21. kolo
30.12.2017 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Everton FC 2:1

Bournemouth poprvé od půlky listopadu získal své další vítězství, Everton naopak poprvé po osmi zápasech napříč všemi soutěžemi prohrál. Zatímco hosté se tak ze své deváté příčky nikam neposunuli, ale zároveň ani neklesli, domácím tři body výrazně pomohly, protože se odpoutali ze sestupového pásma až na čtrnáctou pozici.

V posledních čtyřech vzájemných utkáních platilo, že vždy zvítězil ten, kdo hrál před vlastními fanoušky, a i na pátý pokus tahle rovnice platila. Byť spíše vše směřovalo k nerozhodnému výsledku, dokázal Bournemouth minutu před koncem zasadit rozhodující úder, o který se postaral Ryan Fraser, hlavní strůjce úspěchu nad Evertonem.

Zpočátku možná byli přece jenom o něco aktivnější The Cherries. Vůbec první střelu vyprodukoval ve 3. minutě S. Cook, který se po standardce snažil zacílit hlavou, jenže kýžený a chtěný prostor netrefil. V 18. minutě se pak v ještě slušnější příležitosti objevil Wilson, avšak tak trochu selhal v koncovce a pravačkou zamířil pouze mimo.

Ke změně skóre nakonec došlo něco málo po půlhodině hry. King se hezky uvolnil na pravé straně, jemným obloučkem poslal balón do středu vápna, kam si sbíhal úplně volný Fraser, a ten akrobatickým zakončením překonal gólmana Pickforda. Do poločasu se toho jinak moc neudálo, ze hřiště jen mimochodem musel odejít zraněný King, jehož nahradil Afobe.

Everton nevystoupil do druhého dějství vůbec špatně, třeba ve 48. minutě se zjevil před brankářem Begovičem zcela osamocený Rooney, nový muž na trávníku, z úhlu ale trefil jen soupeře v rukavicích. A i kdyby se mu ho podařilo překonat, neplatila by jeho trefa kvůli ofsajdu. Vyrovnat se hostům podařilo až v 57. minutě díky Gueyeovi.

Sigurdsson zachytil míč na levé straně, následně ho přihrál do středu Niassemu, ten ho ještě elegantním způsobem popostrčil na svého spoluhráče, jenž pak před Begovičem nezaváhal. Závěr utkání však patřil AFCB. V 81. minutě ještě Ibe trefil břevno, o sedm minut později však již tečovaná střela Frasera skončila přesně u vzdálenější tyčky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kurz bude patrně upravován. Zatím je domácí favorit.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Everton byl 7 kol bez prohry a naopak Bournemouth 8 kol bez výhry.Oba týmy byly tedy už vlastně nařadě a obě šnůry se zde vzaly jedním vrzem Proto ten kurz,který favorizoval domácí tým odpovídal té matematické pravděpodobnosti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele