Anglická Premier League - souhrn 38. kola

24.05.2009, 19:00
Komentáře a souhrny
Newcastle prohrál na půdě Aston Villy a minimálně na rok se loučí s Premier League. Sestupuje rovněž Middlesbrough, naopak Hull nemusí mrzet porážka od Manchesteru United. Vítězne se se sezonou rozloučily i další týmy Big Four, což znamená i to, že na Evropskou ligu se na úkor Tottenhamu může těšit Fulham...

West Ham United - Middlesbrough FC 2:1

24.05.2009 17:00

Góly: 33. Carlton Cole, 57. Junior Stanislas - 49. Gary O'Neil

West Ham po dobrém týmovém výkonu poslal Boro do druhé ligy. Manažer Zola tak ukončil výtečnou sezónu domácím vítězstvím, zpytovat svědomí bude naopak Jones, jehož chyba zhatila i ty nejmenší šance na udržení se v Premier League.

Middlesbrough se samozřejmě hnalo za prvním gólem, ale dobře a kompaktně hrající defenzíva domácích toho moc nepovolila. Za první čtvrthodinku tak diváci neviděli ani náznak vážnější šance. A tak si první dobrý zákrok připsal hostující brankář. Cole vrátil míč Kováčovi, který střílel dobře zpoza vápna, ale trefil pouze místo, kde stál připravený Jones. Solidně pálil i o pár minut Stanislas, který však branku Boro netrefil.

Jenže šance a střely domácích se stupňovaly a tři minuty po půlhodině hry přišel dokonce gól, který ještě více pošramotil už tak malé naděje Middlesbrough na udržení. Boa Morte nahrál k levé lajně Ilungovi, který poslal do vápna přízemní centr, kde ho do branky usměrnil Carlton Cole. Po ne zrovna pohledném poločase se tak do šaten ubírali domácí ve vedení, hosté se sklopenými hlavami.

Nástup do druhé půle byl však ze strany hostů parádní. Gary O’Neil již v páté minutě využil přihrávky Tuncaye a střelou z hloubi vápna překonal Greena. V kabině Boro určitě klidno nebylo a na hřiště vstoupil nový tým, kterému nechybělo mnoho k dokonalému obratu již o dvě minuty později. Bates ale svůj pokus z vně vápna namířil přeci jen trochu výš, než bylo třeba.

A tak přišel trest v podobě druhého gólu West Hamu. Stanislas poslal nepříliš prudkou střelu k tyči, kde zachyboval Jones, který si nechal podběhnout míč pod tělem a zase srazil naděje Boro až příliš blízko nulové hodnotě. Když Bennet volil místo přihrávky na volného Tuncaye nepřesnou střelu a po pár minutách netrefil branku ani Boa Morte, odcházelo Boro ze zpackané sezóny s další prohrou.

Více informací k zápasu

Blackburn Rovers - West Bromwich Albion 0:0

24.05.2009 17:00

Góly: -

Víceméně zbytečný duel Blackburnu s West Bromwichem příjemně překvapil. Především jasně sestupující Albion se vehementně snažil o důstojnou rozlučku s Premier League, jenže doplatil na střeleckou impotenci.

Na tomto utkání nebylo kupodivu příliš znát, že se již o nic nehrálo, i když nám první čtvrthodinka nabídla pouze Sambovu střelu nad bránu. Hned záhy se totiž rozehrál celkem slušně znějící koncert šancí, potažmo polovičních gólových příležitostí na obou stranách. Nejprve Borja Valero vyzval Robinsona k heroickému skoku po své levé ruce, posléze na opačném konci hřiště nastřelil Samba tyčku. Hned ve 20. minutě ještě Pedersen vyděsil Kielyho se svým šikovně zahraným přímým kopem. Pak se akce poněkud utlumila, přesto ještě do přestávky alespoň jednou zahrozilo WBA, Brunt však minul.

Také druhý poločas se nesl v podobném duchu. Začal zvolna, aby posléze přešel v zajímavou podívanou. Slušně odehraný úvod závěrečné části nesl ovoce pro West Bromwich v 64. minutě, kdy Fortuné zblízka trestuhodně hlavičkoval vedle. Za tři minuty to byl pro změnu Brunt, jehož pumelice se nevtěsnala mezi tři tyče soupeřovy branky. Kompletní druhá půle se odvíjela takřka výhradně pod taktovkou Albionu, Blackburn k atraktivitě zápasu přispíval jen velmi nepatrným dílkem. Také v 69. minutě to byl totiž hostující hráč, konkrétně Menseguez, kdo přispěchal s nepřesným pokusem. Do závěrečného hvizdu pak West Bromwich zahrozil už jen jednou, třebaže hrál od 71. minuty a vyloučení Robertse v početní převaze. Stalo se tak dvanáct minut před koncem, kdy svým centrem Brunt našel na zadní tyči zcela osamoceného Greening, jenž ovšem zacílil mimo.

Více informací k zápasu

Wigan Athletic - Portsmouth FC 1:0

24.05.2009 17:00

Góly: 26. Hugo Rodallega

Wigan zvládl přerušit černou sérii v poslední možný okamžik a loučí se tak s letošním ročníkem z jedenácté příčky. Nutno říct, že duel s Pompey Latics opanovali celkem v poklidu, neboť soupeř brankáře Kingsona vlastně nikdy pořádně neprověřil.

Ukazatel skóre stihl odpočítat jen několik sekund, když se Valencia odhodlal k průniku skrze dva obránce, aby záhy na zlatém podnose nabídl gólovou přihrávku Rodallegovi. Ten ještě v téhle chvíli přestřelil. Pokračovalo se v uspávajícím tempu pod taktovkou domácích. Za ty střílel nebezpečně z přímého kopu De Ridder, ale stejně jako jeho projektil, tak i později hlavičku Rodallegy vychytal pozorný Begovic. Wiganu tak musel k úvodní trefě dopomoci chybující Campbell, dost možná se loučící s dresem Portsmouthu. Zkušený stoper totálně minul centr N’Zogbii, který tak dopadl ke kopačkám Rodallegy, jenž se zblízka nemohl mýlit.

Skutečnost, že prohrávají, přece jen vybičovala Pompey alespoň k jednomu náznaku šance. Krátce před přestávkou vedl protiútok Utaka, ovšem jeho přihrávku zužitkoval Crouch pouze ke slabé střele přímo do Kingsona. Tak jako tak kompletní defenzivní řada modrých se chovala tak, jako by byla již duchem přítomna na dovolené, a podle toho to také na hřišti vypadalo. Neúnavný Rodallega ještě v první půli našel Melchiota, jehož vychytal bezchybný Begovic.

Po přestávce už jsme sledovali přeci jen živější Portsmouth, jenže vyrovnání ne a ne přijít. Nejblíže k němu měl Utaka, jemuž laxní přístup obrany domácích dovolil sólový únik na Kingsona. Nigerijec se však k naskytnuté příležitosti postavil poněkud lhostejně a vysoko přestřelil. Na úplný závěr utkání si ještě Valencia přichystal stylovou rozlučku s wiganským dresem, ale sám si ji pokazil, když po přihrávce debutanta McManamana zacílil pouze nad branku.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Everton FC 0:2

24.05.2009 17:00

Góly: 44. Leon Osman, 86. Leon Osman

Na poslední zápas letošního ročníku ve Fulhamu moc rádi vzpomínat nebudou. Proti Evertonu Cottagers nezískali ani bod a po dvou gólech Osmana prohráli 0:2.

Pokud se Fulham nechtěl spoléhat na ostatní a dostat se do pohárové Evropy pro příští ročník, musel dnes zvítězit. Dalo se tak očekávat, že se bude drát do ofenzívy a snažit se vstřelit co nejrychleji první gól, který by jej značně uklidnil.

A také již v 10. minutě dali o sobě domácí hráči hodně hlasitě vědět. Gera vyslal do šance Nevlanda, ten se dostal až ke střele a nebezpečně zakončil. Ke vší smůle mu ale scházela přesnost. Byli to však i nadále Cottagers, kdo byl aktivnější. V 18. minutě příliš nescházelo Gerovi, který hlavičkoval po centru Koncheského. Bohužel si ale s jeho hlavičkou dokázal s menšími problémy poradit gólman Howard.

Gera zkoušel své štěstí také za pár okamžiků, opět ale narazil na jistého Howarda. Dempsey pro změnu pálil nad, a tak se skóre stále neměnilo. Na druhé straně zaměstnal Schwarzera svou střelou Pienaar, ale australského gólmana nepřekvapil. Hodně horko bylo před bránou Fulhamu v 37. minutě. Nepříjemným pokusem se prezentoval útočník Saha, ale ani on neuspěl. V první půli se ovšem Everton nakonec branky dočkal. Těsně před přestávkou se prosadil Leon Osman.

Pro Fulham byl inkasovaný gól skutečně nepříjemnou zprávou, a tak fanoušci věřili, že hned od úvodních minut druhého poločasu na to domácí borci vletí a pokusí se o obrat. Jenže příliš nebezpeční nebyl. První zajímavá příležitost přišla až po deseti minutách hry, kdy po rohovém kopu hlavičkoval Gera, jenže míč poslal nad.

V 55. minutě se dožadoval penalty domácí Diomansy Kamara, rozhodčí Riley ale byl jiného názoru, a tak měl senegalský reprezentant smůlu. Vzápětí se děj hry přesunul na druhou stranu hřiště. Schwarzera se snažil překonat hlavou Saha, opět však bezúspěšně. Velmi blízko vyrovnání byli Cottgers v 69. minutě. Po Murphyho přihrávce pálil Etuhu, jenže mířil vedle. Fulham se sice snažil seč mu síly stačily, gól ovšem vstřelit nedokázal.

Navíc podobně jako v prvním poločase, tak také v tom druhém, inkasoval v závěrečných minutách. Krásnou střelu vyslal na bránu Schwarzera záložník Leon Osman, která navíc k radosti všech hostujících fanoušků skončila v síti. I přes prohru si ale Fulham zahraje v příštím roce evropské poháry, podobně jako Everton, jenž udržel své páté místo.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Tottenham Hotspur 3:1

24.05.2009 17:00

Góly: 31. Fernando Torres, 64. Alan Hutton (vl.), 81. Yossi Benayoun - 77. Robbie Keane

Tottenham prohry Fulhamu nevyužil a v příštím roce si Evropskou ligu nezahraje. Nutně totiž dnes potřeboval zvítězit na půdě Liverpoolu, ten byl ovšem nad jeho síly a nakonec vyhrál 3:1.

Liverpool se nešetřil ani v tomto zápase a hned v úvodu jasně ukázal, že opět myslí na zisk tří bodů. Své střelecké choutky předvedl Steven Gerrard, který letos podával skvělé výkony a také poslední zápas sezóny si toužil okořenit přesným zásahem. Už ve druhé minutě se odhodlal k dalekonosné střele a míč nakonec otřel o horní síť brány.

Krátce na to vybojovali Reds rohový kop. Mascherano sice dokázal na hranici pokutového území najít Benayouna, tomu se ale zakončení nepovedlo podle představ. Předpokládal se vyrovnaný souboj, hráči Tottenham v úvodu zápasu ale vypadali zakřiknutě a do žádných šancí se nedostávali.

První přesnou střelu si Kohouti připsali až ve 22. minutě. Malé chyby v defenzívě Liverpoolu využil obránce Assou-Ekotto a nepříjemně zaměstnal Reinu. Španělský gólman sice míč letící do levého dolního rohu pouze vyrazil, ale nikdo v blízkosti jej nedokázal dorazit. V 31. minutě přišel první gól. Kuijt dokázal najít centrem z pravé strany kanonýra Torrese, který už nezaváhal a vstřelil svůj padesátý gól za Liverpool.

Na začátku druhého dějství mohl Liverpool své vedení navýšit a v podstatě tak pohřbít naděje Tottenhamu na vítězství. Gerrard dokázal skvěle najít Torrese, který se objevil v zajímavé příležitosti, ale obránce Ledley King včas zasáhl a španělského kanonýra zakončit nenechal. To Tottenham byl naprosto marný a vstřelený gól by se v jeho případě rovnal asi velkému překvapení.

I přesto si ale v 58. minutě vypracoval zajímavou příležitost. Modrič vybojoval přímý kop na zajímavé pozici, jeho exekuce se ujal mladík Bale a Reinu pořádně zaměstnal. Liverpoolská jednička ale vytáhla parádní zákrok a míč do brány nepustila. V 64. minutě se podruhé v utkání prosadil Liverpool. Na bránu Gomese vyslal střelu Dirk Kuijt a za přispění obránce Alana Huttona se dokázal prosadit.

Domácí fotbalisté ale ani po druhém gólu nepřestali hrát a stále byli velmi nebezpeční. Navýšit vedení se pokoušel nejprve Gerrard a zanedlouho také Xabi Alonso, jenže jejich střely se s úspěchem nesetkaly. Menší zdramatizování přišlo v 77. minutě. Bývalý hráč Liverpoolu Robbie Keane vyzrál na ofsajdovou past a překonal Reinu. To bylo ze strany Tottenhamu ale vše, naopak Benayoun stanovil konečné skóre na 3:1 pro domácí.

Více informací k zápasu

Hull City - Manchester United 0:1

24.05.2009 17:00

Góly: 24. Darron Gibson

To bude děkovných dopisů od manažera Browna směrem do Villa Parku. Hull se totiž i přes prohru udržel v Premier League právě díky výhře svěřenců Martina O’Neilla nad Newcastlem. A tak až po více jak minutě od závěrečného hvizdu propukly na KC Stadium obrovské oslavy. Manchester stvrdil další mistrovskou sezónu výhrou, díky přenádhernému gólu Gibsona.

Hull cítil proti značně pozměněnému Manchesteru šanci a první minuty byly ve znamení jeho aktivity. Ale stále se nemohl dostat do zakončení, akce končily nepovedeným rohem, přímým kopem nebo zbytečnou ztrátou balonu. A tak se začali probouzet i hosté, aby ve 24. minutě přišla první dobrá střela. No, dobrá, přímo dokonalá bomba z třiceti metrů na vzdálenější tyč od Gibsona, který tak přetavil chytrou přihrávku Machedy ve vedoucí gól.

A právě mladíček Macheda, který letos rozhodl již dvě utkání, mohl bleskurychle navýšit, když v pádu usměrnil přízemní centr mezi tři tyče, ale Myhill pohotovým zákrokem zastavil míč těsně před brankovou čarou. Snaha Hullu přicházela vniveč, ale když Turner v dobré pozici hlavičkoval vysoko nad, nechybělo mnoho, aby Wellbeckova střela do protipohybu znamenala dvougólové vedení. Pro štěstí domácích míč branku těsně minul. Kolem druhé tyče putoval i míč vyslaný z kopačky Machedy, který z čtrnácti metrů zkoušel překvapit Myhilla.

Na druhé straně poté přišla konečně střela mezi tři tyče. Geovanni vrátil míč na vápno, kam si nabíhal Dawson a parádní střelou pod břevno nechal vyznamenat Kuszczaka. To ale bylo od Hullu vše, nejradostnější okamžik, který zvedl fanoušky ze sedadel, se tak stalo oznámení o vedoucím góle Aston Villy, který znamenal prvoligovou příslušnost i přes prohru.

Druhý poločas mohl dobře odstartovat Barmby, nicméně jeho hlavičku ze tří metrů zpacifikoval dobře vyběhnuvší Kuszczak. Jinak se ale změna stran stala fatální chybou celého zápasu. Šance zničehonic opadly a pohled na KC Stadium nabízel pouze úmornou, leč neúspěšnou snahu Hullu o vyrovnání.

Až dvacet minut před koncem se do reálné šance dostal Macheda, ale po brejku, ke kterému zavelel Martin, střílel v pádu nepřesně. K pěkné střele se po pěti minutách uchýlil Eckersley, který si narazil s Martinem a z první pálil z dvaceti metrů ke vzdálenější tyči, jenž minul jen o decimetry.

Je to až k nepochopení, ale o záchranu hrající Hull si proti rezervnímu Manchesteru vybojoval další nebezpečnou střelu až sedm minut před koncem řádné hrací doby, když Turner poslal hlavičkou oblouček na zadní tyč, kam na poslední chvíli doběhl Kuszczak. Na druhé straně se o překvapivou střelu z hranice šestnáctky pokoušel Nani, ale jeho pokus k bližší tyči vyrazil Myhill. Nicméně se i přes prohru mohli domácí radovat, když dvě minuty po skončení jejich vlastního zápasu přišla na stadión zpráva o stejném neúspěchu Newcastlu.

Více informací k zápasu

Manchester City - Bolton Wanderers 1:0

24.05.2009 17:00

Góly: 9. Felipe Caicedo

Ani v závěrečném kole letošní sezóny neuhrál Manchester City na svém stadiónu nerozhodný výsledek. V měření sil s Boltonem se velmi rychle ujal vedení a výsledek 1:0 si hlídal až do konce zápasu. I přesto ale zůstanou Citizens na desátém místě, zatímco Bolton skončil na slušné 13. pozici.

Manchester City se s tím nemazlil a velmi rychle se dostal do vedení. Úvodní gól střetnutí přišel již v osmé minutě. Celá akce vznikla po přímém kopu, který rozehrál Robinho, míč se následně dostal přes Irelanda a Richardse až ke Caicedovi, který už neměl žádné velké problémy s tím, aby jej dostal do brány. Citizens předvedli skutečně pohlednou akci a gól si za ní zasloužili.

Poté se ale hrálo dlouhou dobu bez nějakého většího vzruchu na hrací ploše. Až v 26. minutě byli domácí hráči blízko k navýšení vedení. Caicedo předvedl úchvatné sólo ze středu hřiště až do pokutového území, tam se míče zmocnil Ireland, přihrál Robinhovi, který nastřelil tyčku. Brazilský hračička byl také u další šance, po jeho centru pálil Micah Richards, jenže scházela mu přesnost. Caicedo poté pro změnu mířil přímo do náruče Jaaskelainena.

Druhý poločase se rozhodně nehrál v žádném strhujícím tempu, jelikož ani jednomu celku v podstatě o nic již nešlo. Jako první vyzkoušel své střelecké schopnosti Caicedo, ale scházela mu přesnost. Bohužel mnoho zajímavých příležitostí k vidění nebylo, a tak fanoušci s radostí zatleskali všem střeleckým pokusům. Až v 84. minutě byl velmi blízko brance Robinho, který se odhodlal ke střele asi z 22 metrů, ale narazil na Jaaskelainena, který míč vrazil nad břevno. To bylo z tohoto zápasu tak nějak zhruba vše.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Stoke City 4:1

24.05.2009 17:00

Góly: 10. James Beattie (vl.), 16. Robin van Persie (pen.), 18. Abou Diaby, 41. Robin van Persie - 31. Ricardo Fuller

Arsenal si prakticky hned po úvodním hvizdu otevřel na Emirates Stadium střelnici a po dvaceti minutách třemi góly vyhnal zaskakujícího brankáře Simonsena z branky. Nevídaný tah se Pulisovi osvědčil jen z části, Fuller totiž sice snížil, jenže záhy excelentní prvopoločasové představení Gunners korunoval Van Persie.

Přesto nelze říct, že by Arsenal měl zpočátku k vedení blíže než soupeř, spíše naopak. Nezkušeného debutanta Mannoneho totiž okamžitě prověřil Delap se svým dalekonosným autem, na nějž ukázkově navázal Fuller a donutil mladičkého Itala k bystrému zákroku. Až pak začali Kanonýři dělat čest své přezdívce. V 10. minutě Van Persie zakombinoval s Fabregasem u rohového praporku a následný centr si do vlastní branky srazil nemotorný Beattie. Neuběhly ani čtyři minuty a Van Persie sám potrestal penaltový zákrok na jeho osobu - 2:0. Do třetice všeho dobrého se počtvrté v sezoně prosadil Diaby po pěkném centru Persieho. Pak již došlo ke zmíněnému střídání brankářů, jehož pravým důvodem byly dost možná i Simonsenovy zdravotní trable. Ani Sorensen nebyl před zápasem úplně fit, přesto se okamžitě vyznamenal proti Walcottově nebezpečnému projektilu.

Po více než půl hodině hry přišel nešťastný okamžik pro debutujícího Mannoneho, jehož o čisté konto, které bylo v takovém zápase takřka nutností, okradl zbytečný faul Denilsona ústící v pokutový kop bezpečně proměněný Fullerem. Arsenal se však ihned vrátil na koně a spustil nekončící festival gólových příležitostí. Van Persie nastřelil břevno, z dorážky vychytal Aršavina výtečný Sorensen. Pak zachyboval Delap a jeho zpětnou hlavičku zužitkoval ve svou druhou branku v utkání nezastavitelný Holanďan s jedenáctkou na zádech. Ještě před přestávkou to mohlo být 5:1, kdyby Touré nenastřelil pouze tyč.

Druhá půle se odvíjela rovněž pod taktovkou favorizovaného Arsenalu, avšak gólu se již diváci nedočkali. Van Persie hned dvakrát zamítl možnost dovršení hattricku, když nejdříve nepřesně hlavičkoval po centru Aršavina a posléze nezakončil ideálně ani svou individuální akci. Seriál zmařených šancí pokračoval i nadále v režii jiných borců - postupně se mýlili ještě Eboue s Diabym.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Chelsea FC 2:3

24.05.2009 17:00

Góly: 52. Kieran Richardson, 90. Kenwyne Jones - 47. Nicolas Anelka, 74. Salomon Kalou, 86. Ashley Cole

Sunderland sice svůj zápas s Chelsea nezvládl podle svých představ, i když se snažil, co to jen šlo, jenže díky zaváhání Newcastlu i Hullu v poklidu zůstává na 16. příčce. Blues se rovněž nikam nehýbou, obsadili bronzový stupínek.

Na hráčích Sunderlandu zpočátku nebylo odhodlání zachránit se zrovna znát. Balon v úvodních minutách milostivě přenechávali soupeři, který také už v páté minutě nebezpečně zahrozil prostřednictvím Essienovy nepřesné hlavičky. Postupem času se Černé Kočky sice začaly poněkud osmělovat, ovšem o tom, že herní kvalita je rozhodně na straně Chelsea, jsme se mohli přesvědčovat i nadále. Stačí si jen vzít do ruky výčet šancí. Za zmínku stojí snad jen další nepřesná hlavička Drogby či Mikelův dalekonosný projektil, Sunderlandu jakýkoliv argument schází. Navíc do přestávky Blues svou převahu dokumentovali ještě dalšími dvěma důkazy. Jenže Drogba z dálky prudkou ranou Fulopa nenachytal, zatímco Malouda o chlup později maďarského brankáře sice překonal, ale gólovou radost mu pokazilo zvonící břevno.

To, co se asi mělo stát, se stalo hned krátce po zahájení druhého dějství. Anelka přebral míč kus za půlící čarou, hladce obešel jednoho ze soupeřů a nikým neatakován z dvaceti metrů vymetl vzdálenější šibenici Fulopovy svatyně - výstavní trefa znamená zasloužené vedení Chelsea 1:0. Jenže vstřelená branka jako by favorizované Londýňany ukolíbala a hned záhy přišlo kruté vystřízlivění. Petr Čech opět dokázal, že při vybíhání na vysoké balony není ani zdaleka nejjistější, a dovolil pohotovému Richardsonovi snadno vyrovnat.

Chelsea si krátce po ztrátě vedení opět získala respekt soupeře, jenže prvně zahrozili domácí. Malbranque ovšem svou spolupráci s Davenportem nedotáhl do zdárného konce, nedostal se ani k pořádné střele. Zato krásná trefa - tohle spojení něco říká Salomonovi Kalouovi, který zanedlouho vystřelil Blues ztracený náskok. V 75. minutě se k němu od jednoho ze soupeřů odrazil balon na hranici pokutového území a reprezentant Pobřeží Slonoviny nemohl k bližší tyči trefit přesněji. Hráči Sunderlandu se pak po hrací ploše pohybovali už tak trochu odevzdaně a brzy kapitulovali potřetí. Vyběhnuvší Fulop neodzbrojil ideálně unikajícího Maloudu, míč se odrazil ke kopačkám Colea, který neomylně zacílil do odkryté klece.

Když už to vypadalo, že se Mackems spokojí s nepříznivým výsledkem, jenž je stejně v tomto okamžiku nechával v Premier League, přišel z pravé strany úchvatný centr Reida na zcela nehlídaného Jonese, který zblízka snadno překonal Čecha. Náhle bylo opět o co hrát. Taky že hned v nastavení z nevídaného úhlu prudkou ranou protáhl soupeřova golmana Collins. To však bylo ze strany Black Cats úplně všechno.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Newcastle United 1:0

24.05.2009 17:00

Góly: 37. Damien Duff (vl.)

Dvojnásobný vicemistr Premier League z Newcastlu padá! Katem tradičního celku se stal Gareth Barry, jehož branka z 38. minuty rozhodla o těsném triumfu birminghamských. Magpies by přitom díky výhře Manchesteru v Hullu stačila i jen pouhá remíza.

Třebaže Aston Villa zahájila utkání svou příležitostí, když váhajícího Colocciniho přeskočil Agbonlahor a jen těsně přehlavičkoval Harperovu klec, co nevidět se dostala pod pořádný tlak. V rozmezí deváté a třinácté minutě totiž Newcastle zahrozil hned třikrát. Nejprve svůj pokus dokonale skryl Duff, avšak Friedel nakonec zasahovat ani nemusel, pak Taylorovu ránu z otočky zastavoval až na brankové čáře Cuellar a nakonec přišel i Martinsův volej, opět spadající do kategorie nepřesných. Po této velkolepé přehlídce schopností Magpies se o slovo zprvu nenápadným způsobem přihlásila Aston Villa. K Milnerově zblokované přihrávce se na hraně šestnáctky dostal Gardner a proti jeho následné pumelici se musel Harper vytasit se vskutku brilantním zákrokem.

Jenže i on byl krátký proti známému úsloví "nedáš, dostaneš". Newcastle spálil během chvíle tři šance, pak kapituloval po jedné hodně nešťastné situaci. Barryho střela mířila průkazně vedle, jenže do její trajektorie se vložil Duff a Harper se mohl na brankové čáře kroutit, jak chtěl, ale nebylo mu to nic platné. 38. minuta - 1:0. A mohlo být ještě hůř, kdyby záhy do Carewova centru sáhl Agbonlahor poněkud šikovněji. Ani Newcastle se však nehodlal jen tak vzdát, a tak v nastavení první půle ještě Martins pálil těsně vedle.

Se začátkem druhé půle se obrázek hry nijak diametrálně nezměnil. Jestli někdo tlačil, tak Villa, a jestli někdo měl šance, rovněž to museli být birminghamští. Jako v 52. minutě, kdy jen o kousek minul Young. Fanoušci Newcastlu byli takřka zticha, nadále je umlčovala nejistota a nabývající starosti. Jeden gól v tuto chvíli stačil Strakám k záchraně, neboť Hull prohrával s Manchesterem, jenže namísto toho, aby ony bušily do protivníkových vrat, samy si přidělávaly vrásky na čele. V 70. minutě kupříkladu Butt ztratil míč na ose hřiště, čímž dovolil Barrymu vpád do pokutového území a nebezpečnou střelu, která prosvištěla jen kousek vedle tyčky. Za osm minut pro změnu podklouzl Taylor a Newcastlu může žehnat bohu, že se Carewovi koncovka pranic nevydařila. Koncovka zápasu už byla ze strany Magpies neskutečně nervózní, což podtrhlo i vyloučení Edgara po druhém žlutém zákroku na Younga.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United38286468:2490
2.Liverpool FC382511277:2786
3.Chelsea FC38258568:2483
4.Arsenal FC382012668:3772
5.Everton FC381712955:3763
6.Aston Villa3817111054:4862
7.Fulham FC3814111339:3453
8.Tottenham Hotspur381491545:4551
9.West Ham United381491542:4551
10.Manchester City381551858:5050
11.Wigan Athletic381291734:4545
12.Stoke City381291738:5545
13.Bolton Wanderers381181941:5341
14.Portsmouth FC3810111738:5741
15.Blackburn Rovers3810111740:6041
16.Sunderland AFC38992034:5436
17.Hull City388111939:6435
18.Newcastle United387131840:5934
19.Middlesbrough FC387112028:5732
20.West Bromwich Albion38882236:6732

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (482)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

FUUUULHAM LAMY :D

Reagovat
Sarlin

Vo co tady de? Ne sedmý místo mají, proč se rozčilovat...

Reagovat
smazaný uživatel

No záchrana s 35 body to tu dlouho nebylo...

Dneska končí jedno dlouhé putování PREMIER LEAGUE a začíná další.

Reagovat
madridcan

NEWCASTLE

Reagovat
smazaný uživatel

To zas jo ta PL nebude taková úplná škoda, že nespadlo třeba Stoke to by mně vůbec nechybělo, ale měli dobré výsledky tak si setrvání zaslouží. Jinak Anelka nejlepší střelec

Reagovat
smazaný uživatel

hull mal ist do druhej ligy :( za tu jar

Reagovat
Tomekcz

Newcastle za celou sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

taky pravda :D

Reagovat
smazaný uživatel

Proc ne Stoke? Hraji daleko lepsi fotbal nez vsichni, co bojovali o zachranu + par dalsich..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo však to beru jen říkám, že by mi nechyběli.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu, snad nejzajimavejsi tym letosni sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostý souhlas. Kéž by jim to vydrželo i příští sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hull yes

Reagovat
smazaný uživatel

bye bye Magpies .. treba se jim konecne naucim fandit, kdyz budou hrat druhou ligu...

A my mame zpatky svoje 11. misto a nejvyssi zisk z Prize Money v historii klubu .. k tomu odchod Valencii za vic jak 20 mega. Leto bude vesely.

Reagovat
smazaný uživatel

neboj u fulhamu to bude rovnaké :)

Reagovat
Oxbow

Bohuzel

Reagovat
smazaný uživatel

Blackburn má pěkný skóre

Reagovat
Sarlin

No vidíš a Newcasle dostal o jednu branku míň a sestupuje :

Reagovat
smazaný uživatel

Co mě těší nejvíc je Tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

že jsou bez poháru? Taky, taky

Reagovat
smazaný uživatel

O čem to mluvíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo

Reagovat
smazaný uživatel

a fulham hra pohary super

Reagovat
Counter

neúspěch Slepic vždy potěší...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zajda

Straky...chjo...škoda

Reagovat
Zajda

Liverpool nejlepší útok v Premier League...ynwa

Reagovat
madridcan

You Never Win Anithing?

Reagovat
smazaný uživatel

... no v posledních 5 letech sme toho vyhráli dost

Reagovat
afc

posledne 3 roky bez trofeje..

Reagovat
Zajda

ty šmejde...

Reagovat
smazaný uživatel

dobře ty

Reagovat
smazaný uživatel

Najprv sa nauc ako sa to pise !

Reagovat
madridcan

dobre z tvrdym y...a co ma byt?Mudry pochopi,blbec upozorni

Reagovat
smazaný uživatel

Jak dlouho se na to čekalo? Stejně jako na titul ne?

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

V roce 2002/2003 by se s letosnim poctem bodu nezachranil ani Bolton

Reagovat
smazaný uživatel

co sa to stalo s Hullom po 9. kole? to vyzeralo nadejne s nimi a potom skoro same prehry..

Reagovat
Tomanatura

Premier League dnešním dnem přetrhla svou cílovou rovinu. Nejlepší formulí, jež měla motor nejméně náchylný ke zrazení, byla ďábelská rudobílá kometa Manchester United. Ta dokonce vyrovnala léta starý rekord. Inu, pojďme si zhodnotit celou formuli, od jezdců až po „kokpit“ a to i ze stránek, které nejdou tolik vidět. Ze stránek, jež nás šťastnějšími rozhodně nedělají.

Prostor se nalezne tak pro plány na příští „Grand Prix“.

I. Příprava na sezonu

Manchester odstartoval podobně, jako například v letošní sezoně F1 jistý Kimi R. Po penaltách jsme se překlopýtali přes komerční a naprosto zbytečný pohár FA Community Shield. Začátek sezony našeho klubu byl velmi špatný, což ovšem je v posledních letech docela obvyklý jev. Na to musí následovat otázka, proč tomu tak je? Vysvětlení se nabízí několik.

1. Já například vůbec nevěřím, že hráče dokáže rozehrát turné kdesi v Číně a poté 5 zápasů v rychlém sledu (10 dní) s kvalitativně střídajícími se týmy. Nebylo by přece lepší, kdybychom odehrávali třeba 6 - 7 zápasů ve 3 týdnech s kvalitními týmy?

2. Chápu, že například čínské turné je nutné pro finanční stránku klubu. Jenže zápasy s jakýmisi Piráty, či kdovíjakými Kaizerkama, nedokážou náš tým připravit. Zbytečně přitom přicházíme o hráče, kteří jsou přelety oslabeni a hurá na marodku. Čili to potom vypadá tak, jako letošní začátek. Hráči se o tom sami zmiňují, no vedení klubu raději připraví další. Dalo by se říct, proč by taky ne? Vždyť i přes špatné starty zpravidla protrháváme cílovou pásku jako první. Usain Bolt starty také nemá nejlepší, ale doběhne první. Třeba proto si vybral náš klub jako ten, kterému bude fandit…

II. Mistrovství světa klubů

Sezona pokračovala dál. MUFC se již dokázal rozehrát, v což ovšem nevěřil jen málokdo, či velmi zaslepený novodobý fanoušek některého z týmů Big Four. Je jen smutné, že jsme zaplatili za naši nerozehranost krutou daní – prohra v derby s Liverpoolem a ztráta cenného Superpoháru. V lize tým poté šlapal jedna báseň, přicházely i pěkné výhry v LM (Celtic 3:0).

Posléze jsme se museli přestěhovat na další komerční, trapnou a velmi unavující soutěž – Mistrovství světa klubů. Je sice pěkné vědět, jak jsou na tom výkonnostně ostatní týmy, ale proč se toto hraje v tak nabytém programu, jež ještě násobí přelet do Číny nebo k jiným „rejžožroutům“?! Termín na nic, soutěž na nic, hráči si velmi stěžovali (Například Berbatov se z toho vzpamatovával ještě dobré 2 neděle) a k tomu 5 dní před semifinále na jiném kontinentě zápas se Spurs a 5 dní po finále zápas se Stoke doma (Ke kterému se SAF vyjádřil jako zápas, který byl nejtěžší v letošní sezoně)?!

Zase se nabízí otázka, proč je tato soutěž v takovém termínu? Týmy z Argentiny a podobné už mají vše za sebou, hraje se jen v Evropě. Postačím si jednoduchou větou. Zrušit to!

III. Dimitar Berbatov

O taktické manévry nebyla letos nouze. Začátek sezony v rozestavení 5-3-2, později se začalo uchycovat 4-3-2-1, ale v sezoně jsme hráli taky třeba 4-6-0…

Spíše bych se zaměřil na hráče. Nebo spíše na jednoho. Ano, Dimitar je bezpochyby nejlepším útočníkem. Velmi mnoho lidí jej kritizuje za malý pohyb, nezájem o dění na hrišti, či dokonce o úmyslnost svých výkonů. Opak je ale pravdou.

Berba se letos uchýlil ke kvalitním výkonům. Jeho úkolem není zbytečné běhaní alá Tevez, či technické piruety alá jistý 300 milionový klučina z Milána. On je na hřišti zřejmě od toho, aby udržel a rozehrál míč. Takto si jej představuje Sir Alex Ferguson. Jenže je tu malinký problém. Na pozici rozehrávače máme jak Scholese, tak Carricka. Použít se dá také Wayne, který je jako stvořený pro spojku mezi útokem a obranou. (I když přednosti jako Berbatov rozhodně nemá)

Tím, že Dimitar bude nadále fungovat jen v roli jakéhosi podhrota, neutrpíme my, ale on. Toto je pro mě nepochopitelná věc, kterou SAF dělá. Berbatov si na tom hřišti vede dobře, ale lépe jej využijeme jako hrota. Obzvlášť vzhledem k často praktikované křídelní hře. Snad se to na příští sezonu změní, on se usadí na hrotu a nasází 2x tolik branek, co letos.

IV. Euforie

Když obhájil minulý týden Inter Milán Scudetto, od uklizeček na stadionu, přes pokladníky a fanoušky až k hráčům, všichni slavili. Naprosto. To bylo slávy! Opíječky, zpívající hráči, plné youtube videí z oslav, přivítání hráčů a realizačního týmu, skákající Moratti…

V Anglii ve stejnou dobu obhájil titul Manchester. Hráči se začali na hřišti objímat, pusinkovali své přítelkyně a fanoušci tleskali. Jenže co dál? Žádní fanoušci v ulicích, žádné oslavy s majitelem klubu.

Dokonce i na eurofotbale se to dalo krásně porovnávat. Oslavné příspěvky na adresu Interu, rozradostnění černobílý uživatelé. A u našeho táboru? Palce nahoru a gratulace. U Premiér League, která je nejsledovanější ligou na světě, bychom si to dovolit neměli, nemyslíte? Jak na tom fóru někdo psal, že mu to připadá jako roboti, co ani nemají radost z titulu. Pravda, taky mi to tak přišlo… Škoda. Měli bychom s tím něco propříště udělat. Máme na tom vinu my všichni.

V. Plány na příští sezonu.

Sezona začne ke konci července, kdy budeme hrát AUDI Cup. Turnaj bezpochyby velmi kvalitně obsazený, navíc hned v sousedním Německu, čili tady se předpokládat nedá, že bychom se nedokázali připravit. Snad by ale poté měly následovat tvrdší a kvalitní zápasy, ne? Avšak páni nahoře myslí na budoucnost a s vidinou toho, že se to zase nějak ukope, nám nachystali turné v Číně. Snad jej hráči přežijí bez obtíží…

VI. Kádr

Další věcí, na kterou se těší snad všichni fotbalový fanoušci, by mělo být navrácení Owena Hargreavese do hry! Ano, můj názor jsem vysvětlil již několikrát, takže ve zkratce. Byl bych mnohonásobně raději, kdyby se Owen rozhodl dělat nějakou funkci v klubu, jelikož podle mého hodně riskuje. Je ovšem pravda, že od příští sezonu bude hrát. Na jak dlouho? Modleme se(K bohu ne, ten mě minulý týden připravil o 1000 euro), ať se mu zranění vyhýbají a hlavně ať mu drží koleno, když už se rozhodl, jak se rozhodl

Nakoupit není třeba nikoho. Cristiano Ronaldo neodejde, tudíž není třeba zbytečně utrácet za Riberyho a podobné , sice kvalitní, leč nepotřebné hráče. No, stále více se dozvídám, že Carlito u nás zůstane. Jestli zůstane, nic se nezmění. Pokud odejde, nejspíše náhrada dojde. I když, dle mého názoru, naprosto zbytečně. Hlavně ať se nestane následující, že zůstane Carlito a SAF stejně někoho do útoku přikoupí.

Naopak prodat bude třeba. Nani, Possebon, Kuszczak, Simpson, Manucho. Zbyteční hráči, zbytečný plat.

Doplnit kádr by šlo o hráče jako Drinkwater. Napadl mě i Lee Martin, jenže útok již bude dost přeplněný, takže jej buď zase pustit na hostování, nebo prodat. Potenciál má.

Konečný kádr by vypadal takto:

Brankáři – Edwin Van Der Sar, Ben Foster, Ben Amos

Obránci – Gary Neville, Patrice Evra, Rio Ferdinand, Wes Brown, Nemana Vidic, Rafael da Silva, John O´Shea, Johnny Evans, Richard Eckersley

Záloha – Hargreaves Owen, Cristiano Ronaldo, Ryan Giggs, Anderson, Ji-Sung Park, Zoran Tosic, Michael Carrick, Darren Fletcher, Darron Gibson, Daniel Drinkwater

Útok – Dimitar Berbatov, Wayne Rooney, Danny Welbeck, Frazier Campbell, Federico Macheda + Carlos Tevez nebo hráč jeho formátu.

Nevěřím, že se příchozí Ljajič a Dodo dostanou do kádru hned v 1. sezoně, tudíž je nepočítám.

VII. 2008/09

Chtěl bych poděkovat našim hráčům, kteří i přes překopávání systému, suverénně nejvyšší počet odehraných zápasů a „kauzu Ronaldo“ vyhráli PL, Carling Cup, byli v semifinále FA Cupu, za pěkný výkon ve finále Superpoháru, a středeční finále Ligy Mistrů. Je jedno, jak už dopadne. Tato sezona byla víc taktičtější než loňská, vyšší počet zraněných hráčů, odchody formy u některých hráčů a stejně dopadla naprosto výborně. Prostě báječné. Toto je Manchester United.

Nebudu známkovat jednotlivé hráče, jelikož letos podali výkon jako jeden tým, tudíž není fér nějaké dělení. Každý má své zásluhy za letošek. Jen mě napadá asi jen dva hráči hráči, které zmínit musím a to kvůli oceněním. Nemanja Vidič a Ryan Giggs. Pánové, klobouk dolů, nádhera. Víc už snad říkat nemusím.

PS. Zvláštní poděkování patří Liverpoolu, který hrál výborně, hlavně konec sezony mu vyšel náramně a dvakrát nás porazil.

No a proto, že ve středu bude očekávání velmi, opravdu velmi vysoké, tak doufám, že obhájíme titul nejlepšího týmu Evropy a sebereme Barceloně trofej krásnou hrou, která předčí i krásu Barcelony. Snad nebudeme betonovat, ani hrát stylem loňské semifinále, jelikož máme lepší hráče než Barcelona, tak ať to jde vidět i na hřišti!!!

Reagovat
Counter

další pokus napodobit vasqueze

Reagovat
smazaný uživatel

copy paste? :D

Reagovat
smazaný uživatel

todle číst? ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to jsi musel psát hodně dlouho asi ale pěkny

Reagovat
smazaný uživatel

, ale nevím nevím, jestli máte lepší hráče než Barcelona, neřekl bych

Reagovat
Tomanatura

Určitě jo. Dokážou nás trumfnout jen v útoku (Messi, Henry), ovšem ten je u Barcelony rozhodující.

Reagovat
smazaný uživatel

Přečetl jsem to celé a měl jsi to určitě připravené tak týden, max dva že? Good job

Reagovat
Tomanatura

Světe div se, psal jsem od zápasu Interu, po konec zápasu Manchesteru.

Reagovat
smazaný uživatel

tak dlouhý koment tě šlechtí....mi stačí si přečíst PS....

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem teď nějak mimo dění,ale Scholes už to bali?

Reagovat
Tomanatura

Ehm, nechápu, jak mi mohl vypadnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže nic se neděje jo ? ;)

Reagovat
smazaný uživatel

ostuda

Reagovat
smazaný uživatel

Lepsich hracov ako Barcelona?? ....Ako pre koho....

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší stoperská dvojice, lepší levý kraj obrany, lepší brankář.

Lepší Ronaldo a lepší Rooney.

Takže 6 z 11

Reagovat
smazaný uživatel

Lepsi Ronaldo napr. ako Messi...pre mna urcite nie..ani pre Lee Dixona

Lepsi Rooney ako napr. Henry....chapce studena sprcha...

Reagovat
smazaný uživatel

"Ano, Dimitar je bezpochyby nejlepším útočníkem" ..."jelikož máme lepší hráče než Barcelona"

Reagovat
Tomanatura

Nemíním se o tom hádat. Kdo ho viděl u Spurs, tak ví své.

Řekni mi, co je na Barceloně lepšího, kromě Messi - Henry?

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta...Xavi...Etoo ...(ak je Etoo vs. Tevez)...Marquez...je to tak 1:1...ale zalezi od vkusu, co sa komu paci

Reagovat
smazaný uživatel

No s tím Berbatovem to asi opravdu nemá cenu, každý má jiný názor. A u Barcy co třeba Iniesta ? Xavi ?...

Reagovat
honziss

Co je na těchto dvou větách směšné nebo k nepochopení?

Reagovat
smazaný uživatel

Tomanaturo, ty jsi se s někým vsadil, že Manchester United bude mít po sezóně víc trofejí, nebo tak nějak. Já už nevím, s kým a jak to bylo. Jak to vypadá? Jinak ten rozbor je gigantickej, toho bych nebyl schopnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo nemá lepší hráče než Barcelona. Absencí beků a následným šachováním v sestavě se to ale bohužel ve finále dost vyrovná.

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Copak?

Reagovat
kubys

Útok možná, jinak bych to zas tak dramaticky neviděl s tou Barcou

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Nicolas Anelka

Reagovat
smazaný uživatel

Zachránily se 2 nováčci,myslí že to tady dlouho nebylo..

Reagovat
smazaný uživatel

2005/2006 Wigan, West Ham

Reagovat
smazaný uživatel

jo že ..kua ten Wigan

Reagovat
smazaný uživatel

většinou spadne ten kdo postoupí z prvního místa protože to má třeba dlouho dobředu jasné ten postup není tam takové euforie doufám, že tuto kletbu nenapodobí Wolverhampton

Reagovat
smazaný uživatel

a newcastle je v ******

Reagovat
minoLFC

škoda, že Sami nenastupil od začiatku, možno by dal gol....díky za všetko nikdy nezabudneme Sami!

inak jednoznačna vyhra, Spurs sa síce zdvihl vi v druhom polčase a dali pekny gol z offsidu, ale keby premenime šance a gerradove tyčky(pripadne ta ruka na konci zapasu neodpiskana) tak odídu s debaklom...som rád za vyhru kvoli Fulhamu, ktorá si to 7. miesto zasluži(UEFU), ako jediny z tich teamov čo o siedmy flek bojovali sa pred ManU neposral a dokazal nad nimi vyhrat 2:0 aj vdaka golu nasho byvaleho hraca a odchovanca Dannyho Murphyho

YNWA

Reagovat
minoLFC

hmm Newcastle

Reagovat
smazaný uživatel

Hull

Reagovat
smazaný uživatel

táhni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bodově to stačilo tak si to zaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

za 2. polovinu sezony urcite

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zaslouží si to spíš ten tým co hrál hovno půlku sezony nebo ten co hrál hovno neustále?

Reagovat
smazaný uživatel

ukaz mi tym kery hral celou letosni sezonu ho*no

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle, Middlesborough - ty neměli jediné silnější období, pořád hráli stejně špatně. Na WBA se dalo koukat, ale potopila je obrana i to, že se snažili hrát jako Arsenal. Mít na lavici někoho jako Pulis tak bych řekl že nesestoupí. Hull měl silný začátek, Sunderland hrál až na vyjímky pěkný fotbal a Blackburn s Portsmouthem oživili nový manažeři.....podlě mě jsou tam všichni sestupující oprávněně....

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle mel smulu s trenerama, nejdriv Keegan a pak Kinnear. Boro bylo asi nejslabsi za celou sezonu ti jednoznacne meli sestoupit. Blackburn taky letos nic moc, ze zacatku to pod Incem slo ae pak to byla tragedie a pod Allardycem to vypadalo na oziveni ae pozdeji zacali hrat typicky anglicky fotbal na dlouhe mice, coz taky ke konci ligy neneslo moc uspech. Sunderland spolihal hlavne na domaci prostredi. Po odchodu Keane se trochu zvedli, ae nedokazali si udzet dobre vysledky. Portsmouth mel hodne smuly, ve spouste zapasu prisli o body az v samotnem zaveru Adams mel myslim zustat v dalsi sezone budou hrat o preziti. No a Hullu prisel k zachrane jako slepy k houslim, kdyby aspon remizovali, ae musi si uvedomit ze jedna polovina sezonu nedela jinak pristi rok sestoupi. No a WBA tech je mi nejvic lito v zaveru sezony asi jako jediny hrali tak jak se ma hrat o zachranu.

Reagovat
smazaný uživatel

boro

Reagovat
smazaný uživatel

To urcite ne. Minulou sezonu hralo derby ho*vno o dve sezony pred tim zase Sunderland. Ae o Boro se neda rict ze hrali ho*vno kdyz vyhrali na Aston Ville a doma dokazali treba porazit Liverpool.

Reagovat
smazaný uživatel

tak samozřejmě ikdyž vyhrali nad poolem, tak mě to přišlo takové to pyrhovo vitězství. víš jak robinho je tak 4-5 nebo který v tabulce střelců a hral "hovno" ..viš jak to myslim..

Reagovat
honziss

Tak s konečnou devátou příčkou jsem po tom všem spokojen. Příští sezónu musím věřit, že vydrží bez zranění Deano a mělo by být veseleji. Uvidí se i podle toho, koho si přitáhne Zola.

Nejlepší hráč sezóny: Scott Parker

Největší překvapení sezóny: Carlton Cole

Největší zklamání sezóny: dlouhodobé zranění Ashtona

Nejpovedenější posila: Valon Behrami

Nejhorší posila: Savio

Největší tragéd sezóny: David Di Michele

Reagovat
smazaný uživatel

Savio nejhorší posila?proč?já ho teda zas tolik hrát neviděl,ale nemyslíš si že to byl tokovej propadák..to bych radši řekl třeba Tristán...

Reagovat
honziss

Tristán byl zadarmo, nehrál vůbec špatně a vstřelil tři důležité góly, Savio stál 8.5 milionů liber (nejdražší posila v historii klubu), hrál málo a když už nastoupil tak hrál tragicky, vůběc nestíhal a byl na hřišti spíš na obtíž. Od někoho kdo stojí tolik peněz bych čekal rozhodně víc.

Reagovat
r.mrazik

savio je ten nsereko? nekde jsem cetl,ze byl koupeny tak draze jen kvuli spojeni WHU s tim klubem (nejaky rodinny ksefty) ...je to pravda?

Reagovat
honziss

Potvrzené to není, ale klidně bych tomu věřil.

Reagovat
r.mrazik

ja to cetl tady : http://www.premierleague.cz/aktualne/komentare/nsereko--rodinny-obchod/?aktualitaId=3530

snad ten odkaz nevadi,kdyz je to konkurence,ale je to k tematu

Reagovat
honziss

Jak už jsem řekl, mám dost důvodů na to se domnívat, že je to pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, je to pravda...

Reagovat
r.mrazik

tak to je drsny...se divim,ze to nekdo nezarazil...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo by to měl zarážet, když jsou Ti rodinní příslušníci na nejvyšších místech?

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastl ten mně mrzí

Reagovat
smazaný uživatel

Nic proti ale Newcastlu to patří....

Reagovat
smazaný uživatel

Drz hubu

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
fantomas

R.I.P. Newcastle.

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle je zkušený tým postup do PL bude mít jasný už v polovině sezóny v 2. lize

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bych neřekl ani náhodou

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoju naivnost by som chcel mat

Reagovat
smazaný uživatel

to se ted neda rict kdovi co se bude dit v klubu behem pauzzy

Reagovat
smazaný uživatel

heh ked polka ludí odíde tak budu mat hovno :)

Reagovat
fantomas

Z toho zkušeného týmu ale zbude jen ohlodaná kostra.

Reagovat
smazaný uživatel

nemas teplotu?

Reagovat
smazaný uživatel

viz. Leeds

Reagovat
smazaný uživatel

před 5 minutama jsem chtěl do písmenka napsat to samé

Reagovat
smazaný uživatel

sazka že už ve třetině bude mít náskok 11 bodů ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle kolo celkově strašné zklamání....

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra doufám přijde pravé vyvrcholení sezony....

Reagovat
smazaný uživatel

jedine dnesne sklamanie je finale League one

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jednou gratruluji MUTD k titulu

Reagovat
smazaný uživatel

s Fulhamom som velice spokojený :)

Hrac Sezony je u nás urcite: Mark Schwarzer

Prekvapenie: Hangeland

Zklamanie: Giles Barnes

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastl Tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší hráč sezóny: Robin van Persie

Největší překvapení sezóny: Alex Song

Největší zklamání sezóny: Adebayor

Nejpovedenější posila: Samir Nasri

Nejhorší posila: Silvestre

Největší tragéd sezóny:Denilson

Reagovat
Liquid

nejhorší trenér: Arsene Wenger

Reagovat
smazaný uživatel

Nevtieraj sa mi.

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

Do puntiku souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel som ze navrhnes Arsavina...

Reagovat
fantomas

Za jedno jaro asi ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych tam klidně dal oba. Aršavin za to jak dokázal vletět do PL. A teď nemyslim ty 4 góly Live, ale že prostě hned v prvním zápase dokázal dostávat spoluhráče i sebe do šancí a v prvním měsíci byl nejlepším hráčem AFC + v následujících jeden z nejlepších.

Nasri mě trochu zklamal co se týče invencí, překvapivých přihrávek. Škodilo mu, že hrál většinou na kraji, ale tam hrával Rosa koneckonců taky a v tomhle byl lepší. Snad do toho ještě dozraje, bude teprve 22 ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mne osobne sa Nasri nalavo vobec nepaci,nevie tam hrat a okrem toho si nerozumie s Clichym,ale ak by hraval pravidelne napravo,to uz by bola ina kava Nalavo predsa budeme mat Arsavina,Rosu,mozno Traoreho,Diaby si tam urcite zahra ked AWemu zase rupne v bedne...

Reagovat
smazaný uživatel

Mám pocit, že napravo je to od Nasriho trochu lepší. Jak řikáš, vlevo to nebyl zrovna tahoun, navíc i směrem dozadu se hledal.

Kéž by byl Rosa připraven, potom bych naší záloze zase věřil.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak..este ma celkom mrzi, ze AW aspon v tomto nedolezitom zapase neodskusal odohrat zapas so stredom zalohy Diaby-Fabregas,ktorych uz velmi dlho tuzim vidiet hrat velmi seba(no,od odchodu Flama).Hlavne nevrav ze Diaby je lemra...Som presvedceny o tom, ze by to fungovalo,spolocne by branili aj utocili,alebo, vzdy ked by jeden isiel dopredu,druhy by zostal vzadu,no..nejako by sa dohodli.

Reagovat
smazaný uživatel

Duo Diaby-Cesc bylo po odchodu Flama pro mě volba číslo 1. Trochu mě to pustilo po tom jak se Diabymu celkově tato sezona nedařil, a navíc se zadařilo Songovi. Ale kdyby se dal Daiby do kupy, dostal malou instruktáž, tak by to bylo podle mě dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapem s kade sa nabral ten nazor vsetkych, ze Diaby ma nevydarenu sezonu.

Ved v dobe,ked bol Fabregas zraneny,bol Diaby jednym z tahunov timu a nebyt toho ze sa po kazdom druhom zapase zranil a vyliecil sa az den pred dalsim zapasom,cize by si fomru mohol udrzat,tak by mal Fabregas mozno aj problem do timu sa vratit

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Daniel,uz niejako zacinas potit nezmysli...Diaby ma vydareny tak jeden zapas z piatych..Inak co hovoris Weiss ml. dnes striedal Irelanda za Man. city???

Reagovat
smazaný uživatel

Diaby mal vydareny jeden zapas z piatich pre dovody,ktore som zmienil uz vyssie.

Boli sme bez zraneneho Cesca a tak sa Diaby ani nestihol dat uplne doporiadku zo zranneia a uz bol v zaklade a kazdy od neho cakal spickovy vykon,ale je zrejme ze pri takych podmienkach ho nemoze podat...okrem toho,aj v zapasoch ,kde podal zly vykon,mal moment,ktory bol nakoniec rozhodujuci vo vysledku zapasu-napr. gol proti Aston Ville(ktory bol mimochodom jeden z najlepsich golov sezony),alebo pas na Van persieho proti Evertonu ,v nastavenom case,ked prihral na vyrovnavajuci gol. Nehral bohvieako dobre,ale dokazal takmer sam zvratit vysledky tych zapasov a nielen tych.

Okrem toho si skvele rozumie s Van Persiem, za co ma u mna dalsie velke +

A na Weissovi mi nezalezi,neverim ze by v buducej sezone mal dostavat viac sanci,nez v tejto.Da sa cakat ze City este viac posilia a tak pre neho nebude na ihirsku miesto

Reagovat
smazaný uživatel

Ty zranění mu tu sezonu samozřejmě taky kazily. Já si od něj pamatuju v období bez Fabregase nějakých 4-5 vydařených zápasů. Mimo toto období jich moc nebylo a co je špatný, pamatuju si asi stejný počet hrozných (opravdu hrozných) zápasů :-/

Ta proměnlivost výkonosti by mě u něj strašila, zvlášť ve středu pole.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm. V minulej sezone bolo krasne vidiet(ked nastupoval nalavo), ze z dobrymi spoluhracmi,zohratymi,mu to ide samo. A okrem toho,z nasich zaloznikov ma najlepsiu a tiez najtvrdsiu strelu a to aj lavackou. Tym to uzavriem.

Inak by ma zaujimalo, co hovoris na Adebayorov odchod...?

Reagovat
afc

Ade niekam ide?

Reagovat
smazaný uživatel

Vsetko tomu nasvedcuje.

Chces aby ostal ?

Reagovat
afc

chcem,zas zhanat nove utocnika+bude sa musiet zohrat s ostatnymi mi nepride ako dobry napad.Este dalsiu sezonu by si zasluzil sancu

Reagovat
smazaný uživatel

No dobre,tak ho nepredam

Reagovat
smazaný uživatel

jaké sklamanie sezony?Adebayor? l0l

Reagovat
smazaný uživatel

Ano,vies citat,gratulujem...

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo jiny prosimte

Reagovat
smazaný uživatel

taky akorát ta posila Aršavin Nasri Nasri Aršavin ale jo asi ten Nasri

Reagovat
smazaný uživatel

Gol sezony : Bendtner proti Boltonu na 2:1

Najlepsi mlady hrac: ...

Reagovat
fantomas

Všichni.

Reagovat
fantomas

Gol sezony ten jeden Persieho, už si ale nevzpomenu proti komu. Myslim, že to ale nebyli nácí nazdárkové.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem,ale vsetky Persieho goly su natolko dobre,ze by si mohol urobit anketu o Gol sezony len z jeho golov

Myslis ten z otocky na Stand for Bridge ?

Reagovat
fantomas

Joo, to bude asi ono.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bolo ich viac,takze to nebolo take lahke...

Pravackou vymietol sibenicu proti Chelsea,Pravackou nedal sancu Reinovi po brilantnom spracovani,Krasny volej v nastavenom case na Goodison parku,Druhy gol proti Newcastlu...

Reagovat
fantomas

Tak spíš ten Reinovi, protože si vybavuju to vynikající zpracování. Chtěl bych mít tvou pamět.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
fantomas

Tak Liverpool i oba goly Chelsea tak nějak nastejno, je to zkrátka machr.

Reagovat
smazaný uživatel

prekvapenie sezony song + djourou

Reagovat
smazaný uživatel

Anelka

Reagovat
smazaný uživatel

jen me dnes trochu zklamala prohra Millwallu v boji o shampionsip

Reagovat
smazaný uživatel

dobre jim tak nemeli vyradit Leeds

Reagovat
smazaný uživatel

to je jasné!!!!!!! Leedsu sem taky přál ale když už to takhle dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

tak Scunthorpe se vraci po roce zpatky..tak by nemeli byt jenom do poctu aspon

Reagovat
smazaný uživatel

vlasne jo oni tehdy spadly společne s Lutonem ..Luton příští sezonu 5 liga ..

Reagovat
honziss

Dobře jim tak, nevím co by ti šmejdi pohledávali v Championshipu, doufám že příští sezónu spadnou i z L1.

Reagovat
smazaný uživatel

rivalita se nezapre

Reagovat
smazaný uživatel

Sice ty svině z F-Troop tady asi každý nesnáší, včetně mně, ale chci aby se jednou do PL podívali. Každou sezónu si strašně přeju, abysme byli k nim v nějakém poháru nalosování - to by byl neskutečná atmosféra...

Reagovat
honziss

Jojo, turisti na Stamford Bridge by vytvořili doslova pekelnou atmosféru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

čekal jsem kdo bude první...tak kdyby se hrálo u nich, tak bych se o to z naší strany nebál

Reagovat
smazaný uživatel

chtěl jsem je v Champiosnhip...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já taky:

Nejlepší hráč sezóny: Frank Lampard

Největší překvapení sezóny: Branislav Ivanovič

Největší zklamání sezóny: Michael Ballack

Nejpovedenější posila: José Bosingwa

Nejhorší posila: Fábio Paim

Největší tragéd sezóny: nikdo

Reagovat
smazaný uživatel

Fabio Paim ?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, přišel jako mladá hvězdička, která může nakouknout i do áčka, ale nechytal se ani v rezervě ani v juniorce...jinak bych samozřejmě napsal Deca...

Reagovat
smazaný uživatel

Deca a Carvalha nám pošlete společně s Quaresmou do Milána.

Reagovat
smazaný uživatel

ale zadarmo to nebude

Reagovat
smazaný uživatel

José něco pošle.

Reagovat
Sarlin

Ja bych Ballacka neodsuzoval a tragéd sezóny by měl být Deco.

Reagovat
smazaný uživatel

Deco nic?

Reagovat
Sarlin

Ještě jsem zapoměl na Quaresmu

Reagovat
smazaný uživatel

ten nedostal pořádnou šanci

Reagovat
smazaný uživatel

trageda si kludne mohol dat Scolariho

Reagovat
smazaný uživatel

nj, ten byl tak hroznej a navíc jsem tam zaslepenej Hiddinkem, že jsem na něho úplně zapomněl

Reagovat
smazaný uživatel

WE ARE ONLY IN THE NORTH! Ale to derby mi sakra bude chybět... Každopádně čest Newcastlu a jeho fans...

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl bych to na delší pobyt v druhé lize. Na návrat hned příští sezonu to nevidím. Důvod pádu? .. neschopnost sestavit fungující manšaft z dobrých jmen, odchod kvalitních opor - Parker, Milner

Doufám, že zůstanou důležité články týmu pohromadě. Shearer - Taylor - Guthrie, Nolan - Martins, Carroll.

Odejít můžou a měli by - Owen, Butt, Coloccini, Xisco, I.Gonzales, Beye, a asi i Ameobi, ačkoli nám často vytáhl trn z paty, není to prostě špička

dál nemam sílu... opít se pudu po matuře až zítra, snad to dopadne líp

sbohem první ligo, brzo jsme zpět

Reagovat
smazaný uživatel

Rád bych, kdyby zůstal i Damien. Setrvání Obafemi Martinse bude asi nereálné...

Reagovat
smazaný uživatel

Damien trpí "nesystémem" hry. Nikdo neví co má hrát a Damien dost často zaslouženě nadává. Jeho neodchod a posunutí na LB ale nezní špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Raději bych byl pro odstranění toho "nesystému" a Damien se na LB nebude muset přesouvat vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

"není to prostě špička".. Na nu teraz moze Newcastle zabudnut..

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, jestli to chceš říct jinak - náš momentálně nejhorší útočník.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl bych to na delší pobyt v druhé lize. a nakonec: sbohem první ligo, brzo jsme zpět

--- to jsem nepochopil...

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo patetické rozloučení a vidina lepší budoucnosti... je to trochu nešťastné, osobně nevěřím v okamžitý posun zpět, do tří sezón ale snad ano

Reagovat
smazaný uživatel

Příští rok půjdete min. do baráže...

Reagovat
Liquid

Newcastle padá naprosto po právu, nejméně výher a takovou tužku navíc a Hull neporazili

Reagovat
smazaný uživatel

tak zitra finale ve Wembley....Burnley-Shefield Untd...

Reagovat
smazaný uživatel

Pral bych to savlim ae bojim se ze postoupi Burnley.

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslim že postoupí Burnley !!!makají dobře celou sezonu ..mají na ten historický postup !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Burnley letos fakt vali. Ae aby jim to slapalo i pristi sezonu tak dobre pokud by postoupili.

Reagovat
smazaný uživatel

Prestonu jsem to přál ale bohužel na to neměli .,oni skončí vždycky v play off

Reagovat
smazaný uživatel

jj Preston by byl dobrej. Pokud tam zustane Irvine tak verim ze pristi sezonu postoupi.

Reagovat
Liquid

Burnley do Premier League, letos ukázali, že na favority to umí, Chelsea, Fulham, Arsenal vyřadili a žiletky sou ubrečení

Reagovat
smazaný uživatel

To že jsou ubrečení tvrdíš kvůli kauze Tevéz - Mascherano? To jsi potom ale docela kokot.....

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to vyjde Blades

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když už teda, tak se budu opičit...

Nejlepší hráč sezony: Danny Collins

Největší překvapení: Márton Fülöp

Největší zklamání sezony: Deano Whitehead, Djibril Cissé, El-Hadji Diouf

Nejpovedenější posila: Teemu Tainio

Nejhorší posila: Anton Ferdinand

Největší tragéd sezony: Anton Ferdinand

Bravo Antone, aspoň v něčem první! Dostat se do dvou kategorií chce také umění!

Reagovat
smazaný uživatel

Nejpovedenější posila: Teemu Tainio

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nebyl tolikrát zranění s Collinsem nejlepší player of the season...

Reagovat
smazaný uživatel

Častá zranění ho ničí...i tak je škoda, že díky kreténovi ze Španělska odešel k vám

Reagovat
smazaný uživatel

Lhal bych, kdybych řekl, že mě netěší ten kretén...

Reagovat
smazaný uživatel

* zraněný

Reagovat
Marosh16

asi hovadina, ale... ak vyhra finale FA cupu Everton, tak hra Tottenham pohary?? posuva sa to??? ci?

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus se nad tim zamyslet

Reagovat
Liquid

však proč by taky nevynechal takovýho sr*če

Reagovat
smazaný uživatel

Dobré ránko...

Reagovat
smazaný uživatel

Potěšil mě hodně Denis na bekovi a Wayne v útoku. Ještě nevim ten Ferdinand na úkor Blanca, ale tak dobře.

Reagovat
r.mrazik

dobre reakce byly na manutd.cz .... porad jen...kde je Ronaldo? chybi mi Cristianko

Reagovat
smazaný uživatel

To jim nestačí na té zdi v růžovém pokojíčku :)

Reagovat
r.mrazik

nene,deti byly prekvapeny,ze ho Ryan vynechal,coz si rekneme uprimne,kdyz si vezmu ty hrace se kteryma hral...vybral to hodne slusne

Reagovat
Liquid

Tottenham jde do evropské ligy že? Hrál finále Carling Cupu a ve finále FA Cupu jsou 2 týmy co již poháry mají zajištěné a navíc v lize skončili hned pod čarou pohárů, tudíž jestli se nemýlím, tak se v Tottenhamu opět budou hrát poháry.

Reagovat
smazaný uživatel

Už se o tom diskutovalo mnohokrát, pravidla jsou jasná a pořád nikdo neví, jak to je...ne, Spurs mohou jrát Evropu už jen díky Fair-Play

Reagovat
Liquid

tak přeci nebude mít Anglie méně týmů než by měla mít v Pohárech, ještě tam před rokem by do pohárů šel

Reagovat
smazaný uživatel

A proc by mela min?

Reagovat
Liquid

Před sezónou tedy byla čára pod 5.místem a to 6. a 7.tam přihodily když bylo jasné, že z pohárů se tam týmy nedostanou?

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

Co to meleš....Anglie má právo mít 3 kluby v poháru UEFA, když dodatečné lístek díky Fair-Play...takže Everton, AV a Fulham....před rokem? Co to kecáš?

Reagovat
smazaný uživatel

+ dodatečný lístek díky Fair-Play :)

Reagovat
minoLFC

nene...zatial neide...zatial...jedine ak dostane cenu fair-play

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Cara poharu je v PL 5. misto. Kdyz jde do Evropy i sesty a sedmy, tak je docela logicky, ze finale THFC se nepocita.

Reagovat
Liquid

chceš mi říct, že to Evropské ligy se z Premier League kvalifikuje jen 1 tým, kdežto z naší Gambrinus ligy2?

Reagovat
Counter

mají o pohár víc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

"Anglie má právo mít 3 kluby v poháru UEFA" - 5. místo v lize, pak FA Cup a Carling Cup, ne? Když pohár vyhraje tým, který se umístí nahoře v lize, jde místo něj do pohárů tým, který skončí v lize 6., příp. 7.

Pokud to chápu špatně, tak mě oprav a jen se mi nesměj

Reagovat
Counter

teď jsem si všiml, že to nebyla reakce na mě...

Reagovat
smazaný uživatel

Já se nesměju ale tobě :)....Ale trochu tě opravím. I finalista FA Cupu může do UEFA, U League Cupu ovšem nikoliv.

Reagovat
Counter

ok, díky za upřesnění

Reagovat
smazaný uživatel

5. v lige a vitazi poharov.

Reagovat
smazaný uživatel

ANO, přesně tak.

Reagovat
R22

Nejlepší hráč sezóny: Steven Gerrard/Xabi Alonso - těžký rozhodnout se mezi těmahle dvěma

Největší překvapení sezóny: Yossi Benayoun

Největší zklamání sezóny: těžko říct, možná v některých zápasech Aurelio

Nejpovedenější posila: Albert Riera

Nejhorší posila: Phillip Degen

Největší tragéd sezóny: Lucas Leiva

Reagovat
minoLFC

suhlas aj ked Xabi by u mna nebol na druhom(tie finalne prihravky a centre stale oproti minulym sezonam slabe) ale jednozančne Carra(potom Torres, Reina, KuytmYossi atd)....inak Rierovi aj ked hral vetšinou priemerne to stačilo aby bol naj posila(Dossena , Degen , Ngog hral solidne ale malo)

Reagovat
madridcan

Boxer sezony:Steven Gerrard

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

tak zklamání...posuzuješ jen jaro, ale vzpomeň si, kdo přišel v létě, aby s Torresem vytvořil nejlepší útok na ostrovech a jak skončil....

Reagovat
minoLFC

tak Keane síce mal strelecky sezonu mizernu(aj v Tottenhame) ale inak nejak strašne nehral

Reagovat
smazaný uživatel

tak jasně, ale čekaly se ty goly....a Aurelio mi letos jako tragéd nepřipadal, to tam dej radši Dossenu, který nepředvedl nic kromě golů Realu a ManU...

Reagovat
minoLFC

ja som Aureliovi nic nepisal

Reagovat
smazaný uživatel

sorry, jsem si nevšiml, že ty jsi nepsal ten původní, na který jsem reagoval

Reagovat
vitasrp

Já bych jako největší zklamání sezony u vás označil Benitezův vztah ke Keanovi.. To byl docela pěkný zářez, který fandy LFC musí ještě doteď mrzet, ne?

Reagovat
minoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ,ze Liverpool ma dostatocnu ofenzivu aj bez Keana...proste zisitl ,ze ho nepotrebuje...je to blbe ,ale stava sa...Celkovo si myslim,ze Keane tuto sezonu neni ani zdaleka taky dobry ako tu minulu...Vid Liverpool ma tuto sezonu najsilnejsi utok!! 74 goals!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jako překvapení sezony bych možná označil Rafu, který předvedl, že není jen pohárovým trenérem....

a speciální cenu za dlouhodobý přínos Sammimu

Reagovat
Studna

ja bych mozna jako prekvapeni dl Insuu

Reagovat
R22

jo to je fakt pro mě tedy Yossi i Emiliano

Reagovat
fantomas

Po celý dnešní zápas prej diváci provolávali Wengerovo jméno.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic som nepocul

Reagovat
fantomas

Tak sou na BBC hluchý asi...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mozno to je tym, ze som ten zapas vobec nemal pusteny..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tos čekal, že to uslyšíš až z ostrovů???

Reagovat
fantomas

Já to tušil. Ta drzost ze včerejška...přenesla se i do dneška...

Reagovat
smazaný uživatel

Daniel jako Daniel...

Reagovat
smazaný uživatel

ked sa dari tak to ide .. aspon tam nebolo znovu ticho

Reagovat
Swarley

tak nakonec pěkných 90 bodů...super sezóna pánové, ještě to potvrdit ve středu...

Reagovat
r.mrazik

toz ja teda taky,i kdyz tomanatura to tady rozvedl vice

Nejlepší hráč sezóny: Vidis,Carrick

Největší překvapení sezóny: Park

Největší zklamání sezóny: Nani

Nejpovedenější posila: Berbatov

Nejhorší posila: Tosic

Největší tragéd sezóny:Nani,Tosic

Reagovat
smazaný uživatel

kolko ten osic toho vlastne nahral?

Reagovat
r.mrazik

tak s dnesnim zapasem myslim stridal dvakrat v lize?? ale jisty si nejsem...hlavne on prisel za nejakych 12 mega liber a sly na nej spatne reference i v rezerve...

Reagovat
Liquid

Tošič nedostal šanci, to Nanu byl letos tragéd

Reagovat
r.mrazik

tosic pry hral hrozne i v rezerve...uvidi se pristi rok,kazdopadne letos nejhorsi posila...na to,kolik stal penez...

Reagovat
smazaný uživatel

překvapení bych dal Evanse zklamání Tevéze a toho tragéda bych nechal jenom Nanimu

Reagovat
smazaný uživatel

Tevéz jako zklamání?

Reagovat
smazaný uživatel

beru to jako celou sezonu ne posledních 5-7 zápasu zbytek sezony byl hrozný

Reagovat
smazaný uživatel

jaj naučte se používat to slovo traged.. to se píše s kratkým E (v tom filmu to vyslovoval s kratkym e.. s dlouhým e to vypadá slušnacky a ne tak vtipně :D )

Reagovat
Liquid

Může Boro dostal cenu Fair Play, nebo to mají pořešené, že sestupivší, do evropské ligy nemůžou?

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.premierleague.com/page/FairPlayTable/0,,12306,00.html

Tady je tabulka Fair-Play po 34. kole a podívej se, kde je Boro....jak tedy mohou dostat cenu Fair-Play?

Reagovat
Liquid

ptám se čistě hypoteticky

Reagovat
minoLFC

aktualna bude kedy?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to nějaký čas trvá...netuším kdy

Reagovat
Liquid

takže stejně ten Tottenham, Anglii určitě vylosujou, jestli se to ještě losuje

Reagovat
Tomanatura

Jak se ta tabulka počítá? Nikdy mi to nebylo jasné...

Reagovat
smazaný uživatel

Už si to pořádně nepamatuji, určitě je to ale někde na netu :)

Reagovat
smazaný uživatel

R/Y = Red & Yellow Cards - Maximum 10 pts per Match (Red 3pts, Yellow 1pt)

P/P = Positive Play - Maximum 10 pts per Match

R/O = Respect Towards Opponent - Maximum 7 pts per Match

R/R = Respect Towards Referee - Maximum 7 pts per Match

B/O = Behaviour of Officials - Maximum 6 pts per Match

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli mají Boro nárok na UEFU, ale např Millwall j íhrál před nějakýma čtyřma rokama...

Reagovat
Liquid

ale to nebylo z tabulky fair play

Reagovat
smazaný uživatel

nn, ale myslel jsem, že narážíš na to, jestli může hrát UEFU tým z nižší soutěže

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo za finale FA cupu proti Man Utd tehda hral za Millwall treba Tim Cahil

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro NUFC

Reagovat
smazaný uživatel

100. Pre Newcastle United

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

1000. pro Newcastle v League Championship

Reagovat
smazaný uživatel

No tak som sa sekol, no boze...

Reagovat
Liquid

ale smekám před tvými anglickými kolegy, diváci vás neustále povzbuzovali a chodilo jich mraky

Reagovat
smazaný uživatel

Není Daniel fandou Arsenalu?

Reagovat
smazaný uživatel

Zatial...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Newcaslte má jedny z nejlepších fans. Snad už od teďka budeme mít jenom radost. TOON ARMY !

Reagovat
smazaný uživatel

V těchto časech bude podpora fans nesmírně důležitá. Ale není třeba mít obavy, Toon Army vždy patřila ke špičce a to se nezmění, ať se hraje cokoliv

Reagovat
smazaný uživatel

v anglicku je to normalne...staci sa pozriet kolko ludi chodi na Leeds

Reagovat
smazaný uživatel

sledoval som zapas Newcastlu a musim povedat ze to bola katastrofa..takto sa o zachranu nehra...v podstate celu sezonu mali slabu...pravdepodobne ma na tom svoj podiel vedenie klubu...keby dali Big Samovi viac casu tak si myslim ze by vypadnutia bat z daleka nemuseli....je ich skoda ale zasluzene idu dole

Reagovat
havrys99

Největší naděje do budoucna: Junior Stanislas, Fedo Macheda, Jack Rodwell

Reagovat
Counter

Jack Wilshere, Aaron Ramsey, a neodpustím si Carlose Velu

Reagovat
havrys99

Tak snad to příští sezonu bude lepší s tim nasazovánim...jinak schvaluji...:)

Reagovat
fantomas

Neschvaluji. Vela neni naše budoucnost. Naše budoucnost je těch devět Angličanů, co nastoupilo ve finále FA Youth Cupu.

Reagovat
smazaný uživatel

vy jste tam vážně měli 9 anglánů???

Reagovat
fantomas

Jo + tři střídající.

Reagovat
fantomas

Ne, jinak...osm zezačátku, ale Frimpong šel dolu už po čtvrthodině a namísto něj přišel Watt...pak střídal ještě Henderson a Murphy.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě že nemáte klona Wengera, aby vedl akademii...

Reagovat
fantomas

Však taky Bould je náš nejlepší trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

jméno slyším poprvé, ale že jsi to ty, tak ti budu věřit

Reagovat
smazaný uživatel

Byvaly obrance Arsenalu, posledni leta stravil v Sunderlandu, bo misto něho hrála v základu spíše opičí hlava Keown, stal se z neho vynikajici mladeznicky trener...

Reagovat
fantomas

Tvořil fenomenální obrannou čtyřku pod Grahamem, naši juniorku vede už od roku 2001. V mládežnické akademii působí od roku 2001, takže se výraznou měrou přičinil o výchovu Hoytea, Fabregase, Wilsherea a dalších.

Reagovat
fantomas

* to "naši juniorku vede od roku 2001" mělo bejt smázlý.

Reagovat
smazaný uživatel

dufajme ... len aby namiesto nich nedostali sanci novy denilsonovia, diaby-ovia, bischoffovia a neviem kto este

Reagovat
fantomas

To nesměj, je to jedinečná generace.

Reagovat
Counter

Vela je pro mě striker, a v útoku mě ani jeden z dvojky Murphy - Watt nepřesvědčil tak,aby ho nahradil (Sunu je Francouz). Nezapomeň, že 6 Angličanů stačí

Reagovat
fantomas

Čím víc, tím líp. Murphy furt marodí, Watt zraje jako víno. Oni se vyhrají a Velu přeskočí, to mi věř.

Reagovat
Counter

Velu nepřeskočí, do tohoto vysmátého kluka vkládám velké naděje Snad mě nezklame...

A když už, tak bych počítal spíš se Simpsonem - sám jsem zvědavý, jestli se prosadí

Reagovat
fantomas

Tak toho si dle mě nechá Wenger utíct, protože juniorku už přerostl a do áčka se jen tak neprotlačí, třebaže by na to samozřejmě měl, když tam může hrát/střídat někdo jako Bendtner.

Reagovat
honziss

Spíš Tomkins než Stanislas.

Reagovat
havrys99

určo, určo...Tomkins se mi líbil ještě před U19 u nás. Z něj něco bude...

Reagovat
honziss

To bude. Stejně jako ze Spence..

Reagovat
havrys99

Největší srdcař: Eduardo da Silva

Reagovat
smazaný uživatel

Alexander Hleb ktoremu aj rok po odchode na klube zalezi a kazdu malickost patricne okomentuje

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

A co Rosa?

Reagovat
havrys99

až dá po svym návratu stejnýho góla jako Eduardo Burnley....

Reagovat
smazaný uživatel

koli tomu bude srdciar?

Reagovat
havrys99

nenene, kdepak To byla jenom nadsázka. Obdivuju, že by se dokázal po tak strašný době znova dostat do formy jako dřív a ukázat všem, že tam patří. Eduardo sice ještě moc nehrál, ptž pořád přicházeli jiný zranění a já sám vim, jak těžký je se vrátit po tak těžkym zranění...uvidíme....

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bye bye Newcastle.

Reagovat
havrys99

Sestup Middlesbrough a Newcastlu mi těší jedinou věcí. Můžeme se těšit na zajímavý rošády ohledně přestupovýho období. Pochybuju, že hráči jako Downing, Tuncay, Wheater, Pogatetz, Gutierez, Martins, Guthrie, Bassong, Owen a další budou chtít nastupovat ve druhý lize....

Reagovat
r.mrazik

nejvetsi diver: Ronaldo a Gerrard

Reagovat
minoLFC

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

a co Drogba

Reagovat
r.mrazik

ok,tak teda vyberem divery z big 4: ronaldo je jasny, pak gerrard,drogba a hmmm,fibreglass?

Reagovat
smazaný uživatel

coze? ... ked uz tak Eboue, Persie, Adebayor ci Denilson ale oproti Drogbovi s kristinkou je to slaby odvar

Reagovat
smazaný uživatel

S Fabregasom ma pravdu,je to najvacsi diver u nas.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ked Adebayor sa vo svojom poslednom zapase za Arsenal tiez pekne predviedol

Reagovat
smazaný uživatel

ze ja este nevidel filmovat Fabregasa....

Reagovat
smazaný uživatel

Semifinale LM,napr.

Reagovat
fantomas

Naprostá kravina.

Reagovat
r.mrazik

nevim,co se ti nezda? placne sebou kdykoli muze...ja chapu,ze v arsenalu je to posledni dobou jeden z mala hracu,ktery se daji ztotoznit s klubem,ale to na tom nic nemeni...myslim,ze to je diver

Reagovat
Counter

diver možná je, ale ne největší - takového Adebayora nebo Eboueho bych pochopil spíš....

Reagovat
smazaný uživatel

A kto teda ? A nevyslovujem meno,ktore nechcem pocut

Reagovat
smazaný uživatel

*Nevyslovuj !

Reagovat
fantomas

Bendtner? Eboue, Ade, Persie - ti všichni padaj daleko častěj a daleko radši.

Reagovat
smazaný uživatel

Persie nemoze za to ze je taky krehky.

A zaroven taky dobry,takze ho superi radi skopavaju,potom to vyzera ze pada az prilis..

Ale to je len ocny klam !

Reagovat
smazaný uživatel

ano ,fnuk....chudacik stale ho okopavaju...Zobud sa kamo!

Reagovat
smazaný uživatel

Největší diver rozhodně býval Eboue. Jinak bych o nikom neřekl že je diver. Cesc, RvP občas něčemu přidaj, ale sami od sebe moc nepadaj.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty by si mal vediet, ze vacsinou ma netreba brat vazne

Reagovat
fantomas

To, že je křehký, nemá co dočinění s jeho kilometrovými lety. Holt chce dát na Bergkampa zapomenout až příliš okatě.

Reagovat
smazaný uživatel

Waškova posledna veta to pekne vysvetluje

Reagovat
fantomas

To ano, netvrdim taky, že je to diver, jen že padá radši a častěji.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

kdyz ja ho porad vidim,jak po kontaktu pada a mava rukama...ale asi mas pravdu,moc zapasu jsem arsenal nevidel,kazdopadne co jsem videl,tak pred pokutovym padal stejne jako ti dalsi napsany

Reagovat
fantomas

Fabregas, no to jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ashley Young

Reagovat
smazaný uživatel

COTTAGERS

Reagovat
smazaný uživatel

Tak máme stejné skóre jako Účka..škoda za ten dnešní poslední gól od Jonese, mohli jsme mít tu úplně nejlepší obranu.

Reagovat
Staenly10

Neví někdo,kde budu moct sledovat Championship?

Reagovat
smazaný uživatel

livesport.cz jinak to asi nepůjde

Reagovat
Staenly10

Reagovat
smazaný uživatel

myp2p.eu, atdhe.net, rojadirecta.com

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham,Stoke

Reagovat
havrys99

Nvm kdy jindy by chtěla Aston Villa do vysněný LM, když letošnéí sezonu to měla rozehraný nejlíp za poslední roky....

Reagovat
smazaný uživatel

trebars o rok bude boj o 4. flek este vyrovnanejsi .... Arsenal, Man. city, AVFC, Everton pred sezonou o tom bude kecat aj Tottenham

Reagovat
havrys99

Snad ne:)Já sem spokojenej s tim jak to je, Arsík tam je a to je hlavní.Chleba se láme většinou v tom nabitym programu na přelomu roků a tam AV začala letos ztrácet, ale nikdy nikdo neví co bude příště...Zřejmě bude záležet na letních přestupech....

Reagovat
havrys99

Nejpovedenější letní přestup: Silvestre ----> III. francouzská liga

Reagovat
smazaný uživatel

...Tottenham, Everton, AVFC, pred sezonou bude doufat i Wenger..

Reagovat
smazaný uživatel

... v titul

Reagovat
smazaný uživatel

Tak AW uz planuje utok na titul,tak cakam, ze podla toho budu aj vyzerat posily..

Reagovat
smazaný uživatel

3 relativne zkuseni hraci - 3x U21 z Ligue 1?

Reagovat
smazaný uživatel

Povedal : " Nebudem kupovat mladych,nadejnych hracov,takych uz mame dost" , tak dufam ze to aj dodrží...

Reagovat
Counter

ale nepřeháněj - Rosický, Aršavin, Fábregas, RvP, Eduardo, Clichy, Sagna, Touré, Gallas, to jsou všechno špičkoví hráči a Nasri, Walcott, Song a další jsou na nejlepší cestě stát se jimi taky...

Reagovat
smazaný uživatel

Bude nakupovat, lae viac menej ho do toho dotlacili akcionari...Vraj mu dali "cecat", dokonca tak ,ze verejne vyhlasil AW ze oni by sa mali stazovat co najmenej....vraj ceny akcii vdaka AW stupli za posledne roky... Ja myslim, ze pre tych akcionarov su asi neni vsetko "ceny akcii",tak ako pre fanusikov...AW vyhlasil...Vy si myslite ,ze som hlupy ??Ze keby mam 100 milionov na posili v banke, tak ich nevyuzijem...???Ale no tak pan Wenger ...samozrejme ze nie, pretoze ty veris svojim skvelym mladikom az az...

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný:-)Loni sedmnáctý letos sedmý:-)COYW!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sport.cz: Sunderland prohrál, ale s přehledem se zachránil - Tak zas tak dobré to nebylo...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten měl prostě zakončit kariéru v L´poolu

Reagovat
minoLFC

tak rafa mu ešte ponukal na rok zmluvu a miesto hrajuceho asistenta, ale chcel si ešte pravidelne zahrat...potom sa do Live vrati k nejakej funkcii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A přichází přestupové období nemůžu se dočkat

Reagovat
smazaný uživatel

Kaká za 100 do City

Gay do Realu za 101

Kulič do Blšan za 102 (Kč)...

Reagovat
smazaný uživatel

od 1.července do 31.srpna tipuju 17 článků o kauze ronaldo-real madrid a 14 článku o kauze Kaka-chelsea

Reagovat
fantomas

Já se spíš těšim na jeho konec. To totiž Wenger ohlásí příchod Butta coby třešničku na dortu jinak mimořádně nevydařeného léta.

Reagovat
smazaný uživatel

stal se z tebe čistokrevný škarohlíd.

Reagovat
fantomas

Spíš sem našeho bosse tak trochu prokouk, řekl bych.

Reagovat
smazaný uživatel

co takhle Linvoy Primus???

Reagovat
fantomas

Joo, kvuli němu bych klidně prodal Tourého. Stejně už je přezrálej.

Reagovat
havrys99

Tento způsob léta zdá se být poněkud nešťastným.

Reagovat
fantomas

A taky obvyklým.

Reagovat
smazaný uživatel

Az teraz som si vsimol ze za Man City striedal aj Vlado Weiss ml.

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

newcastle spadl no škoda, přiští rok jsou zpátky. jsem rád za hull, který to rozjel přímo skvěle na začatku sezony, zasloužili si zde zustat. boro konečně sestoupili !podle mě to je klub ktery v pl hraje naprosto "šedý" fotbal. klub bez nějake slavne historie, naprosto nevyrazny nesympatický klub. fulham tleskám co s tímto klubem udělal kouč

Reagovat
smazaný uživatel

Báječný týden. Slávinka slaví a Tygři z Hull City taky, byť z naprosto odlišných důvodů. Paradoxně měly oba týmy super podzim a mizerné jaro (no uznávám, hlavně z výkonů Tygrů mi často tekla voda ze zubů ), ale dopadlo to výborně. Příští rok ale budeme muset hrát líp. Aspoň doufám. Aston Villa mě sice naštvala v Praze, nicméně dnes jí děkuji za Hull City a za bodík v tipovačce.

Reagovat
Staenly10

. Bohužel ste se udrželi na náš úkor...

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, sorry, sorry. Zrovna tvůj smutek mě mrzí. Nezlob se na nás. Tak aspoň ta Slávie.

Reagovat
Staenly10

Alespoň to... Doufám,že se ještě příští sezonu zachráníte abysme vás mohli pořádně rosekat v PL...

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, jestli je v konfrontaci Magpies - Tigers od Magpiese vhodné slovo rozsekat, protože ty zvířecí přezdívky nejsou náhodné...

Reagovat
Staenly10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Staenly10

Abyste nedostali taky...

Reagovat
smazaný uživatel

V současné době ni...

Reagovat
smazaný uživatel

No nech bejt, to jaro bylo fakt na nervy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsme se zachránili společně, další šelma kočkovitá...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší hráč sezóny: Titus Bramble

Největší překvapení sezóny: Maynor Figueroa

Největší zklamání sezóny: Strelecka potence

Nejpovedenější posila: Lee Cattermole

Nejhorší posila: Won Hee Cho

Největší tragéd sezóny: Olivier Kapo

Nejlepší fanoušek: Chazy

Reagovat
Staenly10

Je vidět,že jde opravdujen o Wigan (tim ymslim ten poslední řádek)...

Reagovat
smazaný uživatel

To je prave ten jedinej bod, kterej se tyka cele PL

Reagovat
Staenly10

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný jak se u vás Bramble vypracoval (a nás ve vzájemném zápase potopil)

Reagovat
smazaný uživatel

Chtelo to s nim hrozne moc trpelivosti .. vy mate az moc narocny fanousky na stadione... ja cetl, ze i Ramage hraje dobre ve druhe lize. V NUFC to ma hrac tezky, ten tlak je velkej. Ve Wiganu mel klid se srovnat, s Brucem si probrat svoje slabiny a zapracovat na sobe. Pro hodne hracu je asi klub jako Wigan idealni. Vetsi klid, mensi naroky na vykony, mensi ocekavani.. Pennant se urcite taky zvedne. Bruce s nim skvele pracoval u Brums.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždy jsme hráli hodně týmově, pak jsme začli těžit z individuálních schopností jedinců (A.Cole,Ginola, Shearer) a tím postupně trpěl systém. Letos, bohužel, tam byly jenom náznaky v podobě (mimochodem neuveritelne) aklimatizace Jonase.

Reagovat
hefy

Největší překvapení je Bramble. Není pochyb o tom že překvapil i Maynor, ale ne takovým způsobem jako Bramble. Kdo by čekal, že se z obránce kterej byl pro smích stane jeden z nejelpších stoperů PL a neřikej mi, že nemůže mít všechno.

Nejvetší zklamání sezony je mimo střelecké potence, s kterou se to první polovinu sezony šlo, jak jsme se vypořádali s druhou polovinou.

A nejlepší fanoušek. Are ya kiddin' me?

Reagovat
smazaný uživatel

No jasne ze je, ale nechtel sem, aby sezral vsechno, jako v oficialnich ocenenich ..

Reagovat
hefy

Přesně to co jsem řekl at mi neodepisuješ, taks odepsal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ale nepsal, ze nemuze, ja napsal, ze nechci

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
honziss

OT: Nominace Anglie na kvalifikaci

Brankáři: Carson (West Brom); Green (West Ham); Robinson (Blackburn)

Obránci: Bridge (Man City), A Cole (Chelsea), Ferdinand (Man Utd), Johnson (Portsmouth), Lescott (Everton), Neville (Man Utd), Terry (Chelsea), Upson (West Ham)

Záložníci: Barry (Aston Villa), Beckham (AC Milán), Carrick (Man Utd), Gerrard (Liverpool), Lampard (Chelsea), Walcott (Arsenal), Wright-Phillips (Man City), Young (Aston Villa)

Útočníci: C. Cole (West Ham), Crouch (Portsmouth), Defoe (Tottenham), Heskey (Aston Villa), Rooney (Man Utd).

Great. Nevím kdy jindy by měl Green nastoupit jako jednička reprezentace než teď.

Reagovat
r.mrazik

Neville od nas? tyjo...prekvapko,nebo to bude nejaky rozluckovy zapas?

Reagovat
honziss

No, on jediný tam teď dle mě nemá co dělat. Jinak je ta nominace vydařená.

Reagovat
r.mrazik

taky si rikam,sice je od nas,ale....chapu to tak,ze je zkuseny harcovnik,ktery drzi partu a je dulezity do tymu,plus dokaze zahrat na stoperu i na bekovi...

Reagovat
hefy

Neville Robinson

Ta nominace se mi hodně líbí, ale řikam si že místo Carsona tam mohl být Kirkland a ani Bramble by tam nebyl na škodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Anglie je opravdu slabá..

Reagovat
honziss

Důvod?

Reagovat
smazaný uživatel

V útoku jediný opravdu top je Rooney, silná záloha, ale ochuzená o to, že Gerrardovi s Lampsem to spolu nejde, pravý bek a gólman. Anglie má teď o třídu horší kádr než Argentina, Brazílie, Španělsko.. Navíc Chorvatsko, Rusko, Itálie to jsou týmy, které dokáží hrát jako tým, a to mi u Anglie už dlouho chybí..

Reagovat
smazaný uživatel

RB je v poho....Mne tam chýba skôr poriadny DM....

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo hraje DM? Carrick, nebo Barry? Vždyť jsou oba CM ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Carrick je defenzivní záložník....až budeš něco hodnotit, tak aspoň o tom něco zjisti.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď v poslední době hraje DM, ale jinak je to CM co jsem viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Už když hrál v Tottenhamu, tak to byl defenzivní záložník se vším všudy.

Reagovat
smazaný uživatel

Schválně jsem se kouknul na všemožný stránky a pořád vidím CM Umí zahrát i dozadu, tak tam bývá využitelnej..

Reagovat
honziss

Je to staženější CM.

Reagovat
smazaný uživatel

Na jaký stránky? Nějaký football manager ne?....ty mi tady nebudeš ponaučovat, kde hraje Carrick.

Reagovat
honziss

Vůbec nevíš o čem mluvíš. Jediný top v útoku je prý Rooney, haha. Proč podle tebe nejsou ostatní útočníci na takové úrovni aby jsi je uznal jako vhodné pro reprezentaci? Nehrajou v B4? Tohle nechápu. Gólman je podle tebe ? Carson je kvalitní gólman, jen na něj zbylo místo pouze u WBA s tragickou obranou, Robinson je taky dobrý, akorát občas udělá kiks a Green patří ke špičce nejen v PL, ale v celé Evropě. Silnou zálohu degraduješ slovy, že tomu a tomu to spolu nejde. Chtělo by to trochu přehled i v té Anglii než tady začneš točit něco o "slabé" Anglii.

Reagovat
honziss

A pravý bek obsazený Johnsonem je podle tebe taky ? Tohle opravdu nemůžeš myslet vážně, neznalost neomlouvá.

Reagovat
smazaný uživatel

Vynikajících pravých beků je hodně a Johnson opravdu není lepší než Alvés, Maicon, Ramos.. Gólman je slabina Anglie už od dob Seamana to mi nepovídej.. Útok taky není moc TOP tam si představuju hráče jako Vila, Messi, Ibrahimovič, Benzema a taková měřítka snese jenom Rooney to mi taky nepovídej.. stopeři jsou taky hodně dobří a levý bek jeden z nejlepších, ale jinak je Anglie hodně slabá a bude hodně ráda, pokud Capello nastaví dobrou taktiku a dostane se do semi-finále MS.

Reagovat
honziss

Všechny tvé hypotézy jsou jen jakousi snůškou matematických výpočtu a pověstí z kterých čerpáš. Johnson samozřejmě klidně může být na úrovni Alvese, Maicona, jeho problémem ovšem bylo, jak s ním zametla Chelsea, resp. jak s ním zacházal Mourinho. To je jeho jediný nedostatek že teď musí hrát v podprůměrném Pompey. To, že gólman je slabina Anglie "už od Seamana" je přežitek, o který se opíráš, přičemž samozřejmě už není pravdivý. Nemůžu za to, že jsi neznalý a např. Greena jsi asi letos neviděl chytat. Top útočník podle tebe musí hrát ve velkoklubu nebo v klubu pravidelně hrajícím evropské poháry, evidentně to z tvého textu vyplývá. Schválně mi zkus říct kolikrát jsi letos viděl každého z útočníků v nominaci.

Anglie rozhodně není slabá, to je poněkud šílená domněnka, kterou jsi asi nabral opravdu jen tím, že jsi v Anglii neznalý, když to tak řeknu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozřejmě koukám jenom na zápasy, které bývají v televizi.. Internetové přenosy nestíhám, protože mám raději jiné ligy.. Když tedy Johnson je na úrovni Maicona, nebo Alvése, tak mi řekni proč si toho tedy nevšimnou i trenéři těch velkých klubů? Když třeba zrovna United by tam někoho opravdu TOP potřebovali.. To máš lepší odhad na hráče než SAF? ::ee:::

Top útočník nemusí hrát ve velkoklubu, ale když v něm nehraje tak alespoň musí mít top statistiky. A s těmi brankáři?? Když je Green tak opravdu dobrý proč tedy nenastupuje za Anglii už déle, když tam jsou chybující gólmani?

Reagovat
smazaný uživatel

Proc teda Johnsona nahani Liverpool?.. podle jakych meritek se pak hodnoti velikost klubu?

Reagovat
smazaný uživatel

A jinak nechapu, proc by mel potrebovat MU nekoho top na RB, kdyz tam ma Browna, Nevilla, podle mnohych supertalenta Rafaela a nema tam prakticky zadnou slabinu?

Statistiky jsou irelevantni, takovy Cole s Crouchem svoji hrou, vyhranyma soubojema ziskaji tolik micu pro tym a jsou na zacatku tolika golovych akci, ze jsou daleko prinosnejsi, nez kdyby meli gol na dva zapasy.

Proc? Protoze Capello toci golmany a zkousi, kdo se mu uplatni nejvice. Proto chytal napriklad nahradni brankar MU, Foster. Zkousi se.

Reagovat
smazaný uživatel

Statistiky můžou být irelevantní, ale nesmí se na ně zapomínat.. s takovou by byl Slepička, nebo Holenda nejlepší hráč Sparty..

Reagovat
smazaný uživatel

Nahání ho Liverpool? Ten nahání i Armanda a skupuje hráče, kteří se do základu Španělska nedostanou ani omylem. To si myslím, že má honziss lepší scoutské předpoklady než Rafa

Reagovat
honziss

Teď už to táhneš do absurdna, třeba tou narážkou s SAF. Jednak je otázka koho považuješ za velký klub, berme tedy že B4. Chelsea si ho všimla, ale zametla s ním jak s kusem hadru, Liverpool si ho nevšiml, protože Rafa. Wenger nekupuje Angličany a Man Utd na pravou obranu hráče opravdu nepotřebuje - Neville, Brown, případně Hargreaves (být zdravý), k tomu si SAF koupil Rafaela. Očekávám že letošní léto už přestoupí do kvalitnější celku s většími ambicemi.

To, proč Green nenastupuje pravidelně za Anglii se neptej mě. Podle mě už dávno měl jedničkou být, vzhledem k tomu že už nějakou dobu patří do Top 3 brankářů PL.

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak koukněme se Když jsem tady minule říkal, že mě osobně se líbí Wes, tak jste se mi všichni vysmáli.. Dobrá podle mě osobně je Wes vynikající, ale podle zdejších odborníků tomu tak není.. Rafael je mladý a Neville zase už trochu starý..

Reagovat
honziss

Wes je samozřejmě výborný hráč, jen hold byl letos zraněný. Neville je starý, ale zkušený. Rafael je mladý, ale perspektivní. Man Utd tam má tedy tři hráče, proč by tedy potřeboval dalšího RB?

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož jsem tam nepočítal Wese, tak tam byl věčný lazar(Owen), mladík a stařík... Kdyby ale Johnson byl opravdu tak dobrý jako Maicon, nebo Alvés, tak by prostě o něm bylo mnohem více slyšet, kluby by se o něj doslova přetahovali.. Prostě není lepší a ani se jim nevyrovná..

Reagovat
honziss

Nevyrovná se jim ve Španělsku či Itálii, stejně jako oni se jemu nevyrovnají v Anglii.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě tu celou dobu mluvíme o mezinárodním fotbale..

Reagovat
honziss

Pak se jim nevyrovná v jejich reprezentaci, stejně jako oni se nevyrovnají jemu v jeho reprezentaci. Je to úplně stejné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale reprezentace Anglie se zase nevyrovná reprezentaci Brazílie..

Reagovat
smazaný uživatel

Maicon , Alves som zvedavy co Brazilia s tymito "superobrancami" dosiahne na MS

Reagovat
smazaný uživatel

To uvidíme.. Argentina má ale větší šance.

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě oba dva hrat nebudou, ani jeden nebude hrat v zaloze takže rozhodne každa prkotina v přípravě. ja to vic přeju danimu ale nestranně tipuju maicona

Reagovat
smazaný uživatel

Mas pocit, ze o nem neni dost slyset, kdyz vyhral nejlepsi RB v PL na ukor toho Portugalce v CFC???.. Anglicani jsou proste vzdycky trochu vic v ustrani, protoze jsou pristupni prestupum jen ve svy lize. Takovy Alves je znamy taky proto, ze ho chtela cela Evropa, Johnsona tohle nikdy nepotka, protoze by mimo PL asi ani nesel a malokdo by mel trpelivost to s Anglicanem zkouset. Na ostrovech ma ale velkou reputaci a zajem je o nej velky. Podle me to prehanis a Johnsona si videl hrat sotva trikrat v zivote

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš tak 5x v téhle sezoně Ale třeba o takového Owena, Ria, Shearera, Gerrarda, Lamaprda, A. Cola... býval zájem i v Evropě, problém spíš byl, že to byli opravdu ti TOP hráči. Já nechci snižovat kvality Johnsona, třeba jednou takovým velikánem bude 25 let ještě není na obránce tolik..

Reagovat
Tomanatura

A stejně hrává jen Johnny O´Shea Po brownovi je to jasná 2 volba.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten je ale dobrý hlavně přístupem

Reagovat
smazaný uživatel

??? slabá takový mančaft má na titul mistra světa ! A to hlavně díky "italovi" na lavičce,který hvězdy srovnal a angličané konečně "fungují" jako tým!

Reagovat
smazaný uživatel

Ne*ville

Reagovat
smazaný uživatel

aspon West Bronwich Albion neni takovej propadak jako minulej rok Derby,kterej mel na konci sezony uzasnych 11 bodu.......

Reagovat
smazaný uživatel

Bronwich no

Reagovat
honziss

Jojo, hahaha, ty jo, aspoň že tak, že jo. Že tys to, ty uličníku, čekal, že WBA bude letos jako Derby co?

Reagovat
fantomas

Reagovat
Xavi8

Konecne dostal sancu aj mlady Weiss

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ja sem to necekal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem teda zvědavý, jak se Newcastle uzdraví, aby ta rakovina nezačala metastázovat jako u Leedsu, jehož boje o postup do druhé ligy (k překvapení vás všech) jsem bedlivě sledoval...

Reagovat
fantomas

Hmmm, bys moh poreferovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Zomrieme údivom. To ako by bolo predpísané, že máme o tebe mienku ako o obmedzenom fanúšikovi (netvrdím, že niekto nemá )

Reagovat
smazaný uživatel

Porovnání před finále LM (2mistři-2záchranáři-2stejné výsledky, ale ...?) Barca-Osasuna 0:1 (odevzdané tři body pro "záchranáře")!! Hull-MNU 0:1 (žádné rozdávání pro"záchranáře")

Reagovat
smazaný uživatel

... to je prostě Anglická Premier League

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá poznámka,ale? ... WHU tenkrát musel vyhrát(na rozdíl od Hullu, což možná se projevilo na výsledku a to byla i docela nezvyklá souhra,že tentokrát vlastně prohrály všechny ohrožené mančafty-věc jinde nevídaná!) a taky ta "perlička" s Tevezem, který pak stal hráčem MNU !

Reagovat
smazaný uživatel

..... a ten zápas "doslova" napodobnil víkendovou Barcu - ta už doma slavila titul(koho by pak zajímal výsledek...) a Osasuna taky musela !

Reagovat
smazaný uživatel

škoda Fulhamu ale bez gólu se prostě vyhrát nedá..

Reagovat
Zoso

Na tom zápase jsem byl a Fulham potřeboval víc než jen gol, hlavně hru. Protože Everton je téměř k ničemu nepustil krom jedné gólovky z úvodu. Ale pak je už Everton přehrával a dal 2 zasloužené góly. Ikdyž to nebyl super zápas, tak ta atmosféra, kterou výhradně obstarávali fans Evrtnu byla ůžasná

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele