32. kolo
01.04.2018 14:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal nepřesvědčil, přesto slaví vysokou výhru nad Stoke

Tříbranková smršť v závěrečné čtvrthodině rozhodla o jednoznačném vítězství Arsenalu, který si poradil se Stoke City 3:0. Ovšem konečný výsledek výkon Kanonýrů do značné míry přikrášluje.

Domácí totiž především v první půli podali chabý výkon odpovídající nepovedené ligové sezoně a Stoke mělo především skrze nebezpečného Shaqiriho několikrát blízko k překvapivému vedení. S příchodem uzdraveného Alexandra Lacazetta se ovšem hra Arsenalu zvedla a v kombinaci s dvěma penaltami nakonec favorit díky dvěma trefám Aubameyanga a jednom zásahu právě Lacazetta bere ze zápasu všechny body. Zůstává tak osamocen na šestém místě, zatímco Stoke je předposlední s tříbodovým mankem na záchranu.

Vzhledem k blížícímu se čtvrtfinále Evropské ligy s moskevským CSKA nasadil Arséne Wenger lehce pozměněnou jedenáctku, v níž chyběly obvyklé stálice jako Koscielny, Mchitarjan, Xhaka a také brankář Petr Čech, jehož vyřadila ze hry poraněná třísla. Úvod zápasu patřil hostům a už po třech minutách měl David Ospina orosené čelo při sledování kroucené rány Xherdana Shaqiriho z hranice pokutového území, která skončila jen těsně vedle jeho pravé tyče.

Domácí se dostali k očekávané převaze až po dvaceti minutách, ovšem všechny střelecké pokusy Kanonýrů buďto mířily hrubě nepřesně, anebo je zvládla zablokovat pozorná defenziva Stoke. Nejblíže měl k průlomu skóre Aaron Ramsey, jehož improvizovaný oblouček z ostrého úhlu skončil na břevně Butlandovy branky.

Po změně stran již Arsenal působil nebezpečnějším dojmem, ovšem Elnenyho velká šance po Bellerínově zpětné přihrávce skončila opět na příkladném bloku Bruna Martinse Indiho a bezbrankový stav přetrvával i nadále. Hosté se do mnoha šancí nedostávali, ale také oni nakonec žehrali na nedostatek štěstí v zakončení, když Shaqiriho přetažený rohový kop nachytal Ospinu a orazítkoval zadní tyč.

Pomoci strhnout nerozhodný zápas na stranu domácího celku přišel na poslední půlhodinu Alexandre Lacazette, jenž se během reprezentační přestávky definitivně vyléčil po zranění kolene, a Jack Butland měl v brance Stoke o zábavu postaráno. Nejlepší zákrok anglický gólman tasil proti Aubameyangovi, jehož výtečným pasem poslal do samostatného úniku Mesut Özil, ovšem v 75. minutě přece jen kapituloval. Souboj Martinse Indiho s Özilem totiž sudí Craig Pawson vyhodnotil jako faul nizozemského obránce a nařídil pokutový kop, který Piérre-Emerick Aubameyang s přehledem proměnil.

V závěru utkání tak hosté museli otevřít hru v honbě za vyrovnáním, což ale byla voda na mlýn pro jejich soupeře a Butland musel zasahovat proti ranám střídajícího Mchitarjana s Özilem. Pojištění hubeného náskoku se Kanonýři nakonec dočkali čtyři minuty před koncem, když se po rohovém kopu dostal k odraženému míči nehlídaný Aubameyang a pohotovým zakončením propálil vše, co mu stálo v cestě. Jen pár minut nato dal výsledku punc jednoznačného vítězství Lacazette, jenž si sám vybojoval penaltu v souboji s Ndiyaem a následně ji také proměnil.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Nebelung

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele