35. kolo
23.04.2018 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Newcastle United 1:0

V boji o osmé místo, které beztak pro kluby, s výjimkou drobného přilepšení na posezónních bonusech od Premier League, nic neřeší, uspěl nejtěsnějším možným způsobem Everton. Rafa Benítez svůj jubilejní stý zápas za Newcastle výhrou neoslavil, krátce po změně stran ho odmítl Theo Walcott.

Letitý hráč Arsenalu rozkmital své rychlé nohy už po dvou minutách zápasu, kdy se balón po všelijakých odrazech dostal až k Tosunovi, ale jeho kostrbatý pokus skončil mimo tři tyče. Everton se mohl dostat do vedení už po půlhodině hry - míč z rohového kopu se nakonec přes Rooneyho ocitl až na hlavě Keana, ale Phil Jagielka na zadní tyči balón nezkrotil a poslal jej nad bránu.

Krátce před a po přestávce pokazil dvě slibně rozvíjející se akce Newcastlu Ayoze Pérez, jenž nejprve nevyužil mizerného Pickfordova odkopu a pas pro Slimaniho do samostatného nájezdu přepálil. Po obrátce potom prchal sám na bránu, ale pod tlakem Keana vystřelil hodně špatně a gólmana Toffees vůbec neohrozil.

A tak se v padesáté minutě utrhnul na půlící čáře Bolasie, a i když jeho centr na zadní tyči Theo Walcott napoprvé nezpracoval, míč se k němu od překvapeného Yedlina vrátil zpět. To už si věčný anglický talent nenechal ujít, potáhl merunu do středu vápna a vypálil pod břevno mimo dosah bezmocného Dúbravky.

Newcastle ve druhém dějství měl řadu šancí k vyrovnání. Gayle ale na malém čtverci hlavičku od Lascellese poslal trestuhodně nad a Ritchie poslal přímý kop taktéž těsně nad břevno. Když pak v nastavení před Gaylem zastavil Murphyho centr hrdinnou hlavičkou Coleman, mohl se Everton radovat z těsného vítězství 1:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
Beros

Pojďme slupnout karamelky...

Reagovat
NuFc23

Mozme hrat uplbe v klude. X by nebolo zle

Reagovat
Beros

V klidu hrát sice můžeme, ale já bych rád viděl na konci sezóny v kolonce výhry vyšší číslo než v kolonce prohry...

Reagovat
NuFc23

To je pravda, ked si zoberiem kolko bodov sme zbytocne stratili za sezonu a teda, kde sme mohli byt, tak je to smutne

Reagovat
Beros

Kdybychom hráli celou sezónu jako posledních třeba 10 kol, hrajem minimálně o EL...

Reagovat
NuFc23

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele