Bundesliga - preview 1. kola

18.08.2017, 08:39, aktualizováno 20.08.2017, 09:28
Previews
Klasické nedělní duo zápasů nabídne také úvodem nové sezony německá Bundesliga. První porýnské derby ročníku je okamžitě v plánu v Mönchengladbachu, přičemž frankfurtští začnou s nápravou minulé rozpačité sezony na půdě Freiburgu...
SC Freiburg - Eintracht Frankfurt  (neděle 15:30)
Na novou sezonu a čistý, nepopsaný papír se musí zvláště těšit ve Frankfurtu nad Mohanem, kde si závěrem uplynulého ročníku udělali nechvalný rekord v počtu nevyhraných venkovních utkání v řadě. Freiburg se naproti tomu pokusí do nové sezony poprvé od roku 2001 vykročit vítězně...

Eintracht aktuálně venku čeká na bod už sedm zápasů a těžko říct, jestli teď může počítat s podstatným zlepšením. Niko Kovač sice s Freiburgem ve své hráčské kariéře nikdy neprohrál, jako kouč mu už ale podlehl při obou příležitostech.

Z Freiburgu, který čerstvě prodloužil smlouvu s věrným koučem Streichem, jde navíc doma tradičně strach - v uplynulé sezoně SC doma získalo přesně dvakrát tolik bodů na svém hřišti než venku (32 proti 16). Už devětkrát v řadě se však klubu z Breisgau nepovedlo vykopnout sezonu třemi body.

Frankfurtští se letos sotva zachraňovali, a tak na novou sezonu dosti posilovali. Od začátku by měli startovat Gelson Fernandes, Jetro Willems, Jonathan De Guzmán i Sebastian Haller, a pokud bude zdravý, tak také obránce Carlos Salcedo. Naopak jiný Mexičan Marco Fabián kvůli problémům se zády zmešká tři měsíce, takže za něho klub zadarmo podepsal Kevina-Prince Boatenga.

Christian Streich zřejmě opět vsadí na rozestavení se třemi stopery, které mu vyhrálo pohárové klání s Halberstadtem. Pokud by se náhodou rozhodl pro záložníka navíc, nejspíš by sáhl po Amirovi Abrashim. Přes léto jinak skromný klub ztratil ofenzivní tahouny Grifa s Philippem a také možnost bojovat v základní skupině Evropské ligy.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Lienhart, Schuster, Kempf - Stenzel, Günter - Höfler, Frantz - Niederlechner, Haberer - Petersen
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Abraham, Hasebe, Salcedo - Chandler, Fernandes, Willems - de Guzman, Gacinovic - Haller, Hrgota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.80 - 3.20 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln  (neděle 18:00)
První porýnské derby sezony je v plánu ihned na první kolo, kdy Mönchengladbach čelí Kolínu nad Rýnem. Když na takovou událost došlo naposledy, roku 2003 slavila hubené vítězství 1:0 Borussia, která uspěla také letos v dubnu na půdě soupeře. Jaký výsledek se zrodí tentokrát?

Gladbach se letos může opřít o nejzkušenějšího mezi trenéry Bundesligy, když se bude spoléhat na 350 odkoučovaných duelů Dietera Heckinga, zatímco Kolín nad Rýnem svou obří oporu ztratil - jeho bezmála polovina ligových gólů z minulého ročníku odešla s Anthonym Modestem do Číny.

Na místě francouzského kanonýra má v této sezoně pálit ostrými kolumbijský útočník Jhon Córdoba, který přišel z Mohuče. Potenciální ofenzivní tahouni Bittencourt s Osakou nicméně první kolo zmeškají kvůli zraněním.

Kozli loni přerušili sérii 12 domácích vítězství Mönchengladbachu v derby, když triumfovali poměrem 1:2 díky brance z poslední minuty. Aby se něco takového opakovalo, tomu se nyní zpátky v barvách Gladbachu bude pokoušet zabránit i útočník Bobadilla. Zraněný je Tobias Strobl; uprostřed obrany místo po Andreasovi Christensenovi zaujal Matthias Ginter z Dortmundu.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt - Kramer, Zakaria - Traore, Hazard - Stindl, Raffael
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Klünter, Sörensen, Heintz, Rausch - Lehmann, Hector - Risse, Bittencourt - Jojic - Cordoba
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.66 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Na vynikající sezonu budou chtít navázat v Hoffenheimu. Prvním protivníkem v té nové bude celek Werderu Brémy. A pokud si všichni udrželi formu, mohl by to být na góly bohatý zápas.

Ještě to není ani měsíc, co trenér Julian "Malý Mourinho" Nagelsmann oslavil třicáté narozeniny, a už se od něj tak nějak automaticky očekává, že tým z Wirsol Rhein-Neckar-Areny opět dotáhne na přední příčky tabulky. Minulý rok z toho bylo čtvrté místo, jelikož Borussia Dortmund v posledním kole těsně přehrála právě Werder.

TSG tedy putovali do play-off, kde se střetli s Liverpoolem, jenž vede jiný německý kouč - Jürgen Klopp. V prvním utkání se radovali Angličané, ačkoliv výsledek 2:1 rozhodně není pro Hoffenheim nedostižitelný. A i kdyby to snad náhodou nedopadlo, zaměstnavatel Pavla Kadeřábka si zahraje Evropskou ligu. A samozřejmě pokračuje i v DFB-Pokalu, na rozdíl od Hamburku či Augsburgu.

Domácím bude chybět akorát Kevin Akpoguma. Jinak je k dispozici kompletní kádr, včetně klíčových hráčů i nových akvizic, tedy Havarda Nordveita, Floriana Grillitsche a Serge Gnabryho, přičemž poslední dva jmenovaní by si mohli zahrát proti svému bývalému klubu. Mohli, neboť Nagelsmann naznačil, že před odvetou s Liverpoolem možná některé své svěřence pošetří.

To Alexander Nouri nikoho šetřit nemusí. Jeho tým i přes mohutný finiš nakonec obsadil až nepohárovou osmou příčku, avšak podařilo se nastřílet úctyhodných jednašedesát branek. Více si na konto připsali akorát Bayern, Lipsko, Dortmund ... a právě Hoffenheim! Klub z hanzovního města navíc v týdnu prodloužil smlouvu se stávajícím sponzorem společností Weisenhof, takže netřeba se obávat finančních nesnází.

"Rozhodně chceme uhrát nějaké body. Los na úvod sezony nemáme jednoduchý, ale stejně musíme hrát s každým, takže to vlastně není až tak důležité," zamyslel se Fin Bartels, jenž v minulém ročníku vsítil osm branek. Více v zeleném dresu zaznamenali akorát Max Kruse (15) a Serge Gnabry (11). S prvním uvedeným by měl vytvořit útočné duo.

Naopak mimo budou Niklas Moisander, Zlatko Junuzović a Izet Hajrović. Do hry by se tedy měli dostat Robert Bauer, bývalý hráč Darmstadtu Jerome Gondorf a debutující Ludwig Augustinsson. Mezi třemi tyčemi bude mít zkušený Jaroslav Drobný konkurenci v podobě ze Slavie přicházejícího Jiřího Pavlenky. Kdepak, tohle bude hodně zajímavý duel.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Nordtveit, Vogt, B. Hübner - Toljan, Zuber - Polanski - Geiger, Nad. Amiri - Uth, Szalai
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Ro. Bauer, L. Sané, Veljkovic - Gebre Selassie, M. Eggestein, Augustinsson - Gondorf, Delaney - Bartels, M. Kruse
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 4.05 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hertha BSC - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Hertha Berlín na úvod nové sezony přivítá doma VfB Stuttgart, který se mezi elitu vrací po roční odmlce ve 2. Bundeslize. Favorit je tedy na první pohled jasný.

Svěřenci Pála Dárdaie obhajují šestou příčku z minulého ročníku a na ten nadcházející se hráči moc těší. "V kabině panuje bojovná nálada. Už první zápas bude chtít vyhrát, protože první výhra je vždycky v něčem zvláštní. Pokud se budeme prezentovat stejným výkonem, jako v DFB-Pokalu proti Rostocku, budu spokojený," prohlásil maďarský kouč s odkazem na střet, který jeho svěřenci vyhráli 2:0.

V nejbližším duelu bude postrádat Maximiliana Mittelstädta, Jonathana Klinsmanna (ano, je to Jürgenův syn), Valentina Lazara, Davieho Selkeho a do hry se patrně nezapojí ani Julian Schieber. Bundesligový debut by tak mohl být dopřán Karimu Rekikovi, jenž zaujal v dresu Olympique Marseille. Šanci na základní sestavu má i bývalý hráč Ingolstadtu Mathew Leckie. V útoku by se vedle Vedada Ibišiviće měl objevit Alexander Esswein.

VfB v minulé sezoně opanoval 2. Bundesligu s dvoubodovým náskokem před Hannoverem. Podařilo se udržet klíčové hráče a někteří další, jako kupříkladu Dennis Aogo, klub ještě posílili. A novým akvizicím nemusí být konec. Intenzivně se jedná o příchodu argentinského talentu Santiaga Ascacibara, jenž nosí v reprezentační "dvacítce" kapitánskou pásku a minulý rok svou zemi reprezentoval na olympijských hrách v Brazílii.

Byl to tuhý boj, ale nakonec trenér Hannes Wolf rozhodnul, že jedničkou mezi třemi tyčemi bude Ron-Robert Zieler, bývalý dlouholetý hráč Hannoveru, jemuž se příliš nevydařilo loňské působení v anglickém Leicesteru. Mitchell Langerak však nemusí zoufat. To platí i pro mladé hráče v kádru VfB, jakou jsou Chadrac Akolo či Takuma Asano. Jan Kliment zůstává hostovat v Dánsku.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Weiser, S. Langkamp, Rekik, Plattenhardt - Skjelbred, Darida - Leckie, Kalou - Esswein, Ibisevic
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Pavard, Baumgartl, Kaminski, Aogo - Gentner, Burnic - Asano, Akolo, Brekalo - Terodde
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.60 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Hned v úvodním kole bude k vidění několik pozoruhodných duelů. Jeden svedou Hamburk a Augsburg, tedy dva týmy, které už stačily vypadnout z DFB-Pokalu.

HSV nestačili na Osnabrück, nad síly Fuggerstädter se ukázal býti Magdeburg. Na druhou stranu, pro oba kluby to může být ku prospěchu, neboť se budou moci soustředit čistě jenom na Bundesligu, kde jim soupeři v minulé sezoně dělali veliké problémy. Oba se vyhnuly baráži až v posledním kole, přičemž celek z WWK Areny musel ještě děkovat soupeřům.

Markus Gisdol splnil svou misi a na lavičce jediného klubu, který nikdy nesestoupil, pokračuje dál. Už je tomu sedm roků, co HSV naposledy zvládnul úvodní utkání sezony za plné tři body. Tehdy ještě zdaleka neměl tolik záchranářských starostí. A i letos to vypadá, že udržet se mezi elitou nebude tak jednoduché.

Čerstvě osmačtyřicetiletý trenér má k dispozici kompletní kádr. Tedy pokud nepočítáme Douglase Santose, jenž má nakročeno k odchodu z klubu. Gotoku Sakai by se tedy měl přesunout na levou stranu, zatímco na té opačné se bude pohybovat Dennis Diekmeier. V pořádku po zranění se vrací Albin Ekdal a o základní sestavu se popere posila z Mönchengladbachu André Hahn.

Naopak mezi hříbata zamířila opora Augsburgu Raúl Bobadilla. A je otázka, jak se bude dařit Alfredu Finnbogasonovi, jehož výkony bývají tradičně dosti nestabilní. Uvidíme, jak rychle se aklimatizují Rani Khedira nebo Michael Gregoritsch, jenž poslední dva roky nazýval svým domovským stánkem Volksparkstadion v Hamburku.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Mathenia - G. Sakai, K. Papadopoulos, Mavraj, Douglas Santos - Ekdal, Walace - N. Müller, Hunt, Kostic - Wood
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Framberger, Gouweleeuw, Hinteregger, Max - Khedira, D. Baier - Schmid, Gregoritsch, Heller - Finnbogason
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.35 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FSV Mainz 05 - Hannover 96  (sobota 15:30)
Těžký rok má za sebou fotbalová Mohuč. Zatímco v předchozí sezoně hráli svěřenci Martina Schmidta skvělý fotbal, kterým si zajistili dokonce skupinu Evropské ligy, v uplynulém ročníku se spíše trápili, což znamenalo boje o záchranu až téměř do posledního kola. Nakonec z toho bylo sedmatřicet bodů a patnácté místo a jen těsné vyhnutí se nevyzpytatelné baráži.

Po nepovedené sezoně, během které navíc celek z karnevalového města opustily některé opory, u mužstva po vzájemné dohodě s vedení skončil trenér Schmidt. Jeho nástupcem se stal rodáku z Mohuče a odchovanec místního FSV Sandro Schwarz. A hned na úvod jeho nového angažmá ho nečeká nic snadného - do Opel Areny zamíří po roce znovu prvoligový Hannover.

Hráči H96 bude určitě natěšení nastřílet při svém návratu do nejvyšší soutěže co nejvíc gólů. Proti tomu ovšem bude rezolutně stát René Adler - zkušený německý gólman zamířil do Mohuče po dlouhých letech v Hamburku a stal se tak novou jedničkou klubu - mladíček Lössl, jenž branku Die Nullfünfer střežil v minulém ročníku, zamířil na hostování do anglického Huddersfieldu.

I Hannover byl na přestupovém trhu v létě aktivní - do kádru Andrého Breitenreitera zamířili třeba Julian Korb z Gladbachu či Matthias Ostrzolek z Hamburku. Největším nebezpečím pro oba obránce by měl nejspíše Jošinori Muto. Japonský forvard rozhodl dvěma góly a asistencí o postupu Mohuče v DFB Pokalu a po odchodu Jhona Cordóby do Kolína je největším ofenzivním esem Nulapětek.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Adler - Donati, Bell, Diallo, Brosinski - F. Frei, Latza - De Blasis, Maxim, Fischer - Muto
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Tschauner - Korb, F. Hübner, Felipe, Ostrzolek - Anton, Schwegler - Klaus, Karaman - Füllkrug, Harnik
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.70 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Souboj dvou celků, jež minulý ročník trávily na opačných koncích bundesligové tabulky, nabídne ve Volkswagen Areně sobotní odpoledne. Zatímco Dortmund ve své poslední sezoně pod Thomasem Tuchelem vybojoval třetí místo, Wolfsburg se o prvoligovou příslušnost musel strachovat do samého konce sezony. Mužstvu Andriese Jonkera patřila po čtyřiatřiceti odehraných kolech šestnáctá příčka a o udržení se v první Bundeslize tak museli zelenobílí bojovat v baráži.

V té však dokázali porazit třetí tým druhé nejvyšší soutěže Eintracht Braunschweig v obou utkáních a nepovedenou sezonu tak zakončili alespoň záchranou. V novém ročníku chce Wolfsburg pochopitelně výše, čemuž přizpůsobil i chování na přestupovém trhu.

Na post stopera zamířil z berlínské Herthy John Anthony Brooks, na pravém beku si pak ve Wolfsburgu zahraje dlouholetý kapitán Augsburgu Paul Verhaegh. Brazilce Gustava pak ve středu pole nejspíše nahradí Ignácio Camacho, jenž kvůli bundesligové štaci opustil Málagu.

K Dortmundu se pak připojili hráči, o jejichž smlouvách ve Vestfálsku bylo rozhodnuto již před oficiálním začátkem přestupového období - konkrétně se jedná o středopolaře Gladbachu Dahouda a stopera Ömera Topraka, jenž ke Žlutočerným přišel z Leverkusenu.

Kromě papírově silnějšího kádru hrají ve prospěch BVB i statistiky - dortmundští porazili Wolfsburg v posledních čtyřech utkáních. Poslední výhra Vlků se tak datuje do roku 2015, kdy tehdy ještě pod koučem Heckingem porazili Dortmund ve finále národního poháru. Výtečně se proti zelenobílým daří také Pierru-Emericku Aubameyangovi - elitní střelec Borussie dal ve svých posledních deseti startech proti Wolfsburgu sedm branek.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Verhaegh, Knoche, Uduokhai, Gerhardt - Bazoer, Camacho - Blaszczykowski, Didavi, Hinds - Gomez
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Sokratis, Bartra, Zagadou - Castro, Sahin, M. Götze - C. Pulisic, Aubameyang, Philipp
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.95 - 3.84 - 1.96
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Schalke 04 - RB Lipsko  (sobota 18:30)
Hrůzostrašnou sezonu má za sebou Schalke 04. Slavný klub z Gelsenkirchenu, jenž byl v minulosti tradičním účastníkem Ligy mistrů, se v posledních letech spíše trápí - a postupná výkonnostní i výsledková krize dosáhla u Könisgblauen svého vrcholu v loňském ročníku, ve které Höwedes a spol. víckrát prohráli než vyhráli a výsledkem bylo nakonec konečné desáté místo v tabulce.

To samozřejmě nezůstalo bez odezvy a umístění mimo příčky zajišťující evropské poháry odnesl ztrátou práce Markus Weinzierl. Jméno jeho nástupce však vyvolalo v německém fotbalovém světě spíše překvapivé reakce. Po bývalém úspěšném kouči Augsburgu na lavičku vestfálského klubu usedl Domenico Tedesco - teprve dvaatřicetiletý kouč, který až dosud trénoval pouze mládežnické výběry Stuttgartu a Hoffenheimu. V dospělém fotbale začal pracovat až od letošního března, kdy po něm v průběhu sezony sáhlo saské Aue - to nakonec italský rodák dovedl ke čtrnáctému místu ve druhé Bundeslize.

Okamžitě se tak začaly objevovat hlasy, že je to pro kouče ambiciózního celku, jež chce bojovat o Champions League, nepříliš dechberoucí kvalifikace. Pochybnosti svých kritiků Tedesco následně ještě rozšířil, když sebral kapitánskou pásku Benediktu Höwedesovi. Zkušený obránce a dlouholetá ikona klubu musela tento post přenechat brankáři Fährmannovi, což nový kouč Königsblauen vysvětloval slovy, že je třeba delegovat odpovědnost v kabině na více osob.

Zda se netradiční krok Schalke vyplatí a na hřišti to bude vypadat lépe než v uplynulých sezonách, ukáže možná už dnešní duel. Do Veltins Areny totiž přijede Lipsko, které v létě neztratilo žádnou ze svých opor a chce navázat na překvapivé druhé místo v ligové tabulce.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Kehrer, Höwedes, Nastasic - Bentaleb - D. Caligiuri, Oczipka - Goretzka - Harit, Konoplyanka - G. Burgstaller
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Orban, Ilsanker, Halstenberg - Keita, Laimer - Sabitzer, Forsberg - Ti. Werner, Y. Poulsen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.94 - 3.40 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen  (pátek 20:30)
Kde jinde by mohl odstartovat nový ročník 1. Bundesligy, než ve věhlasné Allianz Areně a navíc zápasem domácího Bayernu Mnichov s Bayerem Leverkusen. Bavoři touží po další obhajobě Meisterschale a pochopitelně i v nadcházející sezoně jsou největším favoritem.

A to navzdory faktu, že v předsezonní přípravě to neobvykle skřípalo. Porážka 0:3 od AC Milán se hodně propírala a špatných výsledků je více. K tomu všemu trápí Carla Ancelottiho na startu poměrně velká marodka. Optimismus a dobrou náladu to však italskému kouči neubírá, zvláště když jeho klub opanoval Superpohár, ve kterém zdolal na penalty Dortmund. "Těšíme se na start s Leverkusenem. První zápas bývá vždycky těžký, ale myslím si, že jsme na něj připraveni a doufám, že si povedeme dobře," řekl Carlo Ancelotti.

Bayern bude v letošní sezoně opět pod velkým tlakem. Zatímco mistrovský titul se od něj očekává takřka automaticky, prioritní bude triumf v Lize mistrů. A Carlo Ancelotti nenechává nikoho na pochybách. I přes rozpačitou přípravu hlásí: "Všechno jde podle plánu. Náš rytmus je v tuto chvíli dobrý."

Tak jako tak, Leverkusen bude na začátek tvrdým oříškem. "Mají novou herní filozofii. Dříve hráli hodně agresivně," dodal Ancelotti.

Farmaceuti v létě prodělali několik změn a zajistit funkčnost a konkurenceschopnost týmu musí trenér Heiko Herrlich. Leverkusen bude mít v této sezoně hlavní cíl vrátit se do Ligy mistrů, v nabité konkurenci to ale bude mít velmi těžké a zápas v Mnichově ukáže, jak na tom nový Bayer vlastně je. "Nechceme jít do zápasu s olympijským motem, že je důležité se zúčastnit. Chceme hrát s odvahou. Kvalita Bayernu je nezpochybnitelná, takže je ještě důležitější věřit ve vlastní síly a pokusit se o to, abychom uspěli," prohlásil 45letý Heiko Herrlich.

Bayernu budou chybět Javi Martínez, Thiago Álcantara, James Rodríguez, Bernat i klíčoví muži defenzívy - brankář Neuer a stoper Boateng. Leverkusenu budou scházet pouze Jedvaj a Havertz.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Alaba, Hummels, Süle, Kimmich - Tolliso, Rudy - Ribéry, Müller, Robben - Lewandowski
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Henrichs, Tah, Bender, Wendell - Kohr, Aranguiz - Bellarabi, Kampl, Mehmedi - Volland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.60 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Eintracht Frankfurt00000:00
 Borussia Mönchengladbach00000:00
 VfB Stuttgart00000:00
 FC Augsburg00000:00
 SC Freiburg00000:00
 1. FSV Mainz 0500000:00
 1. FC Köln00000:00
 TSG Hoffenheim00000:00
 Borussia Dortmund00000:00
 Bayern Mnichov00000:00
 Hertha BSC00000:00
 Hannover 9600000:00
 VfL Wolfsburg00000:00
 Hamburger SV00000:00
 Schalke 0400000:00
 Werder Brémy00000:00
 Bayer Leverkusen00000:00
 RB Lipsko00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (155)

Přidat komentář
Rudnevs

Ospravedlňujem sa za spam, ešte poslednýkrát pripomínam Kicktipp

https://www.kicktipp.de/efbundesliga1718/

Reagovat
db18

Reagovat
blackhawk88

Konecne je to tu ! Bundesliga sa zacina

Reagovat
aimar21

tento rok nedava Eurosport?

Reagovat
blackhawk88

nie

Reagovat
ouninpohja

Reagovat
bayern987

Reagovat
bayern987

To sem si tu zkurvenou tv platil jenom kvůli tomu....

Reagovat
smazaný uživatel

zatim 1 zapas Dajto, zbytek prav se resi ale na Eurosportu by to casem melo byt. Ted je jen otazka, zda to bude jeste letos, nebo az nekdy na jare

Reagovat
smazaný uživatel

budete niekto hrat Fantasy BL ????

Reagovat
cologneFC

Ja hram

Reagovat
slovaňáák

OT: Už naposledy. Pokud by měl někdo zájem o zpestření následující bundesligové sezony, je tu možnost zahrát si Fantasy Bundesligu. Jedná se o oficiální fantasy BL (letos se uskuteční druhý ročník), v jistých věcech podobná té anglické, fungující už několik let, ve spoustě záležitostí ale dost odlišná.

https://fantasy.bundesliga.com

!!! Ve zkratce důležité body... !!!

Rozpočet je 150 milionů.

Každá sestava čítá 15 hráčů - 2 brankáře, 5 obránců, 5 záložníků a 3 útočníky.

Možnost vybrat neomezený počet hráčů z jednoho týmu.

Mezi každým hracím kolem lze udělat 3 transfery.

Není zde možnost použití klasické wildcard, ale pouze určité dopředu neohlášené termín(y), tzv. wildcard week(s), kdy je možné provést neomezené množství transferů (loni to snad bylo během podzimní repre pauzy a potom o zimní přestávce).

Pro letošní rok bylo zrušeno "kapitánství" a nahrazeno "hvězdičkovým systémem". K dispozici jsou tři hvězdy. Z každé řady vyberete jednoho hráče (obránce, záložník, útočník), tomu přidělíte hvězdu a jeho bodový zisk se bude násobit 1,5x.

Je potřeba počítat s tím, že se ceny hráčů budou v závislosti na jejich výkonech a bodovém ohodnocení měnit. (viz pravidla)

Kolik bodů vaši hráči dostanou a za co se udělují najdete zde - https://fantasy.bundesliga.com/page/scoring_rules

Doporučuji důkladně prohlédnout, od FPL se to bodování dost liší.

Kompletní pravidla zde - https://fantasy.bundesliga.com/page/rules

Ukázka z prostředí zde - http://imgur.com/a/pnuoR

__________________________________________________________________________

Kdo bude chtít, může připojit do mnou vytvořené EF ligy -

https://fantasy.bundesliga.com/leagues/leagues/6785

heslo: efbundesliga1718

Kdyby odkaz nefungoval, ligu jde najít přes vyhledávání. Stačí vyhledat "eurofotbal" a naše liga by vám měla vyskočit.

Pokud si vyberete oblíbený klub, jste také automaticky přiřazeni do ligy podporovatelů daného týmu.

Dostupná je také oficiální aplikace pro Android a iOS.

Reagovat
cologneFC

Nemám čo dodať

Reagovat
smazaný uživatel

naco nova liga ked minulorocna stale zije ? EF Bundesliga a je tam 50 clenov

Reagovat
slovaňáák

Nikdo se nezmínil, že by nějaká liga už byla... a já o ní nevěděl...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
cologneFC

A ake je tam heslo?

Reagovat
cologneFC

Už vidím, je to bez hesla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Höwedes už není kapitánem, místo toho Fährmann. Neznáte někdo důvod? Vůbec to nechápu.

Reagovat
Werkrider

Zvažuje prestup a odobrali mu kapitánsku pásku. A teraz čo volo skor, vajce alebo sliepka.

Reagovat
bayern987

Reagovat
Rudnevs

Höwedes nemá isté miesto v základnej zostave. Tedesco preferuje systém s tromi stopérmi a na tri pozície sú tam Nastasic, Höwedes, Insua, Kehrer, Naldo, Stambouli a prípadne Geis. Fährmann naopak má svoje miesto v základne zostave isté, samozrejme v prípade že sa nezraní.

Inak oficiálne vysvetlenie je, že tím potreboval nový impulz v podobe nového kapitána, chcú rozložiť zodpovednosť na viac hráčov a nie je to rozhodnutie proti Höwedesovi ale naopak mu to môže pomôcť.

Reagovat
stas87

Insua, Kehrer a ani Stambouli podla mna nenaju tokko hernej inteligencie, aby to v tej trojclennej obrane zvladali.Insuu nepoznam, myslel som si ze je to ten Insua z VfB. V Depore hraval na IV? Geisa zabit na IV je podla mna na vratenie trenerskej licencie, ten hrac patri do stredu zalohy. Nebude z neho dalsi Vogt...tam to mimochodom Nagelsmannovi s nim az necakane vyslo. Stambouli je nezodpovedny hrac, takticky uplne mimo ale pre tu prdel by som ho tam rad videl.

Reagovat
Rudnevs

Ja sa priznám že z prípravy Schalke som nevidel ani jeden zápas, ale čo som čítal tak paradoxne práve Stambouli hral dobre a je považovaný za jedného z tzv. "víťazov" prípravy. Jj, Insua je normálny stopér - nie prerobený ako napríklad Stambouli - hrával na tej pozícii aj v Deportive. Z Geisa sa stal univerzál, v príprave hral v strede zálohy i na pozícii stopéra - preto som tam písal to "prípadne". Inak niektoré Tedescove kroky mi celkom pripomínajú Nagelsmanna, veď vlastne boli aj spolužiaci v ročníku a spoločne pracovali v Hoffenheime.

Reagovat
stas87

Fakt Bayern neskusi Draxlera? Okolnosti vhodne k podpisu su prave akurat teraz. Rad by som ho videl spät v BL, ako keby mal ist do Anglicka ci Spanielska.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo k nam misto Dembeleho? Dobre scifi.. Ale eventuální německá ofenziva by vypadala zajímavě

Weigl, Dahoud - Reus, Götze, Draxler - Schürrle

Reagovat
smazaný uživatel

A proč nedáva Eurosport BL?

Reagovat
Jardman

Reagovat
blackhawk88

bo su dementi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nám to konečne začína. Čo sa týka Leverkusenu, nevyzerá to po príprave a prvom kole Pokalu veľmi ružovo. Hneď v prvom kole Bayern vonku, takže pravdepodobne začiatok ligy s nulou na konte, čo tiež na sebavedomí nepridá.

Herrlichovi príliš neverím, bohužiaľ. Väčší tragéd ako Korkut byť asi nemôže, ale nulové skúsenosti s BL a tak veľkým futbalom sa podľa mňa prejavia a LM pod ním Bayer uhrá len ťažko. Budem strašne rád, ak sa na konci sezóny ukáže, že som sa mýlil, ale myslím, že to bude skôr naopak a ak vôbec vydrží na lavičke aj po sezóne, tak to bude určite pre neho veľký úspech.

Káder má kvalitu, ale je zbytočne predimenzovaný, hlavne stred zálohy, kde minimálne Baumgartlinger by mal odísť. Tiež si myslím, že by mala prísť posila do útoku namiesto Chicharita. Lucas Perez z Arsenalu je dostupný, podľa mňa by to bola fantastická posila, ale vyzerá to tak, že už nikto nepríde. Perez by ale určite pozdvihol kvalitu ofenzívy zásadným spôsobom, byť Vollerom, určite sa o neho pokúsim.

Ideálna zostava:(4-3-3) Leno- Wendel,S.Bender, Tah, Henrichs- Aranguiz, L.Bender, Kampl- Brandt, Volland, Bellarabi

Reagovat
stas87

Rata sa konecne viac s Pohjanpalom? Kludne by som vypustil jedneho z tej stredovej trojky prave na ukor Pohjanpala. Ak sa nepresadi ani pod Herrlichom, tak uz musi ist prec aby pravidelne nastupoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja dúfam, že dostane čo najviac minút, ale som skôr skeptický. V príprave hral prakticky len z lavičky a myslím, že viacej priestoru bude dostávať Mehmedi, ktorý zdá sa je Herrlichov kôň a väčšinu prípravy aj Pokal odohral v základe. Momentálne je ale zranený Kiessling aj Havertz, takže si myslím, že aspoň zo začiatku by mohol nastupovať aspoň z lavičky vo väčšom rozsahu. Problém je, že sa bude hrať len liga a tak nebude treba rotovať, Volland má zdá sa miesto na hrote isté. Dúfam, že to nedopadne ako s Milikom, že ho Voller predá (Pohjanpala) niekde za pár šušňov a tam sa rozstrieľa a vypracuje v kvalitného hrota

Reagovat
stas87

Völler by uz mohol Mehmediho udat prec. Od jeho prichodu z SCF sa nikam neposunul, je len dobre plateny nahradnik. Ok, betiem ze mal nejake zranenie a musel sa zasa dostat do formy, ale fakt to nie je hrac do zakladnej zostavy. Pohjanpalo na svohu sancu trpezlivo caka a stale sa jej nedockal este. Chapem ze v konkurencii Hetnandeza a Stefana to mal zlozite, ale ak teraz nedostane sancu, tak musi fakt odist. Nechapem nedoveru v jeho schopnosti, ako keby mu v klube neverili, ze ma na to byt jednotkou do utoku. A ta paralela s Milikom sa priam ponuka.

Reagovat
smazaný uživatel

kto chce vidiet mnozstvo golov a krasny futbal,mal by zvolit Premier league a Bundesligu.tie herecke psy zo Spanielska sa na takyto futbal absolutne nechytaju.nemyslim si ze je BL len o Bayerne

Reagovat
blackhawk88

Bayern:

Ulreich -

Kimmich, Süle, Hummels, Alaba -

Rudy, Tolisso, Vidal -

Müller, Lewandowski, Ribéry

lavicka: Früchtl, Robben, Rafinha, Coman, Friedl, Sanches, Pantovic

Reagovat
PavlíčeQ

Dobrá

Reagovat
db18

4-3-3 RIP Thomas Müller...

...a škoda, že šanci v bráně nedostal Früchtl.

Reagovat
PavlíčeQ

Bylo jasný, že Früchtl chytat nebude

Reagovat
db18

Během jara už ho prezentovali jako dvojku a Ulreicha jako hráče, který si rozmyslel odchod do předčasného důchodu a chce ještě chytat.

Reagovat
PavlíčeQ

No jasně, ale stejně jsem tomu nevěřil, že by chytal

Reagovat
vladino10

tak ulreich by aj odisiel, neby toho zranenia v lete, nie?

Reagovat
blackhawk88

Podla zdf to je 442

Reagovat
vladino10

No som zvedavý čo bude so sanchesom, ak ostane u nás a bude sedieť ako minulý rok, tak sme fakt debili

Ešte keď sa vráti thiago a james..

Reagovat
Bastaron

Reagovat
blackhawk88

neostane v bayerne..urcite pojde na hostovanie

Reagovat
smazaný uživatel

Sankt Pauli ostatné dva zápasy horšia hra ako minulú jeseň. Výsledok proti VfL bol šťastie. Neexistujúci prechod do útoku. Janßen zatiaľ nedokáže reagovať na priebeh zápasu a celkovo mužstvo pôsobí, že nevie, čo hrať. Pritom na jar bola radosť ich sledovať. Ešte aby nebolo deja vu.

Reagovat
Rudnevs

Kompletne som nestihol druhý polčas, zaspal som a to Bayern ešte ani nezačal

Reagovat
smazaný uživatel

O veľa si neprišiel. Dobre, že si si zdriemol skôr, aspoň ťa nevypne teraz a budeš vidieť násobne lepší futbal.

Reagovat
Rudnevs

No to ešte uvidíme, zápasy Bayernu ma obvykle zrovna nebavia, to už radšej 2.BL.

Inak z toho čo som videl mám pocit že Darmstadt sa do prvého gólu snažil hrať na protiútoky (ktoré boli v predošlých zápasoch práve veľká zbraň St.Pauli). Tá stratégia im vyšla a St.Pauli sa zrazu ocitlo v situácii ktorú nepoznali - prvý krát pod trénerom Janßensom prehrávali, čo je pri stratégii s protiútokmi celkom problém a museli vymýšlať niečo nové. Navyše dosť chýbal Lasse Sobiech.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokal bol hrôza. Predošlé zápasy tiež nepresvedčili. Občas vyšiel protiútok. Najčastejšie však stroskotá na nepresnosti alebo laxnosti. A v prípade, že má mužstvo tvoriť, je to ešte horšie. Bezzubé. Už aj priemerne organizovaná obrana s tým nemá väčšie problémy. Schopnosti Bouhaddouza a Allaguiho zostávajú nevyužité. Už v prvom zápase záloha smerom dopredu veľmi nefungovala a zatiaľ sa nič nezmenilo. Uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

Chalani muzete sem hodit prosim link na nejaky kvalitni , nesekajici se, live stream ;-)

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
vladino10

vdaka

Reagovat
db18

Za Bayer nastupuje Volland, ta máme jistou výhru.

Reagovat
db18

Hoffenheim - Leverkusen 1:0

Reagovat
PavlíčeQ

Rudy je super, už v superpoháru se mi líbil

Reagovat
db18

Doufám, že zůstane v základu na úkor Vidala (až bude fit Thiago)

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Rudnevs

Nikto mu neveril, po prestupe sa u futbalových vtipálkov zaradil po bok vysmievaných hráčov typu Starke, Westermann, Bendtner, alebo Wagner. Už len preto mu to prajem a zatiaľ hrá super.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
bayern987

Suuuuule

Reagovat
bayern987

Boa brzy zamává základní sestavě.

Reagovat
Jeňa

Malé druholigové OT: Nevíte někdo proč v Aue už po třech zápasech vyhodili trenéra Letsche? Je to kvůli vypadnutí z Pokalu?

Reagovat
Rudnevs

Nefungovalo to. Systém trénera si hráči jednoducho neosvojili, ukázalo sa to už v príprave. Vyústilo to v nespokojnosť medzi trénerom a hráčmi. Letsch si chcel do Aue z Lieferingu priniesť nové nápady a čerstvý vzduch, ale už v prvých tyždňoch prípravy prišli pochybnosti. S momentálnym kádrom Aue nemohol hrať agresívny pressing ako v Lieferingu. Chcel nastoliť formáciu s štyrmi obrancami, lenže Aue sa práve zachránil s Tedescovou formáciou so štyrmi obrancami. Letsch chcel vytvoriť mix svojich predstáv a už zabehnutého systému, čo očividne zneistilo mančaft a postaralo sa aj vrámci trénerskeho tímu o kontroverzné diskusie. Ešte k tomu Letsch sledoval zápasy so svojim letargickým prístupom, čo k emotívnemu klubu ako Aue nesedí.

Reagovat
Jeňa

To je škoda, na něj jsem se v druhé Bundeslize hodně těšil. Kdyby se mu dařilo, tak by to byla do budoucna dobrá možnost pro RB, až bude chtít Ralph zkusit něco jiného

Reagovat
Rudnevs

V prípade že by Hasenhüttl odišiel a RB by chcelo niekoho z vlastných zdrojov, tak do úvahy pripadá napríklad aj Marco Rose - rodák z Leipzigu, ktorý po preradení Letscha do Lieferingu prebral jeho U18 s ktorou vyhral Youth Champions League, od leta prebral Salzburg. Inak Letschovi som to tiež prial.

Reagovat
db18

Coco Už ani nevím, kdy jsme naposledy dali dva góly ze standardek.

Reagovat
blackhawk88

Presne na toto som i ja hned myslel..uz hned pri prvom gole, ze nepamatam kedy naposledy z takej standardky gol

Reagovat
TonCZek

Goly ze standardních situací

Tak ještě Rudy gol

Reagovat
db18

Slušný vítr se tam udělal...

Reagovat
blackhawk88

ak sa po prestavke to nezlepsi tak podla mna ten zapas prerusia

Reagovat
Rudnevs

Trebárs je momentálna situácia v Allianz Arene ešte neskorý rukopis Tayfuna Korkuta.

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
db18

Reagovat
Jardman

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
blackhawk88

tak prestavka sa predlzi zatial o 10 minut

Reagovat
PavlíčeQ

počásko vyloženě na fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tipujete konečné pořadí?

Můj tip:

https://m.imgur.com/a/AvMMP

Reagovat
db18

1 sezona

2 je

3 dlouhá

4 míč

5 je

6 kulatý

7 a

8 těžko

9 se

10 tipuje

11 kdo

12 skončí

13 na

14 jaké

15 pozici

16 HSV

17 nebo

18 sestoupí

Jinak vážně:

1-4 Bayern, Lipsko, BVB (ze začátku to bude ještě drhnout), Gladbach

5-7 Hertha, Hoffenheim, Werder

8-15 Köln, Hannover, Frankfurt, Stuttgart, Leverkusen, Freiburg, Wolfsburg, Schalke

16 HSV

Sestup: Mainz, Augsburg,

Reagovat
Rudnevs

Inak ten seriózny tip mám takmer identický, akurát prehodiť Schalke s Gladbachom a potom Gladbach s Werderom.

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
JozkokozleJ

Ja to mam:

1. Bayern, 2. Dortmund, 3. Leverkusen, 4. Lipsko

5. M´gladbach, 6. Hoffenheim, 7. Hertha

8. Hannover, 9. Schalke, 10. Köln, 11. Werder, 12. Wolfsburg, 13. Mainz, 14. Stuttgart, 15. Freiburg

16. HSV, 17. Frankfurt, 18. Augsburg

Leverkusen je velmi labilny. Moze z toho byt LM, ale i znovu trapenie urpostred tabulky. Hannover vidim na cierneho kona - kader je tam vyborny.

Reagovat
db18

Hannover z té dvojice postupujících vidím taky jako lépe připravený. (a Leverkusen vlastně nebude hrát Evropu, což pro ně teď bude výhoda, ale stejně si myslím, že to kvůli zraněním a neposílení v útoku bude znovu protrápená sezona...

...podobně jak na Schalke - i když jim by se měl vracet Embolo).

Reagovat
JozkokozleJ

Pravda, Leverkusenu pre lepsie predpoklady a ku kompletnej jedenastke chyba prave hrac typu Kiesslinga (v najlepsej forme). A tiez prebyva Dragovic

Reagovat
popltak

Jsou z cukru ty baletky nebo co?

Reagovat
Rudnevs

Sven Bender je asi neplavec.

Reagovat
PavlíčeQ

Ta obrana je něco, jsme klidně mohli dostat už 5 gólů

Reagovat
blackhawk88

Brandt ten leverkusen pozdvihol riadne

Reagovat
blackhawk88

a Rafinha chce hrat zaklad

Reagovat
manuelo neuero

Výkon nic moc, ale aspon o poločase hrálo moje oblíbené: https://www.youtube.com/watch?v=PXatLOWjr-k

Reagovat
stas87

Dnes o 15:30 pre mna zacina BL. A hned na ihrisku timu, ktory vyznava podobny styl hry ako Nouri a bude tak zaujimave sledovat, ci sa Werder dokazal poucit z posledneho vzajomneho zapasu. Lebo vtedy to bolo v 50. minute 5-0 pre TSG. Jasne, koniec sezony sa nam nepodaril ale ja si myslim, ze to bolo hlavne z toho dovodu, ze sme mali absencie v zadnej stvorke a museli sme prejst na system so styrmi obrancami a dost to tim poznamenalo. Teraz isto nastupime s tromi IV a dvomi hracmi na kraji (Augustinsson a dufam ze Gebre) ktori musi byt este viac aktivny smerom dopredu. Nahradit Gnabryho by mal prave Augustinsson, cize z tohto pohladu bude asi najväcsia zmena v hernom prejave. Z mojho pohladu by na krajoch jednoznacne mali hravat ti hraci, ktorych mam v zatvorke. Ja Bauerovi neverim, dozadu je podla mna oproti tym dvom neisty a dopredu je na tom cca rovnako ako Gebre ale horsie ako Ludwig. Co je sakra neprijemne a bude nas to urcite stat nejake body v zaciatku, tak to je zranenie Moisandera. Ten je out do oktobra a prave jeho prispevok a liderstvo nam bude chybat. Caldirola, Veljkovic ani Sane nie su autority, maju tendenciu sa nechat strhnut hrou a potom ta defenziva nie je celistva a kompaktna. Ani neratam uz situacie, kedy je linia IV tak ako ma byt a majster Sane z nej vystupi s cielom atakovat hraca s loptou co je chrbtom k branke, ten ho tak vytiahne z jeho pozicie a jednoduchou narazackou vznikne diera, ktoru potom super vyuzije na prienik. A toto sa nestalo raz za cas ale Sane tuto chybu pravidelne opakuje.

Nevidel som velku cast pripravnych zapasov a ani toho tolko nelutujem. Z mojho pohladu je celkom alarmujuce, ze od zapasu proti SCF v ktorom dal Delaney tri kusky, tak od toho momentu zapadol do slusneho (pod)priemeru...takze z mojej strany bola ta jeho chvala dost predcasna. Dalsi kto ma nepresvedcil je Gondorf. Ten hrac neponukne nic navyse oproti Eggesteinovi, cize sme si nepomohli a nahradu za Fritza nemame v podstate ziadnu. A ukrutne bude chybat Grillitsch a teraz na zaciatku aj Junuzovic. Podla mna sme tie odchody nezvladli adekvatne nahradit a ten tim mi pride slabsi ako na jar tohto roka. Keby ostal Flo, tak to mozme poskladat s nim, Maxim a Thomasom. To uz by bolo na inej urovni ako ked tam bude Gondorf a Delaney.

Cosi som cital, ze by na IV mohol nastupovat Verlaat. Myslim si, ze uz ma na to vek a je pripraveny na to, nastupovat v BL a taky vyrazny posun smerom dole ot oproti Sanemu nebude. Caldirola ma ale prijemne prekvapuje, mal som ho za drevaka a nekopu, ale to hostovanie mu evidetne pomohlo a teraz tak trosku dufam, ze prave on nahradi Moisandera, lebo je mu herne najblizsie. Ak chceme hrat v hornej polovici, tak prave derava obrana bude nas najväcsi problem. V tomto smere to musi byt vyrazne lepsie ako minulu sezonu, pretoze v dlhodobej sutazi neuspejeme len s utocnym futbalom. Nie sme Monaco, ktore si to moze dovolit otvorit ale vdaka naslapanej ofenzive si tie zapasy dokaze uhrat za tri body.

Takze aby som to zhrnul, prevladaju u mna skor rozpaky a taky trosku strach z toho, ze sa nie vsetko podarilo dotiahnut ci vylepsit. Klasicky si budem priat, aby sme sa vyhli tomu spodku a skor pozerali nad seba. Na europu to podla mna nie je, pretoze tym ze Bayer ani Schalke nebudu hrat tri sutaze, budu ovela viac konkurencie schopni a tvrdo si pojdu za tym, skoncit na poharovych miestach. Kluc je samozrejme to, aby ostal zdravy celu sezonu Kruse a aby sme nemenili casto kvoli zraneniam a kartam obranu. Potom mozme byt uspesni a mozme zatapat kazdemu timu v lige.

Cakam v tejto sezone dost od Kainza. Zatial teda nepresvedcil ale pripisujem to prechodu z rakuskej ligy do BL. A tak isto nebol zohraty so zvyskom timu, teraz ale podstupil celu pripravu, takze uz mu neodpustim ziadne vyhovorky a cakam, ze prave jeho prispevok nam pomoze vyrovnane zapasy strhnut na nasu stranu. A dalej ocakavam aj dalsi herny progres od Eggesteina. V tej pozicii holding midfieldera sa nasiel a pokial bude takto pokracovat, tak casom moze byt pilier v tej stredovej formacii.

Nouriho caka druha sezona a ta bude dost tazka v tom zmysle, ze Skripnikovi zlomila väz. Tak aby v podobnej situacii nebol aj Alex..hlavne som zvedavy na situacie, kedy sa nam nebude az tolko darit, trebars budeme aj prehravat a ako na to zareaguje. Skratka musime najst plan B a nie hrat neustale dokola len ten jeden zakladny herny plan. Podpis Augustinssona by tomu mal trosku viac pomoct, pretoze on moze kopat standartky a pomoct tak Zlatkovi. A nesmiem zabudnut ani na Pavlenku. Pokial by dokazal hned od zaciatku dat zabudnut na Wiedwalda, budem rad. Ale som ochotny mu dopriat pol roka cas, nejaka ta chyba mu bude odpustena ale aby ich nebolo moc.

Nagelsmann bude niektorych hracov dnes setrit na odvetu v Liverpoole. Takze sa nam sanca aspon na bod zvysuje. Cakam prehru ale nie prehru z posledneho vzajomneho zapasu. Tam sme to posrali na plne ciare a neskrtli sme is vobec. Tipujem vyhru Hoffe o gol ci dva.

Reagovat
smazaný uživatel

Lautern

Dynamo

Reagovat
slovaňáák

BVB: Bürki, Zagadou, Bartra, Sahin, Götze, Aubameyang, Philipp, Pulisic, Sokratis, Piszczek, Castro

Subs: Weidenfeller, Subotic, Isak, Dahoud, Kagawa, Passlack, Toprak

Místo dvojky Bartra, Zagadou bych raději viděl Topraka s Passlackem. Kagawa na místě Götzeho by mi taky nevadil. Smutný ale je, kolik máme zase zraněných hráčů a to sotva začíná sezóna...

Reagovat
stas87

https://pbs.twimg.com/media/DHl6jQ5XoAEasY-.jpg

https://pbs.twimg.com/media/DHl7MRhXoAABH4w.jpg

https://pbs.twimg.com/media/DHl2F-DXkAEWxeE.jpg

https://pbs.twimg.com/media/DHl53I9XYAA5Mkh.jpg

https://pbs.twimg.com/media/DHl5XbUXkAMqSs1.jpg

https://pbs.twimg.com/media/DHl74E3XUAAalHg.jpg

https://pbs.twimg.com/media/DHmA-P4WsAAZQiN.jpg

https://pbs.twimg.com/media/DHl67VcXgAA5r6H.jpg

Bürki, Zagadou, Bartra, Sahin, Götze, Aubameyang, Philipp, Pulisic, Sokratis, Piszczek, Castro.

Na to ako FCA vsetci odepisuju, tak prave tato zostava moze kludne dnes v Hamburgu vyhrat. Konecne sa dockal Geiger debutu v zakladnej zostave. V U19 patril k ozdobam juniorskej BL, uvidime co predvedie v BL. Zostava vlkov naozaj slaba, s tym podla mna nemaju sancu nie len dnes. Len si zelam, nech je vela golov a je na co pozerat.

Reagovat
db18

Taky v Hamburku... tam by mohla vyhrát i Zbrojovka...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
vladino10

..a na dajto výberu najzaujímavejší zápas kola- stuttgart hertha..vraj sa môžeme tešiť na dvoch slovákov, samozrejme ale nehrá ani jeden výborne no..

Reagovat
blackhawk88

.. nechapem naco sa pchaju do sportu ked ho nechcu robit na plno..

Reagovat
netopier

Pretože šport je v dnešnej dobe veľmi sledovaný... Ja mám TV už len na šport a dokumenty

Reagovat
vladino10

Veď áno, len potom nedáš zápas stuttgart-hertha..ako ja neriešim, akurát ak fakt vybrali ten zápas iba kvôli dudovi a pekarikovi, tak je celkom vtipné, že ani jeden s nich im do toho zápasu nenaskocil ani z lavičky

Jednna vec je ale to, že sa tam pchaju do športu a druhá, že ho nevedia robiť (aj keď teda dnes ten prenos mal vcelku úroveň, na rozdiel od minulých zápasov, superpohár komentoval chalan ktorý poznal po tvári mozno dve tretiny hráčov bayernu a dortmundu)..

Ty si nepamätás tu tragédiu keď tam bola la liga?

V jednom zápase realu pustili film jackieho chana a real dávali az od druhého polčasu

Reagovat
netopier

DajTo je súkromná televízia, čiže môžu vysielať čo chcú, kedy chcú a v akej kvalite chcú. Ak sa ti to nepáči tak ich nesleduj, im klesne sledovanosť a aj vďaka tebe možno v budúcnosti nekúpia žiadne práva a môžeš pozerať BL cez stream Pochopil by som túto kritiku na rtvs (štátna televízia ktorej platíme koncesionarske poplatky), ona si nemôže robiť čo chce...

Reagovat
vladino10

Veď áno, môžu vysielať čo chcú a ja takisto môžem kritizovať čo chcem

Reagovat
netopier

Však jasné, ale im to môže byť u prdele pokial ich budeš sledovať aj naďalej. Jedine sa ty zbytočne rozčúliš. Ja osobne som to ocenil že dali aspoň 1 zápas, namiesto toho mohol ísť 1000x ohratý walker texaský ranger alebo niečo iné...

Reagovat
vladino10

Ale ja sa nerozculujem, ja som si pustil stream..

Iba sa čudujem, ze niekto dá ťažké love za prenosy a potom to technicky nezvládnu, tak pustia jackieho chana, ktorého v polovici vypnú a začnú dávať druhý polčas futbalu

Dnešný prenos bol v pohode, jurko mi nevadil a pripravil sa..Ale keď kúpia práva na nemecký superpohár, réžia ukáže gonzala castra alebo kagawu a ten komentátor co tam vtedy bol nevie kto to je, tak to je proste vizitka tej televizie..eura za prenos dajú, ale zabezpečiť komentátora ktorý sa naučí aspoň mena hráčov dvoch najlepších nemeckých klubov..Ale nechápem čo riešime, ja som sa posťažoval, že by to mohli robiť lepšie a to je tak všetko, nesnažil som sa dať svetu žiadne veľké posolstvo ktoré by bolo treba vyvracať

Je to jak ferrari s puklicami od škodovky, zbytočne ten prenos zabíjajú niečím čo môžu v pohode napraviť a to je škoda

Reagovat
netopier

Robia to ako banda ametérov ale nedá sa s tým nič robiť. Žiadna iná televízia BL nevysiela v CZ/SK čiže nemá im moc kto konkurovať tak serú na to. Ale radšej 1 šitný prenos na DajTo ako žiadny prenos.

Reagovat
smazaný uživatel

To říkám furt, že bez Dembeleho budeme hrát mnohem rychleji a účelněji. Už aby táhnul...Puli krásná střela

Reagovat
smazaný uživatel

Když už dá i Bartra gól, tak je hotovo

Reagovat
Centrofixka

Z Bartru bude ešte len mať BVB radosť! To bude TOP hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba jo. Jsem zvědavej jak se popere Toprak s Nevenem

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně pro Topraka to je zcela nová role. V Leverkusenu autorita, kapitán a lídr a teď sedí na lávce. Na druhou stranu při těch našich zraněních se nebojím, ze by si moc nezahrál

Reagovat
smazaný uživatel

Co teď spálily Brémy škoda

Reagovat
HorajzmAmmann

Kruse ty vole

Reagovat
stas87

To bol Kainz, nie Kruse.

Reagovat
HorajzmAmmann

jj, na onlajnech píšou Kruse, ale máš pravdu

Reagovat
vladino10

Ako sa darí bvb?

Čo gotze?

Reagovat
smazaný uživatel

Gotze zatim průměr

Reagovat
vladino10

Tak po tej dlhej pauze je aj "priemer" dobrý výkon

Vdaka

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, vypadá to ale na dobrý cestě...

Reagovat
Centrofixka

Určite nehral zle, snáď tých minút bude zbierať viac

Reagovat
vladino10

Vďaka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak to zatím vypadá? Pulisick sito zase vodi?

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg ještě nevystrelil na branu..Puli dobrej..Auba se zatim k nicemu nedostal

Reagovat
stas87

Zaciatok rozpacity, tam nas chvilami domaci slusne motali. Hlavne ked rozjeli narazacky cez stred ihriska, potom tam vzdy vyplaval hrac, ktoreho nikto nepokryl a ten tak mohol zakoncovat alebo prihravat. Nastastie v jednej takej situacii to Demirbay nezvladol a napalil loptu nad. Potom tam mali este prepadnutu loptu po rohu ale bola to tazka pozicia a islo to len do bocnej siete. Zvysok sme stihli ubranit/odkopnut a oni zacinaju byt v solidnej krci. Nevedia sa dostat k vapnu ci priamo do neho, skusaju rozne obluciky namiesto strely a skripe im to. My mame relativne dobry prechod do utoku ale nedoplnime to väcsim mnozstvom hracov tak, aby sme stihli pokryt pripadne odhlavickovane ci odkopnute lopty, takze väcsinou to je na Maxovi a Finovi, pripadne to obcas stihne Delaney a Augustinsson. Mimochodom, ten si svoj priestor strazi dost dobre a cez jeho stranu oni hraju minimalne. Len je skoda, ze Ludwiga dvakrat odignoroval Kruse, mohol mu loptu prihrat a nebehnut si, takto si to zobral dvakrat na seba a raz to islo vyrazne nad a druhykrat mu strelu zblokoval Hübner. Klasicky nemozem z chyb Saneho, on ma strasne zle rozhodnutia...namiesto razantneho odkopu by v tu chvilu chcel kombinovat a naopak. Keby namiesto neho hral Caldirola, bolo by to nie len na pohlad istejsie. Aj my si vieme dobre pripravit situaciu ale uz to nezakoncime, je to malo odvazne.

Potesil ma zatial Eggestein, rastie vo vyborneho defenzivneho zaloznika, dobre cita hru. Mal tam jedno zavahanie pri ciare, kedy mu nikto nezakrical ze je za nim vracajuci sa hrac domacich, ale inak to zvlada naprosto s prehladom. Takisto to zvlada Bauer na IV, co je prijemne prekvapenie. Kainz by mohol byt obcas rychlejsi v tom, co chce spravit. Inak domaci okolo 16ky ovela viac pohyblivejsi, skratka sa s loptou rychlo otoci a potom maju dost priestoru a casu nieco vymyslet. My sme v tomto tazkopadni ale zatial toho oni nevyuzili. Rozhodca vynikajuci, zbytocne nekuskuje hru a nezasiahne, pokial nemusi.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Pekyho náhrada strelila gól, žeby máme nového lavičkára? :(

Reagovat
smazaný uživatel

Leckie není obránce, ale křídlo...

Reagovat
JozkokozleJ

S Pekarikom to nevyzera prilis ruzovo. Prichod Leckieho a este aj Lazara zo Salburgu znaci, ze s Weiserom sa pocita na post RB. A Weiser je hrac, ktory sam individualnou akciou z pozicie RB dokaze urobit rozdiel v zapase. A vlastne mas pravdu aj v tom, ze sa Pekarikova nahrada strelecky presadila. Weiser rozhodol golom poharovy zapas v Rostocku.

Nastastie hra Hertha EL a Pokal, takze Pekarik priestor dostane.

Reagovat
smazaný uživatel

Nicolai Müller

Reagovat
db18

Jsem si s Hannoverem teda dneska vybral ideální zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Phillip jestli chce takhle bojovat o základ tak si rychle sedne Ten na tom hřišti vubec není...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď měl Werder z pekla štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

Co se stalo s Wolfsburgem? Už loni nestály jejich výkony za nic a letos v tom zřejmě hodlají pokračovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim jsou zralý na 5

Reagovat
smazaný uživatel

Puli - Auba gooool

Reagovat
smazaný uživatel

Pulisic dalsi bod.. Blázen

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím nejlepší na hřišti

Reagovat
Centrofixka

Za mňa bol najlepší Bartra

Reagovat
smazaný uživatel

Dá se taky souhlasit

Reagovat
db18

Mvogo je zraněný, nebo Gulacsi posadil i brankáře za 5 mega?

Reagovat
smazaný uživatel

co je s 1.FC Kolnom?? dlho sem nic nepridal

Reagovat
smazaný uživatel

je s rodicmi v chorvatsku

Reagovat
smazaný uživatel

to je mile

Reagovat
stas87

Jasny ofsajd Niederlechnera. Ale pre moj tiket to je dobra sprava. Pred startom som Eintracht celkom jasne odpisal, no oni zatial dominuju a Freiburg moze byt rad, ze este neinkasoval. Willems vyzera velmi dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt krasna zostavicka ani jeden nemec v zaklade

Reagovat
Rudnevs

Freiburg naopak 10 nemcov a jeden rakušan.

Reagovat
smazaný uživatel

preto mi to mozno aj tak udrelo do oci ked som to pozeral na livevysledkoch

Reagovat
Rudnevs

Ten prípad Eintrachtu s jedenástimi cudzincami je ešte len tretí takýto prípad v histórii Bundesligy. Prvý bol Cottbus proti Wolfsburgu v roku 2001 - tí tam mali vtedy troch hráčov z Bosny, dvoch Maďarov, Rumuna, Albánca, Chorváta, Brazílca, Beninčana a Poliaka.

Reagovat
smazaný uživatel

a to som cakal skor taketo timy u anglicanov, kde to zachranuju najma zahranicni hraci

Reagovat
stas87

Ale zasa v takej 2.BL je ten trend opacny, tam dominuju nemecki hraci a ti su doplneni rakusanmi. Aj tak je to hnus, napriklad Werder ma stale 4-5 nemcov ale ja by som ich chcel aspon sest ci sedem.

Reagovat
Jardman

Kdo je to Beninčan?

Reagovat
smazaný uživatel

z beninu

Reagovat
Jardman

Chelsea proti Spurs totéž, jen 2 mladíci z Anglie na lávce.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hříbata zatím melou kozly jako v kafemlejnku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele