10. kolo
01.11.2014 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy 1:2

Fotbalisté Mainzu nedokázali v domácím prostředí potvrdit úlohu favorita proti poslednímu Werderu a kvůli brankám na konci prvního a v úvodu druhého poločasu nakonec prohráli s Brémami nečekaně 1:2. Do vedení se sice dostali již ve 3. minutě, jenže následně nedokázali tento náskok udržet. Werder se tak prozatím posunul na předposlední sedmnácté místo se sedmi body o skóre za šestnáctý Dortmund, Mainz je osmý se čtrnácti body.

FSV odstartovalo naprosto báječně a ve 3. minutě šlo do vedení zásluhou Šindžiho Okazakiho. Ten si dokázal poradit s dvojicí protihráčů a poté kvůli lehké teči českého krajánka Theodora Gebre Selassieho zapadl balón do sítě, gólman Wolf se hnul do opačné strany a už nestihl zareagovat. Za další tři minuty mohl Okazaki navýšit náskok Mainzu, ale po jeho hlavičce ke vzdálenější tyči skvěle zasáhl Wolf a vyrazil balón brilantně na rohový kop.

Přesně v polovině prvního poločasu byl Mainz znovu blízko k pojištění svého náskoku. Po rohovém kopu, následném efektivním zpracování Malliho a jeho střele skončil balón jen těsně vedle levé tyče hostující svatyně. V dalších minutách se hrálo téměř bez šancí a Werder dokázal zužitkovat svou jedinou vážnější možnost prvního poločasu ve 44. minutě, když v pokutovém území fauloval brankář Loris Karius a za svůj zákrok navíc uviděl žlutou kartu.

K následnému pokutovému kopu se postavil Franco di Santo. Ten sice napoprvé neuspěl a gólman Karius výborným zákrokem lehce napravil svůj penaltový zákrok, jenže di Santo se dostal k dorážce hlavou a zblízka zcela osamocen rozvlnil síť. Brémy vstoupily skvěle také do druhého poločasu a ve 49. minutě otočil vývoj utkání svou druhou trefou di Santo. Ten obdržel parádní centr za obranu od Kroose, vyhnul se ofsajdové pasti a krásným obloučkem přehodil brankáře Kariuse.

Jednalo se opravdu o krásnou trefu, protože hostující hráč se dostal příliš blízko brankáři Mainzu, a i přesto dokázal parádně zakončit - 1:2. Stejný hráč mohl zkompletovat svůj hattrick v 55. minutě, jenže tentokráte po přihrávce z pravé strany nepochopitelně minul odkrytou branku. Do poslední větší příležitosti zápasu se dostal Januzovič po necelé hodině hry, avšak jeho rána z pravé strany šla mimo tři tyče.

V závěrečné půlhodině hosté velmi dobře bránily ataky Mainzu a ten se v křeči do ničeho vážnějšího již nedostal. Český krajánek v dresu Brém Gebre Selassie nastoupil poprvé od zranění v základní jedenáctce a mohl se radovat z prvního vítězství svého týmu v sezóně. Nový ukrajinský trenér Viktor Skripnik tak na lavičce Werderu zažil po úspěšném vystoupeni v národním poháru také velmi dobrou premiéru na ligové scéně.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
HonzaKoller

0:1

Reagovat
eden_h

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele