1. kolo
19.08.2017 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Hamburger SV - FC Augsburg 1:0

V utkání dvou celků, které už po prvním kole skončily cestu DFB-Pokalem, byli šťastnější borci oblékající dres HSV. Na úvod sezony se tak stalo poprvé po sedmi letech.

Pod rozhodující trefu se už v 8. minutě podepsali Walace a Nicolai Müller. První jmenovaný si po rohovém kopu parádně vyměnil balon s André Hahnem, načež poslal centr na vzdálenější tyč, kde se do něj z první opřel v úvodní větě tohoto odstavce druhý jmenovaný, přičemž nutno dodat, že Marwin Hitz zřejmě celou situaci poněkud podcenil - 1:0.

Jenže, při oslavě si střelec branky poranil koleno a vydržel jen do 15. minuty, kdy musel na jeho místo přijít Aaron Hunt. Ve zbytku prvního poločasu to razantně zkoušel bývalý hráč HSV Michael Gregoritsch a v závěru měli domácí kliku, že rozhodčí Siebert neposoudil Jungův zákrok na Finnbogasona jako penaltový. Tolik tedy první pětačtyřicetiminutovka.

V té druhé aktéři předvedli pouze tři zajímavé šance. Jako první to byl André Hahn, kdo mohl v novém působišti oslavit gól hned při svém debutu, nicméně v nadějné pozici přestřelil. Poté Walace napálil pouze Hitze. A v poslední minutě nastavení musel Hitz čelit přímému kopu, který mu však paradoxně pomohl zblokovat protihráč Gideon Jung.

HSV tedy připisuje tři body, ale že by výkon a předvedená hra uklidnily fanoušky v tom smyslu, že letos s udržením nebudou žádné problémy, tak to tedy ne. Příště die Rothosen zajíždějí do Kölnu. Oproti tomu Augsburg potvrdil, že hlavním cílem pro tuto sezonu bude nesestoupit. Před reprezentační přestávkou přivítá doma Borussii Mönchengladbach.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele