18. kolo
23.12.2023 13:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Jarrod Bowen (© AFP)

West Ham přiložil polínko pod kotel zmaru Rudých ďáblů. Dárky spoluhráčům rozdával Paquetá

Hráči West Hamu zvítězili v 18. kole Premier League na vlastním hřišti nad Manchesterem United 2:0, a hosté tak poprvé od února 1992 neskórovali ve čtyřech soutěžních kláních v řadě. Jako první udeřil v 72. minutě čerstvě 27letý Jarrod Bowen, jehož do šance poslal Lucas Paquetá. Brazilský kouzelník pak dokonce přímo asistoval u dalšího gólu, a v posledních dvou domácích duelech tak měl podíl na všech pěti trefách Kladivářů.

V základní sestavě Londýňanů nechyběl ani jeden z českých reprezentantů. Tomáš Souček však ve svém oblíbeném období v roce, v průběhu nějž si v minulosti získal pozornost prohlášením o lásce k bramborovému salátu, pro bránu soupeře nebezpečím nebyl.

Poslední dva výjezdy West Hamu mimo London Stadium dopadly zcela tragicky. Jak od Fulhamu v ligové soutěži, tak od Liverpoolu v EFL Cupu inkasovali Kladiváři pět branek a David Moyes rozhodně měl o čem přemýšlet. Na domácí půdě ovšem padli z předešlých 10 duelů napříč soutěžemi pouze jednou a hned sedmkrát triumfovali, což s obavami poslouchali fanoušci Manchesteru United. Ten v průběhu prosince porazil jen Chelsea, avšak čerstvý bodový zisk z Anfieldu zněl nadějně, byť k němu vedla ryze defenzivní taktika.

V podobném duchu se Rudí ďáblové překvapivě prezentovali i v hlavním městě. Když už se odhodlali kupředu, musel být v pozoru Vladimír Coufal, nejaktivněji totiž působil Alejandro Garnacho. Defenzivní ostražitost ale českému bekovi nevzala chuť útočit, jelikož právě jeho centry dělaly potíže obraně, v níž debutoval 19letý Willy Kwambala. Úvodní vyloženou příležitost měl přesto na svědomí Garnacho, jehož vyslal do úniku druhý křídelník Antony, zakončení mladého Argentince však svou razancí připomínalo spíše přihrávku.

Kladiváři se své gólové šance dočkali v 56. minutě. Nepřekvapivě se do ní dostal Bowen, o poznání nečekanější již byl způsob jeho zakončení, jelikož testoval pozornost Andrého Onany hlavou. Souboj obou mužů se opakoval o asi čtvrt hodiny později a v tomto případě se již radoval anglický reprezentant. Famózním obloučkem ho za obranou našel Paquetá, Bowen si balon precizně zpracoval, a ačkoliv samotná střela krásu postrádala, našla si cestu za Onanova záda. Londýňané navíc brzy skórovali podruhé. Na středu hřiště zbytečně ztratil míč Kobbie Mainoo, Mohammed Kudus si ho bryskně narazil s Paquetou a dobrou pozici využil k chirurgicky přesnému zakončení ke vzdálenější tyči.

West Ham tak stejně jako v minulé sezoně Rudé ďábly na svém stadionu porazil. V příštím kole se představí 28. prosince na hřišti Arsenalu, Manchester United už o dva dny dříve přivítá Aston Villu.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (3)

Přidat komentář
OnlyWHU

Krásnej dárek pod stromeček. Kromě čepice, bačkor a baterky tam bude i krásných 2:0!!! Táto, ty jsou!!!

Ale vážnejí. Hráli jsme fakt dobře ve všech řadách a Aréola chytil za 0:0 čistej gól. Rozhodla naše útočná síla a chuť do vítězný hry. MU byli silný ve středu pole, ale bezradný před brankou. My naopak krajně nebezpeční. Opět výjimečný Paquéta a jeho dva dárečky Kudusovi a Bowenovi. A taky velmi účinná taktika. Moyes věděl, že fotbalový závody by byly pro nás příliš riskantní a velmi správně jsme si celý zápas hlídali zadek. MU, zvláště ve druhý půli, zklamal a úlevou pro mě bylo vystřídání nebezpečnýho Garnacha.

Teď ještě na Arsenal, doma Brighton a pak hratelnej celej leden.

Srdečný pozdrav a přání dobrého duševního zdraví posílám panu Keňovi, který v preview na těchto stránkách tipoval 2. Tak hlavně to zdraví!

Krásný svátky kladivářům a senza fotbal našichj hochů v novým roce!

COYI!!!!

Reagovat
Tomas1234

Reagovat
kolouch

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele