27. kolo
02.03.2024 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Darwin Núñez (© AFP)

Liverpool hazardoval s první příčkou, závěrečný nápor favorita zužitkoval Núňez

Fotbalisté Liverpoolu zvítězili ve 27. kole Premier League na hřišti Nottinghamu 1:0. Dlouho to vypadalo, že Reds na neoblíbeném stadionu City Ground, kde naposledy vyhráli v roce 1984, byť si mezi lety 1999 a 2022 daly týmy od vzájemných střetnutí pauzu, nezvítězí. Se záchranou však nakonec v deváté minutě nastavení přispěchal Darwin Núňez, čímž dal svému mužstvu jistotu, že se na první příčce udrží i po konci víkendového programu soutěže.

Liverpool se obdivuhodně pral s mohutnou marodkou, když i s řadou mladíků v sestavě nejprve ovládl finále EFL Cupu a následně postoupil mezi osm nejlepších celků FA Cupu. Nadmíru se mu navíc dařilo i v Premier League, kde od porážky ze hřiště Arsenalu zkraje února posbíral všech devět možných bodů a dál se vyhříval v čele tabulky. Zcela opačné problémy měl Nottingham, jenž balancoval nad hranou sestupového pásma.

Hosté dle očekávání drželi častěji balon na kopačkách. První větší šanci však měl domácí Divock Origi, jenž si navedl míč do středu pole a zpoza vápna vypálil těsně vedle pravé tyče. Ještě blíže vstřelení branky byl ve 23. minutě Anthony Elanga, jehož samostatný únik skvěle vychytal Caoimhín Kelleher. Reds předvedli v první dvacetiminutovce několik zajímavých akcí v blízkosti šestnáctky, do vyložené šance se však nedostali. Nebezpečnou dorážku Luise Díaze pak obětavým zákrokem zablokoval Murillo.

Po změně stran svěřenci Jürgena Kloppa přidali. Conor Bradley se uvolnil na pravé straně a vyslal přihrávku pod sebe, která propadla až k volnému Andrewu Robertsonovi, jenž ale nedokázal propálit obranný val. The Tricky Trees nechtěli zůstat pozadu a po rychlé útočné akci mohl otevřít gólový účet zápasu Elanga, jehož střela z první proletěla těsně kolem levé tyče. Na druhé straně se neujala ani rána Díaze z hranice šestnáctky. Hosté dlouho čekali na výraznější příležitost a vítězný gól se dostavil až v závěru dlouhého nastavení, kdy hlavička Núňeze rozvlnila síť.

Reds tak napravili selhání z tohoto stadionu z minulého ročníku a získali všechny body. V příštím kole přivítají 10. března Manchester City, Nottingham bude hrát tentýž den v Brightonu.

Autor: Livesport.cz / Petr Krištof

Komentáře (1)

Přidat komentář
ian.rush

Šílené, jedou jedou a zatím to vychází... Snad to vydrží YNWA!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele