38. kolo
24.05.2009 17:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Manchester United 0:1

To bude děkovných dopisů od manažera Browna směrem do Villa Parku. Hull se totiž i přes prohru udržel v Premier League právě díky výhře svěřenců Martina O’Neilla nad Newcastlem. A tak až po více jak minutě od závěrečného hvizdu propukly na KC Stadium obrovské oslavy. Manchester stvrdil další mistrovskou sezónu výhrou, díky přenádhernému gólu Gibsona.

Hull cítil proti značně pozměněnému Manchesteru šanci a první minuty byly ve znamení jeho aktivity. Ale stále se nemohl dostat do zakončení, akce končily nepovedeným rohem, přímým kopem nebo zbytečnou ztrátou balonu. A tak se začali probouzet i hosté, aby ve 24. minutě přišla první dobrá střela. No, dobrá, přímo dokonalá bomba z třiceti metrů na vzdálenější tyč od Gibsona, který tak přetavil chytrou přihrávku Machedy ve vedoucí gól.

A právě mladíček Macheda, který letos rozhodl již dvě utkání, mohl bleskurychle navýšit, když v pádu usměrnil přízemní centr mezi tři tyče, ale Myhill pohotovým zákrokem zastavil míč těsně před brankovou čarou. Snaha Hullu přicházela vniveč, ale když Turner v dobré pozici hlavičkoval vysoko nad, nechybělo mnoho, aby Wellbeckova střela do protipohybu znamenala dvougólové vedení. Pro štěstí domácích míč branku těsně minul. Kolem druhé tyče putoval i míč vyslaný z kopačky Machedy, který z čtrnácti metrů zkoušel překvapit Myhilla.

Na druhé straně poté přišla konečně střela mezi tři tyče. Geovanni vrátil míč na vápno, kam si nabíhal Dawson a parádní střelou pod břevno nechal vyznamenat Kuszczaka. To ale bylo od Hullu vše, nejradostnější okamžik, který zvedl fanoušky ze sedadel, se tak stalo oznámení o vedoucím góle Aston Villy, který znamenal prvoligovou příslušnost i přes prohru.

Druhý poločas mohl dobře odstartovat Barmby, nicméně jeho hlavičku ze tří metrů zpacifikoval dobře vyběhnuvší Kuszczak. Jinak se ale změna stran stala fatální chybou celého zápasu. Šance zničehonic opadly a pohled na KC Stadium nabízel pouze úmornou, leč neúspěšnou snahu Hullu o vyrovnání.

Až dvacet minut před koncem se do reálné šance dostal Macheda, ale po brejku, ke kterému zavelel Martin, střílel v pádu nepřesně. K pěkné střele se po pěti minutách uchýlil Eckersley, který si narazil s Martinem a z první pálil z dvaceti metrů ke vzdálenější tyči, jenž minul jen o decimetry.

Je to až k nepochopení, ale o záchranu hrající Hull si proti rezervnímu Manchesteru vybojoval další nebezpečnou střelu až sedm minut před koncem řádné hrací doby, když Turner poslal hlavičkou oblouček na zadní tyč, kam na poslední chvíli doběhl Kuszczak. Na druhé straně se o překvapivou střelu z hranice šestnáctky pokoušel Nani, ale jeho pokus k bližší tyči vyrazil Myhill. Nicméně se i přes prohru mohli domácí radovat, když dvě minuty po skončení jejich vlastního zápasu přišla na stadión zpráva o stejném neúspěchu Newcastlu.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Manchester to pustí a Hull se tím pádem zachrání

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester nastoupí pouze s náhradníkama...to už je jisté,ale věřím,že i náhradníci porazí Hull,protože se budou chtít ukázat.

Tip 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

V Anglii se to nepouští a pokud nastoupí za Manchester ti co moc nehrají o to víc budou bojovat.Hull se ale může třeba zachránit i když prohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester musí vyhrát, aby měl Newcastle šanci na záchranu.... doufám, že to tak dopadne, bylo by škoda, kdyby o něj PL přišla ....

Reagovat
Devil

1:2 za straky.

Reagovat
smazaný uživatel

Hull!! to zvládne.. doufám i když je mi strak líto... ale hráli celou sezónu úplně kulový :-)

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Už to není ten Hull City, který potrápil jak na Fly Emirates, tak na Old Trafford...Myslím si že Alex postaví náhradníky a i oni předvedou že umí hrát fotbal...tip: 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Muzete mi rict proc hraje na nova sport misto manchesteru nejaka posrana Aston villa????

Reagovat
smazaný uživatel

¨koukam dneska hráli samý mladíčci nebo hráči co nenastoupí do finále champions league v římě..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele