Africký zápisník XIV. aneb Egypt zachránil kouzelný Kokamžik

30.01.2017, 10:30
Názory a komentáře
Kouzlo Hervého Renarda tentokrát pominulo už ve čtvrtfinále. Maroko s mírně favorizovaným Egyptem sehrálo vyrovnanou taktickou bitvu a ve druhé půli mělo více ze hry, jeden rohový kop ho však zradil. Předtím si už šesté semifinále v řadě zajistila Ghana, a to ve svém typicky umolousaném stylu...

Statistika Egypťanů momentálně bere dech. Za minulých šest zápasů mají skóre 6:0 a opět potvrdili pověst specialistů na vyřazovací zápasy Afrického poháru. Během posledních deseti inkasovali všehovšudy pětkrát a v rámci celého šampionátu čekají na přemožitele už 23 utkání.

Ghaňané potvrdili proti DR Kongo roli favoritů přesně, jak je jejich zvykem - v první půli jevili pramalý zájem o dění na hřišti, po pauze se ujali vedení, pak o něho přišli a nakonec zvítězili díky individuálnímu selhání soupeře. Konžanům nebyl k ničemu ani závěrečný tlak, Ghana prostě ve čtvrtfinále nevypadává.

Tolik ale k úvodu, teď už si pojďme oba zápasy rozebrat zevrubněji...




DR Kongo - Ghana 1:2

29.01.2017 17:00

Góly: 68. Paul-José M'Poku - 63. Jordan Ayew, 78. André Ayew (pen.)

Více informací k zápasu

1. Dieumerci Mbokani a bratři Ayewové jsou dokonalými miniaturami svých týmů. Neutrální fanoušci měli při sledování prvního včerejšího utkání jasno: Demokratická republika Kongo zanechala na hřišti mnohem lepší dojem než vítězná Ghana. Kouč Florent Ibengé dokázal načasovat formu svých svěřenců tak, že favorizované Černé hvězdy v úvodním dějství dokonale ztrapnili - a ačkoliv si za to do značné míry mohla Ghana svou trapností sama, neměli bychom zapomínat na obrovský kus cesty, kterou stále ještě neznámý konžský kouč za posledních dva a půl roku urazil.

Leopardi byli letos silnější než před dvěma lety, kdy si nakonec se štěstím dokráčeli pro bronzové medaile; tehdy to z jejich strany byl pořád ještě především zábavný chaos, letos to však už vypadalo, že Ibengé přesně ví, co chce hrát. Konžané oplývají spíše fyzickou silou a rychlostí než taktickou vyspělostí a herním klidem, i tak se ale dokázali plynule zařadit mezi kontinentální špičku...

...chyběla jim však vyrovnanější kompozitura. Nejlépe to ilustroval zkušený forvard Dieumerci Mbokani - nepřekonatelný ve vzduchu, skvělý zády k bráně, prakticky nebránitelný. Zkrátka hráč, který se do šancí dostává s lehkostí a samozřejmostí elitního útočníka. Jenže když měl v sedmé minutě možnost v tisíciprocentní šanci otevřít skóre, nepochopitelně selhal, a podobný amatérismus v zakončení neukázal v zápase naposledy.

Porovnejte to s Jordanem a Andrém Ayewovými, kteří byli na hřišti dlouho neviditelní, ale nakonec - když to jejich Ghana potřebovala nejvíce - chladnokrevně rozhodli. Lepší symbolická redukce včerejšího zápasu (potažmo týmů Konga a Ghany jako takových) neexistuje.

2. Je na místě ptát se po skutečné příčině ghanských úspěchů. Černé hvězdy postoupily do semifinále pošesté v řadě. To je úctyhodná série, která slouží jako testament světového talentu této generace - či alespoň jejích největších opor. Mějme přitom na paměti, že oba Ayewové, Atsu, Mubarak, Partey či Amartey mají před sebou ještě mnoho potenciálních let na vrcholu (a polovina z nich na něj zatím ani nedosáhla). Přesto ale ve vzduchu zůstává trpká pachuť: Ghana si, opticky vzato, postoupit nezasloužila.

Není to poprvé. Tým Avrama Granta působil rozháraně už ve skupině, a pokud půjdeme zpátky v čase, zjistíme, že skutečně impozantní dojem vyvolával naposledy někdy pět, šest let zpátky. Včerejší zápas se dá svést na štěstí - problém je v tom, že totéž můžeme říct i o dvou skupinových výhrách, o stříbru z před dvou let... a v určitém okamžiku už "štěstí" jako objasnění konstantní výsledkové křivky přestává stačit. Ten okamžik je dávno za námi. Proč tedy Ghana neustále postupuje?

Taktikou to není; takto můžeme mluvit o Egyptu nebo Burkině. Entuziasmus? Podívejte se na Senegal a Kongo; takto vypadá entuziasmus. Absolutní kvalita? Jistě - jenže tou letos disponovali i Alžířané a Sloni.

Skutečným důvodem dlouhodobé ghanské úspěšnosti je totiž něco, proti čemu se přímo na hřišti nedá moc bojovat. Snad bychom to mohli nazvat "sdílenou zkušeností", snad mentalitou - ne vítězů, ne bojovníků v pravém slova smyslu, ale spíše nezmarů. Ghanu je extrémně těžké porazit, protože celá Afrika za ta léta podvědomě ví, že Ghana se před semifinálovými branami zkrátka porazit nedá. Možná to zní jako hloupost, napadá vás ale lepší vysvětlení?

3. Souboj s Kamerunem bude bitvou o hledání konzistence. Poslední krátká poznámka na závěr: Ghaňané jdou v semifinále na Kamerun, tým, který byl nejslabší už mezi finální osmičkou, a teď to samozřejmě platí o to více. Budou jasným favoritem, mají lepší hráče, jsou zkušenější, navrch už nejspíš budou moci spoléhat na návratilce Gyana. Jestliže Kamerunci platí za "letošní Mali", Ghanu nelze nazvat jinak než prostě (letošní, loňskou, předloňskou...) Ghanou. Černé hvězdy jsou schopné rozjet na hřišti takový kolotoč, že by Nepřemožitelným Lvům nemusel být nic platný ani dosud skvělý gólman Ondoa.

Přesto však mají oba týmy jednu věc společnou - zdánlivou neschopnost zahrát dobře po celých 90 minut. Už ve skupinách se jak Kamerun, tak Ghana prezentovaly bipolární hrou plnou střídání "manických" a "depresivních" fází (volně parafrázováno), načež ve čtvrtfinále je k úspěchu shodně dotlačila houževnatost a individuální záblesky (Ondoa, Ayew). Jak asi může vypadat souboj dvou týmů, které "ošklivým" způsobem vyřadily dva nejzábavnější účastníky celého turnaje, když navrch začíná jít o všechno?

Hugo Broos a Avram Grant dobře ví, že jak Hvězdy, tak Lvi zatím čekají na opravdu vydařený zápas. Nebo alespoň část zápasu delší než 45 minut. Pokud se to někomu z nich podaří prolomit, nejspíš postoupí - pokud ne, do finále jde Ghana. Setrvačností.

(dz)



Egypt - Maroko 1:0

29.01.2017 20:00

Góly: 88. Mahmoud Kahraba

Více informací k zápasu

1. Včera jsme pěkně zblízka nahlédli (odvrácenou) tvář Hervého Renarda. Lidé se často ptají, proč Hervé Renard nikdy neprorazil na klubové úrovni. Odpověď je ve své složitosti celkem jednoduchá: je to prostě turnajový kouč, který dovede těžit z kouzla okamžiku. Že se tak přizpůsobivý trenér nikdy neadaptoval na klubové scéně, je sice poněkud zvláštní, ale pořád ne nepochopitelné. Běh na dlouhou trať nejspíš zkrátka není pro něho, a tady se to vlastně v menším měřítku potvrdilo.

Maskovat hrubé nedostatky útočné trojky (bez pořádných alternativ) zkrátka šlo jenom po určitou dobu. O Bouhaddouzovi si více povíme níže, ale nebylo to jenom o něm. Fayçal Fajr je sice skvělým exekutorem standardních situací, ale stěží něčím víc. A 19letý levý křídelník Youssef En-Nesyri jednou může být dobrý, ovšem v tuhle chvíli působí zhruba stejně syrově jako suši. Své pavoučí tělo se dosud evidentně nenaučil používat a vzhledem k mizerné koordinaci často fauloval jen tím, že prostě běžel.

Ony fauly, to je právě ta odvrácená tvář Renardových týmů, kterou avizuje nadpis tohoto bodu. Maroko v první půli rovnalo se učiněnému ztělesnění cynismu; na prostoru 45 minut vyprodukovalo stěží uvěřitelných dvaadvacet nedovolených zákroků, přičemž většinu z nich šikovně soustředilo kolem půlící čáry, čímž dokonale paralyzovalo egyptskou ofenzívu. Marocká špinavá hra se zároveň promítla i do soustavného blokování rychlé rozehry standardek, což je opět jeden z poznávacích znaků pragmatických Renardových výběrů. A znovu jeden ze základů nekoukatelného prvního dějství.

2. Kraje hřiště byly opět středem pozornosti. Přesně jak se čekalo. Jiná varianta v podstatě neexistovala. Maroko svou největší ofenzivní sílu (z otevřené hry) odvozuje od křídelních beků Mendyla s Dirarem, zatímco egyptský střed pole podpíraný nudnou stálicí Tarekem Hamedem prostě nikoho nemůže zajímat. Jeho podmínkou je konzervativní, disciplinované fungování - ať už vedle Hameda nastoupí kdokoliv. Včera to byl obránce Ahmed Fathy, který nalevo uvolnil místo pro turnajového debutanta Karima Hafeze, a to se Cúperovi málem vymstilo. S pravou stranou o Dirarovi, Fajrovi a Boussoufovi by si nikdo moc zahrávat neměl a teprve 20letý obránce Lens celkem přirozeně nestíhal, až Cúper po hodině hry raději stáhl Fathyho zpátky na beka.

Ještě zajímavější partie se ovšem odehrávala u druhé postranní čáry, kde se pochopitelně pohyboval Mohamed Salah. Největší egyptská hvězda byla včera dotovaná sporadicky, zato poměrně zajímavě. Přebírala takřka výhradně diagonály na delší vzdálenost, přičemž ji někdy stíhal Mendy, jindy zase Saiss - a taková strategie relativně slavila úspěch.

Přesto si Salah opět našel své cestičky, jak platit za zdaleka nejnebezpečnějšího Egypťana - jednou prosvištěl kolem chybujícího Da Costy, podruhé si počíhal na pěkný signál z přímého kopu (obecně je zajímavé, že Maroko porazila jeho vlastní velká zbraň - standardka). Zároveň bychom ale neměli zapomínat ani na Salahův neexistující přínos defenzívě; ve druhé půli Mendyl využíval regulérní dálnici, a umět mladík lépe centrovat, mohli jsme teď o egyptské hvězdě hovořit v první řadě jako o flákači.

3. Výsledek "souboje" budižkničemů na obou hrotech útoků? Zhruba nerozhodný. Na tohle se musel "těšit" snad každý. Aziz Bouhaddouz a Marwan Mohsen dosud na turnaji prosluli jako dva neschopní útočníci bez jediné silné stránky, kteří jsou jakoby čirou náhodou neotřesitelnými jedničkami svých týmů, a včerejšek tuhle konstantu víceméně potvrdil.

Mohsen během svého prvního poločasu zaujal jen pár vyhranými fauly (což ovšem zrovna proti Maroku vážně šlo úplně samo), pak se zranil a nahradil ho ještě hůře viditelný Ahmed "Koka" Hassan, který se nicméně alespoň částečně zasadil o gól. Mimochodem o gól Kahraby, který střídal s vizitkou předního kanonýra saúdskoarabské ligy (dvanáct zásahů ve 13 startech letos); dost možná nejkvalitnější soutěže v celém regionu MENA. Mohsen mezitím nepálí ostrými ani v egyptské lize (od července se trefil jen jednou), takže je vážně smutné, že ho musel posadit až úraz kolena.

Faraonům by nakonec nejspíš prospěla hra bez klasického hrota, zatímco u Maroka to samé tak úplně neplatí. Bouhaddouz totiž opět dokázal spálit, respektive netrefit neuvěřitelné (na malém vápně jednou minul perfektní nízký centr Fajra), a znovu na hrotu pobíhal bez valného smyslu a rozmyslu,... zároveň ale dokázal odhalit možná jedinou výraznou slabinu egyptské středové dvojice. Totiž, tolik hlavičkových soubojů Gabr, Hegazy a potažmo další rozhodně prohrát neměli. Jejich štěstí spočívalo akorát v tom, že ony hlavičkové souboje zároveň vyhrával právě a jedině zoufale neškodný Bohaddouz.

(td)

Autor: Tomáš Daníček, Dominik Zezula

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2017
07.02.2017, 18:18
Africký zápisník XVIII. aneb Egypťané siani neškrtli
06.02.2017, 16:07
Africký zápisník XVII. aneb Hlavně se zase nepřeprAtsuj
05.02.2017, 00:47
APN v cílové rovince: Sedm věcí, na které se zaměřit v bojích o medaile
04.02.2017, 09:35
Africký zápisník XVI. aneb Klasická Ghana in flaGranti
03.02.2017, 09:45
Africký zápisník XV. aneb Burkinský sen o zlatu rozcupován na Hadary
02.02.2017, 13:08
Africký zápisník XIII. aneb Tunisko dostalo naBanceno, Kamerun se negal
29.01.2017, 13:02
Africký pohár národů 2017 - shrnutí skupin
27.01.2017, 02:06
Africký zápisník XII. aneb Z Egypta zase Salah suverenita
26.01.2017, 16:10
Africký zápisník XI. aneb Sloni, seri-ously?
24.01.2017, 23:41
Africký zápisník X. aneb Kde nic, tunis - vyřazení Alžírska neM'bolhi
24.01.2017, 15:23
Africký zápisník IX. aneb Jde to'o i bez hvězd
23.01.2017, 02:48
Africký zápisník VIII. aneb Egypt nevede žádný Cúperman, ale zatím to stačí
22.01.2017, 15:04
Africký zápisník VII. aneb Další sloní DRCnutí na cestě za obhajobou
21.01.2017, 08:55
Africký zápisník VI. aneb Senegal pálí, kdy se mu zamané
20.01.2017, 13:51
Africký zápisník V. aneb Gabonmá pro nespokojené fanoušky
19.01.2017, 16:59
Africký zápisník IV. aneb Nedám góla, nevyhrayew
18.01.2017, 01:29
Africký zápisník III. aneb Křeček v bílé košili
17.01.2017, 08:24
Africký zápisník II. aneb Tunis pálených šancí
16.01.2017, 11:34
Africký zápisník I. aneb Burkina vyfasovala bod, jako všichni ostatní
15.01.2017, 16:46

Komentáře (122)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nadpis

Reagovat
smazaný uživatel

Co furt sakra mate s tymi nadpismi? Ano, obcas to vyzera ako by ich pisal vyhulenec, ale mna osobne to vacsinou pobavi. Vies, potom ked si precitam taky nadpis, nemusim premyslat ze kto ho vymyslel

Reagovat
smazaný uživatel

Teprve třetí vítězství Egypta nad Marokem z 27 vzájemných zápasů.

Reagovat
aurelio

Toto ma dostalo "vzhledem k mizerné koordinaci často fauloval jen tím, že prostě běžel"

Reagovat
ZB 07

Reagovat
db18

Musel jsem se na to kouknout dvakrát, abych se ujistil, že to není o Benatiovi.

Reagovat
fantomas

Co ty proti nemu mas furt, dyt byl OK

Reagovat
db18

V Bayernu ne...

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdebilnější nadpis, co jsem viděl.

Reagovat
popltak

Nikoho tvůj "názor" nezajímá.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ho nečti, vole

Reagovat
popltak

Tak ho nepiš, zasíráš zase zbytečně místo.

Reagovat
Azazelo RD

Podle mě autoři soutěží o nejdebilnější nadpis za celý turnaj a tohle je horký kandidát na vítězství.

Reagovat
smazaný uživatel

Dokáže ty někdy taky něco ocenit nebo pochválit? Co nemá souvislost s Tottenhamem...

Reagovat
smazaný uživatel

určitě třeba včerejší výkon Watfordu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Mike

mě třeba snad poprvý pobavil

Reagovat
smazaný uživatel

Pocuj, vy v Nezvladajkove co nepokladate za debilne?

Reagovat
smazaný uživatel

nejspíš tebe

Reagovat
sk333

Neviem prečo postupujú čierne hviezdy, ale asi nie nadarmo ich prezývajú africký Brazílčania. Je tam vidieť záblesky geniality hlavne u hráčov ako Ayewovci, či Atsu. Možno tie záblesky rozhodujú pri tej vej veľkej vyrovnanosti mužstiev. Z histórie ešte nie tak dávno zohrali krásny zápas na MS v Brazíli s Nemeckom. Trochu dávnejsie šokovali Gyan a spol aj Česko.Mne pripadala včera Ghana ako možno nie lepšie, ale skúsenejšie mužstvo.

Reagovat
domingo

No ale to prece neni nic specifickyho pro Ghanu, zablesky geniality u tri-ctyr ofenzivnich hracu ma pulka Afconu. Oni to proste umi, neni v tom zadnej trik, nejsou lepsi nez ostatni, nehraji hezci fotbal, neumi lip branit ani utocit, nemaji lepsi strategii... jsou jenom vic nadrillovani (existuje vubec to slovo? )

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že existuje (s jedním l), narozdíl od kompozitury já bych v tom nehledal nějakou velkou vědu, prostě jsou efektivní, maj kolektivní zkušenost a psychickou odolnost, což není na ACN pravidlem

Reagovat
domingo

O ty kolektivni zkusenosti mluvim i v textu, no. Pak je taky otazka, proc si s tim dosud nikdo nedokazal poradit.

Reagovat
domingo

Podle me maji nejvetsi vyhodu v tom, ze hraji pravidelne na MS a nejsou tam do poctu. Takovy Ayew, ktery bojoval o semifinale mistrovstvi sveta, bude mit v (jakymkoliv) play-off nesrovnatelne vetsi know-how nez Kabananga, jehoz vrcholem jsou dve sezony v Cercle Bruggy. I kdyz Kabananga hraje objektivne lip.

Reagovat
veikko

Tak zrovna Kabananga hrál loni skupinu LM a letos skupinu EL, ale jinak souhlasím.

Reagovat
veikko

Pokud už Mohsen nenastoupí, tak je Egypt největší favorit.

Reagovat
fantomas

The results are in and Marwan Mohsen is out several months, meaning he'll miss #Egypt's #AFCON2017 semifinal vs. Burkina Faso tomorrow.

Ovšem Elneny s otazníkem už tak povzbuzující neni...

Reagovat
veikko

Teda ne že bych mu to zranění přál, to samozřejmě ne, ale Hassan může být hodně velké posílení. A bez Elnenyho už to jednou zvládli, horší by bylo, kdyby jim vypadl třeba jeden ze stoperů nebo El Hadary, protože pokud vím, tak jiného gólmana už nemají.

Reagovat
fantomas

No Hassan zatim byl obdobne marnej. Spis bych hral bez hrota a s Kahrabou.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřím že existuje někdo komu ty nadpisy přijdou vtipný nebo aspoň únosný..

Reagovat
veikko

Reagovat
fantomas

Ja #verim

Reagovat
smazaný uživatel

#sorryjako

Reagovat
smazaný uživatel

Mne nahodou niekedy celkom pobavia lepsie ako by tam napisal nieco v style "Egypt vdaka typickej defenzivnej sracke golom zo zaveru postupuje do semifinale ACN". Tieto radoby vtipy stale vyzneju o dost lepsie...

Reagovat
Nihilister

Reagovat
homeles8

Reagovat
homeles8

Vlastně je to jediný, co mě ta tom mistrovství afriky baví a zajímá.

Reagovat
fantomas

<3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

Už ani nemám slov, proste len

Reagovat
smazaný uživatel

To bola asi najhodnotnejšia vec, ktorú si na tejto stránke vyprodukoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Na cafonline.com mají přeházené zápasy,když se klikne na skóre,tak se ukáže zápis úplně jiného zápasu

Reagovat
andrew96

Špatné čtvrtfinále. Vypadl tým s nejzábavnějším trenérem, tým s nejkrásnějším trenérem a ten konžský tanec mně také bude chybět.

Reagovat
ZB 07

Tak jedem Burkina, Bancé do finále

Reagovat
andrew96

Kde to sleduješ? Na Sport365 už není HD stream.

Reagovat
ZB 07

http://www.sport365.live/en/player/5891a44fe08a0888931040/4/229/58922f27c3182/BurkinaFaso-Egypt/768/432

Sleduju ve španělštině...sice to není HD, ale furt to je o 2 třídy lepší jak kdekoliv jinde...

Reagovat
Kang & Kodos

Teď si tam asi vyprávěli vtipy, smáli se snad půl minuty

Reagovat
ZB 07

po tý neposlouchatelný chorvatštině příjemný osvěžení no...

Reagovat
andrew96

Já jsem to sledoval vždy v nizozemštině, tam to bylo v poho. Ale nejlepší jsou Francouzi, ti to vždy prožívají.

Reagovat
ZB 07

A nemáš náhodou nějaký stránky s francouzským komentářem, kde by mi nedělalo problém najít balon a nesekal se mi obraz každých 5 vteřin? já jsem se i přes veškerou námahu k ničemu přijatelnýmu nedostal

Reagovat
andrew96

Nemám, já sleduju pouze highlighty s francouzským komentářem.

Reagovat
smazaný uživatel

já na to koukám přes Tpsport a kvalita dobrá a obraz bez sekání

Reagovat
ZB 07

To bych si musel u Tipsportu založit účet

Reagovat
smazaný uživatel

nic jinýho ti neporadim na živáky koukám hlavně tam

Reagovat
ZB 07

V pohodě já na to mám kde koukat, akorát mě štve, že tomu komentáři nerozumím

Reagovat
fantomas

Reagovat
Coutinho10

a asi na prodlouzeni budeme muset hledat alternativu

Reagovat
Coutinho10

ok diky

Reagovat
andrew96

Já tam pořád slyším 9/11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Bancé je naivní s těmi střelami.

Reagovat
smazaný uživatel

Burkina jedem!!

Reagovat
ZB 07

Hm, Kahraba out na další zápas...trošku komplikace pro Egypt.

Reagovat
Coutinho10

nadherna placira Salaha

Reagovat
ZB 07

Tyjo...Salah, ten Egypt to fakt vyhraje

Reagovat
fantomas

Posledních 10 minut - Egypt v kostce

Reagovat
andrew96

Tož to běž do...

Ale Salah

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Bancéééééééé

Reagovat
ZB 07

Banceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Reagovat
uff

Bancééééééééééééééééééééé. Musí byť v nadpise.

Reagovat
Coutinho10

tak to byla odpoved Burkiny hezka akce

Reagovat
fantomas

WHO ELSEEEEE

Reagovat
andrew96

Egypt dostal gól, to musí Burkina dát.

Reagovat
uff

Neviem čo sa vám fantomasi a domingo až tak páči na Egypte? Ja ich vidím druhý zápas a ani v jednom sa mi moc nepáčili.

Reagovat
fantomas

My taky nikdy nepoužili slovo "líbit se"

Reagovat
smazaný uživatel

Woé Woé Aristide Bancé

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

To chtěl nebo si to blbě zpracoval?

Reagovat
Coutinho10

to by byla sranda, kdyby to tam spadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádne Yagova pätička

Reagovat
smazaný uživatel

Jede vám stream? Se mi to seklo a už to nemůžu najít.

Reagovat
db18

Bance už šel stejně dolů, tak to nemá cenu.

Reagovat
db18

(a jinak ten, co dával ZB 07 jede)

Reagovat
Coutinho10

na Sport365 jsou ty fotbalovy streamy casove ohraniceny na 2 hodiny a konec, takze tam kde je napr. prodlouzeni nebo penalty (u nakych turnaju), tak tam mame smulu ..zkus link, co daval vejs ZB 07

Reagovat
db18

Jako fakt? Vždyť tam normálně dávali i penaltový rozstřel Senegalu s Kamerunem.

Reagovat
Coutinho10

jj neslo to...si pamatuju, ze sme museli jit koukat pres link od fantomase, co tam daval...me se to asi ve 3. nebo 4. min . prodlouzeni zastavilo a konec

Reagovat
Kang & Kodos

Nemůžou jít po 90 minutách rovnou na penalty? Stejně se ani nedostanou do vápna.

Reagovat
ZB 07

Tak teď to Burkina musí dát...

Reagovat
db18

Nedá, přišli o talisman.

Reagovat
ZB 07

Dá, hned první pencle skvělej zákrok golmana

Reagovat
db18

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Coutinho10

penalty

Reagovat
andrew96

dobře lapil

Reagovat
smazaný uživatel

to je komediant tn koffi

Reagovat
Kang & Kodos

ty vole

Reagovat
ZB 07

Proč se cpe na penaltu, když to neumí?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Heya heya heya, Allah, Allah

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
ZB 07

No fakt to fakt nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

Že by nás čekalo nekoukatelný finále Egypt - Ghana 0:0?

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Bertrand...Nevadí, hádam sa predvedú o dva roky v Rusku.

Reagovat
Shevchenko

Vidím to na Senegal.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda no, Burkině podobně jako DR Kongu nešlo nepřát..

Reagovat
ZB 07

Ale Koffi to teda nakonec pěkně pohnojil

Reagovat
db18

Trenérpohřbil šance na postup už v prodloužení.

Reagovat
ZB 07

No jo furt ale je pravda, že kdyby to místo Koffiho kopal Bancé, tak to mohlo dopadnout úplně jinak

Reagovat
fantomas

Koffi by asi stejně šel, vzhlíží k Neuerovi, kopací techniku má dobrou.

Reagovat
Coutinho10

tak ten Koffi to hezky zesral ale jinak ta 1. penalta wow zakrok, ale pak chtel bejt az moc velkej borec a dojel na to

Reagovat
andrew96

Gólman ty gólmany celkem slušně odhadl, ale pak to tak dojebat

Reagovat
Coutinho10

aspon pri pripadnym postupu Ngadeua do finale by Egypt mohl bejt herne prijatelnejsi...preci jenom Burkina podle nazvu se nezda, ale hrala dobre nejenom dneska

Reagovat
Kang & Kodos

To se spíš modli, aby už vypadl a měli jste ho na jaro. Costa skončil už minulý pondělí a pořád ještě odpočívá.

Reagovat
Coutinho10

Ngadeu je jina liga jinak na APN se hraje i o 3. misto, takze v tom je rozdil jenom 1 den (takze to nehraje uz roli)...takze snad to zmaknou...je to skvele rozehrany....at mu to vyjde a vraci se se zlatem

Reagovat
Kang & Kodos

A jo vlastně, oni tam hrajou i o bronz. To je docela chudák.

Reagovat
Coutinho10

to zvladne...2 tejdny mu musej stacit

Reagovat
db18

Auba skončil v neděli a další neděli už hrál zápas.

Reagovat
Coutinho10

to je pristup

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele