23. kolo
11.02.2023 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Leandro Trossard (© AFP)

Hlavičkovaná ve vápně zmrazila Emirates Stadium. Arsenal podruhé v řadě výrazně klopýtl

Fotbalisté Arsenalu remizovali ve 23. kole Premier League na vlastním hřišti 1:1 s Brentfordem. Po prohře na půdě Evertonu si tak připsali druhou překvapivou ztrátu v řadě, což může být výrazným problémem při honbě za vytouženým titulem. Domácí sice poslal do vedení svou premiérovou trefou v novém angažmá Leandro Trossard, který byl v tu chvíli na hřišti pouhé čtyři minuty. Včely ale dokázaly po sérii hlaviček v 74. minutě vyrovnat, o což se postaral nejlepší střelec týmu ze západního Londýna Ivan Toney.

Kanonýři prožili hořkosladký uplynulý víkend. Nejprve totiž nezískali ani bod na hřišti Evertonu, následně jim ale udělala radost výhra Tottenhamu nad Manchesterem City, největším konkurentem Arsenalu v boji o titul. Na první pohled se na Emirates Stadium mělo jednat o jednoznačné utkání, realita však mohla být zcela jiná. Brentford v anglické nejvyšší soutěži neprohrál od druhé poloviny října a v tabulce se vyšvihl na senzační sedmou příčku.

Včely svou fazonu prokazovaly i proti velkému favoritovi. V páté minutě vyslal Toney z pravé strany takřka dokonalý centr k Ricovi Henrymu, toho však neposlechlo zpracování a míč skončil daleko od domácí branky. Zhruba v polovině prvního dějství se dostal do zakončení sám nejlepší střelec hostů, který obdržel přesný pas do středu vápna. Toney ovšem tváří v tvář odkryté bráně trestuhodně napálil jen břevno. Do konce poločasu se domácím podařilo eliminovat hrozby ze strany soupeře a sami začali herně dominovat, k velkým šancím to ale nevedlo.

Po změně stran byl sice i nadále aktivnějším týmem Arsenal, hostům se však stále dařilo hrozit z brejkových situací. V 56. minutě napřáhl na hranici vápna ke střele opět Toney, jenže ani tentokrát nezamířil přesně. Na tahu tak byli domácí, kteří svou šancí nepohrdli a v 66. minutě se ujali vedení. Po šikovné výměně přihrávek se na pravé straně uvolnil Bukayo Saka, pronikl s míčem do šestnáctky a přesným pasem na zadní tyč našel Trossarda, jenž bez větších potíží vstřelil svou první branku v novém dresu. Belgickému záložníkovi ovšem radost dlouho nevydržela. Už o osm minut později totiž následovala hlavičkovaná ve vápně Gunners, kterou ukončil rovněž hlavou Toney a začínalo se od začátku. Domácí pak vyšponovali svou snahu na úplné maximum, rozhodující trefy se ale nedočkali.

Arsenalu se tak v únoru nadále nedaří a podruhé v sezoně ztratil na svém stadionu body. V příštím kole se 18. února představí na půdě Aston Villy, Brentford tentýž den přivítá Crystal Palace.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (2)

Přidat komentář
Arsenalista

Těžký zápas. Snad budou 3 body. Tipuju těsný výsledek… 1-0 nebo 2-1.

Reagovat
Naseroslosos23

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele