9. kolo
21.10.2023 18:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Leandro Trossard (© AFP)

Arsenal rozšířil bodovou sbírku ze Stamford Bridge. Chelsea stály výhru minely v obraně

Fotbalisté Chelsea remizovali v devátém kole Premier League s Arsenalem 2:2. Domácí celek, jenž se v dosavadním průběhu sezony oproti městskému rivalovi trápil, byl v utkání dlouho lepším týmem a ještě čtvrthodinu před koncem vedl o dvě branky. Ani to mu však k prvnímu vítězství nad Kanonýry před vlastním publikem po pěti letech nestačilo, neboť i kvůli defenzivním chybám Blues postupně srovnali stav duelu Declan Rice a střídající Leandro Trossard. Gunners si tak zuby nehty udrželi letošní ligovou neporazitelnost.

Zatímco v klasické tabulce zaujímala Chelsea pozici až v její spodní polovině, pokročilé statistiky ji v teoretickém řazení ligového pelotonu stavěly mnohem výše. Mauricio Pochettino zatím mohl bědovat nad početnou marodkou, která se sice přes reprezentační přestávku měla trochu vyprázdnit, ovšem hned trojice hráčů v čele s Romeem Laviou si naopak zranění obnovila. The Blues tak do střetnutí s výhrou nad Citizens povzbuzeným Arsenalem, s nímž doma prohráli třikrát v řadě, zdaleka nešli v nejsilnější sestavě.

Tentokrát se pro ně ovšem londýnské střetnutí začalo vyvíjet příznivě. William Saliba totiž zahrál v pokutovém území rukou, a tak domácí kopali penaltu. Nabízenou příležitost proměnil Cole Palmer, který poslal brankáře na opačnou stranu. Ve 30. minutě mohl mladý Angličan přidat druhou trefu. Skvěle si totiž převzal míč a zpoza šestnáctky vyslal přízemní projektil na zadní tyč, jenže těsně minul. Před změnou stran se ještě uvolnil Malo Gusto, jeho pokus ovšem přeletěl bránu.

Druhé dějství načal centr Mychajla Mudryka, který se v průběhu letu změnil v dloubáček, jenž k překvapení všech dopadl za bezmocného brankáře až do sítě. Špatné rozpoložení gólmana Arsenalu Davida Rayi se potvrdilo v 58. minutě, kdy špatnou rozehrávkou vyslal do šance Palmera, na poslední chvíli však ještě dokázal zasáhnout. Krev do žil Kanonýrům vlil brankář domácích Robert Sánchez, jehož otřesná přihrávka skončila na kopačce Rice, který se nerozpakoval a z první trefil prázdnou bránu. V 84. minutě došlo ke srovnání. Bukayo Saka vyslal nádherný centr na zadní tyč, kde si za obranou vyběhl Trossard, jenž nekompromisně skóroval.

Zápas tedy skončil remízou, a Chelsea tak poprvé od ledna 2020 doma s Kanonýry bodovala. V příštím kole 28. října přivítá opět doma fotbalisty Brentfordu, Arsenal ve stejný den vyzve Sheffield United.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele