28. kolo
10.03.2024 16:45 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

John Stones (© AFP)

Remízový šlágr Liverpoolu se Citizens vykouzlil úsměv na tvářích fanoušků Arsenalu

Prestižní souboj 28. kola Premier League přinesl remízu Liverpoolu s Manchesterem City 1:1. Úvodní branku utkání vstřelil ve 23. minutě John Stones, jenž využil perfektně zahraného rohového kopu Kevina De Bruyneho. Na první zásah anglického obránce v ročníku však navázal po změně stran proměněnou penaltou Alexis Mac Allister. Z dělby bodů měl nicméně největší radost Arsenal, který se v průběžné tabulce udržel na první příčce o skóre právě před Reds.

Výborná forma obou celků, rozdíl jediného bodu na čele tabulky a také dvě z největších trenérských osobností fotbalového světa na každé z laviček. To vše slibovalo parádní přímý souboj o první pozici. Čísla hrála o něco více pro Liverpool v roli domácího týmu. Z posledních 30 vzájemných klání těchto dvou rivalů totiž vyhrál hostující celek pouze dvakrát.

Základní jedenáctka Reds, jejíž výběr byl vzhledem k široké marodce pro Jürgena Kloppa pořádně tvrdým oříškem, vstoupila do utkání výrazně pomaleji než soupeř, který si během první desetiminutovky připsal hned dva nebezpečné pokusy. Nebylo tak překvapením, že gól s číslem jedna patřil právě Citizens. Po rohovém kopu De Bruyneho měl největší tah na branku Stones, na jehož zakončení neměl gólman nárok. V závěru půle mohl vyrovnat Luis Díaz, z hrany vápna však nezamířil přesně a balon proklouzl vedle levé tyče.

Krátce po změně stran doběhl Ederson pozdě do souboje s Darwinem Núňezem a rozhodčí odpískal pokutový kop. Nabídnutou příležitostí nepohrdl Mac Allister, který suverénní exekucí navázal na penaltový úspěch proti Spartě. Akce měla pro hosty další negativní dopad v podobě nutnosti vystřídat Edersona, který při vlastním faulu utrpěl zranění. Díaz zazdil obrovskou příležitost také ve druhé půli, tváří v tvář brankáři hrubě nezvládl pokus o obstřel. Rozhodnuto mohlo být v 74. minutě, Phil Foden však v souboji s domácím gólmanem tečoval hlavou míč pouze na břevno. Příležitost zvrátit zápas na stranu světlemodrých měl ještě v 89. minutě Jérémy Doku, jeho parádní ránu z úhlu ovšem zastavila tyč.

Velký šlágr na Anfieldu tedy dospěl k remíze a směrem k titulu toho příliš nenapověděl. Další ligový duel čeká Reds až 31. března, kdy změří síly s Brightonem. Citizens ve stejný den vyzvou dalšího konkurenta v boji o titul, tedy Arsenal.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (6)

Přidat komentář
pesky passer-by

0:0

Reagovat
Tuxedo

1:2

Reagovat
Kinky7

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat
danielfc

po poslednom kole budú 3. s mankom -12 bodov na víťaza PL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele