6. kolo
22.09.2018 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Brighton & Hove Albion - Tottenham Hotspur 1:2

Třízápasovou šňůru porážek dokázal dnes Tottenham přetrhnout, zvítězil na půdě Brightonu 2:1. Hosté po většinu utkání dominovali a ačkoliv si i The Seagulls vytvořili několik zajímavých příležitostí, díky gólům Harryho Kanea a Erika Lamely zaslouženě získali důležité tři body The Spurs.

Manažer Mauricio Pochettino musel před zápasem řešit další problémy na brankářském postu. Po kapitánu Hugo Llorisovi si na pátečním tréninku přivodil zranění kolene také náhradník Michel Vorm, mezi třemi tyčemi se tak dnes v podvečer postavil Paulo Gazzaniga. Argentinský gólman tak v Premier League (a vůbec v jakémkoliv soutěžním zápase) nastoupil poprvé od listopadu loňského roku.

V prvním poločase měla ovšem mnohem více práce jednička Brightonu Mathew Ryan. Hbitý Australan si první skvělý zákrok připsal po deseti minutách hry, kdy se do centru od rohového praporku hlavou opřel Toby Alderweireld a Ryan reflexivně prudkou hlavičku reflexivně vyrazil.

Skóre se poprvé měnilo až v samém závěru úvodního dějství. Ve 41. minutě totiž střelu Kierana Trippiera z volného přímého kopu zastavil rukou, níž si patrně chránil obličej, ve zdi stojící Glenn Murray a hlavní rozhodčí Chris Kavanagh k nevoli domácích ukázal na značku pokutového kopu. K penaltě se postavil kanonýr Harry Kane a nekompromisní střelou po Ryanově pravici poslal The Spurs do vedení.

Po změně stran sahali svěřenci Chrise Hughtona dvakrát po vyrovnání. Nejprve zahrozil Solly March, jehož ránu zpoza vápna tečovan Son Heung-min těsně nad. Mnohem větší šanci měl však Anthony Knockaert, který v 67. minutě obdržel pěknou přihrávku za obranu, obešel bránícího Alderweirelda, jenomže zakončil pouze do míst, kde stál připravený Gazzaniga.

Tottenham přidal pojišťující branku čtvrthodiny před koncem. Lucas Moura poslal míč do křídla na Dannyho Rose, jehož přesný pas do šestnáctky doputoval přímo ke kopačkám Erika Lamely a ten po pár minutách pobytu na hřišti levačkou na zadní tyč uklidil balón do sítě.

Na Amex Stadium se ale hrálo naplno až do úplného konce a nastavený čas ještě nabídl dvě zajímavé situace. Nejprve zahodil obrovskou šanci Harry Kane, jehož samostatný nájezd z pravé strany vychytal Matt Ryan. Míče se následně zmocnil Shane Duffy, dalekonosným pasem oslovil Knockaerta, jenž zakončil svůj úprk po pravém křídle přesnou ranou ke vzdálenější tyči. Gazzaniga se jenom ohlédl a přišel tak o čisté konto, každopádně vyrovnat se již domácím nepodařilo a na další výhru proto stále čekají.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Theft90

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele