Bundesliga - preview 10. kola

31.10.2014, 08:52, aktualizováno 02.11.2014, 09:02
Previews
Tři dohrávky nabídne nedělní program desátého kola německé ligy. Nejhorším týmem soutěže je zatím Freiburg, který se ode dna tabulky může odlepit po zápase s 1. FC Köln. Paderborn hostí Herthu a velká pozornost bude směřována do Mönchengladbachu, kde Borussia hostí Hoffenheim...
Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim  (neděle 15:30)
Gladbach má v probíhající sezoně vynikající formu a pokud dnes potvrdí předpoklady a neprohraje doma s Hoffenheimem, vyrovná klubový rekord 17 zápasů bez porážky v řadě.

Poprvé a naposledy se Hříbatům něco podobného povedlo na začátku sezony 1970/71; tehdy z toho byl mistrovský titul, Bayern zaostal o dva body. Při pohledu na aktuální tabulku tak starší fanoušci musejí mít pocit deja-vu - pokud budou svěřenci Luciena Favreho v této formě pokračovat až do konce sezony, budou vážným kandidátem na celkové prvenství.

V kabině Borussie se však podobnými věcmi zatím nezaobírají. "O tom rekordu jsem upřímně řečeno vůbec nevěděl," přiznal dokonce sám Favre. "Jediné, na čem nám záleží, je to, abychom odehráli dobrý zápas," dodává - s tím, že ho v současnosti nezajímají ani jeho vlastní sedmapadesáté narozeniny. "To je jedno. Důležité je pouze utkání s Hoffenheimem," tvrdí. "Chceme nadále sbírat body, což znamená, že musíme i nadále hrát nejlépe, jak umíme."

A Favreho obezřetnost má dobrý důvod - Hoffenheim totiž také prožívá skvělý start do sezony, stejně jako Borussia ještě letos neprohrál a útočí na Ligu mistrů. Pokud dnešní duel skončí jinak než remízou, jedna ze skvělých sérií dospěje ke svému konci. "Momentálně se nám daří, to se nedá popřít," přiznává hostující kouč Markus Gisdol. "Naším cílem je podat dobrý výkon v každém zápase, a to zatím plníme. K tomu, abychom se mohli porovnávat s Gladbachem, je však ještě příliš brzy," vysekl soupeři poklonu.

Ligová tabulka však říká něco jiného - dnešní zápas bude jedním ze šlágrů kola, utkávají se totiž neporažené týmy, které od sebe dělí pouze skóre. Gladbach je druhý, Hoffenheim čtvrtý, stejný počet bodů má ještě třetí Wolfsburg. Na čele je samozřejmě Bayern, nicméně jeho náskok není zatím nijak výrazný.

"Je dobré vidět, že hráči nevěnují pozornost médiím, které nás tlačí do pozice konkurentů Bayernu," pochvaluje si Gisdol, kterému přidělává vrásky zdravotní stav Kevina Vollanda a Ermina Bičakčiće; oba reprezentanti mají drobné problémy. Favre může počítat s kompletním týmem s výjimkou švýcarského záložníka Granita Xhaky.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.60 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Paderborn - Hertha BSC  (neděle 17:30)
Paderbornu se v historicky první sezoně mezi německou elitou zatím překvapivě daří a potvrdit to bude chtít i v domácím duelu s Herthou. V utkání, které nemá papírového favorita, bude hodně velká pozornost upnutá zejména na hostujícího Marcela Ndjenga..

Dnes dvaatřicetiletý borec se totiž vrací na stadion, kde před 10 lety začala jeho německá kariéra; tehdy ještě Paderborn válčil ve druhé lize a vedl jej Jos Luhukay, současný kouč Herthy. "Bylo to skvělé období," vzpomíná Ndjeng nostalgicky. "Měli jsme úspěšnou sezonu, první po postupu ze třetí nejvyšší soutěže. V úvodu sezony se dařilo, ve městě vládla euforie," popisuje situaci, ne nepodobnou letošní fazoně Paderbornu v prvních kolech.

"V půlce sezony už jsme věděli, že nespadneme, což pro nás tehdy byl historický úspěch," dodává. Paderborn se sice poté do třetí ligy ještě na chvíli vrátil, to už je však pouze minulost - a podle Ndjenga má skromný klub letos jednu velkou výhodu. "Nikdy nejsou favority, nemají co ztratit. Pozice outsiderů jim vyhovuje, mohou tak snáze potrápit větší kluby. Jejich výsledky ukazují, že to dělají skvěle," pochválil svůj bývalý klub.

To v Berlíně je tlak pochopitelně mnohem větší - Hertha je jedním z tradičních prvoligových týmů. Loňský nováčkovský ročník Luhukayovi svěřenci nakonec zvládli, vypadá to však, že je letos opět čeká boj o udržení. Sebevědomí do kabiny nepřineslo ani vypadnutí z německého poháru, kde byla nad jejich síly třetiligová Arminia Bielefeld, shodou okolností další z Ndjengových bývalých zaměstnavatelů.

"Je to pro nás lekce," přemítá zkušený bek. "Očekávám, že Paderborn přistoupí k zápasu stejně jako Bielefeld, tedy že nás nechá převzít iniciativu. V posledních třech ligových duelech jsme dokázali soupeřům způsobit problémy a donutit je k chybám, takže víme, čeho jsme schopní," zakončil.

Domácí kouč André Breitenreiter řeší nezvyklý úkol - vzhledem k návratu Marvina Bakalorze, kterému vypršel disciplinární trest, se musí rozhodnout, koho nechá na lavičce a kdo se nevejde ani na ni. "Není to jednoduchá situace," potvrdil. "Máme spoustu možností." Aktuálně má Breitenreiter k dispozici všech 20 hráčů.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.50 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Köln - SC Freiburg  (neděle 17:30)
Velice důležité utkání čeká na fotbalisty Kolína a Freiburgu, kteří se utkají o cenné body v boji o záchranu. Hodně nahnutá je situace především pro Freiburg, který letos stále čeká na premiérové vítězství..

Skromný klub byl v podobné situaci také loni; tehdy mu trvalo 11 zápasů, než si připsal první výhru. Letos je jejich série zatím na devíti utkáních. Minulou sezonu to nakonec vyšlo a v květnu se slavila záchrana, nikdo by se ale nejspíš nezlobil, kdyby současný ročník proběhl v trochu poklidnějším tempu.

Sebevědomí svěřencům Christiana Streicha může dodávat fakt, že v řadě případů byli ke třem bodům opravdu blízko, a především suverénní výhra 5:2 nad druholigovým Mnichovem 1860 v domácím poháru. Sám Streich potom dal jasně najevo, že se odmítá bavit o ligové tabulce, a místo toho nabádá své hráče, aby se inspirovali právě duelem proti Mnichovu.

"Nesmíme na to myslet - na tabulku, na naše body ani na body našich oponentů," zdůraznil kouč v rozhovoru pro magazín Kicker. "Pokud se chceme zvednout, jediné, na čem záleží, je naše vlastní hra. Čím lepší výkony budeme podávat, tím větší bude pravděpodobnost, že se nám začne dařit. Nesmíme se zatěžovat negativními zkušenostmi," dodal.

Výhru v Mnichově zajistil hattrickem švýcarský reprezentant Admir Mehmedi, a Streich doufá, že se něco podobného povede zopakovat i v Kolíně. "To byl skutečný Freiburg," těšilo jej po zápase. "Bylo to povznášející. Hráli jsme jako opravdový tým."

To v Kolíně panuje po pohárovém kole o něco chmurnější atmosféra - třetiligový Duisburg se sice nakonec podařilo udolat, byl k tomu však potřeba penaltový rozstřel. "V posledních zápasech jsme hráli dobře, ale to neznamená, že budeme jen tak sedět na zadku a relaxovat," uvedl kouč Peter Stöger.

Kolín má skutečně dobrou formu, výhra nad Duisburgem byla jeho už třetí v řadě. Podaří se dnes přidat další cenné body proti o život bojujícímu Freiburgu? "Máme šanci navázat další výhrou, a budeme hrát tak, aby se to povedlo," slibuje Stöger, který se bude muset obejít bez zraněného Marcela Risseho. Ten si totiž v pátečním tréninku natrhl stehno a je mimo hru.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.60 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Domácí nutně potřebují bodovat. Nicméně cesta k vítězství přes Bayer Leverkusen s velkou pravděpodobností nepovede.

Minulý víkend svěřenci Josefa Zinnbauera jasně prohráli s Herthou a přestože následné vypadnutí z poháru se očekávalo (Bayern Mnichov je holt Bayern Mnichov), na sebevědomí jim to určitě nepřidalo. Mladý, začínající kouč přesto doufá v solidní výsledek, a zároveň také v první vítězství v Imtech Areně.

"V zápase proti Bayernu mohli naši příznivci vidět Hamburk, který se jen tak nevzdává. A čistě teoreticky, pokud bychom počítali jenom druhý poločas, remizovali bychom 1:1. Právě na tom chceme stavět do dalších zápasů. O body se prostě chceme rvát. Naši příznivci to proti Bayernu viděli, a právě proto nám po zápase tleskali, přestože jsme prohráli," řekl záložník Lewis Holtby.

I Bayer Leverkusen sehrál v týdnu utkání DfB-Pokalu. Za soupeře měl Magdeburg, který pochopitelně v tabulce Bundesligy nenajdeme. Přesto svěřenci Rogera Schmidta museli hrát celých 120 minut a jako nášup si dali ošemetný penaltový rozstřel, ve kterém nakonec byli šťastnější a zahrají si tak osmifinále. V lize si však budou také chtít vylepšit pátou pozici.

"Proti Magdeburgu jsme neukázali to, v čem jsme v současnosti nejsilnější. Proti Hamburku to proto bude muset být výkon z kategorie těch, které jsme předvedli proti Zenitu a Schalke. Jen v takovém případě máme šanci bodovat. Čas na přípravu jsme ale v podstatě neměli skoro žádný, jelikož proti Hamburku sehrajeme už třetí venkovní zápas za sebou," prohlásil sedmačtyřicetiletý trenér.

Není jisté, jestli bude moci v přístavním městě na severu Německa využít služeb tureckého reprezentanta Hakana Calhanogla, jenž se ve zmíněném pohárovém duelu zranil. Naopak k dispozici zcela jistě bude Korejec Son Heung-min, přestože proti Magdeburgu viděl zblízka červenou kartu. O důvod víc, proč se přiklonit spíše na stranu Leverkusenu.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobny - Diekmeier, Djourou, Westermann, Ostrzolek - Behrami, Arslan - N. Müller, Holtby, Jansen - Lasogga
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Donati, Toprak, Spahic, Wendell - L. Bender, K. Papadopoulos - Bellarabi, Calhanoglu, Son - Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.70 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Ve Stuttgartu věří, že výhra 5:4 ve Frankfurtu pomůže odrazit se od spodku tabulky, zatímco Wolfsburg doufá, že i po tomto duelu v Mercedes-Benz-Areně zůstane na jejím čele.

V týdnu se v Německu hrála utkání DfB-Pokalu, ovšem svěřence Armina Veha to už vůbec nemuselo zajímat, jelikož vypadli v prvním kole s druholigovou Bochumí. V lize teď ovšem dvakrát za sebou bodovali. Před zmíněným zápasem v Commerzbank-Areně remizovali 3:3 s Bayerem Leverkusen, tudíž mají z posledních dvou zápasů velice zajímavé skóre 8:7!

Pro útok určitě skvělá vizitka, pro obranu nikoliv. Stuttgart v této sezoně už inkasoval pořádnou porci devatenácti branek. Pouze v tabulce poslední Werder Brémy je na tom v tomto směru hůře. Klubu, jenž před deseti lety ovládl celou Bundesligu, nadělili soupeři v devíti utkáních hned třiadvacet gólů. Je tedy jasné, na čem v Bádensku-Württembersku přes týden nejvíce pracovali.

To Vlky obranná fáze příliš netrápí - průměr jedné obdržené branky na zápas je ještě velmi slušný. Vždyť pouze čtyři týmy (1. FC Köln, TSG Hoffenheim, Borussia Mönchengladbach, a samozřejmě Bayern Mnichov) jsou na tom v tomto směru lépe. A nad rozdíl od některých jiných bundesligových celků, prošli svěřenci Dietera Heckinga do osmifinále DfB-Pokalu, když jednoznačně porazili Heidenheim.

Hostující kouč však zřejmě nebude moci využít hned tři hráče obvyklé základní sestavy. Zranění holt přibývají. A vlastně se ani není příliš co divit. Vždyť Wolfsburg sehraje za posledních patnáct dnů už pátý zápas, samozřejmě včetně tříbodového "výletu" do Krasnodaru v rámci Evropské ligy. Tato zátěž určitě dává soupeři ze Stuttgartu dobrou šanci minimálně dílčí úspěch.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Kirschbaum - Klein, Schwaab, Rüdiger, G. Sakai - Oriol Romeu, Gentner - Sararer, Maxim, Kostic - Harnik
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - S. Jung, Naldo, Knoche, Rodriguez - Guilavogui, Luiz Gustavo - Perisic, De Bruyne, D. Caligiuri - Olic
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.40 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hannover 96 - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
HDI-Arena očekává souboj dvou bundesligových týmů, které v týdnu nestačily na své oponenty v rámci druhého kola DfB-Pokalu.

Zvláště domácí Hannover musí být dosti rozmrzelý, jelikož nad jeho síly byl VfR Aalen hrající v této sezoně poprvé v historii 2. Bundesligu. To Frankfurtu vystavila stopku v nejvyšší německé soutěži zatím druhá Borussia Mönchengladbach, za kterou se trefili Thorgan Hazard a Ibrahima Traoré. Václav Kadlec stačil v závěru už jen snížit na 1:2.

Pohárová prohra pořádně naštvala klubového prezidenta Martina Kinda, takže se dá říci, že trenér Tayfun Korkut musí proti Eintrachtu uhrát velmi dobrý výsledek. V opačném případě by se totiž mohl pakovat. "Naše výkony jsou značně nevyrovnané. Trenér a sportovní ředitel mají povinnost dát týmu určitý směr. Kádr přitom máme velmi dobrý. Minimálně natolik, abychom s ním byli schopní realizovat naše předsezonní cíle," řekl Kind německému listu Bild.

Co pan prezident myslí těmi předsezonními cíli? Umístění v první desítce, přičemž nejlépe pochopitelně na pohárových pozicích. DfB-Pokal byl dobrou příležitostí, jak si příští rok zahrát v Evropě, nicméně vypadlo se, čili Bundesliga získává o to větší důležitost. V ní však bude zapotřebí předvádět takové výkony, jako o minulém víkendu v Dortmundu.

"Je pravda, že v současné době máme dost zraněných hráčů a slouží ke cti trenéra, že si na to nikdy nestěžoval a ani to nebral jako výmluvu," zmírnil vzápětí svůj hněv pan prezident Kind. Ve Frankfurtu si však také nemohou prozpěvovat. Vždyť pohárová porážka z Gladbachem byla již třetí ve dvou týdnech. Před ní nestačili svěřenci Thomase Schaafa na Paderborn a v divácky vítané přestřelce (4:5) nakonec zvítězil Stuttgart, přestože už prohrával o dvě branky.

"Nepanikaříme a nepodvolujeme se mediálním tlaku. Víme, že je spousta věcí, které je třeba dělat lépe, a také víme, že je před námi tvrdá práce. Navíc máme dost zraněných hráčů," nechal se slyšet defenzivní středopolař Marco Russ. Mimo hru bude i jeho spoluhráč Haris Seferović, jenž se nechal proti Stuttgartu hloupě vyloučit. Navíc se v týdnu na tréninku taky zranil.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Marcelo, Felipe, C. Schulz - Schmiedebach, Prib - Bittencourt, Schlaudraff, Kiyotake - Joselu
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Ignjovski, Madlung, Anderson, Oczipka - Russ, Medojevic - Aigner, Hasebe, Stendera - Meier
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.60 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Fotbalisté Mainzu by i v letošním ročníku rádi bojovali o evropské poháry a zatím k tomuto cíli směřují celkem slušnými výsledky. Doposud v devíti bundesligových kolech posbírali čtrnáct bodů a na druhý Gladbach ztrácejí jen tři body. Nyní budou mít v domácím prostředí velkou šanci svůj bodový účet ještě rozšířit, narazí totiž na poslední celek tabulky z Brém. Ten prozatím ani jednou nezvítězil a na kontě má pouhé čtyři body.

FSV až do uplynulého víkendu drželo sérii osmi duelů bez porážky. V nich zaznamenalo tři výhry a pět remíz. Jenže poslední duel Mainzu nevyšel a na půdě konkurenčního Wolfsburgu padl zcela jasně po výsledku 0:3. Werder se trápí dlouhodobě a nejbližší konkurenti se mu každým kolem vzdalují více a více. Po třech úvodních remízách zaznamenal pět porážek ze šesti utkání, bod uhrál pouze s předposledním Freiburgem, který je také bez vítězství.

Po obrovském debaklu 0:6 od Bayernu bojoval o další body v domácím prostředí proti Kolínu, avšak nakonec musel skousnout další porážku po výsledku 0:1. Chuť si alespoň lehce spravil v pohárovém klání na půdě Chemnitzeru, kde ve 2. kole zvítězil 2:0. S tímto soupeřem vypadl už v prvním kole německého poháru právě Mainz, jenže na sobotního protivníka se mu vcelku daří, v loňské sezóně vybojoval v obou vzájemných duelech všech šest bodů. Nejprve v Brémách zvítězil po velkém boji v poměru 3:2, v následné domácí odvetě nedal Werderu žádnou šanci na úspěch a zvítězil jasně 3:0. Mainz se stále bude muset obejít bez Zentnera s Hofmannem, kteří ještě podstupují rehabilitaci po zranění, k dispozici nebude ani Moritz. "Pochopitelně papírově jsme favority na tříbodový zisk, ale Brémy touží vyhrát každým kolem více a více a určitě budou chtít využít našeho špatného výkonu ve Wolfsburgu," uvedl kouč Kasper Hjulmand

Dánský stratég se nejvíce obává útočné síly Brém. "My disponujeme precizní defenzívou a našemu soupeři se v ofenzívě v poslední době příliš nedařilo, avšak má velmi dobré útočníky a ti se mohou prosadit z ničeho nic. Nabádal jsem své hráče, ať tento duel nepodcení, v německé nejvyšší soutěži není slabého soupeře a navíc Werder má velmi kvalitní kádr. I když mu to v tuto chvíli nejde, tak v budoucnu očekávám jeho zlepšení," dodal vzápětí.

Hosté se musejí obejít bez Busche, do plného tréninku se po zranění vracejí Zander, Bargfrede a von Haacke. Ukrajinský kouč Viktor Skripnik je na lavičce Werderu necelý týden, když nahradil Robina Dutta, a s týmem již zažil úspěšnou premiéru v národním poháru. Avšak na ligové scéně ho čeká mnohem těžší úkol. "Náš tým má skrytou sílu a jsem si jistý, že nyní bude pravidelně bodovat. Pracujeme na zlepšení a v Mainzu věříme v bodový zisk," uvedl krátce čtyřiačtyřicetiletý trenér. V základní jedenácté hostů by se měl objevit český reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie, který nastoupil poprvé po zranění v minulém ligovém duelu s Kolínem na 29 minut.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Bell, Bungert, Junior Diaz - Soto, Geis, Baumgartlinger - Allagui, Jairo - Okazaki
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wolf - Gebre Selassie, Prödl, Galvez, Garcia - F. Kroos - Fritz, Bartels - Januzovič - Hajrovič, di Santo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.60 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Šlágr podzimu. Asi tak bychom mohli nejlépe charakterizovat sobotní podvečerní utkání mezi mnichovským Bayernem a Borussií Dortmund. Žlutočerné družině se na ligové scéně vůbec nedaří a potřebuje konečně naplno zabrat...

To bavorský celek je na tom o poznání lépe. Po devíti odehraných zápasech má na kontě jednadvacet bodů (tři nerozhodné výsledky), načež se drží na špici pelotonu (Gladbach, Wolfsburg a Hoffenheim ztrácí čtyři body). Naposledy Bavoři poměřili síly s druhou Borussií z Mönchengladbachu, se kterou se rozešli bez branek. Tak jako tak zatím mohou být se svými výsledky spokojeni.

Ve stejném duchu by pochopitelně mnichovský tým rád pokračoval, naposledy však před domácími příznivci na Dortmund nestačil. "Můžeme očekávat, že BVB proti nám opět předvede skvělý výkon," předpokládá Pep Guardiola, jehož tým je považován za jasného favorita. "Čeká nás těžké utkání. Pro fanoušky jde o speciální zápas, ale sám o sobě nic nerozhodne," dodal španělský lodivod.

Naprosto opačné pocity vládnou ve druhém táboře. BVB prohrálo poslední čtyři ligové mače, načež z posledních šesti utkání vybojovalo pouhopouhý jeden jediný bod. Logicky se tak svěřenci Jürgena Kloppa pohybují těsně nad chvostem (pouze bodový náskok na baráž).

Borussen však mají na co navazovat. V Lize mistrů se Dortmundu daří na jedničku a nastavený trend by nyní Schwarzgelb potřebovali přenést i do domácí soutěže. "Bayern má opravdu skvělý tým, ale každé mužstvo je za určitých okolností k poražení," je si vědom Klopp. "Musíme už se z předchozích zápasů konečně poučit," nabádá své ovečky dortmundský kouč.

Bavorský tým se nadále musí obejít bez Pepeho Reiny a Toma Starkeho, kteří zůstávají mimo hru. To platí i pro Holgera Badstubera, Thiaga a Bastiana Schweinsteigera. Dlouhodobě pak chybí Javi Martínez, kterého čeká s vážně poraněným kolenem dlouhá přestávka.

Zdravotní situace na druhém konci barikády se oproti minulým týdnům o poznání změnila, Schmelzer, Sahin a Blaszczykowski však ještě připraveni nebudou. Ji si pak stěžuje na potíže s kolenem.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Benatia, J. Boateng, Alaba - Rafinha, Lahm, Xabi Alonso, Juan Bernat - T. Müller, M. Götze - Lewandowski.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Sokratis - H. Mkhitaryan, Kehl, Großkreutz - Kagawa, Reus - Aubameyang.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.50 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - FC Augsburg  (pátek 20:30)
Fotbalisté Schalke se, podobně jako jejich sousedé z Dortmundu, zatím trápí. Dvanácté místo v tabulce určitě není nic k chlubení. Těšit je může alespoň forma v Lize mistrů a fakt, že ve vyrovnané Bundesligové tabulce se mohou velmi rychle posunout nahoru. Stoupání mohou zahájit domácím duelem s Augsburgem.

V tom budou Königsblauen určitě favoritem. Na domácí půdě letos ještě neprohráli a to narazili i na favority, Bayernu sebrali bod, Dortmundu dokonce všechny tři. Příznivá je pro ně i vzájemná bilance, od postupu Augsburgu do Bundesligy, tedy v posledních třech sezónách, jej doma vždy porazili alespoň o dva góly a poraženi neodešli ani ve venkovních zápasech.

Schalke sráží výkony venku, zatím přivezlo jen tři body z Brém. Naprázdno vyšlo i před týdnem, kdy neuspělo na hřišti Leverkusenu.

Také Augsburg hraje slušně doma, uhrál devět z dvanácti možných bodů, naposledy si před týdnem poradil s Freiburgem. Na hřištích soupeřů je to ale horší. Bodoval jen ve třetím kole, kdy nejtěsnějším rozdílem uspěl ve Frankfurtu, od té doby se třikrát vracel z výjezdů bez bodu. V celkovém součtu mu s dvanácti body patří devátá pozice.

Domácí kouč Roberto di Matteo se v pátečním zápase bude muset obejít bez zraněných Giefera, Felipeho Santany, Kolašinace, Matipa, Goretzky a Farfána. "Je těžké připravit se na každé střetnutí stoprocentně při tak náročném programu, rozhodně nepředvádíme úplně špatné výkony. V tabulce bychom chtěli být výše, ovšem na druhou stranu se herně zlepšujeme a do dalších utkání si rozhodně věříme," uvedl optimisticky di Matteo.

Hosté kromě s de Jongem a Philpem, dlouhodobě je mimo hru i český krajánek Jan Morávek. "Augsburg má silný tým a určitě bych neřekl, že by měl patřit mezi adepty sestupu. Důležité zápasy dokáže zvládat a vyrovnanou partii umí sehrát s kýmkoliv. Dlouhodobě spoléhá na pečlivou obranu, velmi dobře napadá na útočné polovině a hodně nebezpečný je při standardních situacích. Chceme zapomenout na duel s Bayerem a pevně doufám, že nám publikum pomůže získat tři body," dodal čtyřiačtyřicetiletý italský kouč, který působí na lavičce německého týmu necelý měsíc.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Uchida, Ayhan, Höwedes, Aogo - Höger, Neustädter - Choupo-Moting, K.-P. Boateng, Draxler - Huntelaar
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Baba - Kohr, Baier - Esswein, Halil Altintop, To. Werner - Bobadilla
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.50 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov963021:221
2.Borussia Mönchengladbach945012:417
3.VfL Wolfsburg952216:917
4.TSG Hoffenheim945013:717
5.Bayer Leverkusen944117:1416
6.1. FSV Mainz 05935112:1014
7.Hannover 9694146:1113
8.SC Paderborn933313:1212
9.FC Augsburg940511:1112
10.1. FC Köln93337:712
11.Eintracht Frankfurt933317:1812
12.Schalke 04932413:1311
13.Hertha BSC932414:1611
14.VfB Stuttgart923414:199
15.Borussia Dortmund921610:157
16.Hamburger SV91353:126
17.SC Freiburg90548:145
18.Werder Brémy904510:234
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Schalke 04 - FC Augsburg
sobota 15:30Hamburger SV - Bayer Leverkusen
sobota 18:30Bayern Mnichov - Borussia Dortmund
neděle 15:30Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim
neděle 17:301. FC Köln - SC Freiburg

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (181)

Přidat komentář
Murtago

On hraje za Schalke nějakej Ayhan? Kde je Metzelder s Westermannem?

Reagovat
božský John

Jirka Nemec tam uz taky nehraje

Reagovat
bayern987

Metzelder....

Reagovat
Bayernista18

S04 - FCA 3 : 2.

Reagovat
Arne
Reagovat
db18

Holtby(?)

Reagovat
Arne

Vypadá to na něj.

Reagovat
smazaný uživatel

však tomu už jsem se smál přímo pod zápasem

škoda, že mu nedal jesle..

Reagovat
Arne

Ajo, já jsem to vlastně četl, ale nekoukal jsem a nevěděl, čemu jste se smáli...

Reagovat
Arne

Jule

Reagovat
smazaný uživatel

Kurník, Julian... já ho dal jako střelce. Nevíte někdo jak to je? Nemusí hráč odehrát aspoň 15 minut, aby se ten kurz počítal?

Reagovat
db18

musí nastoupit - to nastoupil

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť se zranil asi po 20 sekundách

Reagovat
db18

Když ho tam hodí na poslední vteřinky ke konci tak to tak taky berou (aspoň tipsport, nevím, jestli to někdo má jinak, ale docela pochybuju )

Reagovat
JozkokozleJ

A opacne, neplatil by tip, kebyze dal gol v 5. sekunde a pri oslave sa v 10. sekunde zranil a v 30. sekunde bol striedany?

Reagovat
db18

Tomu bych se zas nedivil

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Arne

Schalke docela trapný... Jako jestli s tímhle chce ten Bobek udělat díru do světa, tak to teda potěš.

Reagovat
db18

dost horší jak za Kellera - těžko říct, jestli je takhle vykolejilo to zranění Draxlera, ale Augsburg o dost lepší a aktivnější, jen Schalke mělo štěstí v koncovce

Reagovat
JozkokozleJ

Proste ziadny tempo futbal. Sice skoro hodnotit, ale co zatial z rukopisu vidiet, to zaujimave prilis nie je.

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

z mojho pohladu to bol klasicky polcas Schalke-super lepsi,lepsie kombinuje,ma ovela lepsi pohyb bez lopty,hra sebavedomo a pride chyba ktoru Schalke potresta..takych zapasov maju domaci fakt dost,ja si ale myslim ze ta aktivita minimalneten bod prinesie hostom

kam by mohol zamierit Baba?pamätam si jeho zaciatky,strasne splaseny a chvilami posobil strasne komicky(horsie ako Gebre..)a dneska je z neho dost vyrazny krajny obranca

Reagovat
db18

Wolfsburg, až odejde Rodriguez Možná Bayer, jinak spíš asi zahraničí

Reagovat
Arne

Ten Baba je dobrý do defenzivy? Nemám ho moc nasledovaného, dnes ho třeba Schalke směrem dozadu neprověřilo.

Reagovat
db18

No ve Fürthu strašně plašil a dozadu moc dobrý nebyl - v tomhle ohledu ho v Augsburgu absolutně nepoznávám, hodně se zlepšil...

Reagovat
stas87

zapracoval na sebe,ked prichadzal tak podpora ofenzivy ok ale dozadu tam nechaval strasne diery,dost utokov islo prave cez jeho stranu a jeden cas hral na kridle

Weinzierl ale po nom vyzaduje aj defenzivu,len by pred sebou potreboval zodpovedneho hraca a Esswein asi nie je dobra volba,u Babu ale vidim progres,zlepsuje sa kazdym zapasom,ak prestupi tak dufam do timu kde bude stabilne hrat a nie ze si zahra raz za 5 zapsov a to este len v pohari

Reagovat
HSV1887

Vždyt vyhráli, tak co se ti nelíbí??

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke hrozné, nespravedlivý vítěz a Obasi je šílený solista

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

No ten me nas*al, draxler sice neni v tomhle ohledu o moc lepsi ale urcite by to resil lip.

Reagovat
HSV1887

Vyhráli a co? Že hráli hovno, koho to zajímá? Maj tři body, tak nevim, co tu brečíš. Historie se neptá na předvedenou hru, ale na výsledek.

Reagovat
stas87

to si ulozim a vo vhodny cas pouzijem az niekedy HSV vyhra( ),potom ti to rad pripomeniem

Reagovat
db18

Reagovat
HSV1887

Klidně, mě zajímá jen výsledek. Co z toho, když hraješ dobře a prohraješ pak?

Reagovat
smazaný uživatel

co zase brečím? Normálně jsem ohodnotil zápas. To snad i fanoušci S04 uznají, že spravedlivým vítězem nejsou... Když ti jde jen o výsledek, tak se nedívej na komentáře ale přečti si skore na livesportu nebo někde

Reagovat
smazaný uživatel

stihl jsem jen poslední půlhodinu....asi dobře.

tři body doma. Horší než za Kellera to nikdy nebude. Di Matteo řekl, že bude makat na defce a to je prostě vidět. Krom šílenství se Sportingem jediná inkasovaná branka ze tří zápasů v Bundeslize, navíc ze standartky, mluví jasně. Je vidět, že tam frajeři jezděj, makaj za sebe a třeba se i tolik neodvážej dopředu. Pánbůh zaplať za Uchidovu vyjímku :-)

Řekl bych, že to sám vidí, v Neverkusenu jsme byli neškodní a přesto málem sáhli po bodu. Kvituju nasazení Meyera, bohužel to posílení vepředu nebylo asi vidět díky zranění Juliho.

S touhle hrou nikoho bavit nebudem, ale dokud budem vyhrávat, je mi to šumák. Teda do jara, tam chci vidět jízdu.

Řekl bych, aspoň z prvních mačů, že di Matteo bude hodně sázet na Princeznu. Tak začnu soudit až se uzdraví. Společně s Julim, Choupo-Moutingem (který mne hodně pozitivně překvapuje) a Huntelaarem jsou schopní každý zápas něco vymyslet.

Nebude to asi uragán, jaký bych si přál, ale pozitiva tam vidím.

Reagovat
Arne

"Horší než za Kellera to nikdy nebude." - no povíme si...

Reagovat
smazaný uživatel

když nic, tak už teď je vidět, že hráči vědí, co mají na hřišti dělat. Že se nám to nelíbí je věc jiná. Ale chaos se tam neděje. To už je po dvou letech velkej pokrok.

Reagovat
stas87
Reagovat
db18

45/56

U hráčů s dvojím občanstvím mám problémy (+ se mi plete Afrika)

Reagovat
db18

*48

Reagovat
stas87

afrika vobec ale nad Davarim som premyslal celkom dlho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Soto 55/56

Reagovat
smazaný uživatel

36/56

Bieda hlavne v Afrike

Reagovat
stas87

tiez ste preskocili ked ste nevedeli hned?mne to dost pomohlo,zuzili sa mi moznosti a potom uz to bolo lahsie

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
db18

jo

Reagovat
smazaný uživatel

47 docela ostuda

Reagovat
HSV1887

4/4 2014 poslední domací výhra, soupeř Pillenkusen

1/11 2014 po dlouhé době domácí výhra, soupeř Neverkusen

Reagovat
stas87

Calhanoglu je naozaj zraneny alebo je to len vyhovorka aby nemusel dneska nastupit?

Reagovat
db18

Už v pokalu kvůli tomu myslím nedohrával...

Reagovat
db18

FCN - St. Pauli a v první minutě už je to 0:1

Rakovsky - Čelůstka, Petrák, Stark, Bihr - Mössmer, Koch - Candeias, Schöpf, Füllkrug - Sylvestr

Pinola je po zranění, nebo ho Ïsmael už taky posadil?

Reagovat
db18

1:1 s velkou podporou St. Pauli

Reagovat
stas87

taky ofsajd odmava..

Reagovat
db18

Reagovat
db18

...Sylvestr je snad neviditelný

Reagovat
stas87

nechat ho na penalte samotneho zakoncit..a okolo neho styria hraci hostov..Füllkrug to ale spravil dobre,vsimol si ho akurat vcas

co ten Pinola zas vyvadza? mu dal facku nie?

Reagovat
db18

No, měl se omluvit, tak ho "poplácal"

Já nestihl úvod druhého poločasu - Čelůstka střídal kvůli výkonu?

Reagovat
stas87

jj,som myslel ze mu Steinhausova da zltu za to poplacanie

ja som odbehaval od toho takze neviem

Reagovat
Centrofixka

OT - BVB vraj ponúkla Marcovi novú dlhoročnú zmluvu s ročným zárobkom 12M€

Reagovat
smazaný uživatel

blbost!! zdroj?

Reagovat
HonzaKoller

Ježiš zatim je ta naše hra k zblití..

Reagovat
HonzaKoller

Goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
stas87

okrem zaciatku ktory bol hororovy sme hru vyrovnali,Fritz zacal pomahat Felixovi a ta prevaha v strede sa otupila,este treba postrazit Sampeira lebo ten ma dost prienikov po tej pravej strane

my sme mali len tu jednu sancu kde schadzal Bartelsovi krok,dobre zahrate domaci lepsi ale ak budeme hrat pozorne v obrane tak ich aj postrasime brejkami,penalta ale kopnuta zle,v podstate idealne pre brankara,nastastie to Karius vyrazil di Santovi na hlavu

Reagovat
HonzaKoller

Brejkama? Celý poločas si řikám, že se snažíme naopak hrát jako Bayern an držení míče -> máme strašně pomalý přechod do útoku.. Hrajeme přesný opak hry na brejky.. Zaplať pánbůh za tu penaltu, Bartels to udělal výborně, i když už asi nic jiného než zkusti penaltu nezbývalo -> mco velký úhel.

Reagovat
HonzaKoller

No to mě poser di Santoooooooooooooooooo!!!

Reagovat
stas87

ako padol?ja som sa akurat vratil z nakupu pekny golik?

Reagovat
HonzaKoller

Zkráceně kolmice za obranu a Santa Kariues přehodil.

Reagovat
stas87

brejkova situacia? :)))

Reagovat
HonzaKoller

Ne ne, postupný útok, přihrávání před vápnem (prostě klasika dneska) a najednou kolmice a fíkus.

Reagovat
HonzaKoller

Budou to opakovat určitě.

Reagovat
stas87

teraz mohol Fritz pridat pojistku,Bartels ma dobre vedenie lopty,udrzi ju aj proti presile skoda,mohli sme Mainz zmrazit,z 1:3 by sa tazko dostavali

Reagovat
HonzaKoller

Teď tu pentli taky klidně mohl fouknout..

Reagovat
stas87

tu nebolo o com,Bartels sa dostal pred Diaza a ten ho skopol,ani omylom nehral loptu ale to by bolo pre domacich uz moc krute..este ich chcel podrzat v hre

Reagovat
HonzaKoller

Začínáme se hodně zatahovat... To budou ještě nervy..

Reagovat
HonzaKoller

Vítězství!!!!!!!! Werder!!!!!!

Reagovat
stas87

prot VfB aspon bod,vyhra vole..teraz k tomu nemam co viac napisat,euforia!!! SVW

Reagovat
Ángel di María 22

Tak dneska BVB výhra a odrazit se zpět k uhrání LM v příštim roce

Reagovat
smazaný uživatel

Pribram hadr s tou pencli :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A to HSV jsou nadrzeni jak nedavno Slovacko s Banikem. Hrozne nesympaticky tym...

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

kto tam robi zle?Behrami tipujem,aj Arslan je slusny magor..

Reagovat
smazaný uživatel

Behrami trochu..

Proc by mel byt Arslan magor??

Reagovat
JozkokozleJ

Je to vcelku technicky futbalista, nehraje nijak tvrdo, ale pozri na jeho pocet ZK. Castokrat si z frutracie neodpusti zbytocnu zakernu prasarnicku.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsichni nymandi z HSV... Samozrejme si to Bayer nenechava libit ale ti z Hamburgu, to jsou hrozni zmrdecci, prasi to a jeste breci, kdyz dostanou nazpet.

Reagovat
JozkokozleJ

Hraci HSV na zapas nastupili, akoby mali za sebou dvojdnove vymyvanie mozgov. Na druhu stranu, zatial vedu...

Reagovat
smazaný uživatel

Vedou ale... To nemuzou vydrzet. Verim v to, ze Neverkusen minimalne remizu uhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chtel bych takhle videt hrat vsechny svoje tymy, naproty nasazeni a bojovnost, to je uzasny.

Reagovat
JozkokozleJ

Rozumiem, ale mne to pride dost za hranou a ak nepolavia, cervena ich neminie. Dnes v podstate inu moznost, nez totalne nasadenie a bojovnost, nemali.

Reagovat
smazaný uživatel

Boze, to jso sracky co pises

Reagovat
smazaný uživatel

Rika ten pravy, fakt ze jo :) Ale tak psychopat psychopatum fandi

Reagovat
JozkokozleJ

Este Holtby diskutuje a gestiguluje prekvapivo dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti na ty penalte nezdalo???

Reagovat
smazaný uživatel

Pripomnelo mi to penaltu, ktera nebyla a pak byla, kdyz pred lety hrala Pribram se Spartou..

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas HSV je brutalne vyhecovany

Reagovat
smazaný uživatel

Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Hummels, Durm - Bender, Kehl - Mkhitaryan, Kagawa, Reus - Aubameyang

Reagovat
smazaný uživatel

Heja BVB Po 3 body do Allianz Arény, remíza bude strata 2 bodov!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Dobře brejková sestava, to dáme Co vůbec Marcel, jak to s nim vypadá?

Reagovat
smazaný uživatel

sestava na 3 body.. žádný výmluvy!

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer - Alonso, Benatia, Lewandowski, Robben, Boateng, Bernat, Götze, Lahm (K), Müller, Alaba

Reagovat
Mervin

link?

Reagovat
Ángel di María 22

Schadeee

Reagovat
smazaný uživatel

to byla tyč, ne?

Reagovat
Ángel di María 22

jj

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy jsem neviděl taktičtější výkony od týmu jako v současnosti od Bayernu..

Reagovat
smazaný uživatel

to je sice super, ale někdy mě na Guardiola štve, že všechno až moc komplikuje

Reagovat
smazaný uživatel

třeba Bundesligu

Reagovat
smazaný uživatel

tu právě nekomplikuje, tu vyřešil ještě před jejím startem

Reagovat
smazaný uživatel

kurňa co to je? Už 3x při rozehrávce BVB trefilo vlastního hráče

Reagovat
Ángel di María 22

Reussssssssssssssssssssssssssssssssssss.

Reagovat
smazaný uživatel

JAAAAAAAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

REUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUS

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund hraje skvely futbal, Shinji je uuuuplne dokonaly

Reagovat
smazaný uživatel

Shinji zatím skvělý no... takovéhle zápasy jsou pro něj jak dělané

Reagovat
Spalovač šancí

Ten Pepek je až moc ingeligentní. Snaží se přečůrat protivníka systémem 3-3-3-1 a hlupáci z Dortmundu prostě nakopnou míč dopředu a běží. Potom je takový systém úplně k ho..., když soupeř podle něho nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

nakopnou mic? vsak Dortmund ich prehrava herne celkkom jasne

Reagovat
Spalovač šancí

A tak gol byl spíše o rychlém přenesení dopředu a pláchnutí Alonsovi. Neber všechno dogmaticky

Reagovat
Ángel di María 22

Udělej si třeba 80 kliček na místě, Robbene

Reagovat
ďuriLFC

Reeeeeeus...ale už to chce polčas,čoraz vačšie diery vzadu.

Reagovat
Ángel di María 22

Muller 2x obejde hráče a 2x se zastaví a vrátí za něj. To je kouzelný

Reagovat
Spalovač šancí

Dává najevo svoji morální převahu. Kdyby chtěl, tak Durma se Sokratisem zesměšní. Ale on nechce

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal je to zatím dost ofenzivní. Útoky obou týmů nemají moc problémů se prosadit přes obrany a tak jsme si my i Bayern vybojovali hodně golovek. Máme trochu štěstí, že držíme ještě čistě konto, ale samozřejmě to beru

Shinji, Auba a Mickie zatím všichni skvělí

Reagovat
Ángel di María 22

Auba u toho gólu výbornej - patička, sprint, přesnej centr.

Reagovat
smazaný uživatel

přímo geniální. Lepší to být nemohlo

Reagovat
smazaný uživatel

Možno keby tou pätičkou preloboval Neuera

Reagovat
smazaný uživatel

z půlky?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale bolo by to lepšie

Reagovat
smazaný uživatel

Luxusní zápas... celkově by byl zaslouženej spíš opačnej stav, ale nerad bych byl svědkem podobný oslavy fotbalu jendou za 5 let v DFB pokalu, takže i 0:1 má něco do sebe Jen škoda, že proti BVB hrajem v sezóně oba zápasy "venku"

Reagovat
JozkokozleJ

Inokedy opravnene chvaleny Alonso je dnes velmi zly. Napadanie hracov BVB mu robi problem a smerom dozadu nestiha loptu rychlo odovzdavajucich hracov BVB, predovsetkym Kagawu.

Inak futbal paradny, prvu polovicu kontroloval hru Bayern, po gole nabral viac sebavedomia Dortmund. Ale Nech uz kontroluje hru ktokolvek, sance su na oboch stranach.

Reagovat
Ángel di María 22

Mats?

Reagovat
stas87

muz prveho polcasu-Bender,takmer dokonaly vykon zatial,opanuje ihrisko,vsade je o krok skorej,vyhrava suboje

ak sleduje tento zapas Garcia tak dufam ze vidi ze agresivna hra a napadanie Benatiu,Boatenga a Alonsa podstatne obmedzuje zaciatky akcii Bayernu,ked Alonso nema cas tak chybuje ako kazdy hrac,jeho caro je v tom co mu dovoli super,ak je neaktivny tak opticky vyzera jeho vykon daleko lepsi..zial k takej hre aku hra dnes BVB sa v BL 90% timov neprezentuje

Reagovat
Ángel di María 22

Ta taktika znechutit Alonsovi rozehravku funguje dost dobre. Hral to takhle napr. i Sir Alex s Welbeckem v LM 2 roky zpatky. Je na to ale potreba mit hrace, kterej to bude 100% plnit.

Reagovat
JozkokozleJ

Ovsem BVB neobetuje ziadneho hraca prave na Alonsa. To vyplynulo z aktivity a napadania Dortmundu, na ktoru Bayern nie je uplne zvyknuty. Teraz v druhom polcase, ked je Borussia pasivnejsia, je i vykon Alonsa o dost lepsi.

Reagovat
Ángel di María 22

Ono to dneska na toho Alonsa neni uplne ta osobka, to je pravda. Akorat BVB umi hrat vyborne ten pressing a hraci umi vybrat ten spravenj prostor a cas, kam zrychlit. Takze tady to neni o tom, ze by nemel cas Alonso, on ho nema moc nikdo.

Reagovat
stas87

lenze Alonso s loptou na nohe je oproti treba Alabovi dost pomaly,v tom sa s nou otocit,dvihnut hlavu a najst volneho spoluhraca,Alonso proste toto neovlada tak dobre ked je v tiesni a ma sa hned rozhodnut,väcsinou zvoli prihravku do 5m na spoluhraca ktory je mu najblizsie

toto je najväcsia prednost Kloppa,v tom organizovanom napadani nemaju konkurenciu,v tom jeho systeme Lewandowski vynikal na 120% najviac to vynika v situaciach ked BVB vedie a super je na tahu,len tym ze spolupracuju ked super zaklada utokov im usetri strasne casu,preto ak dali prvy gol tak uz to na tu vyhru uhrali lebo supera nepustili do hry

ako som branil Ramosa ked prichadzal tak teraz mam pochybnosti ci on dokaze aspon ciastocne Lewu nahradit,ja som o tom nepochyboval ale mame konie oktobra a stale sa hlada..a Immobile je bohuzial v lese a to dost casto

Reagovat
JozkokozleJ

Ramos bol risk, minulu sezonu mal fantasticku, tie predosle nic moc. Zatial sa k ostatnej sezone ani nepriblizil a tym ako dnes prehral kazdy hlavickovy suboj, padal okamzite na zem (raz mu to Grafe nezmyselne odpiskal), neudrzal stabilitu, mi skor pripominal toho Ramosa, na ktoreho som v Herthe neskutocne nadaval (viem, ze dnes to mal tazke).

Reagovat
stas87

ja viem ze si ho dlhu dobu kritizoval a opravnene lenze s tym co BVB praktikuje by jeho nedostatky nemali byt tak vidno,ved on ma problem udrzat loptu a presne ju prihrat,ked toto utocnik nezvladne tak si vypojis zvysok zalohy z hry Immobile je skor zabijak do vapna,neobetuje sa pre tim tak aby vynikol Reus ci Auba,paradoxne to dnesne rozostavenie moze byt platnejsie ako hra s Ramosom a Immobilem

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tohle ho zdobilo v dobách "největší slávy" - neschopnost práce s míčem či nahrávky. K tomu se většinu zápasu na hřišti ploužil, jako by byl na vycházce... Až jsem si myslel, že loňskou sezonu v dresu s jeho jmenovkou hrál někdo jiný

Reagovat
JozkokozleJ

A prave minulu sezonu mi vytrel zrak tym, ako vyhraval suboje na hrote, udrzal kopu tazkych lopt, makal a vyzeral stabilne. Dnes mi tam pri Benatiovi a Boatengovi pripadal ako dorastenec a predovsetkym bol nedorazny (to je to co ma najviac na nom stvalo).

Reagovat
smazaný uživatel

sakra... Mats bude chybět

Reagovat
smazaný uživatel

Co se s tim Gotzem stalo?

Reagovat
smazaný uživatel

ten Bayern je dneska schopny strelit do vseho..jen do te branky ne

Reagovat
PavlíčeQ

Goool

Reagovat
Fairplay

Dobře to zamířil

Reagovat
smazaný uživatel

to je za tu podělanou pasivitu

Reagovat
JozkokozleJ

A teraz to bude pre BVB tazke, Bavori su v laufe.

Reagovat
smazaný uživatel

Dosť nešťastný gól

Reagovat
Ángel di María 22

Tvl tak to je mrdka. Proč? Uplně zbytečný. Zabitý.

Reagovat
Fairplay

Držel ho za dres, bohužel

Reagovat
PavlíčeQ

Arjeeen

Reagovat
smazaný uživatel

Ajajaj...

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel

že penalta

Reagovat
penepi

Reagovat
REPLIKATOR

Subotič

Reagovat
smazaný uživatel

jasná penalta, Subotićova chyba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No jo... mezi Suboticem a Matsem je prostě až moc veliký rozdíl

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas vyrovnaný. Ve druhém jsme byli až posraně pasivní a proto je Bayern zasloužený vítěz.

Dovolím si říct, že utkání ale rozhodlo Matsovo zranění...

jo.. a musím pochválit hlavně Shinjiho - dneska byl nejlepší hráč na hřišti

Reagovat
OVi.77

Super zápas, byli jste rovnocenný soupeř, každopádně remíza by tomu možná slušela více, už jen za to spalování naše. Respekt pro BvB, hlavně se vytahejte ať hrajete zase LM.

Reagovat
JozkokozleJ

Skoda, ze to neskoncilo aspon tou remizou, ktora by pre Dortmund nic velke neriesila, snad by sa prejavila len na sebavedomi. Ale ako pises, pasivita v druhom polcase bola privelka a Bayern si to otocit zrejme zasluzil.

Co Reus? Zatial po zraneni, co som videl zapasy BVB, podava velmi mdle vykony.

Reagovat
OVi.77

Chvíli mu to bude trvat než se do toho dostane, osobně mu věřím.

Hlavně proboha ať nikam neodchází a nedej bože k nám, nevím co si ty rychlokvašky co fandí bayernu rok max dva myslí, že ho chcou......

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez samozrejme fandim jeho zotrvaniu v Dortmunde, pretoze styl, akym hraje Borussia, mu perfektne sedi. Ale nez by mal opustit Bundesligu a posilnit nejaku Chelseu, to urcite radsej Bayern...

Reagovat
OVi.77

Osobně bych mu přál něco jako Arsenal, tam by se hodil více!

Reagovat
JozkokozleJ

Daj pokoj s Arsenalom. Nechcem sa dotknut fanusikov Arsenalu, ale tam odchadzat z Dortmundu by bol nezmysel. To uz skor ta Barcelona.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ještě není na svých 100% to je jasné, ale špatné to taky není. Je produktivní, takže aspoň tak..

Když ale Shinji a Mickie zahrajou dobře, tak to ani tolik nevadí..

Věřím, že se teď bude každým zápasem zlepšovat..

Reagovat
bayern987

MIA SAN MIA!!!!!!!!!!! Dortmund je v prdeli.

Reagovat
OVi.77

No osobně mě to spíše mrzí, že jsou takhle v prdeli....

Reagovat
JozkokozleJ

Si minule pisal, ze fandis vsetkym klubom v BL

Reagovat
bayern987

Jojo fandím

Reagovat
smazaný uživatel

Hummels mimo na 6 týždňov?

Reagovat
Centrofixka

Podľa všetkého 3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele