38. kolo
24.05.2009 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Newcastle klouže o patro níž, proti Ville se mu nakonec skórovat nepovedlo

Dvojnásobný vicemistr Premier League z Newcastlu padá! Katem tradičního celku se stal Gareth Barry, jehož branka z 38. minuty rozhodla o těsném triumfu birminghamských. Magpies by přitom díky výhře Manchesteru v Hullu stačila i jen pouhá remíza.

Třebaže Aston Villa zahájila utkání svou příležitostí, když váhajícího Colocciniho přeskočil Agbonlahor a jen těsně přehlavičkoval Harperovu klec, co nevidět se dostala pod pořádný tlak. V rozmezí deváté a třinácté minutě totiž Newcastle zahrozil hned třikrát. Nejprve svůj pokus dokonale skryl Duff, avšak Friedel nakonec zasahovat ani nemusel, pak Taylorovu ránu z otočky zastavoval až na brankové čáře Cuellar a nakonec přišel i Martinsův volej, opět spadající do kategorie nepřesných. Po této velkolepé přehlídce schopností Magpies se o slovo zprvu nenápadným způsobem přihlásila Aston Villa. K Milnerově zblokované přihrávce se na hraně šestnáctky dostal Gardner a proti jeho následné pumelici se musel Harper vytasit se vskutku brilantním zákrokem.

Jenže i on byl krátký proti známému úsloví "nedáš, dostaneš". Newcastle spálil během chvíle tři šance, pak kapituloval po jedné hodně nešťastné situaci. Barryho střela mířila průkazně vedle, jenže do její trajektorie se vložil Duff a Harper se mohl na brankové čáře kroutit, jak chtěl, ale nebylo mu to nic platné. 38. minuta - 1:0. A mohlo být ještě hůř, kdyby záhy do Carewova centru sáhl Agbonlahor poněkud šikovněji. Ani Newcastle se však nehodlal jen tak vzdát, a tak v nastavení první půle ještě Martins pálil těsně vedle.

Se začátkem druhé půle se obrázek hry nijak diametrálně nezměnil. Jestli někdo tlačil, tak Villa, a jestli někdo měl šance, rovněž to museli být birminghamští. Jako v 52. minutě, kdy jen o kousek minul Young. Fanoušci Newcastlu byli takřka zticha, nadále je umlčovala nejistota a nabývající starosti. Jeden gól v tuto chvíli stačil Strakám k záchraně, neboť Hull prohrával s Manchesterem, jenže namísto toho, aby ony bušily do protivníkových vrat, samy si přidělávaly vrásky na čele. V 70. minutě kupříkladu Butt ztratil míč na ose hřiště, čímž dovolil Barrymu vpád do pokutového území a nebezpečnou střelu, která prosvištěla jen kousek vedle tyčky. Za osm minut pro změnu podklouzl Taylor a Newcastlu může žehnat bohu, že se Carewovi koncovka pranic nevydařila. Koncovka zápasu už byla ze strany Magpies neskutečně nervózní, což podtrhlo i vyloučení Edgara po druhém žlutém zákroku na Younga.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2 A Nevcastle padá

Reagovat
smazaný uživatel

Kurňa Newcastle,vsadil jsem na vás,že nesestoupíte,tak s tim koukejte něco udělat.

Tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Devil

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

newcastle da to tohto zapasu vsetko a vyhra 1-2...musi co by to bolo za PL bez newcastle..

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Budu držet palce Straky.. Snad vám pomůžem výhrou nad Sunderlandem..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bez newcastetlu to už nebude ta premier league ktrerou jsem znal. Budu fandit dál v dobrém i ve zlém v nemoci i ve zdraví. NUFC forever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Takle so o premier league nehraje !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele