15. kolo
06.12.2023 21:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Scott McTominay (© AFP)

"Rudí ďáblové" zvládli střet nenaplněných očekávání. Šlágr s Chelsea opanoval McTominay

Manchester United vyhrál v 15. kole Premier League na domácím hřišti nad Chelsea 2:1. Divácky velmi pohledný zápas nabídl v prvním poločase herní dominanci Rudých ďáblů, kteří ze svého náporu vytěžili kromě neproměněné penalty Bruna Fernandese i vedoucí gól v podání Scotta McTominaye. Skotský reprezentant se navíc prosadil i po změně stran, čímž celý duel rozhodl, a v letošní sezoně nejvyšší anglické soutěže tak dosáhl mety pěti přesných tref. Před tímto ročníkem přitom nikdy v lize nedal více než dvě branky. Blues zároveň prodloužili čekání na ligovou výhru proti Red Devils na 12 utkání.

Po další potupné porážce, tentokrát na půdě zraněními sužovaného Newcastlu, ještě zesílil tlak na kouče Manchesteru United Erika ten Haga. Nizozemec, jenž výsledky svaloval na nahuštěný program, přičemž nejnáročnější období Premier League teprve začínalo, dle informací z médií navíc ztratil přízeň velké části kabiny. Rozloženého giganta chtěla skolit Chelsea, která ta posbírala ještě o pět bodů méně, na Old Trafford navíc postrádala tmel záložní řady Conora Gallaghera.

Hned ve třetí minutě duelu měl šanci Rasmus Höjlund, svůj první gól v nejvyšší anglické soutěži z ní ale nevytěžil, neboť Robert Sánchez vystavil jeho střele z úhlu stopku. Kurz zápasu poté mohl změnit Fernandes, který dostal příležitost zahrávat pokutový kop po faulu Enza Fernándeze. Ten však portugalský středopolař naprosto odbyl, a Sánchez si tak připsal další důležitý zákrok. O chvíli později se na druhé straně objevil v dobré příležitosti Mychajlo Mudryk, trefil ale pouze tyč.

Úvodní branku střetnutí tak vsítil až McTominay, jenž se uvnitř vápna zmocnil odraženého míče a přízemní ranou ho bez rozpaků poslal za záda Sáncheze. Do konce poločasu se pak stihl vyznamenat André Onana. Ten ve stoprocentní příležitosti vychytal osamoceného Nicolase Jacksona. Ani kamerunský gólman ale nedokázal zamezit vyrovnávací střele Cola Palmera, který se trefil přesně k tyči.

Po změně stran se uvnitř malého vápna dostal do obrovské šance Jackson, svou hlavičku však nasměroval nepochopitelně nad břevno. V 69. minutě naopak prokázal skvělou efektivitu při hře ve vzduchu McTominay, jenž uklidil do hostující branky měkoučký centr Alejandra Garnacha. Urostlý Skot mohl po špatné Sánchezově rozehrávce krátce nato zkompletovat hattrick, ve slibné šanci ale pálil mimo tři tyče. Krátce před koncem měl naopak na kopačce vyrovnání Fernández, jenže před bránou United ve velké příležitosti promáchl.

Manchester tak potvrdil dlouholetou domácí dominanci nad Chelsea a získal všechny body. V příštím kole přivítá 9. prosince Bournemouth, Londýňané se o den později představí na půdě Evertonu.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (4)

Přidat komentář
celeb

no co, odvazi sa E10H konecne vynechat Rashforda zo zakladu? Ci si odchovanec zasluzi aj dalsiu, cca 20. sancu v tejto sezone vo vsetkych sutaziach?

Dnes 2 velmi zaujimave zapasy s timami z Manchestru.

Cisto kvalitativne ma Chelsea IMO kvalitnejsi tim, sice nezohrany, stale sa hlada idealna zostava, ale posledne zapasy ukazuju jasny vzostupny trend a Poche sa zda byt tym spravnym clovekom za kormidlom.

MU - uff. Kvalita kadra o horsia, ale hraju doma. Posledne zapasy v lige dopadli vysledkovo lepsie, nez herne (az na tragediu s NC), ale s navratom Shawa akoby sa zdvihla psychicka sila, vola bojovat a sebadovera. Absolutne subjektivne a kazdy moze pravom nesuhlasit - cisto len moj nazor.

Bruno s formou niekde okolo 45%, SMT nebezpecny nabehmi do sestnastky, ale inak na svojom poste meh, Casemiro, Eriksen, Mount out, Amrabat s nevyrovnanymi vykonmi (aj ked posledny bol ok), mlady Mainoo to bude mat zas velmi tazke proti zalohe CFC. Utok - moc moznosti tam ani nie je. Celkovo aj keby E10H mal vlasy, tak by si ich vytrhal pri zostavovani zakladnej 11.

Tip: 3:3, Harry gol!

Reagovat
Wazz Wazz

souboj malomocných tvl...tipuju hnusnou až nudnou holomajznu zakončenou usoplenou plichtou

Reagovat
Blackprince

moc mi to nepříjde jako nudná holomajzna ten zápas.

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele