10. kolo
01.11.2014 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Hamburger SV - Bayer Leverkusen 1:0

Jedna proměněná penalta stačila k tomu, aby Hamburger SV slavil vítězství nad Bayerem Leverkusen, který i přes velká jména v ofenzivě nedokázal dostat ani jeden balon za záda brankáře Jaroslava Drobného.

Český brankář si tak po delší době vychutnal radost z udrženého čistého konta. Zato Hakan Calhanoglu, jenž si v létě vynutil přestup z přístavního města, si příliš veselých chvilek při návratu do Imtech Areny neužil, jelikož jej domácí příznivci častovali pískotem. A pískal samozřejmě i rozhodčí, přičemž nejméně příjemně pro hosty po šestadvaceti minutách hry.

Tehdy vyběhl Bernd Leno ze svojí brankové čáry a střet jednoho z obránců s Marcellem Jansenem byl posouzen jako nedovolený. Leverkusenští sice vehementně protestovali, avšak sudí Florian Meyer si byl svým rozhodnutím evidentně stoprocentně jistý. Rafael van der Vaart pak nařízený pokutový kop vcelku s přehledem proměnil - 1:0.

Poté byla k vidění převážně bojovnost na obou stranách, přičemž některé zákroky byly za hranicí pravidel. Není tedy divu, že celkem padlo devět žlutých karet. Rozhodčí však udělal velmi dobře, že v závěru první půle, kdy se žlutilo nejvíce, si k sobě zavolal oba kapitány a vysvětlil jim, že takto tvrdou hru nehodlá nadále tolerovat.

Hráči Hamburku pak v podstatě zaparkovali u vlastní šestnáctky pověstný autobus, tudíž bylo pro hostující fotbalisty velice obtížně hledat cestičku k Jaroslavu Drobnému. Ten nemusel zasahovat ani v samotném závěru, kdy se k němu přiblížil Karim Bellarabi. Jeho střela trefila tyč. A protože se předtím neprosadil ani Nicolai Müller, připsalo si HSV velmi důležité tři body za nejtěsnější možný výsledek. Leverkusen může těšit jenom skutečnost, že i přes prohru zůstane po desátém kole jistojistě na páté pozici.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
eden_h

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele