Africký zápisník XIII. aneb Tunisko dostalo naBanceno, Kamerun se negal

29.01.2017, 13:02, aktualizováno 29.01.2017, 13:02
Komentáře a souhrny
První dvě čtvrtfinále, první dvě překvapení - pokud se o něčem takovém dá v této fázi turnaje ještě mluvit. Tunisané i Senegalci vypadali po skupinové fázi dobře, ba výborně, jakmile se však lámal chleba, zradily je především hlavy. Tunisané pod tlakem žolíka Aristida Bancého neustáli závěrečnou desetiminutovku, Senegalci Kamerunu podlehli až na penalty...

Ve večerním čtvrtfinále se tak víceméně opakoval scénář finále Afrického poháru národů 2002, kdy rovněž Kamerunci slavili po napínavém rozstřelu. Tentokrát jen v barvách Nepřemožitelných lvů nehráli prim Olembé, Mboma, Geremi nebo Song, nýbrž Bassogog, Ngadeu, Siani či Teikeu.

Tunisany opět zradila jejich zdánlivě vrozená psychická labilita. Po prvním poločase ještě Arabové vypadali být relativně srovnaní, nakonec se ovšem sesypali jako domeček z karet. Nejprve střídající Bancé skóroval z přímého kopu a potom Nakoulma ztrestal brankářovo neuvážené vyběhnutí z čáry.

Tolik ale k úvodu, teď už si pojďme oba zápasy rozebrat zevrubněji...




Burkina Faso - Tunisko 2:0

28.01.2017 17:00
Více informací k zápasu

1. Henryk Kasperczak si na svůj pověstný reaktivismus vzpomněl v nejhorší možnou chvíli. S odstupem času je těžké se zbavit pocitu, že tuniský kouč začal zmatkovat ještě před výkopem. Koneckonců v této situaci se už jednou ocitl: v roce 1998, během svého prvního působení na lavičce Orlů, jej z Poháru vyprovodila právě Burkina Faso. Větší starost mu však dělalo bránění jeho svěřenců v posledním skupinovém zápase proti Zimbabwe; Tunisané jej vyhráli 4:2, na což Kasperczak před čtvrtfinále reagoval prohlášením, že proti Burkině bude potřeba mnohem důslednější výkon v defenzivě.

Bohužel pro fanoušky Orlů to v tomto případě znamenalo stažení levého beka Aliho Maaloula. Podivný tah: jistě, Maaloul je spíše ofenzivním hráčem, jenže také stálicí tuniského týmu - v posledních letech byl právě on jednou z mála jistot základní sestavy a důležitou součástí přechodu do útoku. Kasperczakovo rozhodnutí nahradit jej na levé straně stoperem Aymenem Abdennourem vyvolalo v burkinském táboře očekávanou reakci: stoper Issoufou Dayo se po závěrečném hvizdu nechal slyšet, že Hřebci tento tah jednomyslně kvitovali, ba si dokonce sborově ulevili. Logicky.

Polský kouč chtěl přeskupením obranné řady reagovat na hrozbu Bertranda Traorého, jenže prakticky od prvních minut bylo vidět, jaká to byla chyba: Traoré byl nebezpečný tak jako tak, a tuniská defenziva navrch přišla o svůj přirozený balanc, což vyhovovalo i Préjuce Nakoulmovi. Kasperczakův unáhlený záměr zkonsolidovat obranný val tak měl nakonec přesně opačný účinek; burkinský kouč Paulo Duarte se pokusil rozhodit soupeře zařazením debutantů Bayaly s Tourém, vlastně se ale ani nemusel namáhat. Tunisané se dokázali vyšachovat sami.

2. Labilita, fauly, Mathlouthi - klasické Tunisko. Na Orlech z Kartága bylo vidět, že mají talentovanější hráče a celkově jsou individuálně lepším týmem - jenže to je jen půlka úspěchu. Dopadlo to nakonec přesně tak, jak jsme se obávali. Tunisané byli nervózní, faulovali, dělali spoustu "klasických" chyb, kterých se ve skupinové fázi dokázali vyvarovat; pro fanoušky je to depresivně ohraná písnička - přijde play-off a psychika Orlů začne připomínat domeček z karet.

Aymen Abdennour na levém beku nejen, že nedokázal dostat do hry Khazriho se Slitim tak efektivně jako v předchozích zápasech Maaloul, ale navíc hrál od dvacáté minuty se žlutou kartou; ještě do poločasu se k němu přidali oba stopeři Ben Youssef s Yaakoubim, takže počínaje 39. minutou byly tři čtvrtiny tuniské defenzivy pod neustálou hrozbou vyloučení.

Nakonec sice Kasperczakova jedenáctka dohrála beze ztráty (podivný metr sudího Daniela Bennetta teď ponechme stranou), ale nebylo jí to nic platné, protože v závěru udělala vynervovaná a nesehraná defenziva hned dvě chyby - Bancého rozhodující přímý kop neměl vůbec přijít, před gólovým brejkem na 0:2 zase zaúřadoval kamikaze výběhem starý známý gólman Aymen Mathlouthi. Prostě Tunisko. Co k tomu říct...

3. Aristide Bancé je živoucí mem. Burkina Faso - stejně jako ve skupinové fázi - víceméně pasivně držela vyrovnané skóre a čekala na správný okamžik (což v tomto případě neznamená betonování před vápnem, ale schopnost nic neuspěchat: trpělivý oportunista Duarte na turnaji ukazuje, že toto je jeho specialita). Pětasedmdesát minut byla většina pozornosti upřená na to, jestli se Tunisané dokážou srovnat či ne. Oba týmy měly šance, zápas byl ale vyrovnaný s tím, že Orli měli na hřišti kvalitnější, potenciálně rozdílové hráče - Burkina nikoliv. A potom přišel Aristide Bancé.

Dvaatřicetiletý dlouhán, aktuálně hrající za ASEC Mimosas, je v Africe jedním z nejpopulárnějších fotbalistů. Talentu příliš nepobral, stran přístupu mu ale nejde vytknout jediný detail - a co více, pouhá jeho přítomnost na hřišti dokáže pozvednout ducha celého týmu způsobem, který jsme naposledy vídali snad u Didiera Drogby. Spíše než oporou v klasickém slova smyslu je Bancé talismanem, jádrem, kolem kterého se celá reprezentace dokáže stmelit ve skvělou týmovou jednotku; stalo se to v roce 2013, kdy Burkina získala slavné stříbro, a letos tomu podle všeho nebude jinak.

Bancé přišel na hřiště, po pár desítkách vteřin se opřel do přímého kopu a přízemní ranou k tyči rozhodl o burkinském postupu. Tunisané možná mají génie Khazriho s Msaknim, někdo takový jim ale viditelně chybí - za každých okolností optimistický, pozitivní hráč, miláček tribun, živoucí symbol toho, že nic není nemožné, pokud máte správný přístup. Bancé je ambasadorem radosti z fotbalu v té nejčistší formě. Možná je načase začít se učit tento nebezpečně chytlavý song.

(dz)



Senegal - Kamerun 0:1p

28.01.2017 20:00

Góly: -

Více informací k zápasu

1. Senegal to měl ze začátku rozehrané dobře, ne že ne. Senegalci na slabšího soka nastoupili s osvědčeným a až po vápno fungujícím plánem - oba stopeři bez problémů nacházeli své vytažené beky, kteří za pomoci neposedného tandemu Mané-Keita zdatně přečíslovali své protějšky. Do vápna navíc z neformální pozice "podpůrného hrotového útočníka" pravidelně dobíhal Cheikhou Kouyaté, který ochotně podstupoval ty těžší hlavičkové souboje a s téměř železnou jistotou je také vyhrával. Ať už na ně potom navazoval Mame Diouf, vrchem produkující pěkné záběhy za obranu, nebo samy hlavičky mířily na bránu, Senegal působil dojmem, že ví, co dělá, a že by takto mohl docílit svého.

Jenže ouha - pokud to jen trochu šlo, brankář Fabrice Ondoa opět suverénně vládl vzdušnému prostoru, a navíc z brankové čáry vytrvale halekal na své strážce, takže už později ani ty centry nenacházely své adresáty. Obecně lze říci, že si Gassama i M’Bengué měli při dodávce počínat lépe, protože to občas vypadalo, že vlastně ani neumí pořádně zvednout balon z povrchu. Na druhou stranu ale musíme pochválit poziční hru obou stoperů Kamerunu, kterou koneckonců kopírovala i senegalská dvojice. Takový Kara Mbodji, troufám si říci, podal svůj životní výkon - jen s neslušivým výsledkem pro Senegal jako celek.

2. Kamerun je letošním Mali Afrického poháru a nikdo s tím už nic neudělá. To samozřejmě není žádná urážka - Mali let 2012 a 2013 bylo ultimátní turnajovým mužstvem, byť stěží koukatelným; mužstvem, které rovněž v obou čtvrtfinále na penalty vyřadilo vítěze svých skupin (což je mimochodem velká tradice APN; pouze Nigérie roku 2006 teď z devíti čtvrtfinálových rozstřelů neutrpěla z pozice vítěze skupiny tak krutou ránu).

Právě po vzoru dřívějšího Mali také letošní Kamerun zdobí v první řadě houževnatost a pokora, díky níž teď o výpravě, ke které se odmítlo připojit rovnou osm borců, hovoříme jako o překvapivých semifinalistech.

S trochou té perspektivy generála po bitvě lze nakonec říci, že jakmile Senegalci nedokázali skórovat v první třetině normální hrací doby, jejich osud byl víceméně zapečetěn. Kamerunský fotbal jak z lesa Řáholce - když vám někdo utíká, skopněte ho (Kamerun se za 120 minut dopustil 40 faulů!), a pokud se vám ho nepodaří povalit, honem se hotovte zahustit vlastní vápno a první míč odkopnout do pryč - totiž zákonitě nabýval na účinnosti úměrně s tím, jak těžkly senegalské nohy.

Favorité samozřejmě dál měli své šance, ale závěrem zápasu bylo znát, že to možná nebyly ani tak fyzické jako spíš psychické síly, co jim docházelo. Pár dravých Bassogogových průniků, jeden obvaz pro záhy viditelně krotkého Kouyatého, několik dobře mířených faulů útočníka Tambeho, náhlá nutnost dvou heroických zákroků senegalského brankáře Dialla... tihle červíčci se postupně prohlodávali dál a dál pod kůži, až se dohlodali k poněkud nevyhnutelnému penaltovému zklamání.

3. Zklamání, které dovršil ten nejméně vhodný protagonista - Sadio Mané. Nejdražší Afričan v dějinách nejprve po zpackané penaltě nevěřícně kroutil hlavou, a jakmile bylo vzápětí po všem, složil se tak kompletně, že ho regulérně museli dva až tři lidi podpírat a držet nad zemí.

Ono jak by také ne; když vás soupeři po celé utkání tak vytrvale okopávají, není divu, že se to ve vás nahromadí. A že Manému opravdu jinak nelze moc co vyčítat - na rozdíl od jiné časté oběti cynických zákroků Baldého Keity se hvězda Liverpoolu postupem času nevytrácela, nedávala na sobě onu frustraci příliš znát, a ještě v prodloužení dvakrát zajímavě vyzývala Sowa i jednou sama zakončovala.

Mané toho zde v Gabonu předvedl rozhodně víc než další obletované hvězdy jako Aubameyang nebo Mahrez, jeho brzký odchod ze scény ovšem nemrzí jen z toho důvodu. Rodák z malé jihosenegalské vesničky Bambali, které nedávno financoval rekonstrukci místní mešity, kde jeho otec plnil váženou funkci imáma, se hlavně hrozně moc chtěl zasadit o napodobení generace trenéra Alioua Cissého, který sám (notně ironicky) neproměnil poslední penaltu ve finále APN 2002 proti Kamerunu. Mané nepochybně tušil, že právě tohle byla ta šance dosáhnout na druhé finále a první zlato v historii. Ne, bohužel, nebylo mu přáno. A tak když Mané ze senegalské šatny utíkal ze všech nejrychleji, nikdo mu z prosté slušnosti mikrofon pod pusu necpal. Známý introvert by ze sebe nejspíš stejně nic nevysoukal...

(td)

Autor: Dominik Zezula, Tomáš Daníček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2017
07.02.2017, 18:18
Africký zápisník XVIII. aneb Egypťané siani neškrtli
06.02.2017, 16:07
Africký zápisník XVII. aneb Hlavně se zase nepřeprAtsuj
05.02.2017, 00:47
APN v cílové rovince: Sedm věcí, na které se zaměřit v bojích o medaile
04.02.2017, 09:35
Africký zápisník XVI. aneb Klasická Ghana in flaGranti
03.02.2017, 09:45
Africký zápisník XV. aneb Burkinský sen o zlatu rozcupován na Hadary
02.02.2017, 13:08
Africký zápisník XIV. aneb Egypt zachránil kouzelný Kokamžik
30.01.2017, 10:30
Africký pohár národů 2017 - shrnutí skupin
27.01.2017, 02:06
Africký zápisník XII. aneb Z Egypta zase Salah suverenita
26.01.2017, 16:10
Africký zápisník XI. aneb Sloni, seri-ously?
24.01.2017, 23:41
Africký zápisník X. aneb Kde nic, tunis - vyřazení Alžírska neM'bolhi
24.01.2017, 15:23
Africký zápisník IX. aneb Jde to'o i bez hvězd
23.01.2017, 02:48
Africký zápisník VIII. aneb Egypt nevede žádný Cúperman, ale zatím to stačí
22.01.2017, 15:04
Africký zápisník VII. aneb Další sloní DRCnutí na cestě za obhajobou
21.01.2017, 08:55
Africký zápisník VI. aneb Senegal pálí, kdy se mu zamané
20.01.2017, 13:51
Africký zápisník V. aneb Gabonmá pro nespokojené fanoušky
19.01.2017, 16:59
Africký zápisník IV. aneb Nedám góla, nevyhrayew
18.01.2017, 01:29
Africký zápisník III. aneb Křeček v bílé košili
17.01.2017, 08:24
Africký zápisník II. aneb Tunis pálených šancí
16.01.2017, 11:34
Africký zápisník I. aneb Burkina vyfasovala bod, jako všichni ostatní
15.01.2017, 16:46

Komentáře (142)

Přidat komentář
El Campeon

ty nadpisy

Reagovat
smazaný uživatel

"negal". To miestnych odporcov rasizmu iste nepotesi

Reagovat
Shevchenko

Dneska přeju postup Ghaně a Maroku, takže si vsaďte Kongo a Egypt

Reagovat
Liquid

Proč zrovna Ghaně ?

Reagovat
Shevchenko

Už dlouhodobě jim přeju.

Reagovat
Infi

NaBanceno pěkné, kamerun se negal možná už trochu na sílu

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

ARISTIDE BANCÉ

WOAH WOAH YEAH YEAH

ARISTIDE BANCÉ, WOOOO

OYAAA, OYAAA

<3

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Aha,takže nabancéno

Reagovat
Coutinho10

OT: Rogeeeeeeer sem na mekko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kez by mohli vyhrat oba

Reagovat
fantomas

Rafa si snad dojde pro French Open

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Coutinho10

Roger si to zaslouzil vic...to je legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Tak isto som to prial obom, ale Roger bol dneska po vacsinu lepsim, utocnejsim hracom, na siet jazdil o dost viac nez Rafa

Reagovat
Usty

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

nadherny zapas.

Reagovat
PavlíčeQ

úplně mě mrazilo na konci zápasu, je to král

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Rarášek

Rafaaaa vole!!

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně že nevyhrál řiťohrab

Reagovat
C-M@ster

To je Džokovič?

Reagovat
smazaný uživatel

ne Hairdal

Reagovat
Paul Anka

nádhera

Reagovat
Thorrin

Reagovat
smazaný uživatel

Senegal vypadol,co ma mrzi dneska snad Ghana a Maroko vypadnutie Senegalu je aspon sancou pre Renarda

Reagovat
risk je zisk

naBanceno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bych nerekl, ze Bancé moc talentu nepobral. Hrál v bundeslize a nebyl tam do počtu, kdo z Burkiny to má? A jak dokáže žonglovat s míčem, top.

Reagovat
fantomas

Rikal to i on sam po vcerejsim zapase

Reagovat
smazaný uživatel

Musím říct že ty nadpisy mě skoro až odpuzují ke čtení těch jinak kvalitních článků. Je to vážně vrchol trapnosti

Reagovat
Paul Anka

A nedají si říct

Reagovat
fantomas

Eh...

Reagovat
Han střelil první

Já už mám normálně vředy z toho, jak furt píšeš citoslovce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Jednoho odpuzuji nadpisy, jinyho chytaj vredy z citoslovcu... hosiiii.

Reagovat
Han střelil první

Máš to těžké, no.

Reagovat
smazaný uživatel

citoslovce v psanem projevu je ultimatni zlo a vrchol trapnosti. tohle jeste prekousnu ale jak vidim nekde napsane hehe nebo chichi tak chytam amok

Reagovat
Paul Anka

hehehe chichichi

Reagovat
fenixLFC

hm

Reagovat
PJ

Reagovat
taws

Reagovat
smazaný uživatel

Nadpisy Eurofotbalu aneb Fantóm as FILIálny as rútici se Domin/-G-/o

Reagovat
Paul Anka

wake me up before you DOMINgo go

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Y.N.W.A

no vidíš, a zase mně to třeba neva... jasný, kdyby tak byl každej článek, tak je to na hlavu, ale k zápisníkům, který jsou plně autorský pro EF už to tak nějak patří a já se na to těším jasný, že někdy nevyjdou a jsou trapný, ale z toho jde vidět, jak je těžký to vymýšlet...

Reagovat
fantomas

To je správnej přístup

Reagovat
Murtago

negal?

Reagovat
El Campeon

Se negal

Reagovat
C-M@ster

Taky to nějak nechytám.

Reagovat
fantomas

Se nedal

Reagovat
El Campeon

Jasný jak facka

Reagovat
fantomas

Já to pochopil během dvou sekund no. Pardon?

Reagovat
El Campeon

Však jo.

Reagovat
sk333

Bance hral napríklad aj proti Slovensku na MS 20 v SAE v roku 2003 a naši vtedy v skupine podľahli Burkine 0:1. Za nás hrali vtedy napr. Hološko, Marek Čech, Žofčák či Pečovský.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja len ze malicka chybicka je v clanku. Nie utocnika Tambého ale Tambeho Len tak dalej Robooo

Reagovat
Coutinho10

Ghana ma teda mega kliku po ty hrubce

Reagovat
domingo
Reagovat
ZB 07

Mbokani výbornej přehled, to si zasloužilo gól.

Reagovat
Coutinho10

ted to hezky zazdil tim zpracovanim

Reagovat
ZB 07

Ale jinak dobrej výkon, je ho plný hřiště...

Reagovat
smazaný uživatel

Kongo zatím pěkně, hrajou dost dobře, jen goly tomu chybí, věřim, že nějaký tam šoupnou a pošlou Ghanu domů (od ní jsem čekal víc tedy ..)

Reagovat
domingo

Podle vcerejsi logiky to rozhodne ve 118. minute stridajici Gyan

Reagovat
adoxx

škoda Senegal , vyjde to za dva roky .No tak už mi tam zůstává pouze DR Kongo

Reagovat
sk333

Doprial by som postup Kongu. Škoda, že na turnaji nehrá Bolasie. Boli by v ofenzíve ešte silnejší.Inak včera som napísal, že v kvalifikácii na MS verím skôr Tunisku pred DR Kongom. Teraz vidím šance vyrovnane.

Reagovat
Wat

Kua šlapeme Kongo, šlapeme! Semifinále je blízko.

Reagovat
domingo

klasika

Reagovat
ZB 07

Ayew letošní APN je zase neskutečný...

Reagovat
Wat

Ty kráááááááááááááááááááááso!

Reagovat
johnik

Gólman koukám převzal žezlo v tanečku

Reagovat
ZB 07

Waaaaaaaaau a Matampi <3

Reagovat
fantomas

Kidiaba je zpátky!!!

Reagovat
Coutinho10

a ja to zrovna nevidel

Reagovat
Wat

Žlutá? WTF.

Reagovat
ZB 07

Tak to vůbec

Reagovat
ZB 07

Jestli takhle vypadnou...

Reagovat
Coutinho10

Bakambu na plac

Reagovat
Wat

Škoda, že to nakonec pro Kongo nedopadlo, ale nemají se za co stydět. Druhej poločas mě hrozně bavil. A Mbokani je ve vzdušnejch soubojích vážně zvíře.

Reagovat
Shevchenko

Ghana pošesté v řadě v semifinále Letos to už snad vyjde.

Reagovat
fantomas

Ne, nevyjde. Však zase nevědí pořádně jak.

Reagovat
Shevchenko

No jasně, jakoby ostatní věděli Vzhledem k tomu co je to za turnaj, tak šanci mají velkou.

Reagovat
fantomas

Tak zas oni nevedi rocnik co rocnik. Jediny, co vedi, je, ze to nevyhrajou

Reagovat
uff

Reálne sú asi najväčší favorit.

Reagovat
smazaný uživatel

Fajn, je čas si vsadit na Ghanu

Reagovat
Coutinho10

tak snad si s nima Ngadeu a spol poradej

Reagovat
smazaný uživatel

Z těch zbylých týmu jediný 2 sympatický, škoda že nemůžou hrát proti sobě až ve finále.

Reagovat
fantomas

To je fakt tragédie, dva nezasloužený semifinalisti si to rozdaj o finále.

Jak byla ta skupinová fáze fér a vážně se prosely špatný a dobrý týmy, tohle je zatim spíš opak.

Reagovat
Liquid

Amartey jasná červená Bakambu 3 tutovky za 10 minut, měl ho tam dát ještě o 10 minut dřív, udělal toho víc jak Mbokani za celý zápas, ikdyž ten mu to poslední dobře dal hlavou

Reagovat
sk333

Ghana sa v druhom polčase prebrala. Kongo však malo tiež svoje šance, ale pre nich smola,že šance nevyužili. Individuálne hrali dobre Ayewovvci, Atsu, alebo Mbokani.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohol by mi niekto podať report zápasu? Aktivita, atraktivita, individuálne výkony?

Reagovat
Fabregas@ole

Nepřihrál Atsu tu penaltu trochu Je to škoda, mohlo být prodloužení a třeba by postoupil lepší.

Reagovat
fantomas

FFS, tam je víc faulů než zkompletovaných přihrávek.

Reagovat
Ferguson6

Ako sorry, ale tento nadpis už nedáva ani trochu zmysel

Reagovat
fantomas

Co nedává na naBanceno smysl?

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli on nemyslel "negal"......

Reagovat
ZB 07

Maročani 22 faulů za poločas

Reagovat
fantomas

A to sem si myslel, že 40 kamerunských za 120 min bylo celkem dost.

Reagovat
fantomas

Odkud to čerpáš btw?

Reagovat
fantomas

Z hlavní stránky to měli nák posunutý a furt mě to házelo do DRC - GHA

Reagovat
ZB 07

Jo, mají v tom nějakej bordel, na mobilu to ani nerozjedu...ale furt lepší jak livesport, kde jsou ty statistiky spíš generátor náhodnejch čísel

Reagovat
SunFells

El není?

Reagovat
aramaki

prečo nehrá?

Reagovat
Coutinho10

hezky brevinko

Reagovat
ZB 07

Maroko teď výborný, snad dají gól co nejdřív.

Reagovat
Coutinho10

ted uz sem myslel, ze to tam de...brankar bez sance

Reagovat
ZB 07

a nevím, proč se pak nekopal roh...

Reagovat
Coutinho10

j taky me to prekvapilo

Reagovat
Coutinho10

to je komediant ten brankar Egypta

Reagovat
ZB 07

Tak tohle byla paráda, už jsem to viděl v bráně

Reagovat
Hachim Mastour

Nezaslúžene

Reagovat
Coutinho10

twl on ti vyhraje fajt Egypt

Reagovat
ZB 07

Reagovat
fantomas

Ach bože, o jednu nulu přijdu v 80., o druhou v 87.

Reagovat
Shevchenko

Měl jsem 0:0

Reagovat
Fabregas@ole

Já dával dvě poločasový

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodl hráč, který už měl být dávno ve sprše..

Reagovat
SunFells

Fotbal můžou hrát i smraďoši

Reagovat
ZB 07

Tak teď

Reagovat
smazaný uživatel

ta zed na konci

Reagovat
ZB 07

No nic, Renarda a Maročanů mi je líto, na druhou stranu Egypt byl produktivnější, takže zaslouženej postup...navíc El Hadarymu to strašně přeju

Reagovat
domingo

Egypt ma z poslednich sesti zapasu skore 6:0. Jasni favoriti.

Reagovat
domingo

Vic nez jeden gol v zapase (vcetne pratelaku) dostali naposledy v rijnu 2014.

Reagovat
smazaný uživatel

Neostáva nič iné, než dúfať, že všetci vyradení štvrťfinalisti na dobré výkony nadviažu v nasledujúcom období a kvalifikácii na MS.

Reagovat
sk333

Som fakt zvedavý, kto postúpi z Afriky na MS. Ghana už stráca na Egypt 5 bodov, ale tiež nie je všetko pre nich stratené.DR Kongo a Tunisko tiež bude boj a vlastne aj v ďalších skupin tiež nie je nič isté.

Reagovat
Liquid

největší masakr je stejně v tý skupině s Alžírskem...

Reagovat
sk333

Ono v tej skupine náskok Nigérie je na prvý pohľad veľký, ale všetko sa to môže ešte poriadne zamotať. Alžírsko i Kamerun ešte určite zabojujú o postup na MS.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Čím to je, že jsou v Gabonu 4 poměrně velký stadiony? Přitom ta země má necelých 1,5 mil. obyvatel...

Reagovat
fantomas

Čína.

Reagovat
domingo

Jj, cinsky prachy. Navic ty stadiony v Oyemu a PG jsou v podstate jenom nalesteny baraky, travnik je v havarijnim stavu, realne nejaky vyssi naroky splnuje jenom Libreville a Franceville.

Reagovat
smazaný uživatel

To je skoro ako v La Lige. Aj ked tam je v hrozostrasnom stave viacmenej vsetko, nie len travnik...

Reagovat
smazaný uživatel

A teď si představ, že by tam hráli na pořádných trávnících. To už by je v Evropě nikdo nezastavil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheTopFootbaler

Doooobrý nadpis...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele