2. kolo
21.08.2016 14:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Sunderland AFC - Middlesbrough FC 1:2

Takhle to vážně nepůjde. Ne snad že by si David Moyes to bučení o první přestávce zasloužil, a on sám by vám řekl, že si ani Sunderland nezasloužil tou dobou být už dva góly pozadu, nicméně faktem je, že Black Cats vypadají být na startu sezony dramaticky podvyživení a nutně potřebují nějakou tu injekci do kádru...

Moyesův protějšek Aitor Karanka je tradičně nadšeným rotátorem sestavou a zrovna jedna z dnešních změn se mu vyplatila na výbornou: Cristhian Stuani na pravém křídle nahradil Adomaha a hned po 12 minutách schladil Stadium of Light, přihlížející prvnímu Wear-Tees derby za sedm a půl let.

Vše začala hrubka debutujícího stopera Djilobodjiho, po níž Negredo předal balon Stuanimu a jeho rána z necelých 25 metrů měla nechytatelné parametry. Španělský útočník v dresu Valencie loni napříč 40 zápasy asistoval u tří gólů, hned dvě třetiny této porce však zvládl ukrojit dnes, když ještě na sklonku první půle nesobecky odmítl možnost vlastní střelby a raději přihrával Stuanimu před prázdnou kasu.

David Moyes vůbec netrefil zahajovací jedenáctku, když se rozhodl postavit do zálohy obránce McNaira, a jakmile se mu zranil zkušený O’Shea, sesunul do obranné linie raději Rodwella než McNaira. O pauze už nicméně skotský manažer McNaira nahradil Lensem, čímž signalizoval větší ofenzivní apetit, a ten se skutečně dostavil.

Mackems si rázem vytvářeli více šancí, když po obrátce rivaly přestříleli dokonce 14:3, a drželi víc balon na kopačkách. V 71. minutě konečně vstřelil rozdílovou branku Patrick van Aanholt, když Guzan (vystřídavší zraněného Valdése) pouze vyrazil Watmoreovu střelu. Americký gólman záhy dovolil ještě jednu nadějnou dorážku Donaldu Loveovi, mimoto už ale finální fáze Sunderlandu vázla a Boro se nakonec ubránilo celkem bez problémů.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com, bbc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele