10. kolo
31.10.2014 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - FC Augsburg 1:0

Fotbalisté Schalke dokázali v domácím prostředí potvrdit úlohu mírného favorita, ovšem na vítězství 1:0 se hodně nadřeli. Proti houževnatému soupeři skóroval tradiční šutér Klaas-Jan Huntelaar. V utkání nebylo k vidění příliš vyložených příležitostí a Schalke se prozatím vyhouplo na sedmé místo se ziskem čtrnácti bodů, Augsburg má po páteční předehrávce o dva body méně a je na dvanácté pozici.

V úvodu utkání se hrálo velmi opatrně z obou stran a do první šance se dostali hosté po necelé čtvrthodině hry. Po hezké kombinaci na levé straně se dostal do zakončení Esswein, jenže z úhlu mířil vysoko nad. Z další větší šance se zrodila ve 37. minutě jediná branka utkání. Uchida fantasticky prošel přes celé hřiště po levé straně a dostal se až do pokutového území, kde následně od brankové čáry poslal míč před branku na volného Huntelaara.

Ten pak už měl snadnou práci a dopravil balón do prázdné branky. Poté se až do konce prvního poločasu nic vážnějšího nestalo, po změně stran domácí v poklidu kontrolovali průběh hry. Augsburg se sice snažil tlačit do zakončení a hrozil ze standardních situací, avšak defenzíva Schalke mu nedovolila prakticky nic. Následně diváci sledovali vyrovnané střetnutí, kde se hra odehrávala hlavně v blízkosti půlící čáry.

Další možnosti byly k vidění až v závěrečných minutách tohoto duelu. Nejprve se po velkém závaru před gólmanem Hitzem dostal do zakončení Huntelaar, ale tuto situaci přežili hosté ve zdraví. V nastaveném čase pak mohl vyrovnat střídající Matavž, jenže jeho pokus skončil těsně vedle. Jedinou špatnou zprávou pro domácí výběr bylo zranění Draxlera už ve 4. minutě, kterého nahradil Obasi.

V příštím kole se Schalke pokusí navázat na tento úspěch na půdě předposledního Freiburgu, Augsburg se v domácím prostředí střetne s nováčkem z Paderbornu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele