Aktuality

Japonce by na jihoamerickém šampionátu mohli nahradit Španělé

Po odhlášení Japonska by mohli dostat pozvánku na mistrovství Jižní Ameriky světoví a evropští šampioni Španělé. Japonci svůj start odřekli kvůli následkům ničivého zemětřesení a vlny cunami a pořádající konfederace CONMEBOL nyní hledá dvanáctého účastníka tradičního šampionátu.

Mexes předčasně dohrál kvůli zranění kolena

Pro obránce AS Řím Philippa Mexese předčasně skončila sezona kvůli těžkému zranění kolena. Francouzský reprezentant si přetrhl zkřížený vaz v levém koleni a čekají ho tři až čtyři měsíce bez fotbalu.

Do konce května bude jasno, zda Slavia získá licence

Klubům první ligy dnes vypršel termín pro podání žádosti o udělení profesionální licence, která je nezbytnou podmínkou pro start v příštím ročníku nejvyšší soutěže. Licenční komise nyní bude vyhodnocovat podklady od jednotlivých celků a posuzovat, zda splňují podmínky řízení. Jasno o udělení licencí by mělo být nejpozději do 30. května.

Owen: Když to bude možné, rád bych v Manchesteru zůstal

Ačkoliv Michael Owen v Manchesteru United především díky četným zraněním nastupuje jen sporadicky, rád by si svůj pobyt na Old Trafford prodloužil, současná smlouva mu vyprší po sezóně. Owen letos nastoupil v rudém dresu jen k devíti zápasům a jeho budoucnost je nejistá, kdyby to však šlo, chce jí anglický útočník spojit s Rudými Ďábly...

Buffon zůstane, Del Neriho budoucnost jistá není, zní z Juventusu

Agent Gianluigi Buffona sice v posledních dnech zpochybnil budoucnost svého svěřence v dresu Juventusu, a tak média okamžitě začala spekulovat, kam by mohl zkušený italský gólman v létě zamířit, ale vedení Juventusu hlásí, že Buffon zůstává v Turíně. Tak jisté už to však nemá trenér Luigi Del Neri, o něm se bude teprve rozhodovat...

Manchester měl jen štěstí, vzpomíná Čech na finálovou prohru

I po třech letech brankáře Petra Čecha mrzí prohra s Manchesterem United v moskevském finále Ligy mistrů, v němž Chelsea podlehla odvěkým rivalům až v penaltovém rozstřelu. Osmadvacetiletého gólmana a jeho spoluhráče teď žene touha po odplatě.

Vůbec jsme o sobě nepochybovali, vzkázal Barrios

Dortmund po dvou zápasech bez výhry v sobotu zabral a porazil nebezpečný Hannover 4:1, svěřenci trenéra Jürgena Kloppa se tak opět o kousek přiblížili mistrovskému titulu. Podle Lucase Barriose dva nezdary BVB nijak nesrazily, o titulu přesto zatím rozhodnuto není.

Bývalý kouč Portugalců Queiroz povede fotbalisty Íránu

Novým trenérem íránské reprezentace se stane Portugalec Carlos Queiroz. Bývalý kouč Portugalska, Realu Madrid nebo asistent v Manchesteru United to potvrdil agentuře Lusa s tím, že s íránským svazem dohodl na spolupráci na tři a půl roku.

Real i Inter po ligových trablech vyhlížejí reparát v Lize mistrů

Hrůzný víkend si prožili v ligových soutěžích fotbalisté Realu Madrid a Interu Milán a nyní se touží rehabilitovat v úvodních zápasech čtvrtfinále Ligy mistrů, v níž jsou před úterními duely s Tottenhamem Hotspur respektive Schalke 04 stále považováni za spolufavority.

Kouč Českých Budějovic Šilhavý má dál důvěru vedení

Jaroslav Šilhavý zůstává trenérem českobudějovických fotbalistů. Vedení klubu mu i po nedělní domácí remíze 0:0 v důležitém záchranářském souboji se Slováckem vyjádřilo důvěru, i když v reprezentační pauze avizovalo, že v případě neúspěchu v nadcházejících dvou zápasech se Slováckem a s Ústím nad Labem sáhne ke kompletní změně realizačního týmu.

Deschamps: Už jsem začal dělat plány na příští sezonu

Hodně často se ve francouzském tisku píše o budoucnosti Didiera Deschampse a radost z toho nemá ani samotný kouč. Mistr světa a Evropy nyní vede Marseille a úřadujícího mistra Francie už pomalu začíná připravovat na příští sezonu...

Delneri: S výkonem a výsledkem jsme všichni spokojeni

Ideální příležitost k přiblížení se čtvrté příčce tabulky Serie A včera propáslo římské AS. To do dohrávky 31. kola italské nejvyšší soutěže šlo s vědomím, že Lazio a Udinese své duely prohrály, zaváhali ale i Giallorossi, doma podlehli Juventusu 0:2...

O prezidentskou funkci FIFA se ucházejí jen Blatter a Bin Hammám

O funkci prezidenta Mezinárodní fotbalové federace FIFA se budou ucházet pouze současný šéf Sepp Blatter a jeho vyzyvatel Muhammad bin Hammám. Jako jediní podali své kandidatury do páteční půlnoční uzávěrky. Federace čekala s oficiálním oznámením do dneška, aby mohly přihlášky projít ověřovacím procesem.

Cosmi v Palermu skončil. Rossi zpátky ve funkci

Palermo podruhé v sezoně mění trenéra. Na včerejší vysokou porážku 0:4 v sicilském derby v Catanii doplatil Serse Cosmi, který tým vedl teprve od konce února. Prezident Palerma Maurizio Zamparini poté opět vsadil na jeho předchůdce Delia Rossiho.

Porto slaví titul díky sladké výhře nad Benfikou

Hráči FC Porto se popětadvacáté v historii stali portugalskými mistry. Titul si zajistili již pět kol před koncem soutěže, když porazili svého hlavního rivala Benfiku Lisabon na jejím hřišti 2:1. A to i přesto, že dohrávali dvacet minut v deseti.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele