Bundesliga - souhrn 1. kola

18.08.2017, 22:44, aktualizováno 20.08.2017, 19:59
Komentáře a souhrny
Gladbach ovládl porýnské derby s Kölnem. Schalke zvládlo večerní šlágr s Lipskem. Úspěšně vykročil za další obhajobou bundesligového titulu mnichovský Bayern - bavorský celek doma přehrál Leverkusen. Snadno si pro body dokráčel také Dortmund, jemuž nekladl velký odpor Wolfsburg, výhru zapisují i Hamburk, Hoffenheim, Hertha a Hannover...

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln 1:0

20.08.2017 18:00

Góly: 49. Nico Elvedi

Jednobrankové vítězství registruje Borussia Mönchengladbach. Hříbata v nepříliš záživném utkání udolali Kolín a získávají první tři body do tabulky. Hrdinou zápasu se stal Nico Elvedi.

Utkání se rozjíždělo jen pozvolna, rozhodně se nehrálo v závratném tempu. O něco více ze hry měli domácí Hříbata.Hazard poslal přesný pas na Larse Stindla, který ale Horna nepřekonal. Stejný souboj se o několik minut později opakoval a znovu byl úspěšnější brankář Kolína.

Jediná branka zápasu padla těsně po změně stran. Traoré se uvolnil na levé straně a do vápna poslal milimetrově přesný pas na skórujícího Nica Elvediho! Přitom vedení nemuselo vůbec vydržet, kdyby vzápětí Cordoba zakončil.

Kolín musel dotahovat, ale dopředu mu to příliš nešlo. Celkově se nehrál moc líbívý fotbal a spíše než šance, byly k vidění pološance. V závěru zápasu se dostal k hlavičce opět Jhon Cordoba, ale ani tentokrát neuspěl. Borussia zápas v pohodě dotáhla do vítězného konci a má tři body. Kolín si na svojí šanci musí ještě počkat.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Eintracht Frankfurt 0:0

20.08.2017 15:30

Góly: -

Remízou 0:0 skončilo utkání mezi Freiburgem a Frankfurtem. Oba celky měly své šance, ovšem žádná z nich neskončila gólem.

Eintracht měl v úvodní čtvrthodině více ze hry a dokonce si vypracoval hned dvě gólovky, domácí však při střele Hallera spasil Schwolow a Falette dokonce netrefil prázdnou branku! Jedné branky se Sshwarzwald-Stadion dočkal, jenomže video technologie jí pomohla kvůli ofsajdu neuznat. Ve 36. minutě byl blízko vedoucí branky opět Frankfurt a znovu to byl Haller, který tentokrát rozbil svojí střelu o břevno!

Freiburg vyloženou tutovku neměl, ale chvílemi dokázal defenzívě Eintrachtu pořádně zatopit. Bohužel druhý poločas byl na vyložené tutovky skoupý. Utkání jasně směřovalo k nerozhodnému konci a tak se také stalo. Na úvod Bundesligy si tak oba týmy připisují po bodu.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - RB Lipsko 2:0

19.08.2017 18:30

Góly: 43. Nabil Bentaleb (pen.), 73. Jevhen Konopljanka

Velký šlágr mezi Schalke 04 a překvapením loňské sezony Lipskem skončil výhrou domácího celku 2:0. Lipsko začalo dobře, jenomže Schalke se po první brance uklidnilo a pak pevně drželo zápas ve svých rukou. O branky se podělili Bentaleb s Konopljankou.

Přitom Lipsko bylo v začátku zápasu výrazně lepším týmem. Schalke přehrávalo, ale do žádné velké šance se ne a ne dostat. To Schalke se s tím nepáralo, ve 29. minutě napřáhl Bentaleb a Gulásci se proletěl vzduchem. O několik minut později zase po přihrávce Konopljanky přestřelil Di Santo.

Tři minuty před koncem poločasu došlo ve vápně hostů k penaltovému zákroku. Di Santa povalil Upamecan a sudí byl nemilosrdný a nařídil pokutový kop. Nabil Bentaleb ho suverénně proměnil a Königsblauen vedli 1:0.

Jednou ze zbraní domácího celku byla poměrně tvrdá hra, avšak v rámci regulí. Lipsko s tím mělo problémy a ve druhém poločase se prakticky nedostalo do žádné větší příležitosti. V 73. minutě navíc domácí vstřelili druhou branku a výrazně se přiblížili vítězství. Dlouhou kolmici do otevřené obrany zužitkoval Konopljanka a parádní koncovkou zvýšil na 2:0.

Otřesení hosté se na nic nezmohli a div, že v nastavení neinkasovali ještě jednu branku. Caliguri však trefil jen brankovou konstrukci.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Werder Brémy 1:0

19.08.2017 15:30

Góly: 84. Andrej Kramarić

Zápas mezi Hoffenheimem a Werderem Brémy gólové hody nepřinesl. O jedinou přesnou trefu se postaral až v závěru domácí Andrej Kramarić.

TSG začali hodně aktivně a už v 5. minutě se ocitnul sám před Pavlenkou Kerem Demirbay. Kouče Nagelsmanna však nepotěšil, jelikož mířil nad. Za deset minut dorážel po rohu do boční sítě nováček v dresu Hoffenheimu Havard Nordtveit. Werder si vypracoval první příležitosti až na sklonku úvodní třicetiminutovky. V obou však selhal Florian Kainz.

Ve 35. minutě se mohl do listiny střelců zapsat Theodor Gebre Selassie, ale po centru Maxe Kruseho mu nebylo dáno. Hned poté pořádně vyzkoušel Baumannovu pozornost Ludwig Augustinsson, jenž přišel v létě z Kodaně. Úvodní dějství skončilo střelou Kruseho, kterou ovšem včas do bezpečí zblokoval Benjamin Hübner.

Po hodině hry pálil Demirbay. Balon se odrazil od spodní strany břevna na čáru, kde naštěstí pro Nouriho skvadru vše zdárně vyřešil Jiří Pavlenka. Nagelsmann pak poslal do ofenzivy čerstvé síly, včetně Andreje Kramariće. Ještě před jeho zásahem však vyslal svůj pozdrav Steven Zuber a chyběly opravdu centimetry.

Hráči Hoffenheimu pak sehráli dobrou akci, na jejímž konci si Gnabry vylámal zuby na českém brankáři. Ten však o chvíli později kapituloval. Kramarić napřáhnul zpoza šestnáctky, jenže Robert Bauer tečoval míč tak nešikovně, že muž v rukavicích prostě při nejlepší vůli nemohl zabránit jeho cestě do sítě - 1:0. V Bundeslize se to tedy podařilo, teď ještě vyzrát v týdnu na Liverpool.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - VfB Stuttgart 2:0

19.08.2017 15:30

Góly: 46. Mathew Leckie, 62. Mathew Leckie

Hertha podle očekávání zdolala Stuttgart. Obě dvě branky přitom zaznamenala nová posila z Ingolstadtu, Australan Mathew Leckie.

Domácí byli od začátku aktivnějším týmem, jenomže ze své územní převahy nedokázali vytěžit jedinou nebezpečnější šanci. Pál Dárdai poslal do hry hodně ofenzivní sestavu a jak útočníci, tak záložníci hojně zaměstnávali obranu celku z Bádenska-Württemberska. Na úvodní trefu však musel Olympijský stadion čekat až do samotného začátku druhého poločasu.

Vedad Ibišivić poslal po autovém vhazování z první balon do běhu za obranu Leckiemu, jenž následně šikovně obehrál protihráče a přízemní střelou na vzdálenější (levou) tyč ukončil své 2 173 minut (tedy nějakých čtyřiadvacet utkání!) čekání na gól - 1:0. Po hodině hry to bylo pro účastníka MS v Brazílii i letošního Poháru konfederací ještě veselejší.

Marvin Plattenhardt centroval od rohového praporku do prostoru penaltového puntíku, kde podstoupil souboj Karim Rekik, načež se balon odrazil k Leckiemu, který jej nekompromisně poslal za Zielerova záda - 2:0. V 74. minutě mohl snížit Takuma Asano, nicméně ke škodě Stuttgartu nastřelil jen vnější stranu tyče. Ještě o něco méně přesný byl o chvíli později jeho spoluhráč Anastasios Donis.

Ve zbytku utkání už se staly pouze dvě zaznamenáníhodné situace. V té první fauloval na hraně pokutového území Langkamp Brekala. Zřejmě se měla kopat penalta, nicméně rozhodčí místo toho odpískal přímý kop. Jeho exekuce se ujal Donis, ale své předchozí zaváhání, stejně tak jako první prohru svého týmu, neodčinil.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - FC Augsburg 1:0

19.08.2017 15:30

Góly: 8. Nicolai Müller

V utkání dvou celků, které už po prvním kole skončily cestu DFB-Pokalem, byli šťastnější borci oblékající dres HSV. Na úvod sezony se tak stalo poprvé po sedmi letech.

Pod rozhodující trefu se už v 8. minutě podepsali Walace a Nicolai Müller. První jmenovaný si po rohovém kopu parádně vyměnil balon s André Hahnem, načež poslal centr na vzdálenější tyč, kde se do něj z první opřel v úvodní větě tohoto odstavce druhý jmenovaný, přičemž nutno dodat, že Marwin Hitz zřejmě celou situaci poněkud podcenil - 1:0.

Jenže, při oslavě si střelec branky poranil koleno a vydržel jen do 15. minuty, kdy musel na jeho místo přijít Aaron Hunt. Ve zbytku prvního poločasu to razantně zkoušel bývalý hráč HSV Michael Gregoritsch a v závěru měli domácí kliku, že rozhodčí Siebert neposoudil Jungův zákrok na Finnbogasona jako penaltový. Tolik tedy první pětačtyřicetiminutovka.

V té druhé aktéři předvedli pouze tři zajímavé šance. Jako první to byl André Hahn, kdo mohl v novém působišti oslavit gól hned při svém debutu, nicméně v nadějné pozici přestřelil. Poté Walace napálil pouze Hitze. A v poslední minutě nastavení musel Hitz čelit přímému kopu, který mu však paradoxně pomohl zblokovat protihráč Gideon Jung.

HSV tedy připisuje tři body, ale že by výkon a předvedená hra uklidnily fanoušky v tom smyslu, že letos s udržením nebudou žádné problémy, tak to tedy ne. Příště die Rothosen zajíždějí do Kölnu. Oproti tomu Augsburg potvrdil, že hlavním cílem pro tuto sezonu bude nesestoupit. Před reprezentační přestávkou přivítá doma Borussii Mönchengladbach.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Hannover 96 0:1

19.08.2017 15:30

Góly: 73. Martin Harnik

Nepovedený vstup do sezony registruje Mohuč, která doma podlehla nejtěsnějším rozdílem nováčkovi z Hannoveru. Utkání rozhodl jedinou brankou Martin Harnik.

V Opel Aréně se nehrál bůhvíjaký fotbal. Šancí nebylo příliš a o něco více ze hry měla domácí Mohuč. Pokud byl někdo vidět, byl to Japonec Muto, který měl dvě solidní příležitosti. Tu první ale nevyřešil dobře, když přihrávkou ještě hledal spoluhráče a při druhé už byl brankář soupeře příliš blízko.

Hannover si v prvním poločase nic nevytvořil, vůbec první velkou šanci měl až po změně stran. Füllkrug utekl domácí obraně a postupoval sám na Adlera, jenomže opora domácích skvěle zasáhla. Bylo to velké varování pro domácí obranu, která se ale nepoučila. Čtvrthodinu před koncem předvedli hosté rychlou akci a Martin Harnik uprostřed pokutového území vstřelil po přihrávce Ostrzolka rozhodující gól.

Mohuč se v závěru tlačila do ofenzívy a sahala po vyrovnání. V nastavení poslala Mohuč do vápna soupeře dlouhý nákop, balón propadl a Öztunali napálil jen na brankové čáře stojícího obránce. Hannover přežil klinickou smrt a nakonec si odváží všechny body.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 0:3

19.08.2017 15:30

Góly: 22. Christian Pulisic, 27. Marc Bartra, 60. Pierre-Emerick Aubameyang

Peter Bosz začal na lavičce Dortmundu vítězně. BVB vstoupili do zápasu parádně, celkem brzy se ujali dvoubrankového vedení a když po hodině hry zvyšoval na 3:0 Aubameyang, bylo hotovo.

První velká šance Schwarzgelben přišla po sedmnácti minutách, kdy Götze přímo nabil Castrovi, jenomže ten poslal balón vedle. Za další čtyři minuty už ale Borussia vedla. Christian Pulišić si na hraně pokutového území srovnal mířidla a parádní ranou poslal hosty do vedení. Ti navíc zůstávali u balónu a domácí Vlci se museli houževnatě bránit. Nebylo jim to nic platné, protože Marc Bratra předvedl fotbalovou lahůdku, poměrně z úhlu technickou ranou nedal Casteelsovi žádnou šanci! Když pak ve 30. minutě orazítkoval tyč Aubameyang, vypadalo to s Wolfsburgem velmi špatně.

Vlci ale další branku neinkasovali, takže i přes nelichotivé skóre 0:2 byli stále ve hře. Jejich šance však nepřicházely a byla to Borussia, kdo nadále útočil. Götzeho ránu lapil Casteels a podobně si vedl i po další ráně Aubameyanga.

V 57. minutě měl jednu z mála šancí Wolfsburgu Mario Gómez a Bürki jen sledoval, jak míč míjí těsně branku. Každopádně Dortmund byl lepší a po hodině hry definitivně rozhodl. Na Pulišičův pas si naběhl rychlík Aubameyang a Dortmund už vedl 3:0.

Wolfsburg nakonec nedokázal ani snížit, přestože Gómez vstřelil gól. Sudí ji však kvůli ofsajdu neuznal. V závěru se neujaly ani Castrovy nůžky, což však hosty vůbec nemuselo mrzet. Borussia předvedla dominantní výkon a z Wolfsburgu bere tři body.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 3:1

18.08.2017 20:30

Góly: 9. Niklas Süle, 18. Corentin Tolisso, 52. Robert Lewandowski (pen.) - 65. Admir Mehmedi

Bayern Mnichov vykročil za obhajobou titulu vítězstvím 3:1 nad Leverkusenem a jasně ukázal, proč jsou kurzy na jejich šestý Meisterschale v řadě tak nízké. Otevírací utkání bundesligové sezóny 2017/2018 nabídlo zajímavý fotbal s šancemi na obou stranách, přičemž domácí byli preciznější ve finální fází svých útočných akcí a zaslouženě si připisují tři body.

Carlo Ancelotti se musel před pátečním šlágrem obejít bez mnoha opor. Kvůli zranění scházeli Španělé Bernat, Thiago Álcantara a Javi Martínez, dále také němečtí reprezentanti Jerome Boateng s Manuelem Neuerem a největší letní posila, Kolumbijec James Rodríguez. Šanci se ukázat tak dostali další nové akvizice - Niklas Süle nebo Corentin Tolisso.

Byli to právě tito dva noví hráči, kteří si při svém prvním ligovém startu v dresu bavorského velkoklubu připsali i premiérovou trefu a zajistili tak Bayernu brzké vedení o dvě branky. Nejprve další letní posila, Sebastian Rudy posadila svůj centr z přímého kopu na hlavu stopera Süleho, svého někdejšího spoluhráče z Hoffenheimu, a Allianz Arena se poprvé zaradovala.

Zanedlouho to už bylo o dvě branky. Další centr, tentokráte od rohového praporku, vyboxoval Bernd Leno pouze ke kopačkám Artura Vidala, jenž míč vrátil do malého vápna, odkud se nehlídaný Tolisso nemýlil a Leno se za přesnou hlavičkou jen ohlédl. Neuběhlo ani pět minut a ex-lyonský Corentin Tolisso mohl zaznamenat další trefu, jeho střela z úhlu sice prošla mezi nohama brankáře, zastavila ji však vzdálenější tyč.

O poločasové přestávce přešel přes Mnichov silný a hustý déšť, kvůli kterému musel být začátek druhého dějství odložen o několik minut. V kabině zůstali Sven Bender a Leon Bailey, místo nichž do druhého poločasu na zmáčený trávník vyběhli Aleksandar Dragović a Julian Brandt. Nutno dodat, že svěřenci trenéra Herrlicha svůj výkon zlepšili, kýžená branka ale nepřicházela.

Naopak Bayern v 52. minutě zahrával penaltu, kterou hlavní rozhodčí Stieler nařídil až zpětně po konzultaci s videorozhodčím, v prvním momentu nechal totiž drobný kontakt Aránguize s Lewandowskim bez povšimnutí. Nutno dodat, že v tomto případě bylo rozhodnutí videorozhodčího příliš přísného a docela necitlivé. Nařízený pokutový kop nicméně polský kanonýr s přehledem proměnil a potvrdil vítězství pro své barvy.

Nic na tom nezměnili obrovské šance Vollanda a Kohra ani snižující gól Admira Mehmediho, jehož dělovka do levého horního rohu Ulreichovi brány po pěkné akci na jeden dotek alespoň trochu napravila dojem hostujících fanoušků z úvodního zápasu sezóny.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund11003:03
2.Bayern Mnichov11003:13
3.Schalke 0411002:03
 Hertha BSC11002:03
5.TSG Hoffenheim11001:03
 Hamburger SV11001:03
 Borussia Mönchengladbach11001:03
 Hannover 9611001:03
9.SC Freiburg10100:01
 Eintracht Frankfurt10100:01
11.Werder Brémy10010:10
 1. FC Köln10010:10
 1. FSV Mainz 0510010:10
 FC Augsburg10010:10
15.Bayer Leverkusen10011:30
16.VfB Stuttgart10010:20
 RB Lipsko10010:20
18.VfL Wolfsburg10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (55)

Přidat komentář
Heresy

Reagovat
smazaný uživatel

Docela bída, střed zálohy zase tragický. Bayer může být vysoko, směrem dopředu jim to fungovalo a dalo se na to na rozdíl od Bayernu dívat.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
BVB Kunc1k

Nojoo ale stejne vyhra :D

Reagovat
smazaný uživatel

To by se museli Volland a Brand naučit dávat góly.

Reagovat
smazaný uživatel

2. minuty nastavení, koukám se do nové sezóny nic nezměnilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně, že video pomůže fotbalu. Akorát další spekulace..

Reagovat
Uwe háže buly

Kdo hrál beka? Kimmich nebo Rudy?

Reagovat
Bastaron

Kimmich

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Uwe háže buly

Nic, má prostě hrát v záloze.

Reagovat
db18

Takhle mu patřil celý pravý kraj hrací plochy - a Rudy hrál v záloze parádně... v opačném obsazení by to tak dobře nefungovalo - hlavně v obraně ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Eurosport

Reagovat
pistacik11

.cz

Reagovat
blackhawk88

1. polcas bol v pohode, hru mali pod kontrolou, 2.polcas ked prisiel Brandt tak ten riadne podkuroval Bayernu, niekedy som mal pocit, ze ani nevedia kde ma kto stat.

potesili Rudy - na to ako som nevedel, ze na co nam je ten hrac, tak musim zobrat spat, hra zatial super, v strede s prehladom, kvalitna rozohravka standardiek kde z jednej padol gol a pri druhej Hummelsovi vela nechybalo. Tak sa mi zda, ze konecne Bayern popracoval aj na standardnych situaciach

Ribery sa snazi, ale uz je za zenitom a je to velmi vidiet

slaby vykon podal Muller, sice beha a opticky ho je plne ihrisko, ale s loptou to bolo vykonovo biedne

Hummels striedal, nastatie, len kvoli zaludocnym problemom, asi chytil rannu nevolnost od svojej Cathy

Reagovat
smazaný uživatel

co je kurva s tym Mullerom zase?minulu sezonu hral biedne,v pripravnych zapasoch zase dobre.mal by podavat spolahlivejsie vykony presne take ake sa patria na takeho hraca,inak to zase bude znamenat jeho posadenie

Reagovat
Adyss

To dokedy nebudem pozeravat BL ked EU je prijebaný..?????

Reagovat
Pasha

Existujú internetové streamy vo výbornej kvalite. Kto chce pozerať, tak nájde akýkoľvek spôsob.

Reagovat
netopier

Hertha - VfB dávali na DajTo

Reagovat
Pasha

Dajto bude taký omyl ako pred dvomi rokmi ich práva na La Ligu, ktoré potom odkúpil Digi Sport...jeden zápas za víkend nikoho neuchváti.

Reagovat
netopier

Tak mohli namiesto toho dávať aj Walkera napr.

Reagovat
blackhawk88

Robben dnes po pol hodine ukoncil trening pre problem so stehennym svalom na lavej nohe

Reagovat
stas87

Dost vyrovnany zapas, raz nas zachranila goal-line ale inak sme im boli vyrovnanym superom. Prehrat po takom gole...uff, to zamrzi, no. Este ako sa ta lopta stocila presne k zrdi, nemohlo to ist kusok vedla. Defenzivne to bolo dobre, lepsie ako väcsina zapasov v minulej sezone. Smerom dopredu ale bojacne, malo aktivity, malo nabehov...v druhom polcase sme v podstate neutocili a chceli ubranit bod a takto to dopadlo...oni chceli o maly kusok viac a dockali sa odmeny v podobe jedineho golu a troch bodov. Mna tato strata mrzi o to viac, ze nehrali vsetci ich naj hraci a ten bod sa mal urobit. Snad nas to posilni do dalsich zapasov, nie vzdy sa podari bodovat, tak nech si na to tim zvykne. Len je podla mna skoda a trosku aj Nouriho chyba, ze tak skoro stiahol Kainza. Svedci mu hra do otvorenej obrany na kontry a Hoffenheim by to podla mna postupom casu otvoril viac. Pavlenka toho velmi nemal co chytat, gol smolny a na konci pekne vyrazil strelu. Co tam ale stvaral Sane...leti center a on namiesto toho aby ho odpratal prec, tak padne na prdel a caka, ze ta lopta sama z 16ky pojde prec. Nabuduce prosim Caldirolu, aj ten Bauer to dneska zvladol celkom dobre.

Reagovat
Erdovec

co Pavlenka?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic nezkazil,za gól nemohl,měl to tečovaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Plus chytil najezd Gnabryho. Za me jistej a podle ohlasu v kotli Brem ma fans na svoji strane :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim. Na zapase jsem byl, takze davam pohled z tribuny. Kainz jednoznacne nas nejlepsi hrac, taky jsem se divil, kdyz sel dolu. Kruse je obrovykej bojovnik, ale tentokrat mu chybel podpora Bartelse, kterej byl neviditelnen. Golu je skoda, ten mic letel nekam na rohovej praporek. Taky je skoda, ze jsme nevedli, protoze poslednich 20 min prvni pule jsme meli dobry sance, zejmena sance Kainze byl uz vlastne gol, to nechapu jak slo tohle nedat. Za 3 tejdny jedu zase do Berlina, tak uz se snad dockam bodu :-). Jinak dole v komentech pridavam report o nasem vyjezdu :-).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se mi to líbí. Dneska strojovej výkon, Wolfsburg si skoro nekopl Snad ten Kuba nebude mít nic vážnýho

Reagovat
Jeňa

Mainz

Reagovat
Jeňa

Mainz

Reagovat
smazaný uživatel

Která stanice vysílá letošní ročník Bundesligy ??

Reagovat
smazaný uživatel

Sport365live.com

Reagovat
monty25

Schalke překvapilo.

Reagovat
Rudnevs

Videl niekto celý zápas Dynama? Ja som videl len prvý polčas, tam to nevyzeralo tak zle. Uwe Neuhaus na tlačovej konferencii vravel, že K-Block fandil akoby výsledkom 4:0 vyhrali a nie prehrali, to je pekné. Inak za Sandhausen sa trafil aj mladý Haji Wright, ten je spolu s McKenniem jedným z najväčších talentov Schalke!

HSV vyhralo svoj prvý zápas sezóny po prvý raz od sezóny 10/11 (vtedy 2:1 proti Schalke pri prvom stretnutí Ruuda proti Raulovi). A najmä to nebola remíza, vždy v prípade nepodarenej sezóny sa sezóna HSV začína remízou. Akurát sa Müller pri oslave nemusel zraniť.

Vo Veltins Arene dnes pri vyhlasovaní hráčov nedali na obrazovku fotku Timovi Wernerovi. Vraj je to preto, že RB neposlalo Schalke žiadnu fotografiu. Ale aj tak zaujímavá "náhoda" vzhľadom na to že sa na neho počas zápasu mohutne pískalo a že sa mu v Gelsenkirchene obvykle hovorí h*r*ns*hn. Inak Schalke skvelý výkon!

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý poločas podobný jako ten první. Zásadní moment byl neuznaný gól, pak už se to vezlo. Nevím, co se přesně stalo, ale hráči od sporného momentu přeběhli celé hřiště.... Výsledek krutej, ale zřejmě spravedlivej. Tak opatrně a bez nápadu se nedá hrát ani 2BL, budeme to mít letos těžký. Neuhaus se zřejmě snaží postupně nahradit Lambertze Benatellim, ale ten mi nepřipadá tak kreativní. Taky Möschel zatím nenahradil kvalitu Stefaniaka, který odešel do Wolfsburgu. Náhrada za Kutschkeho není žádná, Testroet zraněn :(

Reagovat
Rudnevs

Náhrada za Kutschkeho/Testroeta má byť ten Markkanen. Navyše som čítal na Bilde, že stále je v hre možný príchod Platteho, ktorý sa vraj rozhoduje medzi SGD a Darmstadtom. Röser síce dal už dva góly, ale herne je neviditeľný. Som zvedavý na Duljevica ktorý prišiel zo Sarajeva - je to posila s najdrahšou trhovou hodnotou v histórii Dynama a pritom prišiel zadarmo. Inak Benatelli bol v tých prvých dvoch zápasoch jeden z najlepších na ihrisku.

Reagovat
smazaný uživatel

Vubec jsem ty nove prestupy nezaregistroval. Nevis proc ten Duljevic nehraje?

Reagovat
Rudnevs

Prišiel len nedávno, potrebuje čas na aklimatizáciu.

Reagovat
JozkokozleJ

No neviem, Schalke skor skvely vysledok, nez vykon. Sice som videl len prvy polcas, ale tam Lipsko dominovalo. Keita, Werner, ci Halstenberg si robili co chceli. (Keby nebol Löw az tak konzervativny, aj by som veril, ze Halstenberga postavi na LB miesto Hectora, ktoreho asi bude Stöger davat na DM.)

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý poločas podobný jako ten první. Zásadní moment byl neuznaný gól, pak už se to vezlo. Nevím, co se přesně stalo, ale hráči od sporného momentu přeběhli celé hřiště.... Výsledek krutej, ale zřejmě spravedlivej. Tak opatrně a bez nápadu se nedá hrát ani 2BL, budeme to mít letos těžký. Neuhaus se zřejmě snaží postupně nahradit Lambertze Benatellim, ale ten mi nepřipadá tak kreativní. Taky Möschel zatím nenahradil kvalitu Stefaniaka, který odešel do Wolfsburgu. Náhrada za Kutschkeho není žádná, Testroet zraněn :(

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek

Reagovat
smazaný uživatel

Report ze zápasu Hoffenheim - Werder:

Včera jsme navštívili první kolo Bundesligy na zápase Hoffenheim-Werder. Domácí klub je pro mě sice odpad, kterej neni ničim lákavej, ale zajímavostí je samozřejmě Werder, jde o první kolo, máme novýho brankáře Jirku Pavlenku ze Slavie a ten vidlákov zase neni tak daleko. Navíc se mi daří sehnat lístky za 12 eur, což mi na soutěž typu Bundesliga přijde jako směšná cena. Jelikož naproti stadionu je technický muzeum s několika fakt zajímavejma exponátama, naplánujem odjezd brzo ráno s tim, že se tam číhnem. Ale hned při odjezdu přichází první čára přes časovej harmonogram, protože ne všichni účastníci vstanou včas. Nutno dodat, že v tom samozřejmě hraje roli alkohol, kterej oba výtečníci předešlou noc konzumovali ve velký míře. Odjezd je teda se zpožděním a oba navíc pokračujou v silnym nasávání, k čemuž se teda přidávám i já. Jinak ta prdel snad ani neni na mapě, takže padá i plán udělat tradiční fotku u dálniční cedule. Cesta se nějak táhne a po příjezdu usoudíme, že muzeum stačí vidět jen za plotem, takže nafotíme Concorde, dáme pivo a jdem ke stadionu, kde si máme vyzvedávat lístky. To se s menším problémem daří. Místnímu prodejci se nezdá, že lístky jsou na jméno „Honza“, což v občance samozřejmě nemám. Po chvíli zkoumání mi je ale nakonec se slovy alles klar vydá. Protože v tom křovákově je vlastně jen pár průmyslovejch hal, McDonald, Burger King, hotel, benzinka, muzeum a přes dálnici stadion, rozhodneme se jít na stadion, že si dáme pivo tam. Do „města“ fakt nemá cenu se vracet. Ale bohužel je to snad jedinej klub v Bundeslize, kterej točí nealko a ještě ke všemu je hnusný. Pít bych ho nedal ani svýmu největšímu nepříteli. Tohle ale bohužel zjišťujem až po průchodu na stadion, tudíž se s tim nedá už nic dělat... Tim u mě mínění o tomhle zbytečnym klubu, který už tak bylo dost nízký, klesne na absolutní dno a zařazuju ho do sekce odpad, zbytečnost, spodina. Do zápasu zbejvá hodina a půl my tu dobu prostě musíme sušit hubu. Po nějaký chvíli se aspoň přijdou zahřát nejdřív brankáři ve složení Jarda Drobný a Jirka Pavlenka a chvíli po nich i hráči. Obě skupiny samozřejmě fanoušci Werderu náležitě pozdravěj už takhle při rozcvičení, protože i když je začátek ještě asi hodinu daleko, tak sektor už se solidně zaplňuje, jak je u Werderu dobrym zvykem. Mezitim nastoupí i domácí tým, ale toho si půlka lidí ani nevšimne, protože těch pár aktivních lidí v jejich kotli slyšet fakt neni. Vůbec je vidět, že tenhle klub prostě není dělanej pro fanoušky. On taky skoro žádný ani nemá. Před každou kravinou na světelný tabuli proběhne nejdřív 13 reklam. To, co se tam děje před zápasem, připomíná spíš přiblblý hokejový zvyky jako záběr na dva lidi v srdíčku a podobný hovadiny. To je dovršeno při nástupu, kdy na se na ploše mává obříma vlajkama. Jak je běžný, tyhle vlajky maj patřit jednotlivejm fanouškovskejm skupinám, tady je ale na každý vlajce na dálku vidět velký logo výrobce a jedna z fanouškovskejch skupin se asi jmenuje „Audi fanclub“… Fandění během zápasu to jen potvrzuje. Fanoušci Werderu jsou tradičně slyšet, střídá se několik chorálů a jak je v Německu zvykem, hodně reagujou na hru. Což znamená, že při tlaku je fandění lepší, když tlačej vidláci, tak je to slabší. Domácí za celej zápas slyšet nejsou. Maj sice něco, co připomíná kotel, ale aktivních je tam pár lidí, naprostá většina jsou gaučáci (možná i rodiny s dětma). Werder se prezentuje ještě nápisem, kde skupina Wanderers Bremen sděluje svazu, že maj problém s jejich klamavym marketingem, doplněnym tradičnim pozdravem „Fick dich DFB“. Bohužel nevim, na co konkrétně tenhle nápis naráží. Taky je patřičně vypískanej Gnabry, kterej hrál ještě loni za Werder, ale odešel do křovácka s tim, že se musí posunout v kariéře dál, což samozřejmě znamená, že dostal nasypáno.

V zápase nás domácí nejdřív asi 20 minut docela tlačej, asi ve 3.minutě maj obrovskou šanci, naštěstí domácí kopyto dává z jasný pozice homerun. Pak se asi kolem 20.-25. minuty poprvé podiváme za půlku a od tý doby přebíráme otěže zápasu. Otočíme rohy z 3:0 na 3:4, máme z toho dvě dobrý šance a Florian Kainz dokonce dokáže zahodit neuvěřitelnou šanci, když asi z 5 metrů netrefuje naprosto prázdnou bránu. Nominuje se tim do silvestrovskejch Branek, bodů, vteřin, ale to je tak všechno a půle končí 0:0. Druhou půli je asi 15-20 minut o ničem a pak nás zase začne ta zbytečnost tlačit. Pár míčů letí nebezpečně kolem branky, jedna tečovaná střela spadne na břevno a v poslední desetiminutovce Pavlenka výborně chytá šanci zrádce Gnabryho, kterej na něj jde sám. Když už to vypadá, že uhrajeme aspoň remízu, tak odraženej míč jeden z křováků pošle směrem mimo areál, ale bohužel trefuje Roberta Bauera, od kterýho se odrazí přesně k tyči a Pavlenka nemá šanci… Zbytek zápasu domácí úspěšně proválej a tim pádem prohráváme 0:1. Hráči jsou zklamaný, ale pod sektor přijdou poděkovat, fanoušci jim zatleskaj a příště přijdou zase. Cesta domu probíhá ve znaku doplňování chybějícího alkoholu a po návratu menší party, o který už ale detailní informace chyběj.

Shrnutí – výjezd byl z naší strany povedenej, holt jsem vybral dobrou sestavu a o zážitky tak neni nouze a rozhodně je na co vzpomínat. Ale když to vezmu pohledem k domácímu TSG Hoffenheim - tenhle zápas mě jen utvrdil v tom, že to je jen absolutně uměle vytvořená komerční sračka, která je skoro každýmu volná. Maj pár fanoušků, který na ně chodili asi i v těch nižších soutěžích, zbytek jsou košťata z okolních měst, který jdou prostě na Bundesligu a je jim u prdele, jakej tým zrovna jakože podporujou. Kdyby tahle zbytečnost třeba hned v úterý zanikla, nikomu by to nevadilo. Ten klub neni absolutně ničim zajímavej, hraje pro nikoho a nikoho nezajímá. Jediný dva plusy jsou pro mě celkem dobrá vzdálenost a sympatickej domácí trenér Julian Nagelsmann, kterej má před sebou fakt velkou budoucnost a doufám, že co nejdřív z tohodle sajrajtu zmizí k nějakýmu normálnímu klubu. Doufám taky, že hned v tejdnu odtáhnou z LM, následně co nejdřív z EL a nakonec i z fotbalový mapy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pony Slaystation

Pěkně napsaný, takže bez TLDR

Reagovat
smazaný uživatel

Co znamená TLDR ?

Reagovat
Rudnevs

"too long; didn't read"

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak to vidim poprvé

Reagovat
andrew96

Reagovat
ratusek

RB Lipsko - Bayern. 2.kolo poháru, není to chyba?

Reagovat
Werkrider

Celkom sa divím, že napriek príšernej príprave sme s Bayernom viacmenej držali krok. Dobré týmy ale skórujú a naša neschopnosť v tomto smere nás stála lepší výsledok. O tragégii menom obrana Wekrself sa ani nevyjadrujem

Mullera v repre mám rád, ale v Bayerne ho nemůžem vystáť, ukričaný hajzlík, niečo jak Chicharito atd ...

Rudy klobúk dole plus veľký nezvyk nevidieť Lahma v akcii, na to si budem dlho zvykať.

Voland a Mehmedi (okrem gólu) nula, zo sólovania Bellarabiho ma raz je*ne, Kohr v základe prekvapil.

Mám radosť z dobrého nástupu Herthy a Hannoveru , na druhej strane Werder trošku sklamal

Kto ste pozerali Herthu, čo si myslíte o VfB, ako na tom budú túto sezónu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele