37. kolo
21.05.2023 14:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Declan Rice (© AFP)

West Ham domácí zápas zvládl, Leeds je opět blíže sestupu

West Ham vyhrál ve 37. kole nad Leedsem 3-1. Hosté nevyhráli již osm utkání a před posledním zápasem sezóny jsou na sestupovém osmnáctém místě.

V 8. minutě se do první vážnější šance dostali hosté, Harrison zkusil štěstí z první, ale jeho střela mířila pouze doprostřed brány a Fabiański ji bez problému pokryl. V 17. minutě dlouhé autové vhazování propadlo až k Rodrigovi a ten v ideální pozici otevřel skóre zápasu. West Ham se okamžitě snažil vyrovnat, ve 27. minutě dorážel z bezprostřední blízkosti Rice, jeho pokus však na poslední chvíli odvrátil jeden z obránců. O dvě minuty později Součkova střela jen těsně minula pravou tyč hostující branky. Ve 32. minutě už se domácí dočkali. Bowenův krásný centr zužitkoval Rice a pohotovou střelou pod horní tyč vyrovnal na 1-1.

O dvě minuty později musel hostující trenér sáhnout k první změně, zraněný Bamford už v utkání nemohl pokračovat a místo něj přišel Gnonto. Ve 40. minutě pálil v pokutovém území Emerson, s jeho přízemní střelou si ale Robles věděl rady a předvedl jistý zákrok.

Do druhého poločas udělal David Moyes jednu změnu v poli. V zápase skončil Zouma a na jeho místo nastoupil Kehrer. Po přestávce začal aktivněji West Ham. V 59. minutě spálil obrovskou tutovku Bowen, který v ideální pozici nastřelil pouze brankáře. V 61. minutě si na centr z rohového kopu naskočil Souček a následnou hlavičku poslal jen těsně vedle. O několik minut později sestřelil protihráče Paquetá a od rozhodčího ihned viděl žlutou kartu. V 72. minutě Ings vysunul pohlednou přihrávkou Bowena a ten prudkou střelou k pravé tyči poslal West Ham do vedení.

V 87. minutě se hosté propracovali přesnou kombinací až do pokutového území soupeře, k balónu se poté dostal Rodrigo a vystřelil, Fabiański ale předvedl fantastický zákrok a pokus zneškodnil. V 94. minutě se ve vyložené šanci objevil Lanzini a přesným zakončením definitivně stvrdil vítězství domácího týmu. V úplném závěru ještě spálil velkou příležitost Paquetá, jehož střelu z voleje Robles vyrazil. Leeds nevyhrál už osm zápasů v řadě a opět se přiblížil sestupu. V posledním kole West Ham zavítá na půdu Leicesteru, zatímco Leeds čeká domácí utkání proti Tottenhamu.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
duloig

Tak Big Sama sme položili do smútku

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

Hezká výhra po uvolněným výkonu, které nás přece jen posune na vyšší příčky. Náš oblíbený Leeds jsem v některých fázích zápasu příliš nepoznával. Tohle byl boj o přežití? U nás luxusní výkon Rice, Fornalse, Paquety!!, Bowena i skvělý návrat Cufa a bojovnost nezničitelnýho Suka, který dohrál i s bolestivým zraněním v obličeji. Včera jsem byl na pivu s jeho rovněž skvělým strejdou. :-) Naše výhra mohla být ještě o pár gólů vyšší, ale upřímně: Sama i Leeds mi bylo skoro líto.

Nakonec ta naše sezona v PL nemusí být tak špatná. Teď to ještě dát na Leicesteru a pak hurá na prázdniny. Hráči i my už meleme z posledního :-). COYI!!!!

Reagovat
OnlyWHU

No samo ještě i finále v Praze!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele