1. kolo
19.08.2017 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - VfB Stuttgart 2:0

Hertha podle očekávání zdolala Stuttgart. Obě dvě branky přitom zaznamenala nová posila z Ingolstadtu, Australan Mathew Leckie.

Domácí byli od začátku aktivnějším týmem, jenomže ze své územní převahy nedokázali vytěžit jedinou nebezpečnější šanci. Pál Dárdai poslal do hry hodně ofenzivní sestavu a jak útočníci, tak záložníci hojně zaměstnávali obranu celku z Bádenska-Württemberska. Na úvodní trefu však musel Olympijský stadion čekat až do samotného začátku druhého poločasu.

Vedad Ibišivić poslal po autovém vhazování z první balon do běhu za obranu Leckiemu, jenž následně šikovně obehrál protihráče a přízemní střelou na vzdálenější (levou) tyč ukončil své 2 173 minut (tedy nějakých čtyřiadvacet utkání!) čekání na gól - 1:0. Po hodině hry to bylo pro účastníka MS v Brazílii i letošního Poháru konfederací ještě veselejší.

Marvin Plattenhardt centroval od rohového praporku do prostoru penaltového puntíku, kde podstoupil souboj Karim Rekik, načež se balon odrazil k Leckiemu, který jej nekompromisně poslal za Zielerova záda - 2:0. V 74. minutě mohl snížit Takuma Asano, nicméně ke škodě Stuttgartu nastřelil jen vnější stranu tyče. Ještě o něco méně přesný byl o chvíli později jeho spoluhráč Anastasios Donis.

Ve zbytku utkání už se staly pouze dvě zaznamenáníhodné situace. V té první fauloval na hraně pokutového území Langkamp Brekala. Zřejmě se měla kopat penalta, nicméně rozhodčí místo toho odpískal přímý kop. Jeho exekuce se ujal Donis, ale své předchozí zaváhání, stejně tak jako první prohru svého týmu, neodčinil.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele