30. kolo
10.03.2018 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Brighton & Hove Albion 2:0

Everton po delší době opět potěšil vlastní fanoušky, když v Goodison Parku zdolal ve formě hrající Brighton & Hove Albion. Toffees se tak v tabulce bodově odpoutali od svého dnešního soupeře a potvrdili dobrou formu na domovském stadionu.

Domácím se do sestavy vrátil zkušený Phil Jagielka s Leightonem Bainesem. Šanci dostal také další ostřílený harcovník Wayne Rooney a návrat hlásil i Yannick Bolasie. Manažer hostů učinil jednu změnu oproti vítězství nad Arsenalem. Biram Kayal nahradil Dalea Stephense.

K prvnímu ohrožení branky se dostal navrátilec do sestavy Jagielka. Ten v 8. minutě zamířil hlavou přímo do náruče brankáře Ryana. Tentýž strážce svatyně však ve 22. minutě zachyboval, kdy nedosáhl na centrovaný míč. Bolasie však v těžké pozici mířil do boční sítě.

Za další tři minuty zkoušel z dálky štěstí Murray, ale gólman Evertonu Pickford pozorně zasáhl. Ve 29. minutě pálil z úhlu Sigurdsson a Ryan měl plné rukavice práce. Následná dorážka Daviese skončila na tribuně.

Po hodině hry se již domácí Toffees dočkali branky. Bolasie zatáhl míč až k pokutovému území, odkud nacentroval na zadní tyč, kde obránce Brightonu Bong nešťastně skóroval do vlastní sítě. Čtvrthodinu na to založil akci Evertonu Baines a na jejím konci našel uprostřed šestnáctky volného Tosuna, jenž míč napálil za záda bezmocného Ryana.

Deset minut před koncem neudržel nervy hostující Knockaert, když u postranní čáry nebezpečným skluzem málem zranil Bainese. Sudí East bez milosti vytáhl červenou kartu. V 87. minutě Duffy fauloval Calverta-Lewina a domácí kopali pokutový kop. Ten však neproměnil Rooney, když nechal vyniknout Ryana.

Rooney se i tak mohl po závěrečném hvizdu radovat se svými spoluhráči ze zisku tří bodů. Naopak Seagulls po dvou domácích vítězstvích odjíždí z Liverpoolu s prázdnou.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele