17. kolo
16.12.2023 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Chelsea (© AFP)

Poslední tým tabulky vzdoroval Chelsea jen poločas. Blues skolili Sheffield zásluhou Palmera

Chelsea porazila v 17. kole Premier League poslední Sheffield United 2:0 a připsala si druhou výhru z posledních pěti zápasů. V úvodní půli se sice ofenziva domácích proti urputně bránícímu soupeři již tradičně trápila, v prvních 16 minutách druhého dějství ale Londýňané hned dvakrát skórovali. V obou brankách měl prsty Cole Parmer, který se nejprve sám prosadil po perfektní práci Raheema Sterlinga a krátce nato asistoval u trefy Nicolase Jacksona.

Výkony Blues jako na houpačce sice garantovaly záživnou podívanou, příznivci Chelsea již ale ztráceli s Mauriciem Pochettinem trpělivost. Fakt, že Londýňané by mohli z absentujících hráčů pravidelně skládat kvalitní jedenáctky, již nestačil jako polehčující okolnost. Proti poslednímu Sheffieldu, jenž v minulém kole vyhrál nad Brentfordem, nemohl mimo jiné vypomoci znovu zraněný kapitán Reece James. Na druhou stranu se uzdravil Christopher Nkunku, který však proseděl celé utkání na lavičce.

Domácí od úvodního hvizdu dominovali v držení míče, jenže jako již mnohokrát v tomto ročníku se jim nedařilo najít recept na zatažený obranný blok soupeře. V první půlhodině tak v modrém dresu výrazněji zahrozil pouze v 15. minutě Conor Gallagher, s pokusem odchovance Chelsea zpoza vápna si ale bez potíží poradil Wes Foderingham. O chvíli později pálil z podobné pozice na druhé straně Cameron Archer, těsně však minul. Skóre se v závěru poločasu nepovedlo otevřít ani Jacksonovi. Senegalský útočník se šikovně uvolnil na hraně šestnáctky, bránu ovšem taktéž netrefil.

Utrápení Blues se ale v 54. minutě přesného zásahu přece jen dočkali. Sterling utekl obráncům Sheffieldu a našel do malého vápna nabíhajícího Palmera, jenž pohodlně doklepl balon do odkryté sítě. Krátce po hodině zápasu se střelec úvodního gólu proměnil v nahrávače, když po závaru v pokutovém území předložil přesnou přihrávku před úplně prázdnou bránu Jacksonovi a často kritizovaný útočník stoprocentní šancí nepohrdl. Aktivní Palmer si mohl po téměř identické akci v závěru duelu připsat i druhou asistenci, jenže střídající Armando Broja z bezprostřední blízkosti nepochopitelně minul.

Blues přesto splnili povinnost a porazili poslední tým ligy. Přes svátky si však neodpočinou. Po pohárovém klání je totiž v rámci Premier League čeká na Štědrý den zápas na hřišti Wolves, Sheffield zavítá o dva dny dříve na stadion Aston Villy.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele