
peky

už se ani nedivím těm tvým hloupých komentářů když fandíš Bayernu.Vyste,akorát tým hlupáků co krade rád konkurentům bere hráče konkurentům jinak byste hráli uplný hovn.......

Reagovat
bayern987

K tomu se netřeba nějak více vyjadřovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle stylu psaní a datumu registrace tě zde asi registrovali rodiče, když se jim akorát narodil. Dnes nám zde ukazuješ, co v 5 letech dokážeš

Reagovat
raduinho

* Data vole.

Reagovat
smazaný uživatel

Se prober

A k tomu "kradení" hráčů tak všeobecně.. Kdyby Bayern nekoupil Gotzeho, tak jde nekam do Liverpoolu, Tottenhamu, Chelshitu, Arsenalu nebo podobný sračky, kde by vysedával na lavičce náhradníků, jako už xx německých hráčů před ním a to uplně za stejnou sumu. To stejný platí u Lewandoswskiho, ten by pravděpodobně střídal teďka Benzemu..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

SuperBayern

Dôležité víťazstvo.

Inak všimol som si, že sa takmer nenadáva na Lewu ale iba na Götzeho. Prečo?

Reagovat
smazaný uživatel

Bavil jsem se o tom tady s jednim fanouskem BVB a ten mi vysvetloval, ze zaprve brali Maria jako odchovance a zadruhe prej daval rozhovory, jak BVB miluje, jak by ho nikdy neopustil a to v okamziku, kdy uz mel podepsano s Bayernem.. Takze naprosta krysa.

Reagovat
Centrofixka

Gratulujem bavorom, Robben je fantastický hráč, čas BVB ešte len príde

Reagovat
smazaný uživatel

odkud jsi měl to s tím Marcem?

Reagovat
Centrofixka

Hmm tak to sú všetko len špekulácie, preto som písal "vraj" teda že Bild s tým prišiel

Reagovat
celeb

Neskutocne. Prehra s Bayernom az taka prekvapiva nie je, ale tych 7 prehier a 7 bodov + zdielane predposledne miesto v tabulke...

Zda sa, ze Klopp chce vojst do dejin ako trener timu, ktory zostupi z najvyssej narodnej ligy a pritom vyhra LM.

Reagovat
celeb

nasleduje dalsi tazky zapas proti M'gladbach (navyse po). Ak nevyhraju ani na ihrisku novacika v dalsiom kole (21.11.), Klopp uz neudrzi asi okrem mocu a stolice ani trenersku miesto. Moze ziarit inde, BVB s inym trenerom, ale spolu to maju tuto sezonu v BL zakliate.

Reagovat
celeb

* navyse po LM

Reagovat
Bayern +

Reagovat
pawelFCB

Když se objeví nějaký kvalitní hráč v lize, těžko si ho nechá Bayern utéct. Bayern je klub,co chce být nejlepší nejen v lize ale na světě. V okamžik, kdy by nekoupili Gotzeho,tak by po něm sáhl stejně jiný top klub např. Barcelona nebo Real. To samé se dá říct i o Lewandowskim. Götze byl navíc už od mala fanouškem Bayernu a hrát za něj pro něj byl splněný sen. Navíc chtěl hrát pod pepkem. Dortmund je dobrý klub,ale Bayern je špička ligy a za něj chce hrát většina Němců....

Reagovat
HSV1887

Mažeme příspěvky jo?

Nochmal - NUR DER HSV IHR FOTZEN!!!

SCHEISS BVB

Reagovat
smazaný uživatel

ale chod uz do pici nikoho tu nezaujimaju tvoje vylevy..

Reagovat
HSV1887

Kapesníček?

Tod und Hass dem Scheißdreck

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg!!!

Reagovat
Arne

Solidní bída z naší strany, zatím je zázrak, že to je po poločase 1:1... Jose a jeho Niemeyerovskou deviaci opravdu nechápu, zvlášť když v posledních zápasech začalo duo Hosogai - Schelle fungovat velmi dobře. On to rozmrdá tímhle. Chápu, že proti Paderbornu se Niemeyer, jeho bojovnost a souboje teoreticky mohly hodit, ale nevyšlo to.

Další mňamkou je ta krysa Drees, to je fakt pán rozhodčí... Ale paradoxně nám nechtěně pomohl, ta nesmyslná žlutá pro Niemeyera by mohla znamenat jeho vystřídání. On si to ale určitě hned uvědomil, když pak daroval domácím tu nebezpečnou standardku.

Reagovat
Arne

Ostudný představení, jak od drtivé většiny týmu, tak trenéra...

Reagovat
JozkokozleJ

Takze lepsie nevidiet. To trapenie si dokazem predstavit. Navyse s Niemeyerom na ihrisku to muselo vyzerat ako klasicky druholigovy zapas spred dvoch rokov s este horsim vysledkom.

Reagovat
Arne

Asi tak, rozhodně bych to nedoporučoval... Jos už hráče sepsul za to, že nebojovali, ten rozdíl mezi námi a Paderbornem byl v nasazení enormní. Ale on to posral taky solidně. Dobře, že vyndal Beerense, ten neměl den (a celkově mi přijde, že po tom super úvodu jde trochu dolů, ty jeho akce postrádají efektivitu), ale aby tam poslal Ronnyho a místo Niemeyera dal dolů Hosogaie, který ten střed aspoň trochu držel, to fakt jen

Reagovat
stas87

nedochadza ti s nim trpezlivost? v poslednom case ho casto kritizujes..

Reagovat
Arne

Hm, no dneska mě vůbec poprvé napadlo jeho odvolání a koho místo něj... Samozřejmě je to blbost, ale docela zajímavá, když si člověk vezme, co za práci v Berlíně odvedl.

Reagovat
JozkokozleJ

2.BL s prehladom, potom euforia po vyhre 6:1 nad Frankfurtom a dobra jesen, no na jar trapenie, ktore pokracuje i v tejto sezone. Na vyhadzov to nie je, v lete sa mu zas obmenila polka zakladu, ovsem herny prejav proste nie je dobry, tiez mam pocit, ze sa to neposuva... ale to s hracom ako Niemeyer v zaklade ani nemoze.

Reagovat
Arne

Já bych docela rád, kdyby jednou řekl a vysvětlil, proč upřednostnil v sestavě toho a toho před tím nebo tím... Mně to nasazování Niemeyera prostě přijde tak na hlavu, že nedokážu pochopit, proč ho tam furt cpe.

Pokud se budeme takhle nějak plácat do zimy, tak by to už stálo za úvahu... Škoda, že Dárdai odešel do Maďarska, to bychom měli celkem solidní variantu z interních zdrojů.

Reagovat
db18

Dutt, Tuchel...

Reagovat
db18

+Slomka, Steevens, Fink... ta nabídka je teď docela velká

Reagovat
Arne

Tuchel by ušel, no... Stevens už tu byl a nešlo to dohromady, Slomka+Keller by byli zajímaví, u nich to spojení se Schalke není tak velký.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Proč se dnes hrajou dva zápasy od 18:30?

Reagovat
Arne

Die kurios anmutende Ansetzung hat keine sportlichen, sondern religiöse Gründe: Weil in Nordrhein-Westfalen an Allerheiligen - wie an allen stillen Feiertagen - keine Sportveranstaltungen stattfinden dürfen, legte die DFL die Heimspiele der NRW-Teams auf den Freitag (Schalke) und Sonntag (Gladbach, Köln, Paderborn).

Reagovat
db18

Ok, díky (ale asi bych čekal, že se spíš bude hrát 2x od 15:30)

Reagovat
db18

Freiburg má 8 střel na branku - z toho 5 jich vyslal Darida

Reagovat
HSV1887

17. Doofmund

18. Brähmen

Nádhera, kdyby to bylo takhle i po 34. kole, tak oslavu nepřežiju v důsledku otravy alkoholem.

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomněl si na šestnáctý HSV, který vyletí v baráži

Reagovat
HSV1887

Dobrý sim tě, já vím, že by sis to přál. Ale ne všechno, co si přeješ se splní. A tohle už vůbec ne. WIR SIND UNABSTEIGBAR !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

skvěle Freiburg, Dortmund odsunut na přímý sestup a čeká je zatím neporažený Gladbach, ale brzy už tu sérii utne, včera nehrál zle

Reagovat
db18

Tak ono to zle nevypadá delší dobu, jen neproměňují své šance a prakticky každý zápas vyvedou vzadu nějaký kiks, který je pak stojí body...

Reagovat
smazaný uživatel

takže už není jenom Cristiano Penalto, ale i Vladimír Penarida

Reagovat
Posledni Kovboj

eheheheeeeeeeeeeeeee.

Reagovat
bayern987

Reagovat
Recoba Inter

Realistickým odhadem Borussia D. letos skončí max. 10. ,nevěřím, že dosáhnou letos na poháry... i když ty nejtěžší mače teprv příjdou...

Reagovat
Krausio_Real_M

No to snad ne, Brémy konečně vyhrajou a Freiburg s tím pitomým hamburkem musej taky

Reagovat
HSV1887

Pitomej seš tu leda tak ty

Reagovat
Krausio_Real_M

Bláznům se nemá odporovat, tak ti to vyvracet radši nebudu

Reagovat
HSV1887

Fanoušek Liverpoolu a Evertonu?! No, asi nemá cenu se s tebou bavit dál.

Reagovat
Krausio_Real_M

Fandím pouze těm třem klubům co jsou nejvýš, ostatním klubům přeju, sleduju je a mám je rád, moulo

Reagovat
HSV1887

Komu říkáš moulo ty ubožáku?? Podle mě seš vadnej, jak můžeš přát svými rivalovi, to je přece absolutní nemysl ne?? To jako já kdybych přál Werderu, to je úplně na hlavu postavený. No, asi to nebudeš mít v hlavě úplně srovnaný, ale to je tvůj problém a ne můj.

Reagovat
Krausio_Real_M

Ne každej je tak retardovanej jako ty, aby hned přál rivalům to nejhorší

Reagovat
HSV1887

Retardovanej seš ty, když nevíš jak to chodí mezi fans.

Reagovat
Krausio_Real_M

Mě je jedno jak to kde chodí, já to mám takhle, pokud to nepápeš, tak už radši ani nijak nereaguj

Reagovat
Krausio_Real_M

*nechápeš

Reagovat
HSV1887

Mně je to úplně jedno komu si fandíš, to je tvoje věc. Jen nechápu, jak můžeš najednou fandit týmům, které se navzájem skoro až nesnáší.

Reagovat
Krausio_Real_M

A to si představ že nejsem jedinej na týhle planetě kdo to tak má

Reagovat
smazaný uživatel

A čo??

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburk skóre 4:12 a z toho 9 bodů to jsou kouzelnící, jinak to nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

HSV sa trafí priemerne 3x na bránu čiže to je až zázrak že skoré nie je 1:12

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele