4. kolo
04.10.2020 13:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Southampton si bez větších problémů poradil s neškodným West Bromem

Po nečekané remíze s Chelsea se nováček Premier League West Bromwich Albion zase vrátil na zem. V southamptonu předvedli Baggies mrzutý výkon a domácím body víceméně darovali. Saints sice zprvu zahazovali šanci, dvou gólů se ale nakonec dočkali a po druhé výhře v sezoně vystoupali do středu tabulky.

Zatímco základní jedenáctka Southamptonu zůstala po vítězství nad Burnley beze změn, na straně hostů došlo k jedné výměně. Na úkor Furlonga dostal šanci záložník Edwards a manažer West Bromu Bilić tak přeskupil formaci na čtyři obránce.

Světci mohli jít do vedení už ve čtvrté minutě. Bertrand se na levé straně objevil zcela sám, avšak jen vyprášil rukavice gólmanovi Baggies Johnstonovi. Za dalších dvanáct minut se Johnstone opět blýskl, když nejprve vyrazil balon poté, co do jeho protipohybu byla sražena přihrávka směřující na Ingse, a následně při nepřehledné situaci vložil nohu do dorážky Adamse a zachránil WBA od pohromy.

Ve 27. minutě si Ings naskočil na pas ze standardní situace, ovšem jeho výbornou hlavičku vytěsnil ještě lepším zákrokem Johnstone. Krátce poté ale strážce hostující svatyně chyboval a nabídl příležitost Adamsovi, jenž však netrefil bránu. Čtyři minuty před koncem první půle už ale šli Světci do vedení. Djenepo si při rychlém přechodu do útoku přehodil míč na levou nohu a skrytou střelou po zemi konečně překonal Johnstona.

Devět minut po přestávce konečně přispěchal také Albion se svojí příležitostí, jenže nebezpečný centr pouze proletěl kolem dvou hráčů Baggies, kteří tak promarnili šanci na vyrovnání. V 69. minutě navíc Southampton udeřil podruhé. Armstrong z levé strany nacentroval před bránu, kde se do míče ze vzduchu opřel Romeu, jenž akrobaticky přesně zakončil - 2:0. Zbytek zápasu se víceméně dohrával. Hosté zcela viditelně neměli na vyrovnání, domácí si pak v poklidu strážili náskok.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele