16. kolo
09.12.2017 16:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Crystal Palace - AFC Bournemouth 2:2

Spravedlivou remízou dopadl poměrně hodně zajímavý souboj dvou celků z dolní poloviny tabulky, v němž padly celkově hned čtyři branky, všechny přitom v prvním poločase. Crystal Palace přitom kopal dvě penalty, tu druhou v samotném závěru druhé půle, jenže vítězství nad Bournemouthem trestuhodně odmítl zařídit Christian Benteke.

Jako první se osmělil už ve 4. minutě Schlupp, který levačkou napřáhl zpoza vápna, nicméně jeho pokus pouze těsně přeletěl soupeřovo břevno. Na druhé straně se snažil hlavou prosadit Defoe, každopádně v tomhle případě trefil jen brankáře Speroniho. Až v 10. minutě po přihrávce Surmana skóroval hostující forvard přesně k tyči.

Domácí se snažili velmi záhy vyrovnat, v 16. minutě se k zakončení z vápna propracoval Townsend, avšak obětavý stoper Aké mu jeho pokus zablokoval, a jen o minutu později se v tutovce nedokázal z blízkosti prosadit Sakho. Nejzajímavější pasáži celého střetnutí pak bylo posledních pět minut před obrátkou.

Nejprve Crystal zahrával pokutový kop poté, co gólman Begovič podrazil pronikajícího Zahu, k exekuci se postavil Milivojevič a tvrdou dělovku usměrnil parádně do šibenice. A jen o tři minuty později dokonce CPFC vedl. Benteke přihrál Cabayemu, ten adresoval přihrávku na zadní tyčku, a odtud Dann bez problémů zamířil do prázdné brány.

Běžela už třetí minuta nastavení a hosté dokázali přece ještě srovnat průběžný stav. Na dlouhý pas L. Cooka si naběhl Defoe, který se v šestnáctce dostal do nelehkého úhlu, ale i přesto těžkou volej trefil náramně. Obloučkem přehodil zkoprnělého Speroniho. Ve druhém dějství se, co se týče konečného skóre, nic zásadního neudálo.

Oba týmy se přesto snažily urvat vítězství pro sebe. V 54. minutě se o to například pokoušel Cabaye, ovšem Begovič u tyčky míč zkrotit dokázal, na opačné straně Defoe zamířil ze slušné pozice jen mimo. Dvacet jedna minut před koncem se zastřeloval rovněž jeho střídající spoluhráč Ibe, Speroni byl ale mezi třemi tyčemi mužem na svém místě.

Zajímavý moment se pak udál v první minutě nastavení. Daniels v pokutovém území skluzoval do pronikajícího Zahy a opravdu hodně spornou penaltu zapískal sudí Friend ve prospěch domácích. Jenomže Benteke, který stále čeká na svou premiérovou trefu v letošní sezóně, selhal, a z bílého puntíku připraveného Begoviče nepřekonal.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kuba94

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele