Leverkusen zbrojí na příští sezonu, z Herthy kupuje Weisera

08.05.2018, 12:54
Aktuality
Mitchell Weiser před necelým rokem rozhodl o výhře německé jednadvacítky ve finále evropského šampionátu proti Španělsku a důvody k úsměvům má rovněž v tuto chvíli. 24letý krajní obránce se může těšit na další krok v kariéře, hotovou věcí je jeho přestup z Herthy do Leverkusenu...

Bayer se o služby Weisera zajímal už několik měsíců a v průběhu dubna řádně pokročil během jednání o transferu. Ten ho vyjde na dvanáct milionů eur, hráč se mu upsal až do června 2023.

"Příchod Mitchella Weisera znamená další důležitý krok do budoucnosti a zároveň další příchod kvality do našeho týmu. Mitchell má vše potřebné k tomu, aby v Bayeru uspěl a vyvinul se ve špičkového hráče," říká sportovní ředitel Rudi Völler.

Weiser je produktem mládežnické akademie 1. FC Köln a v úvodu kariéry zkoušel štěstí v Bayernu Mnichov, odkud si odskočil na hostování do Kaiserslauternu. Hertha ho získala zdarma před třemi roky.

"Bayer 04 má skvělý tým a vždycky jsem se na něj rád díval. Hraje atraktivní, variabilní, rychlý a agresivní fotbal a těším se, že pro následující roky budu jeho součástí. Chci týmu pomoci k dalšímu zlepšení," raduje se z nového angažmá Weiser.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

aspoň Pekarík bude mať istý základ, teda ak nekúpia niekoho lepšieho.

Reagovat
Werkrider

Napriklad Lukasa Kluntera?

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, kto to je.

Reagovat
smazaný uživatel

Bek z Kölnu, kterého Hertha nedávno podepsala. Zřejmě dopředu jako náhrada za Mitche.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
db18

Ale s Klünterem snad má Hertha dobrou náhradu a Mitchovi se snad taky bude dařit, i když je škoda, že po něm nesáhl Bayern.

Reagovat
20fredy20

Cez Kimmicha by si aj tak nezahral

Reagovat
smazaný uživatel

Cez Kimmicha by si nekopol a ako backup je ho škoda. V Leverkusene bude hviezdou

Reagovat
db18

Henrichs jde teda nalevo?

Reagovat
smazaný uživatel

Skôr si myslím, že lavička, táto sezóna mu veľmi nevyšla a naľavo nastúpil možno raz alebo dvakrát, to už tam častejšie hral aj Retsos. Bude musieť poriadne popracovať na zlepšení...

Reagovat
Rudnevs

OT:

Fanúšik HSV Andreas Kloss sa snaží namotivovať hráčov Kölnu na zápas proti Wolfsburgu a ponúka im teda cez Twitter v prípade výhry nad Wolfsburgom 50 litrov Kölschu pre FC a jeho fanúšikov.

Na sociálnej sieti sa to chytilo a kontaktovali ho i fankluby, ktoré chcú spolupracovať. Dokopy by mali zložiť 1000 až 1500 litrov Kölschu pre FC...

Prémia v prípade výhry Kölnu nad Wolfsburgom platí bez ohľadu na to, či sa HSV nakoniec zachráni.

Reagovat
db18

Když máš doma Kölsch a je ti blbý ho nabízet třeba jenom návštěvě...

Reagovat
cologneFC

Naši to samozrejme odmietli

Reagovat
Rudnevs

Čo máte proti? To chcete aby sa zachránil Wolfsburg na úkor HSV?

Alebo vám páni z Volkswagenu sľúbili rovno autíčka?

Reagovat
cologneFC

Nechceme nič od HSV. Wolfsburg porazíme aj bez toho.

Reagovat
Rudnevs

Jj, to s tými autami od VW bola samozrejme sranda, čítal som, čo povedal Ruthenbeck, že sa nenechajú podplatiť a že majú motívaciu i bez toho... Dúfam, že to tak bude i naozaj a že vyhráte. Budem vám držať palce!

Reagovat
cologneFC

O Ruthenbecka mi nejde. Fankluby a fanúšikovia nechcú nič od HSV. V láske sa práve nemáme. Ale ak vyhráme, tak oni nás budú milovať

Reagovat
db18

snad jo

Reagovat
db18

Ještě aby někdo chtěl Kölsch...

Reagovat
stas87

To je celkom jedno, co kto komu slubi. Pretoze v sobotu som bol v Kölnu na zapase a to si nepocul euforiu na tribunach po kazdom gole Eintrachtu. Hracom to moze byt uplne jedno, ti uz nemaju motivaciu a nemaju o co hrat vobec a osud HSV alebo Wolfsburgu ich nezaujima. Navyse hraju posledny zapas vonku a ktovie aka bude vobec zostava. Skore ma podstatne lepsie Wolfsburg a Gladbach ma stale o co hrat. Za mna je to uplne jasne kto pojde priamo a kto do baraze. Stat sa samozrejme moze aj to, ze si HSV vymeni miesto s vlkmi..

Inak by som nepovazoval za uplnu istotu ani to, ze by Kiel bol uplne bez sance v barazi. Zhodou okolnosti som ich videl nazivo v Düsseldorfe a oni boli lepsi ako Fortuna. Pod Anfangom navyse dokazu dobre branit a hrat z hlbokeho bloku na brejkov. A tie riesi skvelym sposobom. Ten tim je evidentne zohraty a su schopni uhrat 0-0 a trebars 1-0.

Reagovat
Rudnevs

Jasné, že je to jedno, prakticky mi bolo jasné i to, že to odmietnu... Dal som to sem iba ako zaujímavosť. Uvidíme, či to Köln vypustí, každopádne si rozhodne nemyslím, že to je tak jednoznačné.

Mimochodom dnes sa potvrdilo, že DFL nedá Kielu výnimku na Bundesligu a teda nebudú môcť hrať na Holstein-Stadione... Na Volksparkstadione tiež nie a teda pripadá do úvahy už len ten Millerntor, ostatné štadióny sú už celkom od ruky. Pokiaľ sa to nejak nevybaví, tak bude i v prípade, že Kiel postúpi, hrať Bundesligu budúcu sezónu ten druhý účastník baráže, čiže HSV alebo Wolfsburg.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Ten HSV nie a nie padnut.....

Reagovat
Werkrider

Fakt to takto funguje? Nemozu napriklad hostovat na stadione 100 km daleko? Blby priklad Sakhtar Doneck?

Reagovat
Rudnevs

Tak môžu, on už i ten Hamburg je 100 km vzdialený... Tam nemôžu hrať kvôli tomu, že vraj majú rovnaké tréningové a zápasové trakty ako HSV a pre hráčov HSV by pri domácich zápasoch Kielu nemohli zaistiť adekvátne priestory. Okrem Millerntoru vraj ešte pripadá do úvahy Hannover a Bremen. Ďalej sa špekuluje ešte o Rostocku a Lübecku, ale tam je rivalita, trebárs taký Bild píse, že kvôli tomu tieto štadióny nepripadajú do úvahy, tak uvidíme... Lübeck ja najbližšie, ono je to tiež tá spolková krajina Schleswig-Holstein (to je tá úplne na severe, jediná zo šestnástich, kde sa ešte nehrala Bundesliga), kedysi asi pred 20 rokmi hrávali 2. BL, tam ten štadión tiež pôsobí tak nejak vidlácky, ale kapacitu má na Bundesligu dostatočnú... Bola by sranda, keby to nakoniec hrali na takom štadióne, zvlášť keď si ešte k tomu pripočítame tú rivalitu s VfB Lübeck.

Reagovat
smazaný uživatel

Za tie peniaze výborná posila .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s timto borcem chce titul !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele