31. kolo
16.04.2023 15:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Jarrod Bowen (© AFP)

Nervózní Arsenal ztratil perfektně rozehraný duel. Coufalův jubilejní zápas ovlivnily penalty

Fotbalisté Arsenalu vstoupili do 31. kola Premier League fantasticky, když na hřišti West Hamu dvakrát rychle skórovali, nakonec však získali jen bod za remízu 2:2. Opaření domácí se vrátili do zápasu krátce po půlhodině hry, kdy proměnil penaltu Saïd Benrahma. Chvílemi až panikařící hosty mohl po změně stran uklidnit Bukayo Saka, ten však na rozdíl od Alžířana pokutový kop neproměnil a krátce nato srovnal Jarrod Bowen. Celý duel odehráli i oba čeští reprezentanti, přičemž pro Vladimíra Coufala se jednalo o 100. soutěžní utkání v barvách Kladivářů.

Náskok Arsenalu v čele Premier League se po nezvládnutém závěru zápasu s Liverpoolem ztenčil, a Gunners tak potřebovali opět nabrat ztracené sebevědomí. Los jim k tomu dal skvělou příležitost, protože je čekala jen pár kilometrů dlouhá cesta na stadion sousedního West Hamu. Ten po výprasku s Newcastlem se štěstím přehrál Fulham a alespoň prozatím odložil odchod Davida Moyese.

Kanonýři touhu po zisku tří bodů prokazovali hned od úvodu utkání a už v sedmé minutě se radovali z první branky. Martin Ödegaard načal akci krásnou přihrávkou na Bena Whitea, jenž se díky špatnému postavení Coufala nenacházel v ofsajdu. Anglický obránce našel zkraje vápna před bránou osamoceného Gabriela Jesuse, který i kvůli nedůrazu českého beka doklepl míč do sítě. Koncert Gunners pokračoval a po pouhých třech minutách zvýšil vedení Ödegaard. Norský šikula se ocitl úplně sám na zadní tyči a po přesném centru od Gabriela Martinelliho placírkou z první překonal Lukasze Fabiaňského. Jiskru naděje alespoň na bod zažehl pro domácí ve 33. minutě Benrahma, jenž proměnil po faulu Gabriela pokutový kop střelou k pravé tyči.

Kladiváři po vstřelené brance ožili a čím dál více se dostávali do zajímavých příležitostí. Po změně stran mohla jejich snažení narušit ruka Michaela Antonia v pokutovém území. Následnou penaltu ovšem trestuhodně minul Saka, jenž poslal míč těsně vedle pravé tyče Fabiaňského brány. Arsenal rázem na neproměněný pokutový kop doplatil, jelikož v 55. minutě srovnal Bowen, jehož dloubáčkem za obranu vybídl Timo Kehrer. Útočník West Hamu se nemýlil a placírkou překonal Aarona Ramsdalea. V 82. minutě mohl rozhodnout ve prospěch domácích Antonio, hlavičku ale namířil pouze do spojnice, a tak se nakonec oba celky musely smířit s bodem.

West Ham tedy zasadil titulovým šancím Arsenalu další ránu. V následujícím kole Hammers 23. dubna pojedou do Bournemouthu, zatímco Kanonýři o dva dny dříve přivítají Southampton.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (5)

Přidat komentář
pesky passer-by

0:8

Reagovat
OnlyWHU

Dýchej zhluboka a dívej se do zelenýho.

Reagovat
pesky passer-by

A ešte ľubovníkový čaj a magnézium k tomu

Reagovat
OnlyWHU

Po hororovým začátku jsme postupně převzali otěže výsledkem je skvělej zisk. Po vyrovnání jsme byli lepší, sebevědomý Arsenal začal šlapat vodu a klidně je možný, že dnes přišel o titul. Dokladem toho byla neproměněná penalta a dvě naše gólovky. Celkově zodpovědný a postupem času náš výborný výkon, přestože složení naší obrany budilo velký obavy. Za zmínku stojí trapně přehlíživý komentáře "expertů" Hoška (Arsenal) a Zlámala - tohle byla od Canal+ smrtelná a dost nestydatá nominace.

Teď nás čeká těžkej týden a v neděli proti Bournemouthu možná další zápas roku. COYI!!!!

Reagovat
kolouch

Hosek se Zlamalem moc nepotesili, ale jejich komentare vetsinou smerovaly k Moyesovi, v tom meli bohuzel pravdu. Na Moyese byl po dvou uspesnych sezonach vyvijeny tlak, aby zmenil styl hry a dostal z hracu maximalni potencial. V tom letos totalne selhal a az navrat k hlubokemu obrannemu bloku prinasi vysledky. Bohuzel tohle uz neni to, co West Ham potrebuje. Jsem pro to, nahradit po sezone Moyese modernim perspektivnim trenerem, protoze s tim tymem mame na mnohem koukatelnejsi fotbal a vyssi pricky v tabulce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele