16. kolo
10.12.2017 13:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Arsenal v Southamptonu zachraňoval bod, remízu zařídil Giroud

Trápení londýnského Arsenalu na hřištích soupeřů nebere konce. Kanonýři na půdě Southamptonu podali nezáživný výkon, když po brzkém inkasovaném gólu nastalou územní převahu nedokázali převést k vytvoření větších šancí. Až dvě minuty před koncem smazal trefu Austina střídající Olivier Giroud, jenž se zas a znovu uvedl jako zachránce svého klubu, který zařídil alespoň bod za remízu 1:1. Tým Arséna Wengera tak zůstává na pátém místě s jednobodovým náskokem před Tottenhamem, zatímco Saints poskočili na desátou příčku.

Stejně jako v minulém ligovém kole si Arsenal i nyní zadělal na vážné potíže hned v samotném úvodu utkání. Per Mertesacker, jenž nahradil v sestavě zraněného Shkodrana Mustafiho, po dvou minutách hry nepovedenou přihrávkou zařídil šanci pro Charlieho Austina a anglický forvard svým čtvrtým gólem ve čtvrtém zápase poslal Southampton do vedení.

Austin pak jen pár minut nato mohl dokonce svou střeleckou sbírku rozšířit, ovšem tentokrát jeho přízemní ránu dokázal Petr Čech povedeným zákrokem vytěsnit. Teprve pak se dostali ke slovu i hosté. Střely Lacazetta s Ramseym však zvládl zneškodnit brankář Fraser Forster, a když se Kanonýři neprosadili ani po šanci Lacazetta na samém sklonku první půle, šlo se v poločase do kabin za těsného vedení domácích.

Přestože Arsenal po změně stran přitlačil soupeře na vlastní polovinu, k čemuž dopomohla i opětovná změna rozestavení na čtyři obránce, slibné šance přicházely jen na straně Saints. Dalekonosná rána Oriola Romeua škrtla brankovou konstrukci a lobovaný pokus Ryana Bertranda zamířil za Čechova přihlížení těsně vedle.

Místo pojištění náskoku a pohodlného dohrání zápasu do vítězného konce tak přišel trest. Olivier Giroud, jenž jako obvykle naskočil na závěrečné minuty místo Lacazetta, uplatnil své centimetry a výbornou hru hlavou dvě minuty před koncem základní hrací doby, kdy umístil Alexisův ideální pas na zadní tyč mimo Forsterův dosah. Pro francouzského forvarda šlo již o sedmnáctou ligovou trefu z pozice střídajícího hráče, čímž vyrovnal rekord Oleho Gunnara Solskjaekra a jeho početnou řádku branek v dresu Manchesteru United.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kuba94

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
justcall

Reagovat
vanGomm

Arsenal byl v PL 10 zápasů bez remízy,takže ta pravděpodobnost se blížila.Ted je na řadě pomalu ale jistě s remízou Manchester City,že by už dnes večer?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele