10. kolo
01.11.2014 15:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 0:4

Vlci z Wolfsburgu potvrdili vynikající formu a v Mercedes-Benz-Areně nedali domácímu Stuttgartu ani čuchnout, díky čemuž jsou druzí o čtyři body za vedoucím Bayernem.

Vypadalo to, že v solidní formě se nachází také domácí útočník Martin Harnik, ovšem aby se něco takového dalo tvrdit, musel by si se svou příležitostí v úvodu utkání naložit lépe. V 15. minutě tak poprvé udeřili hosté. Oriol Romeu chtěl ve středu hřiště odkopnout míč do bezpečí, jenže trefil pouze spoluhráče Antonia Rüdigera, od kterého se kulatý předmět odrazil tak, že k němu měl nejblíže Ivan Perišić.

Chorvatský reprezentant s ním pak mohl hned pelášit do soupeřova vápna. Ač v něm už byl stínován obráncem, dokázal míč po zemi procedit za brankáře Thorstena Kirschbauma - 0:1. Netrvalo dlouho a Ivica Olić trefil břevno. Hra Stuttgartu zkrátka působila poměrně rozháraně, čehož hosté podruhé využili těsně před odchodem do šaten.

Kevin De Bruyne se ujal exekuce přímého kopu, na jeho centr si naběhl Robin Knoche a hlavou ukázkově zavěsil - 0:2. Armin Veh o přestávce své svěřence určitě upozorňoval na ledacos. Tedy zřejmě kromě toho, že by mohli už tři minuty po změně stran potřetí inkasovat. Jak se to seběhlo tentokrát?

Po chybě Georga Niedermeiera si to štrádoval k vápnu Vieirinha, těsně před jeho hranicí odcentroval na vzdálenější tyč, kde už si nabíhal Kevin De Bruyne a pravačkou z voleje nedal Kirschbaumovi šanci - 0:3. Jistě, Stuttgart sice nedávno dokázal třígólové manko proti Leverkusenu dohnat, nicméně v tomto případě Vlci nehodlali něco podobného dopustit.

I za takto nepříznivého stavu ale nešlo domácí upřít snahu s výsledkem ještě něco udělat. Nejblíže měl však k vyrovnání po nepřesné střele Filipa Kostiće. Takže není divu, že ve hře dopředu to nebylo vůbec ono a že obrana ještě jednou zaváhala. Po chybě v rozehrávce zavelel k rychlému protiútoku aktivní De Bruyne.

Míč "zavezl" až do pokutového území, kde jej zleva poslal napříč před prázdnou branku Perišićovi, který už opravdu nemohl dělat nic jiného, než vstřelil svou druhou branku v zápase - 0:4. To se psala 88. minuta a výsledek dostal svou finální podobu. VfB Stuttgart tak kvůli další prohře okupuje patnácté místo. A Wolfsburg? O tom už byla řeč v úvodu.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
eden_h

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele